Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2
    őstag

Egy ötlet:
    # udevadm test /etc/udev/rules.d/30-radeon-pm.rules

Itt a parancs helpje:
    $ udevadm --help
    udevadm [--help] [--version] [--debug] COMMAND [COMMAND OPTIONS]

Send control commands or test the device manager.

Commands:
    info Query sysfs or the udev database
    trigger Request events from the kernel
    settle Wait for pending udev events
    control Control the udev daemon
    monitor Listen to kernel and udev events
    test Test an event run
    test-builtin Test a built-in command

A kernel line -ban van valami opció írva? Illetve a radeon fel van véve a a korai rendszerindító környezet betöltési listájába?

"a radeon fel van véve a a korai rendszerindító környezet betöltési listájába?"
    Ha az early KMS-re gondolsz akkor igen.

"A kernel line -ban van valami opció írva?"
    Nincs. De a wiki nem is írja hogy kellene a power managementhez.

Azt vettem egyébként észre hogy nyílt driver mellett magasabb a procihasználat felmegy akár 35-40%-ra is videólejátszáskor, míg catalysttal 20 max 25% volt. Azt tudni kell hogy sem a nyílt driverrel sem a zárttal nem megy valamiért a videó gyorsítás. Ha a catalyst van fenn, és be van állítva vlc-ben az X11-en keresztüli vaapi, ugyan kírja a vlc a konzolba hogy hardveres dekódolást használ de abban a pillanatban át is vált vdpau-ra ami hibát dob, tehát szépen visszaáll szoftveres dekódolásra :( A bomi látszólag használja a vaapi-t és nem váltott át a nemlétező vdpau-ra, de ennek ellenére ugyanakkora (20-25%) volt a prociterhelés mint vlc alatt.
    Vaapi drivernek a fglrx_drv_video.so-t használtam ez elég sok formátumot és profilt támogat, szemben a splitted desktop féle xvba-val. Néztem az mpv-t is amit paraméterekkel kényszerítettem hogy a vaapi-t használja, használta is, de a prociterhelés maradt 20-25%. A vlc fejlesztőinek szólni kéne hogy módosítsák úgy a programot, ha egyszer beállítom a vaapi-t ne keresse a vdpau-t és ne váltson át rá, de gyanítom hogy azért van így mert lehet elfogultak az nvidia felé, minthogy a linux (X11) sajnos kizárólag az nvidia-t támogatja :( Nagy nehezen visszaraktam a nyílt drivert, a catalyst csomagokat csak a pacman -Rscn -el lehetett törölni, ez vitte az X-et és minden tőle függő dolgot, így ezeket újra kellett telepíteni. A nyílt driverrel a vdpau látszólag működik, ha a vlc-ben be van álltva akkor nem is vált át másra. Ennek ellenére a prociterhelés még magasabb mint catalystnál, filmnézés közben átlag 30-35% de van 40% is néha. Elkeserítő :(
    Windows alatt persze van vga filmlejátszás gyorsítás. Egy sapphire passzív 1gb-os HD6670-em van, egy X4 860k és 8gb ram társaságában.
    Talán majd a wayland változtat ezen, de nem fűzök túlzottan nagy reményt hozzá hogy elterjed, vagy hogy támogatni fogja a két nagy vga gyártó.

Új hozzászólás Aktív témák