Hirdetés
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hét évig frissül az új iQOO
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
its_grandpa
tag
válasz
Krilehor
üzenetére
Szerintem nem de még nem ittam meg a második kávémat

Ez a Canton 1200 a 868.4 Mhz-n kommunikál, gondolom azért, hogy a sokkal nagyobb számú 433 Mhz-s eszköz még véletlenül se vezérelje.
Azt kellene kiderítened milyen vezérlő IC van benne. Ezután könnyebb lenne találni hozzá valamilyen vezérlést pl. infrást (google -> diy ir remote volume control).szerk. ekkold munkásságát ismerve (és elismerve) biztos tudna valami megoldást.
-
válasz
Krilehor
üzenetére
Ha jól gugliztam utána, nem túl komplikált/sok funkciós a távirányítója, esetleg meg lehetne próbálni a távirányítót szétszedni és a kontaktusokra egy-egy vezetéket forrasztva egy ESP32-ről közvetlenül vezérelni azt (emulálni a gombnyomásokat).
Tudsz esetleg szerezni hozzá egy másik távirányítót (hogy ne az eredetit tedd tönkre)?
-
its_grandpa
tag
válasz
Krilehor
üzenetére
Ez egy nagyon nehéz feladat szerintem. Számtalan rádiós protokoll van, a pontos frekvencia ismerete kevés. Próbálkoztam sokat 868 Mhz kapcsoló vezérlésével RFM22-es modullal.
Kellene egy usb-s RTL-SDR vevő és akkor az RTL_433-al talán ki lehet deríteni a kódolás módját (https://github.com/merbanan/rtl_433).
Az RFM69 (és sok más egyéb) vezérlését, protokollokat meg tudod nézni itt https://www.airspayce.com/mikem/arduino/RadioHead/index.html.Én inkább megpróbálnám kiváltani a rádiós vezérlést.
Számtalan eszköz decodere megtalálható de sajnos a tiéd (vagy ahhoz hasonló) nem.
https://triq.org/explorer/
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535H/16GB RAM/512GB SSD/RTX3050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB fekete 3 év garanciával
- Iphone 13 128gb Midnight 81% + töltő + füles + tok
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo (DJI RC 2) (GL) (Bontatlan)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Akció! Csere-Beszámítás! LG UltraGear 45GR95QE OLED Monitor! 240HZ 0.03MS , hajlított!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold