- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
A tranzisztor állapotait egy szelephez hasonlíthatjuk: nyitva van, ha áram folyik rajta, és zárva, ha nem folyik az áram.
OK, én is így használtam mindig.
Így van. Még annyit magyarázatként, hogy amikor egy relé tekercsén áram folyik át, akkor felépül egy mágneses tér, pont ez húzza be a relé mágnesezhető részeit. Viszont ha megszűnik az áram, akkor a mágneses tér is megszűnik. A megszűnés változás, és változó mágneses térben a vezetékekben feszültség indukálódik. Mégpedig olyan irányú, ami ellentétes a létrehozó árammal, vagyis mivel az egyik pontja testen van, a másik pontja fog negatív irányba ugrani, így jön létre az induktív tüske. Ami ha elég nagy, akkor a kapcsoló tranyót olyan nagy feszültségnek teheti ki, amitől az tönkremegy, a C-E feszültség túllépheti a megengedettet, mivel az egyik láb a tápon van, ezt akadályozza meg a dióda, ami a testhez képest csak -0.7 V-ig engedi a tüskét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest