Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Jövő héten érkezik a Mate 80 széria
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ez konkrétan LUKS partíción van az LVM vagy LVM-en van a LUKS? Melyik? Az Arch Wikit kéne követni. Nem kell semmilyen udev, meg systemctl. Azt kell pontosan csinálni, ami az Arch Wikiben van, tökéletesen működik, évekig LUKS-on lévő LVM-mel használtam az Archot, ezt csak akkor szüntettem meg, mikor SSD-kre tértem át, amik tudnak hardveres öntitkosítást.
Mindenképp UUID-t használj, az mkinitcpio HOOKS-ok között az encrypt és az lvm is szerepeljen.
-
vargalex
félisten
A wiki példa szerint az udev és a keyconf is kell a HOOKS-ba. Alap, de ugye az lvm2-t telepítetted és a HOOKS módosítása után generáltál is új initramfs-t?
-
Siriusb
veterán
Szia!
https://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_User_Repository#Installing_packages
Vagy feltelepítesz egy AUR helper-t, pl. pikaur, és utána már egyszerűen, amúgy pekmenesen tudsz telepíteni és frissíteni is az AUR-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 2025.11.13 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 4070 / 4080 / 4090 / 5070Ti / 5080)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB