- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zonusz #127688 üzenetére
iPhone 14 Pro Max - 4323 mAh
MacBook Air M1 - 4379 mAhAzért nem egy világ választja el őket.
Persze kisebb akkus telefonnal összehasonlítva nagyobb lehet a különbség. Engem az jobban zavar, hogy a telefonban 38 ezerért cserélnek akkut, míg a laptopban meg 80 ezer, miközben ugyanakkora a kapacitás, ráadásul sokkal kevesebb szívás kicserélni, míg egy iPhone szétborítása sokkal több meló.
De ez ilyen Apple logika. A marketinges szerint a benyomás a lényeg és ami drágább, azt többnek érezzük benyomásilag.
-
1995M
junior tag
válasz
zonusz #127676 üzenetére
Szerintem azért, mert a szolgáltatók nem bírnák ha minden laptop mobilneten nagy videófájlok, sok linux.iso torrent, rendszerfrissítések és egyéb forgalom. Szolgáltatók érdeke csak vedd a korlátlan mobilnetet, de valójában alig használd ki. Laptop gyártók szempontjából ilyen állandó forgalmak mobilneten zabálnák az akkut, viszont wifi sok helyen kiépült (más kérdés az átlag publikus wifi nem sokat ér és VPN is erősen ajánlott hozzá), vagy inkább akkor saját hotspot mobilról, ha kisebb forgalmat mégis kell sürgősen alkalmi használatra. Egy laptopot inkább csak hurcolsz egyik wifitől a másikig otthon-iroda-kávézó-hotel, alkalmi mobil hotspot használat, egy tablet inkább igazi mobil eszköz, amit viszel tengerpartra stb. és kell mobilnet. És még fizetni a qualcommnak a modem miatt, bár Apple-nél lehet ez változhat az első saját modem már debütált és az M chipek takarékosak és eSIM kényelmes, akár megoldható lenne, csak nem fontos ez a laptop gyártók számára és akkora user igény sem jelentkezik rá.
-
Zozzer888
addikt
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zonusz #127676 üzenetére
Mivel iPhone van mellé, így az elérhető hálózatok listájában ott van, hogy hotspotként szeretném használni és amint rábökök van internetem, még a telefonon sem kell babrálni hozzá.
Nekem annyira nem hiányzik, hogy saját SIM kártyája legyen. Persze biztosan lehet annyit utazni, ami mellett ez kényelmesebb lenne, de mivel ez is tök jól működik így, nincs hiányérzetem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- One mobilszolgáltatások
- Spórolós topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest