- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos nincs ötletem, de az akku idővel veszít a teljesítményéből (ez természetes, illetve mégis csak használati tárgyról beszélünk), gondolom így is jelentkezhet ennek a nyoma. Amíg van kellő kraft benne, szerintem ne nagyon foglalkozz vele.
Egy időben nézegettem mindenféle statisztikákat, teljesítményadatokat, de leszoktam róla. Sokkal nyugodtabb vagyok, mióta csak használom és nem foglalkozom ezekkel. Ha az akku meghal, majd cseréltetem, vagy eladom az egész gépet.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy te is így tégy, nyilván semmi közöm hozzá, hogy mennyit szánsz a működtetésére és mikor tervezed cserélni, csak azt, hogy annyira nem vészes egy akkucsere. Mármint a költsége. Hirtelen 35 és 60 ezer között találtam.
Esetleg párszor merítsd le teljesen és töltsd fel. Hátha. De nem hinném, hogy sokkal jobb lesz.
Vagy, csekkold teljesen kikapcsolva is. Úgy mi történik. Ha az akku döglődik, úgy is jobban merül. De ez már tényleg csak tipp.
-
Head88
addikt
Tudod mit nem értek? Ezt miért nekem írod? Én párhuzamosan használok win10, és macos rendszereket. (külön gépekről)
Inkább a kérdezőnek írj véleményezést. (én is azt tettem)Másik... Pontosan milyen konkurenciára gondolsz? mert pl: garantálom, hogy összeszerelés minőségében egy új hp elitebook vagy egy thinkpad is simán egy szinten van egy macbookkal.
Véleményem az, hogy nem kell fanboykodni, egyszerűen olyan gépet kell venni amilyen tetszik és amit ki is használ az ember. -
Minden platformon állítsd be, hogy az értesítéseket hogy kezelje. A Google küldjön email-t is, vagy csak figyelmeztessen, az iOS, macOS fiókok alatt az elsődleges az legyen, amelyiket a Google-ben is használsz, vagy ha nem az elsődleges, hozzáadáskor azt válaszd. Nagyjából ennyit tudsz tenni...
-
Ragnar95
félisten
Nekem is csinálja Sierra frissítés óta, hogy bedugom a töltőt és nem világít (nem is tölt ilyenkor), illetve olyat is, hogy zölden világít nem teljesen feltöltött akkuval és ilyenkor nem tölt, csak szinten tartja az akkut.
Late 2013 15" rMBP. Haveromnak ugyanez a jelenség 2012 13" MBP-val, szintén Sierra frissítés óta. -
Diokhan
addikt
Én is OSX-et használok alapból mindenre, csak a jófogás oldala nekem nem működik safarival, azért használok arra wint (tudom, van mac-re chrome, nade mégis... ), ezen kívül pedig csak a MuOnline miatt van win.
(#52419) Ragnar95:
Ebben igazad van, nekem is azért kellett, mert iPhone-t használok, és utána ahogy megszoktam, nem is hiányzott a win. MacBook előtt egy ASUS K70IO-m volt.
-
Diokhan
addikt
Szia.
"A macOS Sierra rendszerben a „Kiüríthető” kategória akkor jelenik meg, ha bekapcsolta a Mac tárhelyének optimalizálása funkciót. Ez esetben olyan tárhelyről van szó, amelyet a Mac automatikusan elérhetővé tud tenni, ha több területre van szükség. A kiüríthetőként megjelölt fájlok bármikor letölthetők ismét szükség esetén."
- Forrás: Apple Support
Ennek fényében olvasd át ezt:
Tárhely felszabadítása a Mac-en
Fél perc Google...
-
Nekem ki van kapcsolva a TM mentés és az iCloud feltöltés, de így is van valamennyi kiüríthető:
Egyébként ha kell a hely, a macOS felszabadítja, felesleges ezen lovagolni, vagy próbáld ki TM mentés és iCloud feltöltés nélkül...
Teszteld úgy, hogy felmásolsz 50 GB adatot, akkor felszabadítja-e a rendszer? Szerintem nem lesz gond vele...
-
bmwk1200s
őstag
Értem, de annak az appnak meg kellene mutatnia, hogy mi az ami a helyet foglalja. Pontos elérési úttal.
Illetve lefuttathatod az általános karbantartást terminalból: sudo periodic daily weekly monthly
Kéri majd az admin jelszót, de nem mutatja, hogy írsz is e be valamit!Indítsd a lefutás után újra a gépet.
-
wm2
őstag
Ha van egy 128-as SSD benne és azon 90Gb foglalt terület, akkor a macOS 40-et fel tud belőle szabadítani. Mivel töröltél egy csomó fájlt, az is nőtt, amit fel tud szabadítani (olyan dolgok, amiket később vissza tudsz tenni). A tárhely optimalizálás nem csak az iCloudra vonatkozik, hanem ott van még a Mail és az iTunes. A Mail-nél a beállítások/fiókokon belül állítsd a mellékletek letöltését csak a legutóbbira és ne az összesre. Az iTunes-on belül meg ezt a "haladó"-ban:
Az iCloud-os dolgaidat a rendszerbeállításokban látod. Totál felesleges a Garagebandet menteni pl. Én az iMovie, iBooks és a Dokumentumok mappából is kivettem a pipát.
-
toth_janika
őstag
Közben asszem meglesz, bár most nem vagyok otthon, így nem látom a változást. Az van, hogy a Képek mappámban "csak" 300 fénykép van, viszont az iCloud tárhelyen már több mint 1000 lett felszinkronizálva. Most jól megszelektáltam az iCloud-ot, és otthon meglátjuk, hogy csökkent-e a differencia
-
Imy
veterán
Meg lett az 50Gb szabad hely, azaz 51Gb szabad hely a Ccleaner futatásával... Erre elindítottam a bootcampet, és kiakadt... Most meg megint nincs meg az 50Gb szabad hely...
És az OSx jó... Aha... Egy kicsit mostanában kiüti a biztosítékot... Mi lehet a megoldás a hely felszabadítására? Mi a .... foglalja a helyet?
-
wm2
őstag
nincs is szebb látvány ettől
annyit azért még hozzátennék, hogy Mac-en minden egyes desktop mókolás lassít a rendszeren (nem a memória/cpu zabálásra gondolok, bár ez szokott lenni a legnagyobb gond) és ezért terminalból vagy onyxból érdemes maxolni pl. a display of sheetset, meg felesleges cukormáztól megszabadulni. De persze ki, hogy szereti. Olyan ez mint, egy S-Line Audi 1,6 tdi-vel, vagy fapados 2.0 turbo benzin. Kinek mi a fontosab.
A másik, hogy a háttérinformációk log fájlba kerülnek. Nem csak a network speed, hanem még a másodperc is a desktop órán hízlalja a diagnostics logot, amit időnként nem árt űríteni.
-
bmwk1200s
őstag
Tedd az alkalmazás ablakát arra az asztalra, ahol azt továbbiakban használni szeretnéd. A dockon jobb klikk az alkalmazás ikonjára, majd Options - Assign To - This Desktop
(#52307) TBMC: Ezt találtam a hivatalos apple support oldalán: "If your Mac doesn't wake when you expectYour Mac might pause a few seconds before it wakes up. If it doesn't seem to wake at all, check for these possibilities: Your screen brightness might be turned down.If you're using an external display, your display might be turned off. Your Mac might be in safe sleep. To wake from safe sleep, press the power button.Check for a sleep indicator light, if applicable, and make sure that your Mac isn't turned off."
-
Nem tudok róla... Esetleg a távoli tartalom betöltését kapcsold ki, de ezzel helyet nem nagyon fogsz nyerni.
(#51958) V.Stryker:
A RapidWeaver ránézésre nekem is bejön, talán egyszer megpróbálom. Ehhez nagyon hasonló, de böngészőben futó is létezik, azonban nem emlékszem hol láttam. Keress rá a kulcsszavakra.
-
Imy
veterán
Itt is írnak a problémáról.
SMC resetet ajánlanak, ezt meg is csinálom.
-
lmno
őstag
Én szoktam használni néha Win10-et BootCamppel, de elég sok a hátránya macOS-hez képest, pl.:
- jobban melegszik a gép
- venti sokszor felpörög
- kevesebb ideig bírja az akksi
- tapipad szarabbul működik
- felbontás skálázása rosszabb, mint macOS alattTehát csak ha nagyon muszáj, akkor érdemes használni, elsődleges oprendszernek nem éri meg.
-
-
Nnobi
tag
Szia ,
Nekem is ezt csinálta pár hete mindent át néztem töröltem amit károsnak találtam, de nem javult meg..
a problémám akkor kezdődött mikor az alibabán nézegettem termékeket, nem töltöttem le semmit sehonnan, és mégis, a vége az lett, hogy meguntam és újra raktam a gépet azóta jó,szerintem ne próbálkozz rakd újra a gépet hamarabb meg van mint keresed a jelenség okát
-
TheMarci
addikt
-
Eszleny
aktív tag
Először ki kell nyerni a stream címét a weboldal kódjából, ami jelen esetben ez:
http://hosting.42netmedia.com:13010
[link]
Majd, iTunesba az File menü alatt az Open Stream-hez be kell másolni a fenti címet. Utána már kell is játszodja.
Ha nyomsz egy CMD+L akkor látod, hogy hova tette be (vagy másként mentette) az iTunes: nálam az Ablumok alatt volt. Itt a szokásos Get Info alatt át tudod nevezni valami értelmesebb névre, hogy legközelebb is könnyen megtaláld. -
TommyNagz
senior tag
dmad köszi!
Imy: Ha nincs konkrét panasz, én nem szoktam bántani. "If it ain't broke, don't fix it"
Bár használt gép vásárlásánál ez szokott lenni az első. Most tervezek venni egy Airt, szerintem pentalobe csavarhúzóval fogok elmenni megnézni
A belseje sokmindent elárul egy gépnek. Látszik volt-e szétszedve, esetleg gányolva, vagy ilyesmi. Takarítottam már 2006-os 15" MacBook Prot, ott is teljesen világos volt, hogy én nyúlok bele először.
Szerk.: Itt a 2006-os gép, takarítás előtt. Jóval kevesebb kosz volt benne, mint a másikban, kora ellenére nagyon szép, tiszta volt belülről, és minden sárga fólia a helyén volt, tehát szűz volt a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest