Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Nem írtam, hogy scriptekkel kellene telepíteni. Én még soha nem telepítettem úgy... Csak annyit írtam, hogy miért van NetworkManager-ed, ha nincs GUI-d és nincs is hozzá semmilyen config.
    A telepítő indításkor alapból indítja a dhcpcd-t, így van net. Viszont ez a service telepítés után nincs engedélyezve, így a már telepített rendszert boot-olva kell egy

systemctl start dhcpcd.service

vagy interface specifikusan

systemctl start dhcpcd@interface.service

de ez ott is van a wiki-n.

Pont a Wiki-t olvasva kezdtem el használni, viszont a dhcpcd-vel sem ment alapból. Hibába csináltam ami a Wiki-n van, vagy ahogy írtad, bootkor nem volt net, csak ha restartoltam a szolgáltatást. Mintha előbb indult volna a kelleténél, és ezért nem volt.
    Viszont most próbából megnéztem a Zen Installer-t, ami grafikusan felületen pár scripttel telepít pure Arch-ot. Ő használ Network manager-t alapból, még az nm-applet is kint van a tint2 tálcán. De mint mondtam, nekem anno semmit nem kellett állítani a Network Manageren, mert alapból kábelt bedugva kapott IP-t. Ez a gond, csak most ütközött ki nekem. Lehet hogy azóta volt változtatás rajta, mert én vagy 3/4 éve nem telepített Arch-ot, úgyhogy bármi lehet.

Új hozzászólás Aktív témák