Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- uleFone Power
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Semmi extra. Egy adott sebességen forgó steppert akarok csak egy csillagászati mechanikához. Visszakeresve volt itt olyan aki már épített, de ha jól emlékszem ő go-tot, ami magától rááll egy objektumra. Neki írtam már pm-et de eddig nem válaszolt. Én egyelőre csak annyit szeretnék, hogy a föld forgását kövesse le.
Wokwiban ezt hoztam össze, nyilván lelesve innen-onnan a kódot, most kezdtem csak foglalkozni a dologgal. [link]
Esetleg annyit jó lenne még megoldani, hogy két gombbal tudjam csak egy pillanatra ameddig nyomom a gombot gyorsítani/lassítani a forgást, meg lenne mondjuk egy on/off.
Később majd a másik tengelyt is motorizálnám. -
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Már miért kellene ehhez serial port?
Vannak olyan stepper driverek, amit nem is neked kell vezérelni gpio-n keresztül, hanem i2c-n át lehet programozni, például a wemos d1 mini motor shield, ami TB6612 drivert használ. Emiatt nem hogy mega, de az uno board-ról is lebeszélném, hacsak nem ragaszkodik hozzá oktatási vagy egyéb okból, inkább egy wemos board két ilyen shield-del (lehet stack-elni és akkor még nagyon jumperelni sem szükséges).Bár most nézem, hogy ez csak dual motor shield, de van shield kimondottan stepperhez, illetve a dual H-bridge is alkalmas stepper vezérlésére, csak nem tudom a wemos shield i2c/library szinten támogatva van-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Nintendo switch oled, Új,Dobozával, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560P - i5-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vannak olyan stepper driverek, amit nem is neked kell vezérelni gpio-n keresztül, hanem i2c-n át lehet programozni, például a wemos d1 mini motor shield, ami TB6612 drivert használ. Emiatt nem hogy mega, de az uno board-ról is lebeszélném, hacsak nem ragaszkodik hozzá oktatási vagy egyéb okból, inkább egy wemos board két ilyen shield-del (lehet stack-elni és akkor még nagyon jumperelni sem szükséges).
ekkold