- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mrkorooo #35948 üzenetére
Adapterrel teljesen jó.
Az új szoftver végre rendesen kezeli a görgetést, a kurzor gyorsítást, szóval bevált. Pedig ha valaki kényes az egerekre, akkor én az vagyok... A ma megrendelt Razer DeathAdder Chroma-val együtt valahol 150 ezer környékén járok, amit már erre költöttem.
Csak már itt lenne, mert kib...szottul fáj a kezem a Trackpadtől. Ma előszedtem, de minek?!
-
válasz
mrkorooo #35762 üzenetére
Szintén kábelről használom, bár más lehetőségem nem is nagyon lenne, hiszen dokkolva van.
Másfél-kéthavonta teljesen lemerítem, hogy ki is kapcsoljon. Miután kikapcsolt, 1-2 órán át nem teszem fel töltőre. Ezután csatlakoztatom a tápkábelt egész éjjelre úgy, ahogy van. Nem kapcsolom be, nem nyitom fel, nem csinálok vele semmit, csak hagyom, hogy teljesen feltöltődjön az akku. Másnap (6-8 órával később) használom ismét, ahogy megszoktam, leszámítva, hogy ilyenkor újra is szoktam indítani.
Jelenleg 41 ciklus van benne és kb. 9 órát bír átlagos használattal, pedig 2014. február 28-án kaptam kézhez. Szóval nekem ez a módszer bejött.
Egyébként különösebb gondozást nem igényelnek ezek az akkumulátorok, valamint mégiscsak használati tárgyakról beszélünk, szóval természetes, hogy idővel elhasználódnak. Ahogy én tapasztaltam - ezzel és az Air-rel is - a Mac-ekben lévő aksik kimondottan jó minőségűek, szóval nem kell kétségbe esned...
-
TBMC
addikt
válasz
mrkorooo #35755 üzenetére
nem gond, ez mindig elokerul, az apple laptopoknal teljesen kimeli az akkut ha folyton be van dugva, de tobbszor is forumtema volt.
madle: a facetime tegnap nekem is betette a kaput a macbookon el capitan alatt, ezert is kerdeztem.
egyelore az imacen ilyenek miatt marad meg mindig a yosemite, + azt hasznalom 24/7 melora, es nem szivesen viselnem el ha bugolna barmi is, azon tokeletes-bug mentes- a yosemite.
-
TBMC
addikt
válasz
mrkorooo #35750 üzenetére
a mostani macbookomat is nagyreszt asztalon hasznalom(tolton), kiveve ha videkre kell utaznom, mostanaban igaz egyre tobbet de ez korabban mint lathatod egesz kevesszer volt tapasztalhato, - ezaltal lett benne ily keves ciklus
randras: ha folyton hazon kivul lennek, valoszinu en is e korul tartanek
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
mrkorooo #35004 üzenetére
Mindenképp külön partíció fog kelleni a TimeMachine-nak, főleg, mivel dinamikus a backup.
#35006: már leírtam a dolog nyitját, de ahogy látom, nem megoldást és okokat keresel, csak a sz@rozás megy, az egeret és a gépet is rögtön elmondod mindennek 1 nappal vásárlás után... -
randras
veterán
válasz
mrkorooo #35000 üzenetére
Én is visszavinném már, csak azzal nehéz lesz, hogy néha pár alkalmazásban egyszercsaknem jó, mert ülnek majd rajta pár hetet, aztán visszakapom azzal, hogy nem tudták reprodukálni.
USB-s érzékelővel is rossz nekem ráadásul. Arra meg én se vennék mérget, hogy nem véletlenül szándékosan vannak ezek a dolog, pl. hogy HDMI kimeneten nem Apple monitorokat TV-ként ismer fel az OSX, és szar a kép. Tényleg, ezt az El Capitan megoldotta?
-
Ragnar95
félisten
válasz
mrkorooo #35000 üzenetére
A BT szabvánnyal vannak bajok, elvben az USB3.0-val interferál, az Intel is kihozott már a témáról egy jelentést, semmi köze az Apple-nek ehhez
Ráadásul ahogy a kolléga is írta, az Apple perifériák gond nélkül mennek BT-on. Ráadásul miért állna az Apple-nek érdekében, hogy ne működjenek megfelelően a 3rd party perifériák -
válasz
mrkorooo #34996 üzenetére
Hát, ezt az utat én már megjártam és sajnos arra kellett rájönnöm, hogy az Apple képtelen normális beviteli eszközöket gyártani. A dizájn mindenek előtt. Mondjuk pont nem is érdekelne, ha egy egér kiválasztása úgy zajlana, mint Windows alatt, de sajnos nem így van. Pedig elég alapvető dologról beszélünk...
-
randras
veterán
válasz
mrkorooo #34987 üzenetére
Frissítsd a Logitech Options-t. Mást nagyon nem tudsz, elég sok gond van az MX Masterrel, főleg OSX-en. Nekem Windows-on éppenséggel random időközönként random alkalmazásokban elromlik a horizontális görgetés.
Még kutatom az okát, így ~2-3 hónappal azután, hogy elkezdte...
-
TheMarci
addikt
válasz
mrkorooo #34963 üzenetére
Nem az lesz a megoldás.
@ jlaura1224: Itt van sok hasznos leírás: http://wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/Kezdőlap
1.: Ha kikapcsolásnál leveszed a hangot, nem lesz bekapcsolásnál sem, de elvileg van rá program, ami kikapcsolja, csak nem tudom a nevét.
2.: Először az applications mappába húzd bele, majd elindítod a progit, akkor megjelenik a dokkon, és akkor tudod rátűzni.
3.: A progik 99%-ának annyi.
4.: Valamiért mostanában lassúcska az App Store. -
buvartacsko
addikt
válasz
mrkorooo #34897 üzenetére
hagyjuk már, 2 óra töltéssel 1 hónapig bírja srácok. ha látod hogy merül, előző előtti nap látod hogy 10%. nincs időd 1-2 órát töltőn hagyni?
2 perc töltéssel 9 óra használat megy bele...... baromság ezen felszívni magatokat.
ha előző magic mousenál tudtatok arra figyelni hogy legyen állandóan elem utánpótlás, akkor nem igaz hogy nehezebb arra figyelni hogy írja a rendszer is hogy hamarosan merülni fog, ideje lenne PÁR PERCRE töltőre rakni.
-
bupemko
senior tag
válasz
mrkorooo #34870 üzenetére
Egérrel kapcsolatban majd írd meg lszi a tapasztalatokat, leginkább az érdekelne, hogy mennyire jól használható touchpad helyett, a reklámozott extra feature-ök neked mennyire állnak kézre.
Cover-rel kapcsolatban nekem abszolút pozitív tapasztalatom van, ha vigyázni akarsz rá akkor szerintem érdemes venni egyet. Az alján vannak rácsok, amin keresztül át tudj utni a levegő (bár MBA-nál nem hiszem, hogy nagy jelentősége van, mert úgy tudom, hogy a blillentyűzeten keresztül szívja a levegőt és a hinge-en keresztül fújja ki) + az enyémen vannak tappancsok is, amik megemelik kicsit az egészet így van egy minimális légáramlási lehetőség a Macbook alatt. Külön rész van a kijelzőre és külön az aljára, így a hinge ventillátorokat egyáltalán nem blokkolja.
-
bupemko
senior tag
válasz
mrkorooo #34864 üzenetére
Nekem egy ilyesmi van az MBA-mon kb. másfél éve, 76 fok fölé még nem ment smcFanControl szerint. Amit én vettem annó azt már pont nem lehet kapni, ezért linkeltem a keresést.
Annyi még hozzá tartozik, hogy esett le földre párszor és letört az alsó rész sarka mind a két oldalon, így majd vennem kell másikat mert kicsit csúszkál ha hordozom (szóval nem a legmasszívabb dolog a világon, de 10-15 dollárt szerintem bőven megér ha nem zavar, hogy eltakarja a gyönyörű alu dizájn házát a Macbook-nak).
-
válasz
mrkorooo #34808 üzenetére
Rengeteg egeret kipróbáltam már.
Logitech MX Anywhere
Laggolt, illetve a szoftvere gyakran cserbenhagyott. Külső kijelzővel használva a lag durván felerősödött.Logitech Wireless Mouse M560
Nem működött. Egyáltalán.Logitech M325
Olcsó, mütyür egér. Sokat nem vártam 5-6 ezer forintért, nem is csalódtam. 2 percet bírt.Logitech Bluetooth Mouse
Nagyon durván késett, szóval esélytelen volt a használata.Apple Magic Mouse
Mivel a felülete érintésre érzékeny, ha hozzáértem, megmozdult a kurzor. Így nem lehet dolgozni, valamint kb. 5 perc után megfájdult tőle a kezem. Ki bírja egész nap felfelé feszítve, a levegőben tartani az ujjait? Én nem.Apple Magic Trackpad
Egér mellé tökéletes, de egész napra kényelmetlen és nem pontos. Próbálj meg az ujjbegyeddel toszogatva illeszteni valamit egy képszerkesztő programban. Netezni, ide-oda kattintgatni, gesztusokat kihozni belőle nagyon klassz, de ha hatékony munkáról van szó, nyomába sem ér egy egérnek. Ami a gépben van beépítve, azt szeretem. A külsőt nem. Nem áll kézre.Razer Mamba
Kábellel egész jól ment, de kábel nélkül rettenetesen laggolt ez is. A görgőt szoftveresen sem lehetett kalibrálni, szóval külső szoftverrel kellett megoldanom, ami viszont összeakadt a sajátjával. Ezen túl nekem nem volt kényelmes. Nagyon hosszú egér.Razer Imperator
Ez szinte tökéletes volt, csak a görgetést nem lehetett normálisan beállítani. Ja, igen. Ez madzagos egér. Kár, hogy tönkrement.Logitech MX Anywhere 2
Ezt használom most. Nagyjából elégedett vagyok vele, összességében a legjobb egér Mac-hez.Volt még néhány hirtelen felindultságból vett olcsó, noname egerem is, azokat kivágtam a francba, vagy elajándékoztam. De az egyik munkatársam azóta Razer Mambával tolja az Excelt PC-n. Neki bevált. Az MX-ek is más PC-ken élik tovább az életüket. Ott nincs velük gond. Nem laggolnak, szoftver nélkül is minden funkció működik, szóval PC-re kötve iszonyat jók.
Hát röviden ennyi.
(Fejben gyorsan összeadtam, hogy mennyit költöttem egérre az elmúlt másfél évben, de hiba volt. Jelen esetben a tudás nem boldogít...)
-
Ragnar95
félisten
válasz
mrkorooo #31994 üzenetére
AutoCad és MathCad alternatívákat csekkold, mert utóbbi egyáltalán nincs így gyorsan rákeresve OSX-re, előbbinél meg nem tudom,hogy amiket kidob a google, azok az eredetiek-e, ami winen is megvan.
Sajna mérnöki szoftverekből sok a win only, nekem is egyedül a Spice szoftverek miatt kellett wint használnom az utóbbi időben.
Ha ezek viszont megoldottak számodra OSX alatt is vagy nem baj, ha fel kell raknod BootCamppel wint, akkor nem sok alternatíva van, ha az OSX bejön számodra, mivel akksiban csak az ultrabookok tudják felvenni a versenyt a MacBookok üzemidejével, de azok is alulmaradnak általában és ott még az árelőny is elveszik a wines gépeknél, mert az ultrabookok már általában nem sokkal olcsóbbak, mint egy MacBook. -
Xero
nagyúr
válasz
mrkorooo #15481 üzenetére
Egy töltő fejet. Kb 200Ft ebayről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Trollok komolyan
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TV antenna és jelerősítés
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest