- iPhone topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EvilNside
csendes tag
Ez mondjuk szimpi lenne, de kicsit szkeptikus vagyok az alin szereplő adatokkal. Most néztem egy példát a használatára, amiben a virtualwire libe et használják. És ott a fogadó oldal PLL jét külön el kell indiítani, hogy vételi módba kapcsoljon. A tippem, hogy az 1uA current, ha még valós is, csak addig ennyi, amig a PLL nem fut. Van esetleg gyakorlati tapasztalatod ezzel kapcsolatban?
-
EvilNside
csendes tag
válasz
Tankblock #13753 üzenetére
Lehet, hogy ez kicsit gáz, de nincsenek jól definiált elvárásaim, inkább csak ötletelni akartam, hogy milyen úton módon lehet megközelíteni egy ilyen problémát. Felmerült bennem, hogy a macskánk nyakába lehetne egy gps trackert kötni (nem nyomvonalat rögzíteni, csak a pillanatnyi pozit lekérdezni), ami csak rövid távon működik, mondjuk wifi/433/bt/loran küldené a koordinátákat, de mivel nem akarom óránként tölteni, jó lenne, ha keveset fogyasztana, mikor nem érdekel a holléte. (Érzésem szerint ez a terv több sebből vérzik, kezdve az én képességeimmel..) Mondjuk mivel nem kritikus, hogy azonnal jöjjön az infó, lehetne hogy a lekérdezést addig ismételgetem, amig bele nem találok egy olyan ablakba, amikor éppen aktív a vevő.
-
EvilNside
csendes tag
Nincs semmi gond az infrával, csak kicsit kellemetlen lenne a pontos célzás megvalósítása, ill. optikában se vagyok jártas, meg még nagyon sokmindenben nem
Gyanus nekem, hogy az enyém is így működik, csak esetleg, ha elvétette az ablakot, akkor más stratégiát követ, és többet/hoaaszabban fülel? Lehet, hogy ha a kinti pája nem megy, hamarabb le is merül, nem próbáltam.
-
EvilNside
csendes tag
Ja az elérendő távolság olyan 20-30m lenne max. ablakon át. De az infra annyira nem játszik.
-
EvilNside
csendes tag
Valóban elírás volt, vezetéknélkülire gondoltam. Nem hiszem, hogy a vevő oldalon ez a elalvás működne, vagy ha igen, valahogyan szinkronban kell maradnia az adóval, ami viszont tényleg periodikusan ébred fel. Ha például, ha egy pillanatra megszakítom a tápját (az adónál), akkor tudok "triggerelni" egy azonnali frissítést (433-on megy egyébként, sdr stick el is megnéztem anno, sot valami tool-t is talaltam, ami dekodolni tudta ezeket a talan ook/ask uziket, de ez regen volt). Azt mondjuk nem néztem meg, hogy minden ilyen 'üzenetet' elkap-e.. szóval lehet, hogy nem folytonosan figyeli, de tippre elég gyakran. És tényleg egy ceruzaelemről (Szerk: 2db AAA) megy ebben az üzemmódban, iyen időtávlatokban.
-
EvilNside
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy olyan wifi hőmérőt összedobni esp8266-al, ami ami csak ad-hoc jellegel mér, és küldi a mérés eredményét. Mindezt oly módon, hogy csak minimális akkumulátor kapacitással rendelkezhet (mondjuk 3v os liion érme) és én tudom távolról kézzel triggerelni a mérést. Mivel aktívan figyelni egy ilyen kérést jellemzően drága dolog, de olyan noname vezetékes hőmérőt már láttam ami egy ceruzaelemről elmuzsikál egy évet (vevő oldalon), arra gondoltam, hogy esetleg lehet találni olyan 443mhz es adót ill. vevő modult, ami ilyen alacsony fogyasztással bír, és mondjuk egy FET el kapcsolhatnám az esp8266 tápellátását. Találkoztatok már ilyen megoldással/tudtok esetleg valami (lehetőleg óccó) modult ajánlani, vagy teljesen elvetélt ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged