-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Bevallom elég nehéz követni. Mire is kell a poti?
Szerk: jaah, értem. De én nem kézzel szeretném vezérelni a ledeket, effektezni szeretném.Keresgéltem I/O shield-et, de nem találok megközelítőleg sem olyat, ami kezel 12 voltot mindkét irányba.
Ha már jármű, akkor a szalagból is inkább 12V legyen, mivel más feladatot is szeretnék még adni a vezérlőnek.
Olyan nincs, ami az Uno összes kivezetését 12V-hoz illeszti (az se volna baj, ha tápot is adna)? Tehát a bemeneti és a kimeneti oldalon is.Laikusként kérdezem, sajnos nem elektronikai végzettségem van.
Keresgéltem az illesztésről és bemenetre találtam pár megoldást. Az egyik vmi optocoupler volt, ami leválasztja a nagyobb feszültségű kört a bemenetről.
Kérdésem az volna, hogy nem célszerűbb és egyszerűbb egy relét használni erre? Az is leválasztja az autó elektromos rendszerét, majd az Arduino saját lábait (5V, gnd, pin, etc.) kapcsolná a relé össze.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ford topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest