- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Aktív témák
-
Vertic
aktív tag
Azt is tudod esetleg, hogy az emberi fülnek mekkora felbontással kéne a hangot mintavételezni? Gondolom a hangerőtől is függ, bár egyáltalán nem értek hozzá, de azért kíváncsi vagyok. Eddig is hallottam olyat, hogy a 16 bit kevés, meg hogy 24 bit az már elég, de őszintén szólva saját tapasztalatom nincs ezen a téren...
Más:
Ez az intermodulációs torzítás akkor azt jelenti, hogy a különböző frekvenciákat máshogyan késlelteti, és a harmonikus meg az, amikor ''levágod'' a jel alját meg tetejét? Mert akkor valóban ez lehet a fő gond a tranzisztoros torzítókkal. Viszont még nem hallottam eddig olyanról, ahol ezt a problémát ki tudták volna küszöbölni. Egyáltalán lehetséges olyan (vagy jobb) eredményt elérni mai technikával, mint csöves cuccok esetén? -
Vertic
aktív tag
#20>
''Azt-e, hogy minél nagyobb hűséggel erősítse fel a bemenetére adott jelet, vagy pedig azt, hogy valami nekünk tetsző (divatos) módon eltorzítsa azt.''
Na igen, a torzítás ugye :))
Tranzisztorosban még nem hallottam olyan torzítót, ami tetszett volna, mert egyszerűen nincs tiszta hangjuk, mindent ''összemosnak''. Magyarul ha megpengetsz pl egy akkordot akkor csak nagy zajt hallasz ahelyett, hogy a hangokat meg tudnád különböztetni egymástól, vagy ha ezt el akarod kerülni, akkor nem használhatsz akkora mértékű torzítást, amekkorát szeretnél. Ellenben egy csöves torzítónál tisztán hallod az akkordot is teszem azt, ráadásul brutális mértékű torzítást is használhatsz emellett. Igazából számomra itt jön ki legjobban a különbség. Tiszta hangzásnál is van persze, de az nem ilyen mértékű (hangozhat a tranzisztoros is szépen, különösen mivel - mint már te is említetted - próbálják szimulálni a csövesek hangját... :) ). -
Vertic
aktív tag
Állat, kösz. Nade, akkor ha már valóban tudnak jobb tranzisztorosat csinálni (amik már az összes paraméterben körözik a csöveseket, ahogy írtad), miért ragaszkodnak a csöveshez - a gitárerősítőkre gondolok? Vagy netán ilyen minőségben túl drága lenne, vagy micsoda? Nem hiszem, hogy ne fizetnék meg a hi-fi őrültek... ráadásul a csöves erősítők tényleg igényelnek karbantartást szemben a tranzisztorosakkal, ami ugye kényelmetlen a felhasználónak, meg amúgy is szakember kell a csövek cseréjéhez, ami külön macera. Márpedig a legnagyobb nevek még mindig csöveseket gyártanak. Szal akkor nem értem.
-
Vertic
aktív tag
''Nézd, manapság nincs az a csöves Hi-Fi erősétő, aminél ne lehetne jobbat csinálni félvezetőkkel. De ha egyszer van piaci igény az elektroncsőre (:-)...''
Hát ezzel vitatkoznék. Nekem nincs olyan vájt fülem, mint egyeseknek, sőt :D De még én is elismerem, hogy a _jó_ csöves erősítők szebben szólnak, mint a félvezetősek (oké maradjunk a gitárerősítőknél, csak azokból hallottam mindkét fajtából - egy csöves mesa/boogie bármilyen tranzisztorosnál szebb hangot produkál, és szerintem nem véletlen, hogy csöveket raknak bele és nem váltanak tranzisztorra máig sem) -
1. Igaz.
2. -||-. Összekevertem a fűtőt az anóddal. Egy előerősítőben tényleg 10 V körülit használnak csak. (pl. AN Preamp One).
3. ???. Ja. Az audio grade capacitort én tápstabilizátornak képzeltem el így elsőre. Nem hiszem hogy leválasztás. De lehet.
4. Lehet, de akkor az emberek nem attól fognak félni hogy a procihűtő esik le...:)
5. Toroidot én nem látok, akárhogy gunnyasztom a szemem. Persze nem lenne rossz 220-at vezetni az alaplapon...
6. Látom de ld. 7.
7. Ezt tudom, de akkor az csak egyszintű csöves erősítés lehet, másrészt nem fognak túl jó áthallásértékeket elérni...
8. Maga az AC'97 szabvány nem. De egy alaplap messze túl zajos a magasfrekvenciák miatt, mint egy normál erősítő vagy D/A. Ezért mondtam. (Tudom, hogy nem hallható az 1.6 Ghz, de van sok más.).
Szerintem is őrültség.
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- ASUS PRIME X670-P WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest