- A Motorolának is a Bose hangol
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hamarosan lesz a Nothingnak mondani valója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
Szeretnek uefi modban archot telepiteni egy acer aspire e5-532-p78v laptopra.
A sajat leirasomat kovettem, ami alapjan a dell e6440 -emre mar tobbszor sikerult feltelepitenem.Egyszeru tortenet, sda -n 2 particio, az elso 256MiB -os fat32 -re formazott, a masodik ext4 -re formazott. Sda1 /mnt/efi -re csatolva, az sda2 / -re.
Ezutan kovetem arch wikit.Grubot telepitesenel ezt csinalom:
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/efi --bootloader-id=GRUB
pacman -S intel-ucode
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfgA laptopomon ez igy tokeletes, az aceren is lefut hiba nelkul, de restart utan no bootable device.
Probakent felraktam egy manjarot, azzal nem volt gond, az bootolt. De az rendszerbetoltesre mintha nem grub -ot hasznalna.
/boot/efi/EFI/Manjaro mappaban volt a grubx64.efi fajl
de volt egy /boot/efi/EFI/boot mappa, amiben ha jol emlekszem talan egy boot.efi fajl.
Ez utobbit kitorolve mar nem bootolt be tobbet, szoval ez lehet a kulcs.
Grub helyett probalkozzak meg systemd boottal? Vagy lehet csak annyi a gond, hogy en a grubot /efi -be telepitem, /boot/efi helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Lenovo Flex 5 - 14.0" Touch WUXGA - Ryzen 3 5300U - 8GB - 256GB - Win11 - Garancia - MAGYAR
- LG 34GX90SA - 34" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS! - 0333
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB