Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy monitort a 2018-as 15" MacBook Prom-hoz. Milyen paraméterekkel kell rendelkezzen, hogy minél több lehessen rajta a munkafelület. Gondolom a FHD ide már nem elég.
Valamint nyomtatót szeretnék még venni. Abból is tudtok ajánlani esetleg?Plusz kérdés:
Német cégtől származik a gépem, és idő közönként feldobál eszközfelíratás néven értesítést, hogy konfigurálja a gépemet. Ezt ki lehet valahogy kapcsolni? Eddig a kihagyásra nyomtam, de nem bánnám ha nem dobálná fel.Köszönöm!
-
Smiley
addikt
válasz
wreakz
üzenetére
Gondolom valami java-s IDE-t hasznalsz, szoval olyat vegyel amiben legalabb 16GB ram van. 8GB ma mar nem eleg, plane ha tobb evre tervezel vele. Ha tudsz varni akkor a helyedben en meg varnek vele egy kicsit, valoszinuleg megkapja jovore az air meg a 13-as pro is az "uj-regi" keyboard-ot. Ha meg nem hasznaltal ilyen gepet, mindenkepp probald ki a jelenlegi keyboard-ot, mert szerintem a melora hasznalhatatlan kategoriaba tartozik.
-
kiszi07
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Azt tudunk kérni a telekomban vette a srác, de hogy ezért pénzt kérni ?
-
wreakz
tag
Sziasztok !
Életem első macbook vásárlása előtt állok. Mai nap áttúrtam a piacot és arra lettem figyelmes hogy a 2018-as Macbook Air egy árba van nagyjából a 2017-es Pro -val (Persze alap gépekről beszélünk). Nem fél évre szeretném megvenni a gépet ezért tanácsot szeretnék kérni tőletek. A jövőre való tekintettel inkább a Pro-t válasszam, vagy az Air-t ? Benchmarkba erősebb a Pro gép, de lehet tudtok valamit amit én nem.
Előre is köszönöm a segítséget
-
dejvid8
őstag
Köszi a válaszokat! Hát, akkor ez egy fokkal drágább mint gondoltam.
-
Head88
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
De ki lehet szedni a firmware jelszót, csak nem hivatalos úton.
-
kiszi07
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Az eladóval voltam az apple boltban és ott mondták ezt, de letudják venni, mert annó a tesómnak is telefonált közben és nem került neki semmibe. ( max 5 éve )
-
dejvid8
őstag
Sziasztok.
2017-es Macbook Air-be milyen SSD megy, illetve miből áll a csere? Szükséges valami adapter, vagy csak megveszem az SSD-t (ezt néztem ki) és simán kicserélem?
Köszi! -
kiszi07
senior tag
Vettem használtan annó 1,5 éve egy gépet, most akartam volna újra telepíteni és valószínűleg akitől vettem ő írta be a firmware jelszót, ezt hogy lehetne törölni? Voltam bent az apple-ban azt mondták, hogy 6 ezer Ft. Ez most komoly amúgy ?
-
Mahdi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy macbook pro-m, vettem hozzá egy lg ultrafatline monitort. Összedugom a két eszközt és a monitor folyamatosan tölti a Mac-et. Csak két bemenettel kapcsolódik össze a két eszköz, de a használat alatt tölti folyamatosan. Azt gondolom, hogy ez nem tesz jót az aksinak. Tud valaki segíteni, hogy mit lehet tenni ? Jól gondolom, hogy ez nem jó az aksinak?
Előre is köszi!
-
Tubbah
tag
Sziasztok! Nos, olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy vannak pdf fájljaim, amit kinyomtatás nélkül ki kellene töltenem és tovább küldeni. Tudnátok erre ajánlani valami programot?
-
galaxys80
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Leginkább az, hogy már a mojave alatt megszűnt egyszer csak a handoff. Bíztam benne hátha Catalina helyre rakja. Tévedtem.
Szóval ami sz@r a Catalinába az Mojave alatt is az. Úgyhogy tök mindegy melyiken vagyok.
Őszintén szólva így 2 év után elég nagy csalódás a MacOS. Amennyire szeretem a többi Apple cuccom, annyit szívok a Mac-el.
Leginkább a borzalmas smb böngészési sebesség ami fasorban sincsen a win-hez. -
tuzpenge
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Pont ezért nem frissítem én a mojave-t, de már a sima sierrat is kár volt mojavera....bár mióta a hibernate módot átírtam 25-re azóta sleepben már nem merül szinte semmit a gép. A többivel meg nincs gondom, bár érzésre a sierra stabilabb volt (nem tudom konkrétan megfogalmazni, csak így érzem, de lehet ez csak placebo).
-
Smiley
addikt
válasz
galaxys80
üzenetére
Nezd, ha egy rendszeren minden jol mukodik es folyamatosan kap biztonsagi frissiteseket csak akkor erdemes verziot valtani ha valami olyan feature-t tartalmaz ami nelkulozhetetlen. Nem kovettem a feature update-t listat, de van valmi ami indokolja a 10.15-ot azon kivul, hogy ez a legujabb?
-
-
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80
üzenetére
Nagy nehezen internet recovery-vel felszenvedtem a Catalinát. De ez egy vicc, hogy ilyenekkel kell szórakozni. Cserébe most már 4 db Machintos HD is van.[kép]
Az utolsó 2-nél aktív a törlés jel. Lehet azokat törölni vagy összeborul minden?
Ja az még hab a tortán, hogy hetek óta megint nem megy a MacBook- iPhone Handoff. Fordított irányban nincs gond. Volt iCloud ki-be, Handoff ki-be. -
galaxys80
veterán
Tizedszer próbálom ezt a nyomorult Catalinát letölteni, de végigmegy a 8.13/8.13 gb-ig és annyi. 15 percig így áll aztán megunom.
Mi a jó büdös franc baja van? Kezd egyre jobban elegem lenni a Mac-ből.
Windows-al nem szívtam ennyit. -
whited
addikt
Sziasztok
Macbook pro 15 2011es
Bekapcsolás után csak villogó kérdőjel mappa jön elő.
Lehúztam a hddt és USB kábelen keresztül tettem a gépre és szeretném behozni az internet recoveryt de nem tudom mert mindig a mappa jön vissza.
Ilyenkor mit tudok tenni?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Smiley
üzenetére
köszi16 gigás pendrive úton, utána meg tudom majd erőszakolni hogy működjön. Amúgy fura volt a fehérnél az, hogy egy idő után kiírta a frissítést a kapitányra, felfrissítette majd ismét kiírta ugyanazt az elérhető ápdétet. Azt nem gondoltam volna, hogy nem fogom tudni újrahúzni rajta a rendszert.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Smiley
üzenetére
Van kettő is... csak 8 gigás stick nincsen, max csak akkora amire a 10.8.5 rámegy. Log filet nem tudom sajnos hogy kell megnézni. Ennyire pro nem vagyok. Csináltam már neki NVRAM resetet is, de ugyanezt dobálja fel. Semmi más rendszert nem hajlandó telepíteni a kapitányon kívül. Az eredetit sem akarja visszarakni, hiába próbáltam a cmd alt shift r kombót.
-
Papa-Het
aktív tag
-
Papa-Het
aktív tag
-
MNBT
tag
Szerintetek OS-en belül való biztonsági frissítés ráengedése lassíthatja a gépet?
High Sierra-t használok 2015-ös Macbook Pron, és az utóbbi hónapban 2 ilyen frissítést ráengedtem, és nem elég hogy 20 Giga helyet lecsippantott, de még a nagyobb munkálatoknál is előbb akad ki a proci mint azt eddig megszoktam, vagy hogy érzékeltessem időben pl egy video renderelés nem 10 hanem 20 percet vesz kb igénybe.
Létezik hogy emiatt lasult volna be a gép?
-
MNBT
tag
válasz
Papa-Het
üzenetére
Nem tudom hogy fehér macbookra is érvényes-e, de az újabbaknál ha újraindítod a gépet, és egyből command + r kombinációt nyomsz egyszerre, akkor recovery módban indítod el a gépet, és ott kell lennie egy lehetőségnek hogy az alap rendszert feltedd rá amit internetről leszed a gép
-
Papa-Het
aktív tag
Lenne egy fogós kérdésem, mert eddig ilyennel nem találkoztam. Adott egy fehér mid 2009-es fehér macbook. El Capitan még támogatott rajta, és a Yosemite is. Újra szeretném tenni rajta, és ugyan feltelepíti az El Capitant, viszont bootolás után hibát ír ki, hogy nem lehet frissíteni erre az op rendszerre. A kérdésem az lenne, hogy a bánatba tudom rá visszatenni adott esetben a Yosemite-t vagy az eredeti rendszert? Valahogyan ezt a shift + alt + cmd + r opciót az istennek sem akarja bevenni.
Nincs USB amire rá tudnám tolni a rendszert. -
Lall
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Ami szerintem ebben a legjobb az a PhotoScape X.
-
SharpSA
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Collage szóval keress az áruházban...
-
tm5
tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
hehe, ezzel szívtam nemrég, én MS Powerpointban csináltam vagy 30 db-ot
Meglepően gyorsan tudtam benne dolgozni. 10*15-ös képeket nyomtattunk belőle. abban a méretben nem volt gond a minőséggel. -
HarryPotter
őstag
olyan fénykép szerkesztőt, amivel montázst lehet készíteni, azaz több képet tudok egyberakni, körbevágni, stb. köszi előre is a válaszokat
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Le kéne mentenem egy dvd-t, adat. Nem tudom védett-e. (Nem warez, meg lett vásárolva, csak a sok használattól kezd viseltes lenni.)
Van USB-s DVD íróm.
A kérdés az,hogy lehetőleg nem parancssorral, hogy tudom iso-ba lementeni a dvd-t, hogy eltegyem és miként, mivel tudom újra kiírni, hogy már a másolt lemezt használjam? -
trobi28
addikt
-
consono
nagyúr
válasz
SharpSA
üzenetére
Hát, ez alapján: https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/msoffice_excel-mso_mac/shortcut-insert-date-excel-2016-for-mac-dont-work/e22b32d4-3b31-4e97-a02d-d1f1ffdb9133?auth=1nem biztos, hogy menni fog, bár nem mai a fórum... Svéd billentyűzet kiosztás mellett sem megy ez a funkció..
-
SharpSA
veterán
Használ valaki MS Excelt MacBookon? A Windows alatt jól működő CTRL+0 (aktuális dátum beillesztése az aktuális mezőbe) lehetőségét keresem. Leírás alapján a CMD+; lenne itt ugyanez a funkció, de nem müködik. CMD+0 meg az aktuális oszlopot rejti el. Sokszor használom az aktuális dátumot, ezért jó lenne itt is megtalálni ezt a funkciót.
-
Head88
addikt
Igen sajnos. Lesz olyan, hogy már be sem fog kapcsolni. (amennyiben tényleg a ram a gond)
A ram chipek golyós forrasztásával van a gond. Gyenge minőségű forrasztóanyag elengedett.
Ez általában akkor következik be ha nem rendszeresen takarítják/pasztázzák a gépet és gyakrabban hevül túl az alaplap. -
madle
őstag
Romolhat a gép állapota? Szóval eljuthat odáig, hogy egyszer újra sem indul csak kaputt? Vagy túlterhelt RAM használatkor jelentkezik?
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Van olyan USB-C HUB aminél több USB-C van nekem a többi dolog nem kellene ,mert van sima HUB-om . Mert ilyet eddig nem találtam. 1 USB-C -ből csinálna 3-4-et legalább. Vagy ennek technikai akadályai vannak az USB-C-nél?
-
hszilard666
veterán
Kernel panic. Nekem anno a 2011 es gépem csinálta, ram csere oldotta meg. Viszont volt egy 12” esem ami ugy kerult hozzám hogy halott volt, ott is ezt kaptam amikor OS-t akartam telepíteni. Ott az SSD volt megmurdelve. Ha garis/szavatosságos irány vele szerviz szerintem, de előtte ments adatot.
-
SharpSA
veterán
Nekem van egy 512GB-os Transcend Jetdrive 825 külső meghajtóm. Ennek belsejét, azaz az SSD-t bele lehet rakni például 2015-ös MBP-ba.
Keresek hozzá USB-C-ről Thunderbolt 2 anyára átalakítót és akkor tudnám használni. Tud valaki ajánlani ilyen átalakítót? -
madle
őstag
Sziasztok,
utóbbi időben többször eljátszotta a Macbook Airem, hogy indokolatlanul újraindul és kidob egy fekete képernyőre (bekapcs gomb van a háttérben úgy emlékszem), ahol több nyelven fel van sorolva, hogy "újraindul stb stb." Ezt tegnap is szintén megcsinálta és mostmár idegesít kicsit a dolog. -
-
-
SharpSA
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
Igen egyelőre most az van. Volt 2015-ös MacBook Pro-m tavaly. Újabb kellene, gyorsabb, de a mostani billentyűzet nagyon nem tetszik azzal az icipici billentyű úttal. Aztán hogy erre a laptopra fel tudtam rakni a rendszert, így egyelőre nem is érdekes, na meg van egy rakás normális csatlakozó is. Meglátjuk mi lesz idén vagy jövőre. Egyébként este lecsuktam a gépet, most 100%-on van és visszaállítottam a sudo pmset -a hibernatemode 3 állapotot.

-
mikitot
csendes tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Helo, én ilyet vettem tökéletesen működik és még jól is néz ki:
https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-TH5-7-in-1-USB-C-Data-Hub-with-3-Port-USB-3_0-TF-Card-Reader-USB-C-PD-Charging-4K-Display-for-MacBooks-Notebooks-iPad-Pros-p-1430433.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- További aktív témák...
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amugy meg le kell maradni ez a nagy titok, en most dobtam fel a HS-t, es nagy meglepetesemre igencsak jol mukodik, persze skippeltem az APFS-t.

ezért van 2015ös masinám.