- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Megoldottam! Módosítottam az fstabot egy új opcióval.(x-systemd.mount-timeout=1m) Olvasgattam a wiki vonatkozó részeit, és találtam egy workaroundot, lehet hogy nem szép, de működik
Természetesen nem kell egy percet várni, mikor beírom a második lemez jelszavát azonnal megy tovább a boot folyamat. A crypttab-ból a discard opciót kivettem mert nem oda való valószínűleg. A boot folyamat során még a jelszó megadása előtt fel akarja oldani a /dev/mapper/CT1000MX500-at, és mivel még nem létezik elhasalt a felcsatolás, ezután kéri a jelszót, így létrejön az eszköz, de az fstab már nem fog újra lefutni. Megnöveltem a mountolás várakozási idejét 1 percre az fstab-ban, így szépen megvárja míg beírom a jelszót és létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 eszköz, és sikeres az automata mountolás.
Most így néz ki a konfig:
/etc/crypttab:CT1000MX500 PARTUUID=[partíció kód] none timeout=180/etc/fstab:
/dev/mapper/CT1000MX500 /media/CT1000MX500 ext4 rw,noatime,discard,nofail,x-systemd.mount-timeout=1m 0 2
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB CM MasterBox MB520 TT 750W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25) (utolsó darab)
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro Deep Purple 128GB használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- DAHUA 16GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Természetesen nem kell egy percet várni, mikor beírom a második lemez jelszavát azonnal megy tovább a boot folyamat. A crypttab-ból a discard opciót kivettem mert nem oda való valószínűleg. A boot folyamat során még a jelszó megadása előtt fel akarja oldani a /dev/mapper/CT1000MX500-at, és mivel még nem létezik elhasalt a felcsatolás, ezután kéri a jelszót, így létrejön az eszköz, de az fstab már nem fog újra lefutni. Megnöveltem a mountolás várakozási idejét 1 percre az fstab-ban, így szépen megvárja míg beírom a jelszót és létrejön a /dev/mapper/CT1000MX500 eszköz, és sikeres az automata mountolás.