- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tankblock #16583 üzenetére
Attiny85 helyett 10db Attiny12-t küldött nekem a kínai, amiben nincs RAM egyáltalán, csak 32db regiszter.
Mérgemben megtanultam az AVR assembly-t.
Mivel semmilyen függvény, library stb. nincs hozzá, írtam rá softwareserial-t, szervo drivert stb. Azóta építettem belőle egy játékot is.
Tényleg jól el lehet vele szórakozni, érdekes kihívás, hogy hogyan passzírozzunk cipőkanállal sok adatot kevés helyre, meg hogy kell kódot optimalizálni. -
válasz
its_grandpa #16574 üzenetére
De jó lenne ezt pdf/ebook formában megszerezni valahonnan...
-
válasz
ekkold #16571 üzenetére
A Pascal nekem majdnem teljesen kimaradt, illetve egyszer, még az ősidőkben, telefonra akartam játékot írni, és a java-t túl bonyolultnak találva MIDletPascal-ban oldottam meg, ehhez megtanultam, majd teljesen el is felejtettem a Pascal nyelvet.
Én Basic-ben kezdtem C64-en, 6510 assembly-al folytattam, majd kb. 20 év kihagyás után PHP, kis Pascal, kis python (ezt meg a Symbian-on használtam, mert a Symbian-t is túl bonyolultnak találtam). Az assembly-t valamiért nagyon megkedveltem, úgyhogy az AVR assembly-t is megtanultam (legalábbis egy részét). A C-t a LEGO Minestorms miatt kezdtem el, aztán PIC-el próbálkoztam, de szerencsére jött az Arduino meg a C++.
-
válasz
gyapo11 #16563 üzenetére
Én se bírtam könyvből felfogni a C-t, aztán elkezdtem PHP-zni, az viszonylag könnyen meglett, onnan pedig már könnyebb volt a C-re átnyergelni.
Az objektumokat már C++-ban tanultam, asszem akkoriban jöttek be a PHP5-be, amikor már inkább mikrokontrollerekkel foglalkoztam.
-
válasz
Dißnäëß #16545 üzenetére
A 3 feszültségszintet nem pontosan értem, hogy gondoltad, de 2 lábbal és
2 tranyóval1 tranyóval is lehet szerintem NAND kaput létrehozni, hogy a 3. kijelző csak akkor kapjon magas jelet, ha mindkét láb alacsony. Vagy akkor már lehet valódi NAND kaput is használni a feladatra.
És van még pár lábspórolós trükk a tarsolyomban, ha egyszer szükséged lenne rá.nem gond, ha data közös ?
Miért lenne?
-
válasz
Dißnäëß #16542 üzenetére
Miért kéne külön reset láb? Elég 1 közös, úgyis általában 1x kell resetelni a kijelzőket, vagy egyszer se! Az áramtalanítás többnyire reseteli a kijelzőt is.
Szóval ha a reset lábakat fixen a tápra kötöd, elég 6 láb is.
Sőt: ha netán kevés lenne a szabad láb, a CS-el is lehet trükközni: egy láb elég két kijelzőnek, ha egy tranzisztorral invertálod, így magas állapotnál az egyik, alacsonynál pedig a másik kijelzővel tudsz kommunikálni. Egyszerre úgyis csak egy kijelzőre szokás írni.
Update: közben rájöttem, hogy ez csak 2 kijelzőnél működik, de azért itt hagyom, hátha vki hasznát veszi.
-
-
válasz
Tomika86 #16519 üzenetére
Ez pontosan ugyanazt csinálja, mint a te függvényes-tömbös megoldásod, csak sokkal egyszerűbben.
Ráadásul akár két számítás között is változtathatod a sample-ök számát, nincs hatással az eredményre. Például elkezdedn=1
-el, és minden ciklusban eggyel növeled, amíg el nem éri a max (pl. 15) értéket, így már az elejétől fogva helyes adatot mutat, nem 0-ról indul. -
-
Miért kell 15 adatot átlagolni, ha csak 0.1 a kilengés az adatokban? Elég lenne 3 sample.
-
válasz
Tomika86 #16503 üzenetére
Hát én ezt úgy oldanám meg, hogy a uC bekapcsolásakor rögtön futtatnék egy i2c address scan-t, és utána annak az eredménye alapján kezelném a továbbiakban az eszközöket, hogy mit talált meg és mit nem. Nyilván elég csak azokat a címeket szkennelni, amik várhatóan csatlakoztatva lehetnek.
-
Ok, matekból sosem voltam 4-esnél jobb
de régebben sokat szórakoztam mpu-val (csináltam is egy légegeret, bár abban 9axis gyro van, még egy egyensúlyozó robotot is elkezdtem, ami kifejezetten a fenti számítást használja a pozíciója meghatározásához, innen a tapasztalat), és nálam a nyers adatokkal működött, amit írtam.
Vagy nem néztem elég alaposan, vagy rosszul emlékszem, vagy a lib, amivel csináltam, eleve már nem a nyers adatot adta vissza... De nálam 2 tengely összege mindig 1 (9.81) volt.
-
Mivel egymással pont 90°-os szöget zárnak be, és gyorsulás irányának meghatározása nem volt feladat, simán ki lehet hagyni a szögfüggvényeket, és összeadni a tengelyek abszolút értékét. Empirikusan ellenőrizhető az állításom: egyszerűen kézben körbe forgatva a 3 tengely összege mindig 1 (~0.98) körül kell legyen, minden állásban.
-
válasz
Tomika86 #16473 üzenetére
Egyszerű, mivel csak gyorsulásmérőről van szó, összeadod a 3 tengely adatait, és levonsz belőle 1-et (a gravitációt, ami állandó, mert ugye szabadesésnél a 3 tengely összege 0), ami marad, annyi a mért gyorsulás. Ez természetesen addig igaz, amíg egyenes úton, vízszintesen halad az autó, amint függőleges mozgást is végez, már tudni kell a műszer pontos szögét, hogy tudj kompenzálni.
-
válasz
Janos250 #16436 üzenetére
Ha
printf("probaArduinoString=%s\n",probaArduinoString); // badarsagot nyomtat
akkor logikus, hogy ez is
printf("probaCpp_string=%s\n",probaCpp_string); // badarsagot nyomtat
ehelyett
printf("probaCpp_string=%s\n",probaCpp_string.c_str()); // nem badarsagot nyomtat
mert a printf c tömböt vár paraméterként(?)
-
válasz
gyapo11 #16420 üzenetére
Igazad van, ez a legjobb megoldás, és "fordított logikát" se igényel.
MPM: pedig az npn változat is pont ennyi alkatrészt igényel, csak még talán nem láttad így lerajzolva.
A zár-nyit probléma: igen, ez zavaros, de én (következetesen) fordítva használom, és úgy tudom félvezetőknél a hivatalos terminológia a kapcsolókhoz képest fordított, tehát a kapcsoló zárt állásban vezet, a tranzisztor nyitott állásban vezet (mint a vízcsap). Javítsatok ki, ha tévednék!
-
2. A kérdés ennél összetettebb. A relé bemenetének nem kell lebegni, csak lehúzó ellenállás helyett felhúzó ellenállást kell rá kötni, mivel a gpio0 magas szintet kér a boot ideje alatt. Ez viszont azt a problémát hordozza magában, hogy a relé a bootig bekapcsolva van, a bootnál megkapja a magas szintet, akkor kikapcsol, majd utána tudod a gpio-val újra bekapcsolni.
A FET-es megoldás ezt ki tudja küszöbölni, legfeljebb egy kisebb impulzust kaphat bekapcsoláskor, amit vagy elnyel a relé tekercse, vagy egy kondenzátorral ki lehet védeni. -
Miért akarod mindenképpen arra a pin-re kötni a relét? Az összes többi pin már foglalt?
Miért nem használod egyszerűen fordított logikával a relét (és kötöd a vezérelni kívánt dolgot a NO helyett a NC-re vagy fordítva), és húzod fel a pint, ami nem okozna gondot?
A FET-es megoldás a fenti megoldás egy olyan variációja, ahol a relé bekötése marad úgy, ahogy most van, a vezérlő pin logikája megfordul, amit a FET visszafordítana: magas jelszintre a FET kinyit, és földre zárja a rá kötött relét. -
válasz
Tomika86 #16406 üzenetére
Gpio 0 ugyanígy, felhúzva és gndre kapcsoló?
Bocs, de erre nem tudok válaszolni, csak ha kiguglizom, de addigra biztosan te is megtalálod rá a választ.
A kódot nem valószínű, hogy meg lehetne ilyen módon szerezni, inkább arra gondolok, hogy valaki megpróbálhat kártékony kódot feltölteni, vagy akár csak egy üres sketch-et, amivel működésképtelenné tenné az eszközt. Viszont biztos vagyok benne, hogy ez nem nekem jutott eszembe először, és meg lehet csinálni biztonságosan, de én még nem foglalkoztam ilyennel, csak tudok róla, hogy létezik és kb mire jó.
-
-
-
válasz
ecaddsell #16363 üzenetére
Köszönöm, ez így teljesen érthető.
Tehát ha maradok az alultervezett tápnál, egy 100uF kondi segít az ügyön, vagy szerezzek be pár tartalék regulátort, és időnként cseréljem?
Van egy gyanúm, hogy a cucc egyébként bírta volna a terhelést, de egy programtervezési hiba (figyelmetlenség) miatt bekapcsoláskor egyszerre kapcsolt be a két szervó, és lehet, hogy pár alkalom után ez nyírta ki. Legalábbis ebben reménykedem, meg abban, hogy ez a regulátor jobb minőségű, mint az eredeti. -
Igen, ez egy játék, egy useless box.
Ritkán lesz bekapcsolva, ezért nem akarok túlzottan sok elektronikát belepakolni. Én is gondoltam rá, hogy egy nagyobb kondival egy ki-be kapcsolgatás lehet többet árt, mint használ. Ha egy 100uF-os kondit teszek rá, az ér valamit? Hirtelen ez a legnagyobb, ami itthon van. Ha nagyobb kondit teszek rá, hogy lehet (hogy szokták) korlátozni az induló áramot? Tegyek elé egy ellenállást? 🤔
-
-
válasz
Tankblock #16353 üzenetére
Ha 1mp-en át 3W, majd utána 0W(közeli), szintén 1mp-en át, akkor átlagban 1,5W-t kell eldisszipálnia, nem? A gyakorlatban kevesebbet, mert a 8g szervó tipikus áramfelvétele mozgatáskor 500mA körül van, 1A csak indításkor van egy pillanatra, meg ha elakad (stall).
Kézzel nem mérhető a melegedés a chip-en (illetve langyos), de akár hűtőbordát is lehetne tenni rá (ezt mondjuk eléggé overkillnek érzem).
Nincs tartás, a program beállítja a szervót pozícióba, majd elengedi (nincs pwm kimenet). A pozíció tartása nem kritikus, a két végállás (0 és 180 fok) közt van vezérelve mindkét szervó.
Nem hiszem, hogy visszabeszélne, igaz, hogy a 8g szervó egy faék egyszerűségű hardver, de biztos vagyok benne, hogy a belső elektronikája tartalmaz védő diódát a motor körül.
1A-es power bank-ről hibátlanul üzemel az eszköz, abban ugye egy boost converter van. Csak mivel a Digispark-on van onboard regulátor, kézenfekvőnek találtam azt használni.
Egy kitudja milyen noname kínai regulátor volt, ami megsült rajta, azt cseréltem tegnap egy ST gyártmányú darabra, és most remélem, hogy az jobban fogja bírni. -
Skacok, mitől tud meghalni egy 78M05 regulátor?
Sztori:
Adott egy Digispark , Vin lábon keresztül két 18650 li-ion cellával megtápolva (8V), az 5V lábra kötve két darab 8g szervó. A két szervó nem működik egy időben, csak egymás után, felváltva. A cucc egy darabig működött, aztán egyszer csak elkezdett vacakolni, rámértem az 5V lábra, 7,8V volt rajtaHogy az attiny85 és a két szervó hogy nem halt meg, rejtély. Kicserélem a regulátort, most működik rendesen.
Direkt tapogattam az eredeti alkatrészt, nem éreztem melegnek.
Az adatlapja szerint a 78M05 500mA-t bír, és van benne hővédelem. A szervók csúcsárama 500mA-1A közt van, de ha jól tudom a regulátort a hőterhelés öli meg, tehát ha folyamatosan 500mA körül vagy afelett van hajtva és a keletkező hőt nem tudja eldisszipálni. Mi történik akkor, ha impulzusszerűen túlhajtom? Nem annak kéne történni, hogy melegszik és leesik a kimenő feszültség a terhelés miatt?
Az új alkatrészt kipróbáltam, direkt leterheltem, az 5V leesett 4,6V körülre, de tapintásra nem ment 60fok fölé, simán rajta tartottam az ujjam. Ez így meddig bírhatja? Hogy tudom tehermentesíteni, egy nagyobb kondenzátorral esetleg? Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült. -
Tényleg, te fejtetted meg: a felhúzó ellenálláson keresztül rövidre van zárva a LED sor 12V a uC 5V tápjával.
Bár nem írtad, milyen uC-ről van szó, a felhúzó ellenállás az AVR-ekben 20-50k, emiatt nem sült még meg a uC, de úgy tűnik a LEDek számára elég ennyi áram is. Erre viszont a sorba kötött dióda tökéletes megoldás lesz!
-
Nem lesz jó. A LED táp felőli végére kellene a dióda, színenként egy, vagy a belső pullup helyett a LED tápjáról kellene felhúzó ellenállást kötni a bemenetre.
Apropó, hogy mehet a LEDeken visszafelé az 5V feszültség? Ne a táp felőli végéről vedd le a jelet, hanem a test felől! -
válasz
JozsBiker #16264 üzenetére
Én azt látom - de javítsatok ki, ha tévednék -, hogy az Alin minden ugyanannyiba kerül, mint régen, csak most ketté bontják az árat: 25$ szerepel listaárként, a számlán pedig 20$ + VAT. Innen úgy tűnik, mintha minden országba, áfa kulcstól függetlenül ugyanannyiba kerülne minden, az áfa különbséget pedig lenyelnék (?).
-
válasz
Tomika86 #16254 üzenetére
Egyszerű: az AliExpress Kínában van, a HEStore pedig legális magyar cég. Magyar adórendszer + magyar fizetések + szállítás Kínából nagy tételben + raktározás + bolt fenntartási költsége + bolt haszna. És még a HEStore a legolcsóbb itthoni beszerzési forrás. Tegyük hozzá, hogy innen 2 napon belül megkapod, mert itthoni raktárból küldik, és ugye az idő is pénz. Még garanciát is adnak rá (bár még sosem kellett náluk semmit gariztatnom).
Mondjuk áfa és vám ugyanott lesz kb.
Még azzal sem lesz ugyanott, de képzeld el, eddig milyen olcsón jött onnan minden éveken át, feketén/szürkén. De az aranykornak sajnos vége.
-
válasz
gyapo11 #16247 üzenetére
Asszem Facebook hirdetésben jött velem szemben ez a cucc, gondoltam bedobom ide, hátha megihlet valakit/jól jön valakinek: [link]
Nagyon szeretem az ilyen pici-de-nagy-tudású eszközöket, én is vennék, de nem használok Arm alapú arduino-kat.Bocs, nem válasz akart lenni.
-
válasz
razorbenke92 #16231 üzenetére
-
válasz
razorbenke92 #16219 üzenetére
Megtennéd, hogy dump-olod az assembly-ban kimenetet fordítás után? Persze a teljes, túlméretezett programra gondolok. Asszem
avr-objdump -S sketch.elf
segítségével lehet megtenni, ahol keverve van a C kód az assembly-al, ott nagyon jól követhető, hogy mit miért csinál. Sajnos így látatlanban csak tippelni lehet. -
Van azokon a kimeneteken egy egyszerű áramkör, ellenállások és zener diódák:
Talán próbáld meg úgy, hogy sorba kötsz egy-egy 68ohm-os ellenállást az adatlábakkal, mivel a digi kimenetekre ezek túloldalán kapcsolódsz rá, talán túl sok az áram és lelassítja az egyébként nagyon időzítés érzékeny szoftveres usb emulációt.
Esetleg próbáld meg, amit korábban írtam, hogy egy külső usb hub-ra dugod, amire semmi más nincs kötve. -
válasz
Tomika86 #16192 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy mással is foglalkozom ezen kívül, így nem tudom az egész projekt összes darabját fejben tartani, csak annyit látok át egyszerre, amit akkor éppen megosztasz.
van egy osztó ami azt adja meg 1 fordulat alatt mennyi jel van.
Így elvileg kevesebb lesz 1 méternél.Úgy igen.
-
válasz
Tomika86 #16190 üzenetére
Helyette, de mivel mindig csak egy-egy részletet mutatsz a programodból, nem igazán látom át, mi mit csinál benne, például milyen kód és milyen feltételek szerint növeli az
aktualis_tavolsag_mm
-t...Az a probléma, hogy a kereked 1 méternél nagyobb kerületű, nem? Tehát minden második fordulatnál túl fogja lépni a 2000mm-t...
-
-
válasz
Tomika86 #16175 üzenetére
Röviden: sehogy. Hosszabban: a hétköznapi autók sebességmérője is ± 5-10% pontossággal dolgozik, nem lehet előre beállított módon pontosan mérni az utat egy alapvetően nem fix kerületű, rugalmas abronccsal, hacsak nem veszed számításba a gumikopást és a keréknyomást. Szóval ne csinálj ebből nagy gondot.
Esetleg próbálkozhatsz beépített GPS-szel, ha már adott a mikrokontroller, nagyobb sebességen nagyobb pontossággal tudsz mérni sebességet és utat is. -
válasz
Tomika86 #16154 üzenetére
Hát nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tévedek, a legmagasabb, Mbit-es sebességhez talán 20cm a maximális vezetékhossz, de azt nem tudom, hogy a többi egységet is lassítja-e, ha egy egység valami miatt csak lassabb sebességre képes. 🤔
Hosszabb vezeték esetén csökkenteni kell a felhúzó ellenállások értékét, talán 2,7k-ra.Az autóban nem lesz CAN busz véletlenül?
-
válasz
Tomika86 #16136 üzenetére
Esetleg az i2c felhúzó ellenállásai 10kohmosak ez nem okoz gondot? Van ahol 2,7kohm vagy 4,7kohm van használva.
De bizony, a magas ellenállás pont alacsonyabb sebességet okozhat. Cseréld kisebbre! A szabvány úgy tudom, hogy 4,7k-t igényel, hosszabb vezetéknél akár kisebbet is. Milyen hosszú vezeték van a kettő közt?
-
válasz
Tomika86 #16130 üzenetére
Mire gondolsz az ügyes képkocka számolas alatt?
Hát ha van mondjuk másodpercenként egy beolvasás. A két érték különbözetét elosztod mondjuk 12-vel, és 1/12-ed másodpercenként növelve/csökkentve újra küldöd a köztes értékeket. Igaz így lesz a folyamatban egy 1mp-es késés, de gyakoribb beolvasásnál ez csökken. 2-3 beolvasásnál szerintem már észre sem lehet venni.
Az egy ciklus lefutási idejét a micros vagy millis értékének a számolásával a loop elején és végén megtudom határozni a ciklusidőt?
Igen, de pontosabb értéket kapsz, ha mondjuk 1000 ciklust mérsz le és visszaosztod. Már ha van erre lehetőség.
-
válasz
Tomika86 #16124 üzenetére
A mutató sebességének a folyamatosságához elég 12-15 mintavétel is, de valójában akár másodpercenként 2-3 mintavétellel is meg lehet oldani a folyamatos mozgást mondjuk a sebességmérőnél vagy a fordulatszámmérőnél, csak a két érték közti "képkockákat" kell ügyesen kiszámolni.
-
válasz
tonermagus #16119 üzenetére
Értettem én, hogy később újra használnád, azért kérdezem, hogy mekkora tüskének van hely a dobozban? Ha lehúzod róla a fekete távtartót és elvágod kb. felébe a tüskéket, akkor sem férnek be?
-
válasz
tonermagus #16119 üzenetére
Egy ilyen csipeszt rendeltem valamikor réges régen, de még sosem próbáltam ki. Most elővettem, hogy lefotózzam, és tényleg, ez SMD chipekhez való
Olyat akartam venni, amivel egy 8 lábú DIP chipet, mint mondjuk egy Attiny85, beforrasztva fel lehet programozni.
-
válasz
tonermagus #16117 üzenetére
-
A legpontosabb mérést úgy lehetne elérni, ha
- lm385-2.5 referenciafeszültség-forrást használnál az opamppal, de erősítés nélkül!
- az Arduino ADC-nél pedig a belső 1.1V-os referenciafeszültséget használnád a méréshez referenciaként a default tápfeszültség-referencia helyett.Így az analóg mérés a 0-1.1V közti feszültségekre adna 0-1023 közti értékeket, a mérés pedig tápfeszültségtől és hőmérséklettől függetlenül is pontos lehetne.
-
jobban meggondolva egy lm385-2.5 referenciafeszültség-forrás segítségével tápfeszültségtől függetlenül is pontos méréseket lehetne végezni vele.
Még jobban meggondolva
ez nem is igaz. Ha a tápfeszültség nem pontos, akkor a mérés sem lesz pontos, mert az ADC a tápfeszültséget használja referenciaként. Ez esetben a feszültségosztóval pontosabb mérést lehetne végezni.
-
Ezért kérdeztem rá, milyen opamp kapcsolás tud ilyen átalakítást. Mert normál esetben ha erősítőre teszem, hogy 1V különbség helett 5V legyen akkor minden 5x érték lesz, vagyis elvileg 12.5V-17.5V közt lesz 5V kimenetem, nem 0-5V közt.
A kolléga is és én is olyan kapcsolást javasolt, ahol egy offsettel el van tolva a bemeneti feszültség, így lesz az erősítő kimeneti feszültsége 0 és 5V között. És most jöttem rá, hogy korábban rosszul írtam, az általam javasolt kapcsolásnál a + bemenetet nem 3V-ra, hanem 3,5V-ra kell húzni.
A két kapcsolás közt az a különbség, hogy az enyém invertáló, tehát a 3,5V-ból lesz 0V, a 2,5V-ból pedig 5V. Azért ezt javasoltam, mert ehhez nem kell külső feszültségforrás, egyszerű ellenállásosztóval be lehet állítani az offset feszültséget, bár jobban meggondolva egy lm385-2.5 referenciafeszültség-forrás segítségével tápfeszültségtől függetlenül is pontos méréseket lehetne végezni vele. -
Erről az oldalról szerintem a fázisfordító szűrő áramkör kell neked (Simplified Inverting Amplifier Filter Circuit),
mégpedig annyi módosítással, hogy a + (neminvertáló) bemenetet a várható feszültségtartomány közepére (nálad 3V) húzod egy feszültségosztóval, így a kimenet közepe is nagyjából e körül lesz. De én analóg elektronikából elég kezdő vagyok, ajánlom a hobbielektronika topikot, én is onnan szoktam segítséget kapni analóg kérdésekben.
Ja és ehhez rail-to-rail műveleti erősítő kell, ami képes a kimenetet a tápfeszültség közelébe vinni, vagy egy egyszerű opamp-nak 5V-nál annyival nagyobb tápfeszt adni, hogy 5V-ig tudja vezérelni a kimenetét. -
És mi lenne, ha nem a beépített 10 bites ADC-t használnád, hanem vennél hozzá egy mondjuk 24 bites ADC-t? Az több problémádat is megoldana.
De én mégis csak azt javaslom, hogy használj műveleti erősítőt. Elég 5x-ös erősítés ahhoz, hogy ki tudd használni a teljes felbontását, másrészt egy aluláteresztő szűrő taggal meg tudsz szabadulni a zaj nagy részétől, így akár átlagolás nélkül is pontosabb értékeket olvashatsz be.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged