- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Miért csöves? (Mindenekelőtt: életem legjobban szóló rendszerében csöves CD, lemezjátszó, D/A, stabilizátor, hálózati szűrő és erősítő volt.) Mert a csöves rendszerek úgy torzítják a valóságot, ahogy az az emberi fülnek nagyon kellemes. A jelenlegi csúcs tranzisztorosok a valósághoz nagyon közel álló jeleket produkálnak, de ehhez kb. annyi pénz kell, mint a csövekhez, elég megemlíteni a Naim NAP500-at, aminek az elődje 25 éve jelent meg, azóta fejlesztik, saját fejlesztésű még a tranzisztor is, nemcsak a kapcsolás. Tehát ahhoz, hogy egy tranzisztoros erősítő igazán ''jól szóljon'', nagyon sok kísérletezése van szükség. Mindemellett ezután mérnöki szempontból sokkal jobb terméket kapunk, mert a tranzisztoros erősítő sokkal kevésbé csal. Csak igazán jót nagyon nehéz csinálni. Ja, a hifi őrültek megfizetik. A fent említett NAP500-as 10000 angol font. (csak végfok.)
Ja, egy példa arra, hogy nem a bonyolultság a legfontosabb, mutatok egy fantasztikusan (!) szóló 5-10 W-os erősítőkapcsolást, ami a csöves erősítőkhöz hasonló hangkarakterű, A osztályú (imho csak így lehet igazán jó hangot gyártani...): -
1. Igaz.
2. -||-. Összekevertem a fűtőt az anóddal. Egy előerősítőben tényleg 10 V körülit használnak csak. (pl. AN Preamp One).
3. ???. Ja. Az audio grade capacitort én tápstabilizátornak képzeltem el így elsőre. Nem hiszem hogy leválasztás. De lehet.
4. Lehet, de akkor az emberek nem attól fognak félni hogy a procihűtő esik le...:)
5. Toroidot én nem látok, akárhogy gunnyasztom a szemem. Persze nem lenne rossz 220-at vezetni az alaplapon...
6. Látom de ld. 7.
7. Ezt tudom, de akkor az csak egyszintű csöves erősítés lehet, másrészt nem fognak túl jó áthallásértékeket elérni...
8. Maga az AC'97 szabvány nem. De egy alaplap messze túl zajos a magasfrekvenciák miatt, mint egy normál erősítő vagy D/A. Ezért mondtam. (Tudom, hogy nem hallható az 1.6 Ghz, de van sok más.).
Szerintem is őrültség. -
Brr. megnéztem...ac97 audio után szerintük lehet háj-end fokozatot csinálni.elkap a hányinger
-
Ha nem átbaszás akkor hülyeség.
-
Ennek átb*szásnak kell lennie. A csöves erősítők többféle feszültséggel működnek, ezek egyike 200-300 V (fűtőfesz.). Másrészt kell nekik csatornánként egy kimenőtrafó, amit sajna nem lehet miniatürizálni. Ez sincs a képen. És miért csak mono lenne? És hogyhogy elég 1 cső? És még sorolhatnám...szóval ennyit erről, akárcsak az iSCSI-ről...:)
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest