- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Videón mutatják meg a Nothing tervezői a Phone (4a) külső újdonságait
- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Megkaptuk az első hivatalos fotókat a Honor Magic V6-ról
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
EUFI bootnál nincs olyan, hogy egy lemez bootolható-e vagy nem. Nincs olyan boot flag, mint MBR-nél. Az UEFI nem a bootflaget keresi, hanem a FAT32-re formázott EFI partíciót, és az azokon lévő binárisokat.
(#6389) samujózsi: Archon nekem sem megy az EFI stub boot, amit te akarsz használni, pedig jól csinálod, én is így próbáltam, és nekem sem ment sehogy sem. Viszont az EFI systemd boot az alig más ettől, és az simán megy Archon, ha az érdekel, abban tudok segíteni, úgy UEFI-val még egyszerű bootolni, úgy, hogy nincs GRUB.
Egyébként EFI stub bootnál azt ellenőrizzed, hogy a kernel a -l "\vmlinuz-linux" binárissan induljon, és a paraméterek így add át neki: -u "initrd=initramfs-linux.img root=PARTUUID=bla-bla rw".
Illetve még fontos, hogy chroot környezetben, felcsatolt boot partíció után lefuttasd az initramfs-t generáló scriptet:
mkinitcpio -p linuxMaga az efibootmgr a nevével ellentétben nem bootmanager, csak egy bejegyzést tesz az UEFI-be, elhelyezve az UEFI RAM-ben egy egy soros bootbejegyzést. De ilyet sok UEFI-ben kézzel te is tudsz csinálni, efibootmgr használata nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- PayPal
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile (ARPG)
- Mégis van lekvár a Donut Lab szilárdtest fánkjában?
- Napelem
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Pixel 6a
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB