- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Arch telepíteni már tudok, de dualboot-ba telepítés során a partícionálással nem boldogoluk. Mindig elrontom. Azt hiszem kezdő és utolsó szektort kéne megadni, ahol a partíció kezdődik. Nincs valami könnyebben partícionáló progi hozzá?
-
I02S3F
addikt
Mindkét problémát megoldottam, igaz a particionálás nem sikerült! Az archinstall script elhasalt, kétszer is. Manuálisan tettem fel. Friss csomagokat akartam. Tök jó, hogy alapból működött a Flatpak! A legtöbb alkalmazást azzal telepítettem fel! Gond nélkül mennek! Felraktam a gnome-ot. És így minimális konfigurációra volt szükség. Így, hogy túl vagyok rajta, nem gondolom, hogy Arch Linux haladóknak szánt disztribúció! Az is igaz, hogy régóta próbálkozok vele.
Közben rájöttem, hogy disztró hoppolásom kényszeres, a szó pszichiátriai értelmében. Nem viccelek!
Dolgozom rajta, hogy kitaláljam mit csinálhatok kéz nélkül, mert beteg a kezem.
-
I02S3F
addikt
Eljutott oda az Arch Linux projekt, hogy nem nehéz telepíteni! Meglátom VM-ben tudom-e használni huzamosabb ideig!
A pacman használata sem nehéz, aur-ból sem nehéz telepíteni!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Egy kérdés! Tönkre vágtam a telepítésem az arch Linux-al. Most telepíthetem újra, mert backup nincs. Sose backup-oltam, pedig most már van hozzá vinyóm is. Arra gondoltam, hogy ez egy haszontalan, terméketlen folyamat. Mit gondoltok erről a kísérletezésről, barkácsolás ról a gépen? Ez haszontalan ? Egyébként élvezem!
-
I02S3F
addikt
válasz
Archttila #8510 üzenetére
A szkript hiba nélkül lefutott! Ezt ki is írta! Annyira összebarmoltam a BIOS uefi menüjét sok bejegyzéssel, hogy a régi bejegyzések miatt folyton újra az arch-iso-ról boot-oltam. Majd mikor kiválasztottam a telepítettcél ssd-t, akkor már betöltötte az arch.
De nem volt idegzetem folytatni! Feladtam.
-
I02S3F
addikt
válasz
Archttila #8508 üzenetére
Nincs más választásom, mint manuálisan feltelepíteni, mert a script is el hasalt! (archinstall) ( vagyis csak nem végezte el a dolgát, nem hasalt el végülis) illetve csak archos telepítőim vannak itthon. Nincs más distro itthon! Talán netről letölthető, de akkor már arch!
-
I02S3F
addikt
A tönkre vágtam a meglévő Windows telepítésemet is
.
-
I02S3F
addikt
Na! Mivel én még uefi-s telepítést nem csináltam, ezért ez most nem sikerült, mert nem tudtam hogy kell!
A grub telepítésnél kiírta hogy nincs hely az efi partíción és valószínűleg a telepítő médiára ráírtam, el-particionáltam!
Megpróbálom a virtualbox-ban is az uefi- s telepítést! A laptopjaimat eddig mbr- biosban telepítettem.
Nem adom fel az egészet, de most estére abbahagyom, mert már éjfél elmúlt! Megyek aludni!
-
I02S3F
addikt
Úgy látom ez a manual intervention havonta-két havonta jön elő. Ez nem vészes! Még gondolkodom, hogy feltegyem-e! Az uefi-s ill. a windows mellé telepítést lesz szükséges megoldanom. Inkább Wiki-t olvasok, mint videót nézzek. Előbbi biztosan naprakész! Plusz olvasni jobban szeretek, mint videót nézni!
Köszi mindenkinek!
Szerintem neki esek!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Régóta használok Linuxot. Néha csak arra vágyok, hogy "csak működjön" (mint például a Mint [kattintok kettős és minden probléma meg van oldva]), viszont az Arch-ban tetszik, hogy frissek a csomagok.
Ha script nélkül is képes vagyok feltenni az Arch-ot, akkor már használni is tudni fogom?
-
I02S3F
addikt
Alapvetően nagy kíváncsisággal vagyok az arch felé! Mindig tetszik az újdonsága, a csomag kezelője és hogy terminálozni szükséges hozzá, nagyrészt manuális intervenciót igénylő disztribúció. Azonban a telepítés mindig feladta a leckét. Párszor sikerült a hagyományos módon telepíteni, de most van ez telepítési szkript és ezzel könnyen fel telepítettem! Ráadásul itt grafikusan is tudok particionálni (valami cf*part-al) most egy lassúcska HDD-s laptophoz készítek openbox ablakkezelővel rendszert és eddig a wiki-t olvasva nagyszerűen haladok! Korábban a Wiki olvasása feladta a leckét, mert sok volt az információ. Nyilván fáradt volt az agyam, másrészt nem volt kedvem olvasni. Most fordult a kocka! Olvastam! Baromi egyszerű és haladok vele! 40%-ban már készen vagyok. Ezt egy virtuális gépen teszem, majd egy Clonezilla-val lementem és felrakom a fizikai gépre! Hurrá!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Az Arch bleeding edge része tetszik. Meg a csomagkezelőt is egyszerű megtanulni. Viszont telepíteni sosem szívesen telepítettem konzolosan. Azt hiszem egyszer sikerült, de aztán rekonstruálni a műveletet nem sikerült. De most találtam egy archfi nevű install script-et, ami kvázi a Debian (konzolos) telepítőjére hasonlít. Így a munka 99%-t elvégeztem. Viszont az merült fel bennem, hogy nem véletlenül ilyen az eredeti telepítő, ezért lehet le kellene mondanom az Arch használatáról, ha ilyen kényelmes vagyok.
-
-
I02S3F
addikt
Másodjára telepíthetem A pure Arch-ot. Először (akkor még) az Antergos-t felrakva konzolból rádobtam a Gnome-ot, meg AUR-oztam. Aztán felraktam simán is, most még egyszer. Igazából így utólag nem ördöngősség. (plasma-meta, kde-applications csomagok mentek fel install után, meg az sddm) Konfigurálni csak az installion guide alapján konfigoltam. VBox-ban raktam fel. A konzolos parítcionálástól parázok. Az éles rendszeremen nem merném felrakni. Pedig eszembe jutott, de van egy win10 is a laposon. Egy rossz parancs és megy a levesbe a 10.
Ja igen! A network-el volt bajom. A beizzításával. Mindent megtettem, amit a haza megkövetelt és nem ment. Mire egy fórum bejegyzésben találtam meg, hogy bridge módba szükséges kapcsolni az adaptert. Megvolt és rögtön ment is a dolog
.
Jó móka volt. Vagy valami Gentoo, vagy Slackware, vagy LFS-el próbálkozok majd. Ez nekem szórakozás
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Google Pixel topik
- Formula-1
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest