- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
-
Milo629
aktív tag
AMD Athlon II X4 760K 3.80GHz FM2 BOX Tuningot nem nagyon tervezek.
-
-
-
katt777
félisten
Ez itt akkor pont OFF.
Szerintem én egy darabig elleszek ezzel az ósdi, elavult AsRock FM2-essel, főleg, hogy a HD7870-nek sem kell PCI-E3.0. Az mondjuk szép az AMD-től, hogy évekkel a PCI-E3.0VGA-k után végre kiad egy chipsetet, amely támogatja is azt.Remélem, nem csak a "3rd generation Intel" procik GPU-it támogatja!
-
katt777
félisten
Hasonló verziót találtam, nem működött (elindult, futott, csak a proci maradt 2GHz alatt), igaz, az nem volt AMD-s. Megpróbálom ezt is, kösz.
Amúgy mekkora parasztvakítás ez a turbó! Leszabályoztam a procit 4GHz-re, és gyorsabb, mint az alap, turbós 4.4GHz-en!
Nem egy tesztet lefuttattam (anno néztem is, miért nem kapcsol fel, és ha igen, akkor is csak 4.3-ra). (Az energiagazdálkodást engedélyeztem, ahogy turbón meg auto.) Amúgy mennyivel érheti be a proci "idelent"? 1.1V-on nem bootolt a rendszer, 1.2-n megy most, bár stress teszt még nem volt. VGA alá bőven OK, még 3DMark06-ban is maxibeállítással.
-
katt777
félisten
Milyen LinX-et használsz (honnan töltötted le)? Az AVX-esnek állítólag valamilyen hibája van. Én megnéztem 1GB-tal, és az idő 45, a GFlops meg megint 22 körül lett. Lehet, hogy fordítva írja ki?
Ezt most tényleg nem értem.
Anno Trinity topicban kaptam AMD-sített LinX linket, de az progi nem működött. AMúgy nekem is furának tűnt, hogy az i5 122GFlops-ával csak ennyit tud, de azt a választ kaptam Tr. topicban, hogy ez AMD, lassú. Amúgy egyébként elég gyors, kellemes csalódás. i5 35 perc körül kódolt be egy Divx (DVD felbontású) filmet, az A10 1ó 50p alatt végzett egy 1:47h-s HD mkv fájllal. Alkalomadtán megnézem majd DVD-DivX-ben is, ha nem éppen HD felvételt rögzítek TV tunerről.
Amúgy nekem az AVX-es Linx sem írja ki fent, hogy AVX. -
katt777
félisten
Jobb gyorsulás.
Tényeket nem igazán lehet tévesnek minősíteni. Ezen a platformon ez a legjobb, azon meg az (mivel HT nem játszik az összehasonlításban). Ennyi.
Milyen teszt az, amely nem terheli le a hardvert, ergo nem hozza ki, ha hiba van? Ennél érthetőbben nem tudom leírni.
Az, hogy anno egy bizonyos konfigom hogyan működött, nem következik, hogy miről váltottam. Az adatlapból inkább.Nem értem a 20GFlops-ot LinX-ben, amikor i5 121GFlops-ot teljesített, és yilván nem ennyivel lassabb az A10.
Most 5GB-os terhelésen van, mert csak Axtu frissíti magát rendesen, Aida nem. beizzítottam ezt a gépet, mire idáig eljutottam, egy kör már lement. Egyelőre 47X beállítással megy a rendszer. 1.55V van beállítva, de max csak 1.44V-ot ad a procinak, ami elég durva alulfeszelés, vsz. CnQ miatt. Proci 65°C körül.
Persze, hogy a CnQ b.ssza el az órajelet, anélkül rögtön 100MHz-en volt az FSB, és a fesz is magasabb csak nem vette vissza, ami nem túl gazdaságos. Vagy valahogy megoldható az energiatakarékosság anélkül? Mert a min. 0.8V körüli fesz azért szimpatikus.
A full terheléses 50W fogyasztás viszont még mindig nem hihető. Nem lehet, hogy csak a 2 piledriver modult "méri" az Aida, és valójában megvan a 100W?Sajna itt nincs annyi paraméterezési lehetőség, mint Intelnél, szóval tutira nem fogok annyit játszani vele, ha csak nem várom meg, amíg eldöcög 20 kör LinX.
Jelenleg 21p, és a 3. körben jár.
Szerencsére normál használatban nem érezni lassúnak a procit, és az X2 6000+ után mindenképpen remek érzés.
IGP-t 1.05V-on sikerült stabilizálnom Auto (300-844/1066MHz) órajeleken.
Ha NB szorzót megemelem (alapból 20X), az mire jó?
SB fesz emelés szintén mire?
Valamelyik javíthatja a tuningot, vagy RAM-hoz van közük, vagy procihoz? -
katt777
félisten
Mind a 4 magom turbón ment 4.6GHz-en Intellel.
AMD-nél a 4 magos csúcs az A10-6800K, Intelnél meg a 2500K volt anno, amikor teszteltem. Azóta jelentős gyorsulás nem volt, csak minőségromlás.
Semmit nem akarok újraindítani, sem adatot veszteni.
Kis terhelés nem teszt.
Az offset így baromság, a feszt amúgy is lehet állítani.
Érdekes lett volna a P4-650HT mellé egy HD7870-et tenni. -
katt777
félisten
Ki vont le bármilyen következtetést? Eszem ágában sincs, párszor említettem már, hogy még csak ismerkedem a lappal. Hétvégén talán lesz időm manuális tuningra, úgyis be kell nyalnom egy rakás tananyagot. Ha csak úgy megy a tuning, hogy turbo off, mert úgy fogyaszt kevesebbet a rendszer, akkor úgy fogom beállítani, de ha már van turbó, szeretném használni is. Amikor az i5 új volt (i7-920 után), hetekig tartott, amíg belőttem a rendszert mindenféle szempontból, nem riadok vissza a kihívásoktól.
De, releváns, mert a két 4-magos csúcsprocit hasonlítottam össze.
Mondjuk, hogy USB3 eszközt használva meghal a rendszer sleep módban, és lazán árulják az ilyen lapokat teljes áron? Vagy, hogy a szar hűtőpaszta miatt a kupak alatt tűzforrók a procik, és szinte lehetelen tuningolni őket, hiába "K"-sak a procik? Egyszerűen viszolygok a hibás termékektől, ez van.
Igen, A10-6800K + HD7870. iGPU-t sem próbáltam még tuningolni, de első blikkre elég szépen muzsikált. Persze nem eresztettem rá full grafikás teszteket.
Az eddig AMD kártyáimmal, illetve AMD konfigommal szemben a jelenlegi nagyon komoly pozitív csalódás (eddig), arra meg számítottam, hogy nem fogok akkorát tuningolni, mint Intellel, valamint számoltam a proci relatív lassúságával is.
-
katt777
félisten
Biztos valami gagyi lapod volt.
Nem akarok nagy feszt turbóval sem. 1.308V-tal i5-tel 4.6GHz-en voltam turbóval 3.7-ről. Persze, ha csak úgy megy, akkor marad a sima X, csak szart sem tuningoltam, ha így is a gyári 4.4GHz-en maradok. Még nem volt érkezésem feszekkel játszani biosban, de természetesen megnézem majd, mennyivel mehetek lejjebb a gyárinál. Egyelőre azt sem tudom, hasonlóan működik-e az offset az Inteléhez, de gyanítom, hogy nem, mert itt marad a procifesz állítási lehetőség azon kívül.Nem kell elb.szott chipset, szintén nem kell szar kupakolás miatt lényegében tuningolhatatlan, tűzforró proci, és mindezért még jóval magasabb árat is fizetni.
Az AMD az X2 6000+ után eddig kellemes csalódás. Az E8400-ra váltással anno kb. duplájának éreztem a gépem sebességét azonos órajelen (+4.05GHz-re tudtam tuningolni az Intelt, míg az AMD-t csak 3.3-ra), az i5 után viszont a nyilvánvalóan sokkal lassabb A10-zel nem érzek lassulást. Láttam persze, hogy csak bizonyos tesztekben lassabb annyival az AMD, tehát nem vaktában vágtam bele. Hogy a videó kódolás 30p helyett esetleg 45p lesz, azzal tudok élni. Eddig a HD7870 is kellemes meglepetés, bár a GTX560-at nyilván nem tudja überelni (persze nem teljesítményben).
-
katt777
félisten
Tutira nem, nekem Auto beállítással, SS mellett 100.3MHz-em volt i5-2500K-val, de i7-920 sem vette lejjebb a beállított órajelet.
Nem kapcsolom ki a turbo-t. 4.1-4.4GHz a gyári órajel, azt akarom.
Hogy-hogy hol? Hát a prociban. Alaplap beállítások auto, ha terheléses teszt megy, csak 43X-ra megy föl, és csak 99.8MHz-re, ez a bajom. Lehet, manual 101-re kell tennem? AMD-nél mennyire gáz FSB-t emelni? i5-nek 103MHz-nél vége volt, és ahhoz is irdatlan fesz kellett.
Ja, nem nagyon van időm, azért ugrálok itt is ki-be. AsRock F2A85X Extreme 4, A10-6800K, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 2133MHz, de egyébként írtam már.Aki Virtuzik, árulja már el, hogyan lehet rávenni, hogy átváltson a VGA-ra, please!
-
katt777
félisten
Enabled-en van. Nem kapcsolom ki, biztonsági funkció. Intelt nem zavarta.
Kipróbálom ezt a LinXt, így talán az alulfeszelésnek is nekiállhatok. Jelenleg 0,8-1,5V között autózik a lap, ezt szeretném lejjebb vinni, mert a 0.8-at elhiszem, de azt kétlem, hogy kellene neki az 1,5V alapon.
Miért csak 43X szorzóm van? Tudtommal 4.1-4.4 a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest