- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bupemko #43711 üzenetére
Kicsit off, de én hasonlót tapasztaltam már El Capitan alatt is, igaz hogy SSD-vel.
Nemrég cseréltem le az iMac-emben az ODD-t egy SSD-re, és eleinte rendszeresen tapasztaltam ezt én is: rendszeresen eldobta az SSD-t, majd panaszkodott, hogy nem megfelelően lett eltávolítva. Először a 3 dolláros AliExpress-es optibay-re gyanakodtam, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve kikapcsoltam a "put hard disks to sleep when possible" funkciót a sysprefben, és onnantól jó.
Azóta az SSD-re raktam egy macOS Sierrát, és ott is rendben működik. -
Diokhan
addikt
válasz
bupemko #43711 üzenetére
Üdv. Nekem nem régen van MBP-m, egy mid 2010-es darab, 2,4-es proci, 4 giga ram. Én már úgy vettem meg, hogy Sierra volt rajta, ezért nincs összehasonlítási alapom. Jól veszem ki a soraidból, hogy a korábbi verziók nem lassultak? Sajnos én is tapasztalom néha, hogy igencsak gondolkodik.
-
megema
őstag
válasz
bupemko #36458 üzenetére
Nekem ilyen gondom nem volt. HDMI és mini DP - DP kábellel is megy a 2013 végi Pro 2560x1080-ban (LG 29EA93), csak a fakóság miatt kellett egy kicsit mókolni a gépen. TigerCatnek 3440x1440-et is viszi az ugyanilyen Pro. Nézd meg, hogy milyen verziójú a kábel és nézz utána a gép csatlakozójának is. Egyik sem mindegy... A HD5000 elvileg tudja, gondolom ez a processzor van a gépben.
Nekem pont fordítva, a Windowsos notik nem akarták meghajtani natív felbontáson. A pár éves Dell notit valahogy rá tudtam venni, de a régebbi (de már HDMI-s) notit sehogy sem.
-
MajaG
senior tag
válasz
bupemko #36267 üzenetére
Én ezt használom azóta:
Amúgy a jó k anyját az FB-nek, fele annyit nem tartom azóta a kapcsolatot bizonyos emberekkel, mert a messages faszán mutatta ki online, így eszembe volt, hogy ráírjak.
Amerikába gondolom lehetne őket perelni - emberi kapcsolatok elsorvadása címén.
-
válasz
bupemko #35777 üzenetére
Köszi a tippet!
Az a helyzet, ha összerakok egy gépet, akkor elsődlegesen azt fogom használni munkára, illetve esténként játékra. De ez egy kicsit még várat magára, mert az i7-6700 (nem a K-s végű) éppen nem kapható, vagy ha igen, akkor horror árakon. A teljes konfiguráció (alapgép, billentyűzet, egér, Windows) nagyjából 500 ezer körül lesz, de amit lehet, meg akarok spórolni benne.
TBMC:
Nem lehet, hogy csak kitüntető figyelemben részesít? -
SAMG3
tag
-
randras
veterán
válasz
bupemko #35097 üzenetére
Kiderült, hogy van a Windows 8.1-ben beépített 3 Next-es komplett partíció szintű mentés csak jól eldugva, úgyhogy jó, hogy nem bajlódtam ilyenekkel, meg pláne nem költöttem rá. Reméljük működni is fog, eltökéltem, hogy felrakom az El Capitant.
-
randras
veterán
válasz
bupemko #34850 üzenetére
Nem, nem hiszem, hogy ilyen gond, bár kitudja. Legutóbb, mikor a bootcamp driverekkel nekiálltam szórakozni, újra kellett húzni az egészet.
Másik dolog: Te, mint bootcampet is aktívan használó, nem tudsz arra módot, hogy tudnék felrakni OSX-et úgy, hogy jelenleg csak bootcamp Windows van fent? A partíciós táblát nem szereti szerintem az OSX telepítő, már formázni sem tudok üres helyet olyan fájlrendszerre a telepítővel, ami kellene neki.
Mohhoj1986: Azon az egeren én is jót röhögtem.
-
csabi94
őstag
válasz
bupemko #33540 üzenetére
Jól tudod! Bár egyszer beszívtam, mert a TM mentésre bíztam magam a parallelses Windows tekintetében is, és valami gebaszt csinált, megsérült a fájl. Azóta a TM nem csinál semmit a Parallels mappájával, nem véletlenül van olyan beállítás parallelsbe, hogy "do not back up virtual machine", vagy valami ilyesmi.
Egyszerűen nagy a TM-nek az a fájl, ráadásul ugye minden induláskor változik, stb., nem szabad, hogy minden nap amiatt csináljon 40-50 gb biztonsági mentést, biztos az enyém is azért csavarodott be.
Viszont ha szépen lemented azt az egy fájlt, akkor elvileg ugyanúgy tudod futtatni később egy másik Mac alatt is. -
randras
veterán
válasz
bupemko #32806 üzenetére
Köszi, az király. Most meg feltelepíteni nem tudom, de majd még szenvedek vele.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
bupemko #29968 üzenetére
Nálunk teszteltünk már MacBook Pro-t, ami kihajtott 2db láncba fűzött Thunderbolt Displayt. A kérdésed jó, hogy most átalakítóval lehet e egy másféle monitor a végén... én elméletben nem látom akadályát, de az Applenél sosem tudni
Sztem keress rá videókra, vagy külföldi Apple fórumokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honda topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Dell Latitude 5300 Touch / i7-8665u
- Lenovo T470 / T570 bontás!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest