- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 - alap
- Javítható, de gyengus lesz a HMD Pulse 2 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na úgy néz ki mégsem kell újra feltalálnom a meleg vizet.
Addig olvastam, amíg kiderült, hogy a mintának tekintett Lego Spybotics egyszerű soros kommunikációt használt, 4800baud sebességgel, 72kHz-es infra jelre ültetve, nem a távirányítóknál használt protokollt. Tehát elméletileg 1 hardveres + 2 szoftveres serial meg is oldja a 3 infra vevő egyidejű használatának problémáját. Legalábbis a lib leírása szerint az avr software serial-lal szemben az esp változatnak nem okoz gondot két példány egyidejű működése.
Ráadásul a küldés is leegyszerűsödik (legalábbis a kód része), és nem kell használnom azt a hatalmas és komplikált irlib-et, ami nem is kimondottan erre való.
Viszont ahhoz, hogy a soros kimenetet tudjam használni, kelleni fog egy AND kapu, vagy egy hasonló működésű logika + egy 38kHz pwm-met kell valahogy előállítani. -
tvamos
nagyúr
"A 3 beérkező jel erőssége közti különbségből számolnám a jeladó irányát a vevőhöz képest. Van rá vmi ötletetek esetleg?"
Hogy akarod a jelerosseget kiolvasni? Nekem ez nem ment. Vagy volt jel, vagy nem. En valtottam LDR-re,
es tettem ele IR szuro foliat. (Mondjuk ilyenem volt.) Amugy lehet, hogy megy ez folia nelkul is...Rosszul emlekeztem, vegul nem volt folia, mert mukodott folia nelkul is. De mondjuk az neked nem jo, mert gondolom olyasmire kell, ahol a kulso feny bezavar. Akkor nem tudom."Azt az ábrát sajnos nem tudom értelmezni."
Nem baj, az a lenyeg, hogy a duty cycle-t tudod allitani, nem kotott az erteke.(#10465) aryes válasza _q (#10464) üzenetére
Nem pontosan ertem a feladatot... Erzekeloket akarsz fejleszteni, vagy az eszkoz lemasolasa a cel, vagy mi az, amit szeretnel pontosan?Sharp tavolsag szenzor nem jo neked? Azzal tudnad a tavolsagot. [link] Nekem ez bevalt. Van mogotte tudomany...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ASUS notebook topic
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless mechanical keyboard (tactile switch)
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkPad X280 i5-8350U / 8GB / 512GB SSD / FHD / Win11 Pro
- MacBook Pro 2015 i5 8GB RAM 128GB SSD
- Precision 7560 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe gar
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest