- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bmakszim
őstag
válasz
atirag #125385 üzenetére
Nem kapcsoltad ki a bluetooth-t valamelyik eszközön?
Egyébként ezt a leírást nézd meg.
-
Imy
veterán
válasz
atirag #112324 üzenetére
Akkor érdemesebb arra visszaállni? Nemrég álltam belakni a 13-at, nem sok munka lenne visszaállni a régire. Nekem M1-em van. Igaz észrevettem, hogy itt is van olyan folyamat ahol megáll, vagy teler, pl a Fusion360 esetében, ha megnyitok egy régebbi tervet. Azt hittem, a hálózat lassult be, de akkor gyanús, hogy nem.
-
Pano
addikt
válasz
atirag #112315 üzenetére
How to Downgrade From macOS Ventura to macOS Monterey Using macOS Recovery Mode
De csak is saját felelősségre! Ez már nem általános felhasználói terület.
-
-
Szabi®
addikt
válasz
atirag #111041 üzenetére
Az os részét nem ismerem, de van ami tetszik benne. '95 óta windowson vagyok, majd meglátjuk. Az Air M2-je vonzóbb számomra, mint a sima M1. (papíron)
#111043 Stauffenberg Jah nem, fej-fej mellett nem lehet összehasonlítani. Talán mind a két rendszeren azonos programok futtatásának sebességével, vagy esetleg azonos játékokkal.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
atirag #110545 üzenetére
Ha fontos, hogy 8 évet kibírjon a vas, akkor viszont nem szabad elaprózni, az nem egy belépő felszereltségű Air lesz.
A VivoBookokat nem ismerem, de ha abban bővíthető a RAM/SSD, akkor azzal könnyebb tovább kihúzni. Itt a vásárlásnál kell előre gondolkodni, mert az égvilágon semmi sem bővíthető benne (a régi MacBookokban még igen, szóval ha azt valaki alul is specifikálta a vásárlásnál, menet közben még lehetett egy kicsit reszelni rajta, hogy tovább bírja).
-
válasz
atirag #110543 üzenetére
Szerintem érdemes minden esetben a legfrissebb modellt megvenni amikor megjelenik. Kb. 4 évig biztosan kiszolgál hiba nélkül. Persze addigra lesz újabb, erősebb, de ha számít a pénz, akkor talán ez a legjobb taktika. Egy új Zenbook is simán bírja ennyi ideig, csak azt kell eldönteni, melyik rendszer felel meg neked.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
atirag #110540 üzenetére
Az M2 ezzel a 8GB/256GB konfigurációval pont ott veszíti el az előnyét, ahol már koppra kell járatni a vasat, mert amikor már kifogy a RAM-ból és erősen épít a swapra, ott a szarabb SSD miatt lassabb (!) lesz az M1-nél. Már most is az ilyen szitukban.
Ne becsüljük alá a webes szabványok egyre elmebetegebb memóriaigényét, 8GB RAM 5 év múlva semmit nem fog érni, az a vas fog nyerni, amiben korrektebb SSD van. Én az M2 felárát eltenném valami másra.
-
válasz
atirag #110540 üzenetére
Nem arra gondolok, hogy lassabb. Egyebkent tenyleg lassabb, de szerintem webezesre meg szovegszerkesztesre total mindegy, igy is eleg gyors. Az a gond, h a 8G RAM mar ma is keves tud lenni mar par komplexebb weboldalnal is, a 256G SSD meg a keves RAM miatti swappeles mellett hamarabb elfarad.
Tehat az m1 8/256 azert jobb, feleannyiba kerul ilyen aprohirdeteseknel. Annyit meger.
-
KubanitoS
veterán
válasz
atirag #108872 üzenetére
Ha ez már most probléma és hosszútávra tervezel, na meg a keret is megvan rá, akkor azt kell megvenni, amelyet igazán szeretnél. Én is nagyon vágyakoztam egy fekete M2 után nem is olyan régen és valóban kellett is egy laptop munkára, de végül egy sima ASUS lett féláron, mert az M2 overkill lett volna minden téren és a nagy SSD-set meg sem tudtam volna venni… Evvan…
-
KubanitoS
veterán
válasz
atirag #108853 üzenetére
A felhasználás jellegétől függ. Én nem vagyok szaki, itt volt róla szó, hogy nagyobb SSD mellett gyorsabb az M2. Amúgy meg nem biztos.
Ugyan nem írtad a felhasználás célját, de a kérdés alapján feltételezem, hogy “csak” újítani szeretnél és nem a legújabb gépgyilkos Photoshop, vagy nem tudom milyen célprogram használata a cél, így én bátran ajánlanám az M1-et. Mindennapi felhasználás során nem fogsz észrevenni különbséget.
Hasonló pénzért egy 512 gigás M1 jobb vétel lehet, mint egy 256-os M2. -
Head88
addikt
válasz
atirag #107965 üzenetére
Jelezni nem fog, viszont a legtöbb utángyártott akksi igencsak gyenge minőségű szóval olyan helyről vedd ahol kapsz rá garanciát is.
Illetve egy jótanács: mielőtt beragasztanád az újat, feltétlen próbáld ki. Rakd össze a lapit, picit futtasd, nézz egy coconutbattery állapotot, tölts rajta stb...találkoztam már olyan utángyártott akkuval amit egyszerűen fel sem ismert a gép...az ilyen elég kellemetlen tud lenni ha már beragasztottad.
Szétszedéskor meg nagyon figyelj a trackpad flexkábelre... könnyű elszakítani. [link] -
blakey
titán
-
törölt tag
-
-
Head88
addikt
válasz
atirag #77246 üzenetére
Azért jelzett a macos mert 80% alá került a max teljesítmény. Egyelőre nem kell a jelzésre figyelni. Nincs nagy gond. Érdemes a coconuttal időnként ellenőrizni. Ha tovább csökken a max kapacitás akkor cserélni/cseréltetni kell. (ha észrevehetően kevesebbet tud futni akkuról)
A csere nem lesz egyszerű a 12" gépnél. Tudomásom szerint nem nagyon kapni minőségi utángyártott akkut hozzá. A gyári meg brutál drága lesz.A ciklusszám egyébként teljesen normális egy 4 éves gépnél.
-
hszilard666
veterán
válasz
atirag #71225 üzenetére
A pillangó mechanika hajlamos hasonlóra, előfordulhat hogy valami kosz van a bill alatt, érdemes sűrített levegővel megfujatni a gombot picit, hátha megoldja. Ha nem akkor hivatalos szerviz megoldja neked topcase cserével, 12” es gépek is benne vannak a pillangó visszahívásban.
-
-
randras
veterán
válasz
atirag #42162 üzenetére
Én ezt nem teljesen értem, de ahogy olvastam FileVault be volt kapcsolva, és annak köze van ehhez. Na ez nálam is be van nyomva, szóval mit kell tennem, hogy ne fussak bele ebbe?
Visszaállítási kódot is említett valaki, az gáz ha nekem nem rémlik ilyesmi?
iCloud jelszóval lépek be.
-
Smiley
addikt
válasz
atirag #42168 üzenetére
Az a gond, hogy kiszedtek az icloud password auth-ot a 10.11.4-ben. Ha van unix tapasztalatod akkor fel perc az egesz, azert bedobom ide hatha...
tarsd nyomva command+s bekapcsolas utan
# mount -uw /
# launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.opendirectoryd.plist
# passwd username
# reboot -
megema
őstag
válasz
atirag #42166 üzenetére
Nem is kell mondania. Amikor bekapcsoltad a titkosítást, akkor kellett kiírnia egy hosszú karaktersort, amit fel kellett volna írnod valahova, hogy a jelszavad elfelejtése esetén ne bukd el az adataidat. Én pl. az iCloudos jelszó-visszaállítást nem engedélyeztem, kicsit paranoiás vagyok.
(#42165) madle: Elvileg nem kéne gondot jelentenie a jelszavas védelemnek, mivel a meghajtót addig nem is látja a gép, amíg fel nem oldod.
-
Black Dragon
addikt
válasz
atirag #42162 üzenetére
Nekem is volt ilyen, nálam titkosítva volt a hdd, valószínűleg amiatt nem sikerült az egész, de végül visszaállítással összejött, mármint állítottam új jelszót az általad is írt módon, majd nálam az hozta el a megváltást, hogy amikor megpróbáltam bejelentkezni amerikai kiosztású lett hirtelen a billentyűzet, pedig nálam alapból magyaron van, ezért átálltottam magyarra ismét, és jó lett.
Nem tudom ez mennyire univerzális megoldás, de lehet neked is ez lesz a bajod, hogy valamiért beszart a kiosztás, és ugyan jól írod be, csak nem azon a kiosztáson.timelord1987: Elbírja, de nem a kedvence azok alapján amiket olvastam neten. Nem erre találták ezt ki.
-
Rage47
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Intel i5-8250U 12 GB RAM 256 GB SSD Lenovo Ideapad 330 eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Quadro FX 570 eladó
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest