- Apple iPhone 17 - alap
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
attilav2 #7956 üzenetére
Igen, írtam, hogy a dd az üres blokkokat is átmásolja, de ez nem tragédia. Írtad, hogy SSD-ről van szó, azon eleve nem tart sokáig, másrészt szekvenciális művelet, ami egy HDD-n sem annyira rettenet lassú.
Ez az e2image is megfelelő lehet, bár nem ismerem, így ebben nem tudok segíteni, hogy hogyan használd. Max utána tudnék olvasni, de azt te is meg tudod tenni magadtól.
Amikor én csináltam ilyet, akkor tömörített tar-t használtam:
cd /
sudo tar -czfpv --one-file-system /cel/backup.tar.gzMajd ezt bontottam ki a céllemez előre létrehozott partíciójával
sudo tar -xzfpv backup.tar.gz /cél/felcsatolás
(ebből a -p nem is feltétlen kellett volna, a -v csak a fájllistázáshoz van, a z=gzip, de lehetett volna használni -j, -J, --zstd vagy egyéb kapcsolókat helyette)
De lehetett volna így is, pl. root partíciónál, az előre létrehozott, formázott, és felcsatolt célpartícióra:
sudo rsync -avHASX / /cél/csatolás/
Ez is kicsit overkill, mert szerintem elég lenne az rsync -a, a többi kapcsolónak nem lenen szerepe egy átlagos rendszeren.
Az rsync előnye, hogy előbb nem ment tömörítvénybe, hanem közvetlenül másol forrás és cél között. A tar viszont jobb, ha el is akarod tenni a mentést backupként.
-
Siriusb
veterán
válasz
attilav2 #7956 üzenetére
Nem olvastam vissza, pontosan mi a cél, de biztonsági mentésre az rsync-et használom. Illetve régen az FSArchiver-t, de nincs szükségem blokk szintű mentésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest