- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
válasz
M.Eriksen #15243 üzenetére
A választ szerintem te is sejted.. jobban jársz, ha eredeti töltőt használsz. Kb. a gépedet kockáztatod ezzel a töltővel.. látnád belülről, miből épül fel egy ilyen vacak kínai utángyártott cucc.
A többi kérdésedet is megválaszoltam ezzel, ami eredendően vacak, jobb nem javíttatni.
-
Ærni
tag
válasz
M.Eriksen #9854 üzenetére
Külföldi fórumokat olvasva nagyon sok olyan hozzászólást olvastam, ahol csúnyán leszólják a MBP13"-ast. Szerintük az ár érték arány nagyon rossz, a videókártya gyenge valamint a processzor se a legizmosabb.
Ezt azok mondják akik irigykednek vagy tényleg van benne ráció? -
Ærni
tag
válasz
M.Eriksen #9851 üzenetére
Esetleges LAN partyk esetén az Empire Earth fusson rajta, minden másra ott van a PS3-om. Monitorra próbáltad rákötni? De gondolom megbirkózik a HD felbontású kijelzőkkel. A mostani gépemen win7 és linux is van. Ahogy olvastam a fórumot az OS mellett megfér a win is, pont azokra az esetekre amiket Te is említettél.
Az iPod Touch (4. generáció) és az új iPad mellé nagyon jó lenne. Az álom egy 13-as macbook 15-ös kijelzővel, de ez sajna nem elérhető -
tomy25
tag
válasz
M.Eriksen #9462 üzenetére
Halljátok ilyen szar ez a macbook? :/
Már megrendeltem, de lehet meg fogom bánni, panaszkodnak itt, hogy egy youtube videot nem lehet megnézni... Akkor most irjátok, hogy nem lehet vele 0-át írni.. az milyen? :/
Mondjuk nekem magyar billentyűs lesz, lehet annál nincs is ilyen gond, nem tudom.Remélem azért nem lesz olyan nagy csalódás, hogy meg kelljen tőle válnom...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
M.Eriksen #8550 üzenetére
Felemásak a tapasztalataim. MBP-n, SSD-vel rendben van a dolog eddig. Az iMac-emen viszont távolról sem ilyen rózsás a helyzet:
A Safari - bár villámgyors lett, le a kalappal - de bugos: sokszor nem tölti be az oldalakat rendesen, csak addig, amíg a képernyőn "látszik", utána mintha késsel elvágták volna. Szintén Safari bug, hogy néha (ezt sleepből ébredés után tapasztaltam eddig) úgy "érzi", mintha az egér egy jó 7-10 cm-rel magasabbra mutatna a képernyőn, mint ahol a pointer valójában van. Csak az alkalmazás újraindítása oldotta meg a problémát.
Külső NTFS HDD csatlakoztatásakor tíz perceket képes elmolyolni rajta a spotlight (ugyanannak a HHD-nek minden csatlakoztatásakor!), természetesen az egekbe pörgetve a ventilátort és megzabálva a CPU idő nagy részét. Ezt képes eljátszani akkor is, ha a csatlakoztatott (és korábban végigtekert) HDD elaludt, majd felébresztettem.
A spotlightban való szótárazás sokat lassult.
Egyelőre ennyi nyűgöm van vele, amivel nem akarok együtt élni. A notification center jó, az iCloudba szinkronizáló todo és notes pedig már nagyon hiányzott nekem, azoknak nagyon örülök.
(A teljes képhez hozzátartozik, hogy az iMac-en egy szedett-vedett rendszer van, ami még Snow Leopardként kezdte 2010-ben, tavaly Lion-osodott, most pedig Mountain Lion lett. Volt egy olyan kósza gondolatom, hogy csinálok egy tiszta telepítést, de eddig nem vitt rá a lélek - sajnos úgy tűnik mégsem úszom meg.)
-
Endruboy007
tag
válasz
M.Eriksen #7924 üzenetére
ááá neeem, csak pár napja van meg a mac-em, és napközben nincs időm felfedezni, így marad az este!
Azt a Time Machine-t nem kapcsoltam még sajnos be, mert ugye azt is a HDD-re menti, és még nem vettem egy külső HDD-t, a 128 GB meg elég kevés. TM mérete elég nagy nem? Vagy ez hogy működik pontosan?
-
Xero
nagyúr
válasz
M.Eriksen #7055 üzenetére
A Chrome a saját Flash-ét használja. Nem feltétlenül ugyan az mint a rendszer többi eszköze számára elérhető Flash Player. Ez okozhat gondot.
Mondjuk a flash alapvetően is egy szemét, szóval én nem foglalkoznék vele. Szépen át kell kapcsolni html5-be és kidobni a flasht a gépről.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
M.Eriksen #7055 üzenetére
gondolom a flash playerből a legfrissebb van fent és youtubeon nincs bekapcsolva a béta HTML5 nézet. illetve ha a videon tolsz 1 jobb klikket akkor a beállítások között ugye fut a hardwares gyorsítás? mármint engedélyezve van?
@Jorus: oh, értem. különös; én soha nem tapasztaltam semmi bibit 720p alatt szerencsére és több éves konfigom van 4 giga rammal. misztikus, mint a legtöbb flash bug
-
e30st
tag
válasz
M.Eriksen #7048 üzenetére
rendszeresen akadt 15-ös i5-ön. iMac 27" i7 négymag, hyperthreading, 1gb videókártya, 12GB RAM alatt már nem volt vele gond...
amúgy meg én csak Chrome-ot használok, amikor a youtube már elviselhetetlen volt, megnyitottam a safarit, és ott már nem akadt a macbookon sem.
-
M.Eriksen
tag
-
atirag
őstag
válasz
M.Eriksen #6168 üzenetére
Ezeket már sok verzióban megcsináltam. Ha a helyi átjárót írom akkor nem tud csatlakozni. Ha az ipv4-et akkor meg user nevet és jelszót kér. Na ide nem tudom mit kellene írni
Igazából nem is tudom melyiket kellene beírnom. Mert ezt is a hálózati tulajdonságoknál néztem meg. -
Solar_Wind
senior tag
válasz
M.Eriksen #5959 üzenetére
Elmondtam. Jobban tetszett a felbontás, és hogy nem tükörbe nézek
Egyébként ha első gépnek vettem volna, akkor Pro-t vennék, de megvárnám a jövő évi termékfrissítést (Ivy Bridge).
Egyébként tegnap nem nagyon volt időm bütykölni, csak rákapcsolódtam a wifi-re, meg láttam, hogy van x millió frissítés, amit majd fel kéne tennem. Ha jól láttam, az alap Lion-nel jött, vagyis 10.7.0.
-
germanh
senior tag
válasz
M.Eriksen #5957 üzenetére
A Lion most 23,99 euró. Úgy tudom, hogy a Lion megjelenése után vásárolt Mac-ek díjmentesen frissíthetők az új rendszerre, legalábbis Angliában tuti, hogy nálunk mi a helyzet az jó kérdés.
-
Solar_Wind
senior tag
válasz
M.Eriksen #5957 üzenetére
Nekem sokkal jobban tetszett az Air kijelzője a páros összehasonlításban. Felbontás számomra fontos, és engem mondjuk idegesít az, hogy a Pro nagyon durván tükröződik (a tükröződő képernyős laptop-ok közül az egyik legjobban). Mivel nekem második gépnek lesz, fontos volt, hogy könnyű és vékony legyen. Meg hát az SSD, de nyilván a Pro-ba is bele lehet tenni, ha jól tévedek.
-
M.Eriksen
tag
válasz
M.Eriksen #5949 üzenetére
Ma megnéztem élőben is a két gépet,kicsit alaposabban. Főként a kijelzőkre koncentráltam. Meglepődtem. Eddig csak külön-külön láttam a két a gépet, és igazából semmi negatívumot nem tudtam felhozni egyik vagy másik kijelzőre sem. Most volt szerencsém side to side látni a különbségeket,mert hogy vannak. Az Air-nél böngészés közben jön ki legjobban a nagyobb felbontás,de igazából sok előnnyel nem jár szvsz. A Pro valóban jobban tükröződik,ami néha zavaró lehet,de teljes fényerőn számomra elfogadható volt. (mondjuk ezt nehezen tudtam tesztelni a bolt megvilágítása miatt) Amin igazából meglepődtem,hogy sok tesztben, amit olvastam,néztem 95%-ban az Air display-t jobbnak titulálták.(könnyen elfogadható volt a puszta számok és adatok tükrében). Számomra szebbnek tűnt a Pro. Valahogy mélyebbek,teltebbek voltak a színek. A betekintési szög kicsit jobb volt,de ez erősen szubjektív. Tömegre a Pro is egészen baráti,de azért a 1.32 kg magáért beszél. Jelenleg a Pro felé hajlok. Más is tapasztalt ilyesmiket?
OFF: A T-mobile-nál most szerepel a kínálatban a kifutó Pro. Azt írják SnowLeo van rajta. Megkérdeztem ma egy nagyon jól informált kollegát,hogy így van-e. "Sajnálom,ezt így én nem tudom. Jelenleg a 23-as {kiejtés:macbok pro}-ból nincs itt raktáron.Talán az internetről tud rendelni. "
Amúgy segítőkész volt másik ügyben,nem volt problem,de ez azért mosolyogtató szituáció volt. Resellereknél Lion van a kifutó szérián is. Lehet,hogy ők egyénileg tették rá, és gyáraliag Snow Leo-val jönnek? A július utáni darabok nem alapból az új rendszerrel van?
Sorry a kisregényekért -
makaveli666
senior tag
válasz
M.Eriksen #5951 üzenetére
Alapból teljesen hangtalan a gép, netezés filmnézés stb... Mondjuk elkezdek játszani akkor van hangja, de mögöttem barátnőm netezik a hpval és annak a hangja elnyomja az enyémet... Szóval szerintem nagyon halk pörgés mellett is. A 4gb ramra meg azt mondom, hogy nézz meg egy 2008-2009 es macbook ot amibe mondjuk 2 gb ram van. Szerintem simán jó netezésre filmnézésre stb... átlag felhasználásra. Ha meg komolyabbat akarsz akkor 3 év múlva a proci már harmatgyenge lesz, szóval én a ramon nem aggódnék
A másik meg kicsit felelőtlen kijelentés, hogy 3 évig fogod nyúzniHamarosan jönnek az új macek "elvileg" teljesen új dizájnnal + felröppentek hírek arról is, hogy egy teljesen új család jön be bla bla bla...
-
makaveli666
senior tag
válasz
M.Eriksen #5949 üzenetére
Szia... Én nemrég pont ugyan ebben a cipőben jártam, csak nekem nem volt szívem kiadni annyi pénzt egy 13" os air ért
így macbook pro lett.Szerintem a pro betekintési szöge jó, a színek kicsit fakulnak meg, de nem nagyon sötétedik vagy ilyesmi. A bővíthetőség fontosságát szerintem magadnak kell eldönteni nem nekünk, bár a vinyót nagyon könnyen lehet bővíteni, manapság már nagyon kicsik a hordozható vinyók
Nekem ha nem lett volna a pénz, akkor biztos, hogy air-t veszek.
Átlagos felhasználásra meg teljesítmény tekintetében sztem tök mind1, hogy melyiket veszed...
Természetesen ez az én saját véleményem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Nintendo Switch 2
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest