Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
pana0017
senior tag
Time Machine-hez mekkora külső HDD-t érdemes vásárolni? Valamire oda kell figyelni vagy elég ha csak megbízható márka?
-
mrkorooo
aktív tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Pont ez a problemam, hogy az uzemido miatt nem sok marad amivel esetleg tudok operalni.
En nem szeretem az almas cuccokat, de hasznalok egy ipad2ot is, mert nemvolt jobb tablet, es most sincs.
Pcben eszembe nem jutott almat venni, viszont kell 1 laptop es lehetoleg nagy uzemido, ha nincs aram akkor is lehessen hasznalni sokaig.AutoCad van, AutoCad Civil3D mar nincs, de arra van a bootcamp vagy valami VM.
Axis az nincs sajnos, mathcad szinten.
Ezekkel tisztaban vagyok hogy van con is az apple ellen, nem is keves, de a kijelzo es az uzemido az sokat kaprotol
Az erdekel hogy letezik e valami hasonloan eros es rendes kijelzovel szerelt valami a piacon
-
Ragnar95
félisten
válasz
mrkorooo
üzenetére
AutoCad és MathCad alternatívákat csekkold, mert utóbbi egyáltalán nincs így gyorsan rákeresve OSX-re, előbbinél meg nem tudom,hogy amiket kidob a google, azok az eredetiek-e, ami winen is megvan.
Sajna mérnöki szoftverekből sok a win only, nekem is egyedül a Spice szoftverek miatt kellett wint használnom az utóbbi időben.
Ha ezek viszont megoldottak számodra OSX alatt is vagy nem baj, ha fel kell raknod BootCamppel wint, akkor nem sok alternatíva van, ha az OSX bejön számodra, mivel akksiban csak az ultrabookok tudják felvenni a versenyt a MacBookok üzemidejével, de azok is alulmaradnak általában és ott még az árelőny is elveszik a wines gépeknél, mert az ultrabookok már általában nem sokkal olcsóbbak, mint egy MacBook. -
func93
senior tag
Hivatalos Maverickset honnan tudnék beszerezni? Lecserélem ezt a Yose-t.
-
Kephamos
addikt
Laptop vásárlás előtt állok és kezd körvonalazódni a kép.
Apple vonalon szóba jön ismerősöm novemberben vásárolt 2014 mid MBP-je, i5-el, 8Gb rammal, 128--as SSD-vel 300-ért, illetve nézegettem aprón 2015-ös MBA-eket szintén 300 környékén. Másodlagos gépnek kellene, netezni, olvasgatni és néha DOTA2-zni és egyéb nem túl nagy gépigényű játékokra. Melyik a jobb választás, melyik éri meg jobban? Esetleg valamelyik másik modell jobb volna nekem? Elsősorban 13-as gépek érdekelnek. -
mrkorooo
aktív tag
Uraim!
Laptop vasarlas elott allok, amit eddig kineztem;
2015 Macbook Pro
2,7 GHz-es, kétmagos Intel Core i5
Turbo Boost technológiával akár 3,1 GHz
8 GB 1866 MHz-es LPDDR3 memória
256 GB-os PCIe-alapú flash tároló1
Intel Iris Graphics 6100 grafikus processzor
Beépített akkumulátor (10 óra üzemidő)2
Force Touch érintőpad8GB 429 ezer
16gb 490Esetleg tudna valaki mas gyarto alternativat mondai?
-
KMan
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Most mer'? Az latszik hogy nem ismeri fel?

-
pana0017
senior tag
Most akksiról használom a gépet, hogy kicsit használjam így is. Kikapcsolásig merítsem vagy csak néhány %-ig?
-
Ragnar95
félisten
válasz
func93
üzenetére
Mavericks stabilabb még mindig a legtöbb felhasználónál, Yosemite viszont van akinek jobban bejön + vannak plusz funkciói, amik hasznosak, így egyéni preferencia kérdése,h kinek mi ér többet, a biztos stabilitás vagy az esetleg számára szebb kinézet és jobb funkcionalitás.
-
func93
senior tag
Egyébként Yosemite-t vagy Mavericks-et érdemesebb még használni?
-
-
Papa-Het
aktív tag
Tök jó mutatványt hajtott végre a tegnapi nap folyamán az App Store... (Mac-en). Kiírta, hogy van egy új frissítésem. Na lássuk. Valami Nyan Cat: Lost in space nevű fost akar frissíteni, ami nincs is a gépen, és tudtommal nem is volt.
Azt írja ki, ha rányomok a frissítésre, hogy ezzel az Apple ID-val nem frissíthetem, mert a termék vagy törölve lett, vagy visszatérítve(?). A kérdésem, hogyan tudom az ilyen hulladékokat törölni, hogy ne akarja frissíteni azt, ami nincs?
Nagyon zavaró az a piros 1-es az App Store alkalmazáson... -
nauro
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Hát márványlapot nem tudom mennyire raknék íróasztalomra, de majd körül nézek. A munkakörnyezet megkívánja az XCode és 8-12 tab böngészőben (most éppen chrome, de lehet visszamegyek safarira) plusz kommunikációs appok, így produkálom a standard 70fokot, ami fel-fel megy 75-76ra. Néha már éget a masina..
-
sorhas
csendes tag
Sziasztok! A hét elején én is beléptem az Apple tulajok táborába (MBA 13" 4G 128G).
2 kérdésem van:
- hogyan tudom óvni az akksit (töltőről használjam vagy akksiról inkább, ha utóbbiról, akkor meddig merítsem, mielőtt töltőre teszem)?
- van egy M2-es Samsung külső HDD-m, amit nem hajlandó felismerni (próbáltam exFAT, FAT32, NTFS, ext3 fájlrendszerekkel is).
Első alkalommal, semmi, majd kihúztam, visszadugtam és akkor talán írta, hogy nem tudja inicializálni. Ekkor még több ext3 partíció mellett az első egy FAT32-es partíció volt). Ezután semmi. Eltűnt mindenhonnan.
dmesg semmit nem mutat. Egyszerűen nincs a /dev-ben új eszköz és nem tudom miért. Disk Utilityben sem jelenik meg. Nincs nyoma.
Másik gépen (nem Mac) semmi gond, illetve másik külső vinyót ez a gép is felismer. Teljesen kinulláztam a diszket is linux alól (dd if=/dev/zero of=/dev/sdb), de semmi. Ha partíciót készítettem rá, akkor sem.
Olvastam valahol, hogy a Kext Utility jogokat javít, ekkor egyszer felismerte úgy, hogy láttam az adatokat is, de azóta megint semmi. Legalább egy hibaüzenetet jó lenne találni valahol, mert így tanácstalan vagyok. -
randras
veterán
Használja valaki a Paragon HFS+ for Windows-t? Felraktam, de nem működik, nem jelennek meg a meghajtók, betűjel-társítás sem lehetséges.

-
Ragnar95
félisten
Töltőhöz átalakító se kell, mivel cserélhető a vége, elég egy EU véget szerezni hozzá, de átalakítóval is megy gond nélkül.
Billentyűzet 1-el kevesebb billt tartalmaz, így a 0 és az í között váltogatni kell billentyűkombinációval, de ezen kívül ha magyarra állítod, minden ott lesz, ahol magyar billen. hardveraprón megoldják neked viszonylag jó áron a billcserét is és ebben az esetben fel sem fog tűnni az 1-el kevesebb billentyűn és a lapos enteren túl,h eredetileg nem magyar volt a bill.
Excel attól függ, mennyire komoly felhasználás, a legtöbb dologra elég az Office for Mac is, de van, amihez Windows kell, így egy virtuális wint lehet hogy érdemes lesz telepítened.
Nem érdemes várni, nem várható a közeljövőben frissítés. -
kr:sz
tag
Sziasztok,
Nos, szeretném a véleményeteket kikérni. Arról van szó, hogy van egy 8-9 éves Acerem, ami már nem egy mai darab és már érződik rajta az idő vasfoga. Lenne lehetőségem amerikából egy macbook airt (2015 13", 128 SDD) szerezni egy barátomon át aki hazajön. Kérdésem a következő, átalakítóval gond nélkül menne a töltés, ugye? Esetleg érdemes lenne magyar töltőt szerezni? Lehet valamit kezdeni a billentyűzettel? Matricázás? Ettől tartanék, hogy nem túl minőségi hatást keltene. Ez lenne az első gépem az OSX világában. Excel nagyon fontos lenne nekem. Mennyire van rá használható? Esetleg jobb ilyen helyzetben egy windows-t is telepíteni rá?
*Esetleg várható valami olyan fejlesztés ami miatt érdemes várni a vásárlással?
Köszönöm a válaszaitokat előre is!

-
-
Kephamos
addikt
válasz
Sapphi
üzenetére
Igen, azt tudom, hogy nem egy HC gamer masina, hétvégén másnaposan
játszogatnék rajta 1-2 kört és nekem bőven elég volna a fHD körüli felbontás.
A videót én is láttam, de abban a gépben még nem az iris VGA van, ha jól tudom, illetve nem találtam utalást rá, hogy OSX-en vagy Windowson játszik vele. Ha egy mód van rá, akkor én nem tennék fel Win-t.
Esetleg megtennéd nekem, hogy megnézed neked hogy fut a DOTA2? Ingyenes a Steamen. -
válasz
Kephamos
üzenetére
Szia,
nem ajánlott játékra, de lehet vele.
Hirtelen ezt találtam https://www.youtube.com/watch?v=8qZDpTHqSL0, ez 2013-as gép.
Én 2015-ös gépen csak Heroes of the Storm-al játszom és a 30 fps megvan minimális grafikai beállítások mellet, a felbontás pedig 2560 x 1080 külső monitorról használva. Sajnos a játék maga nem bír többet a monitor tudna.

-
gboszi
senior tag
Sziasztok látom jön a nyár, s jönnek a hőfok problémák. 13 MBP kb 2 hete picit, tényleg csak picit laggol. Telepítettem iStat-ot, és 65 fok a CPU. Csak Safari megy és a használatnál
Felhasználó: 10-12%
Rendszer: 68%
Folyamatok:
kernel_task: 115%Ezek a nagy számok. Tervezek egy pasztázást, mert az még nem volt. Remélem segít. Tavaly szétkaptam, de az utolsó utáni kis csavar naná, hogy nem olyan mint a többi. Hanem ez a merci jel...grrrr
-
válasz
vasi89
üzenetére
Aki még nem értesült volna a hírről:
Letölthető a LibreOffice a Mac App Store-ból!
Van fizetős LibreOffice is, bár nagyon nem tudom értelmezni a különbségeket... -
nauro
aktív tag
Mostanában PRO állandóan 75 fok fölött van. Ez mennyire kritikus, érdemes esetleg alá rakni valamit, emeljem meg?
-
Utolért a Yosemite végzete...
Minap újraindítottam a gépem, de a jelszó begépelése után, megszakadt a betöltési folyamat. Magától újraindult, majd angol nyelvűre és alapértelmezettre háttérre váltott a bejelentkezési ablak. Beírtam a jelszavam, beléptem. A fiókban már minden oké, magyar a felület, de a login screen maradt angol nyelvű. Mivel nem tudtam megoldani, csináltam egy tiszta telepítést webről, de néhány óra használat után egyszer csak újra nem töltődött be és ismét angolra váltott a bejelentkezési ablak.
Valami ötlet, hogy mitől lehet és hogy tudom kijavítani?
-
func93
senior tag
Üdv!
Macbook Pro 13 late 2011-hez honnan lehetne jó árban beszerezni akku-t? Esetleg mennyire jó alternatíva az utángyártott akksi?
-
Ha a Finderben nagyobb fájlt másolok, és közben böngészek, akkor van, hogy macerás megkeresni a folyamatsávot. Van valamilyen billentyűkombináció, ami egyből előhozza?
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Mid 2014 13-as retina MBP mennyire alkalmas játékra? Dota 2 HD játszható rajta?
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Milyen programmal tudok pdf fájlt szerkeszteni, ami nem overlayes...
Köszi a segítséget!
-
válasz
Ragnar95
üzenetére
Ez lesz a megoldás szerintem is, mert nemcsak hogy most Yosemite alatt van, de most nem akarok hülyeséget mondani, hogy melyik OS X verzióban jött be, de már oltári régen be tudtam állítani, hogy Safari mindig 1-es desktop, itunes mindig 3-as, iphoto mindig 2-es például... Megkockáztatom, hogy Leopard óta így van. De Lionban már tuti volt, hogy be tudtam állítani, hogy adott progi csak adott desktopon fusson. De az erősebb tippem, hogy Leopard.
-
válasz
Mohhoj1986
üzenetére
Érdemes lenne megnézni, vagy nem tudom erről van-e szó, hogy az El Capitan-ba is benne van-e ez a hiba vagy nincs. Mert ha ott is benne van akkor tényleg nagyon gázos a dolog.
Valaki írta is itt a fórumon mikor felkerültek az első tesztek az El Capitan-ról meg mi is kipróbáltuk, hogy most hogy megvolt a Beta-ja (Yosemite) jöhet a rendes kiadás.

Lehet inkább az El Capitan-t fejlesztették, bár pénz nem hiszem, hogy ne lett volna egy ilyen hiba befoltozására. Kíváncsi lennék, hogy mennek a dolgok az Apple-n belül és mik a lépések egy ilyen hiba esetén.
-
negyedes
addikt
egyik kliensunk elfelejtette az jelszavat a gepen(10.9) es startup diskbol ervenytelenitette es megadott egy uj jelszavat. azota a keychain allandoan dobja fel az ablakokat es keri a regi jelszavat, ami ugye mar nincs. a keychain resetelese nem megy, folyton keri a jelszavakat reset utan is.
mit tudja csinalni hogy ne kerdezz a regi jelszavat es fogadja el hogy mar uj van?
-
Mohhoj1986
tag
válasz
Sapphi
üzenetére
Itt nem is azzal van probléma hogy vannak hibák, sosem lesz tökéletes a rendszer. Azzal van baj hogy amikor felkeresik őket hogy itt és itt van hatalmas hiba, akkor miért nem egyből azzal foglalkozik és ad ki egy update-et???? Már több mint fél év eltelt és még mindig semmi, jóhogy nyilvánosságra hozzák hátha így jobban iparkodnak.
-
válasz
Mohhoj1986
üzenetére
Én minden cégnél olvasok olyat, hogy ilyen olyan szuper biztonság meg sok sok hangzatos szó. Aztán sorra jönnek ki, hogy most ezt törték fel most ide jutottak be... Most ez történt most az történt.
Nincs 100%-ig biztos rendszer és ha valaki fel akarja törni a géped és ért is hozzá... Nagyon... Akkor lehet neked linuxod, windowsod tök mindegy mid akkor is fel fogja törni.
De ennek ellenére mégse nagyon lehet arról olvasni, hogy a magánemberek gépeit tördelnék fel tömegesen. Persze ha olyan oldalakat látogatsz amik szarásig vannak vírusokkal meg fogod szívni, de amennyiben normálisan használod a netet ebből nem lehet gondod.
Természetesen nem azt mondom, hogy ez elnézhető vagy hogy normális dolog, hogy hozzá lehet jutni ezekhez az adatokhoz. Csupán annyit, hogy ez más rendszereknél sincs máshogy. Ha pedig valaki ezektől nem tud nyugodtan aludni akkor ne tároljon semmi olyat a gépen, amihez nem szeretné hogy más hozzáférjen.
-
Mohhoj1986
tag
Azért ez durva. Pláne hogy mit reklámoznak magukról már mióta, és le se szarják már több mint fél éve.
http://www.hwsw.hu/hirek/54124/apple-osx-ios-kritikus-hiba-jelszovesztes-keychain.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW
-
-
randras
veterán
válasz
Megane2000
üzenetére
Nekem is van nem gyári ethernet adapterem ami USB Hub is, és az tökéletesen megy, szerintem csak a Thunderbolt miatt nem megy, mert Apple szabvány...
-
Megane2000
aktív tag
Üdv.
Vásároltam egy Tunderbolt - HDMI kábelt. (nem eredeti).
A jelenség az, hogy bedugom a macbookba , felvillan a kép mintha érzékelné a monitort, azonban a kijelzők menüpontban nem jelenik meg semmi.
Az apple nem támogatja a nem gyári tartozékokat? Mavericks rendszer van fenn. -
func93
senior tag
No szép jó estét!
Végül hallgattam a tanácsotokra és nem vettem c2d gépet.
Macbook Pro 13" Late 2011 - i5 2,4ghz, 4gb, 500gb hdd, 4ó akku.
Ez lett a vége. Elég jutányos áron, mert a fedlapja nem a legszebb, de végülis nem azért vettem.
-
TBMC
addikt
letezik megoldas arra, hogy kulso monitorra csatlakoztatott macbook pro retina hasznalhato legyen lehajtott kijelzo mellett?
(ugy hogy nincs arramforrashoz csatlakoztatva), amint kihuzom a magsafet max fel percre szetlovi a kepet mindaddig amig fel nem hajtom a macbook kijelzojet avagy vissza nem csatlakoztatom a 220ra. -
randras
veterán
-
Üdv urak,
Tudnátok nekem egy kicsit segíteni?
Egy kedves barátomnak macbookja van yosemite OS-el.
Szeretné újrahúzni, szűzre (a dolgait már lementette). A gond az, hogy nem egy IT zseni, én meg sosem foglalkoztam még mac-ekkel.Tudna valaki segíteni egy "how-to for dummies" -al?
Előre is köszönöm

-
TBMC
addikt
valaki tudna dobni pls egy wd 1tb mypassport ultra usb 3.0an keresztuli black magic speed tesztet? r/w?
elore is koszi szepen!

Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Tekken 7 Playstation 4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Óriási!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Melyik verzió? Nálam a 8.0.6 (10600.6.3) van fent.