- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Így van. Az AXTU-ban beállított értékeket a BIOS-ban is ugyanúgy be lehet állítani.
A processzor hőfok érzékelőjét viszont sűrűn ellenőrizd, én egyszer úgy jártam, hogy maradtak alacsony értéken a fordulatszámok terhelés alatt is. Valamiért egyszer-csak eltűnt az érzékelő által küldött jel , és 0 C érték fogadott. Majd egy BIOS frissités után ismét volt érzékelés és azóta nem csinált ilyent a lapom... -
Johnie
tag
Szia!
Ha megengeded megosztanám veled én hogyan csináltam.
Van egy AsRock FM2A75 Pro4 alaplapom amiben van egy A10 5800 K processzor gyári hűtővel. A gyári hűtő teljes fordulaton nekem hangos, főleg éjjel. Pont emiatt kezdtem el én is kísérletezni. Tehát nekem van a 4 tűs csatlakozós gyári procihűtőm ami az alaplapon a CPU FAN 1-re van kötve és adva van még a házban egy nagy 12 cm.-es ventilátor is ami az alaplapon a CHASSIS FAN 2-re van kötve, ez 3 pines.
A hőmérsékleti beállításokat a BIOS-ban is el tudom végezni, de ad az AsRock egy programot az alaplaphoz tartozó optikai lemezen (de le is tölthető az AsRock oldaláról) aminek a neve: AXTU ( Asrock Extreme Tuning Utility) ezen Windows alól is elvégezhető a beállítás.
Én jelenleg az AXTU-t használom.
Szóval az AXTU programban a Fan Control fülön beállítottam a :
CPU FAN 1-és 2-ön Target Fan Speed értéknek Level 1-et. Target CPU Temp-nek : 45 C-fokot.
A Chassis Fan 2- fülön : Target Fan Speed-nek Level 5-ötEzekkel a beállításokkal ha nem terhelem a gépet (netezés közben) akkor 31 C fokos a procim és a ventije sem pörög fel 2200 RPM-nél magasabb értékre, nincs is hangja. Terheléskor, ha a procihőfok meghaladja a 45 fokot szépen elkezdi emelni a ventilátor fordulatot is. Felemeli a maximum értékre ami nálam 3200 RPM körül van , ez már füllel is hallható.
A számítógépház ventije ami nálam a Chasis Fan 2-tüskére van kötve a Chassis Fan 2 Speed fülön állítható a Level csúszka ide-oda tologatásával. . Level 1 értéken 600 RPM-et pörög (igy nincs hangja) Level 10-en pedig 1100-at (gyengén hallható). Én ezt Level 5-ön hagytam, így pörög 800-at és nem hallom a hangját.Melléklek képeket a beállításokról:
Beállítás:
Terheletlenül:
Terhelve:
-
kopidoo
senior tag
Javaslom AIDA64 használatát a CPU (nem a magok!) hőmérsékletének monitorozására.
Prime és FurMark kombóval le kell terhelni az APU-t. (vagy az UEFI-ben azt hiszem a HW monitor fülön csekkold a hőmérsékletet úgy, hogy 4-5 percig benne maradsz. Ugyanis az UEFI max-ra hajtja az APU-t)
GPU hőmérsékletet a GPU-Z mutatja helyesen.
Ajánlott még az APU feszültségének csökkentése, mert eléggé magasak a gyári értékek.UEFI update javasolt, de figyelj, hogy előtte mindent default értéken legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest