- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
-
r.e.m
csendes tag
válasz
Kosh Naranek #5 üzenetére
Ja, még valami! A szorzólockos dolog... arról tudok, hogy a Bartonoknál 12,5-nél van valami limit, de arról még nem hallottam, hogy Nforce-szal nem lehetett állítani. Van ilyen dúrva athlonos lock is? Ha igen, melyik szériákban? Én elég korán vettem ezt a procit (kb amikor megjelent), a tokozása vörös, nem zöld és a wcpuid szerint stepping 0-os. Tudsz erről valamit?
-
r.e.m
csendes tag
válasz
Kosh Naranek #6 üzenetére
Az egyik barátom is igen keres egy ilyen vasat... segíteni neki sem tudtam érdemben, mert ebből a motyiból ötöt hozott be a cég dojcselandból, szintén valami előrendeléses dologra - az enyémet hozzácsapták a szállítmányhoz. Az alábbi címen nézz körül, vagy ha van keres kontaktod, akkor célszerübb ha ő kérdez rá. Az említett barátom holnap tervezi, hogy megkeresi őket, majd megírom, hogy mire jutott. Ha talál vasat máshol, azt az infót is megosztom majd.
www.sowah.hu -
r.e.m
csendes tag
válasz
Kosh Naranek #6 üzenetére
Köszönöm!
Tiszta hülye vagyok, hogy ez nem jutott eszembe.ű
Egyébként a lap 42000-be fájt. Hát nem a legolcsóbb, de többek között ezt ajánlották a CT helyett (nem tudtak újabb revíziót szerezni és attól féltek az is hibás lesz...). Nem SEX volt (vagy nem volt SEX? :) ), hanem egy ismerősömön keresztül intéztük, akinek a cége némileg hatékonyabban kezeli az adókedvezményt (áfa-vissza, ilyesmik). Nem tudom, hogy hivatalos disztributorok-e... asszem' az a titok, hogy az ismerősöm jóba van velük, vagy, mi. -
Kosh Naranek
tag
Még néhány kérdés:
- Az alaplap mennyibe fájt?
- SEX-re vetted vagy külön megrendelésre? Az árlistájuk ui elég különös, nem látok rajta alaplapokat feltüntetve. -
Kosh Naranek
tag
A hiba üzenet megoldása:
- A biosban a Standard CMOS Setup meüben találsz egy ''Halt On'' menüpontot. Ez nálad valószínűleg ''All Errors''-ra van állítva. Magyarul az alaplap minden rendellenesség esetén hibaüzenetet küld és nem folytatja a POST-olást. Márpedig a szabványostól eltérő órajel (tuning!) is rendellenességnek számít ebben az esetben. Állítsd át ''No Errors''-ra és megszűnik a probléma.
- A másik problémával nincs tapasztalatom lévén nekem XP2700+ (TBred) van és nem Barton. Elképzelhető, hpogy nem tudod az órajelszorzót bizonyos érték fölé emelni (pl. a TBred 1800+ esetén nem lehetett 11,5-nél nagyobb szorzót beállítani), lehet nálad is megvan ez a probléma. Próbáld a 11,5-ös szorzót a HaltOn kikapcsolása után. Ha megy, emeld 12-re a szorzót, ha itt a gép kifekszik, akkor a procid szorzó korlátos és meg kell elégedned az 11,5-ös szorzóval.
- A tuninghoz állíts be 1,75 V VCore feszt, esetleg 1,8 V-ot. Nagyobbat nem érdemes. Amelyik proci +0,1V hozzáadásával nem stabil, az magasabb feszen sem lesz igazán az, viszont nagyon fog melegedni, ami léghűtés mellett szintén a stabilitás ellen dolgozik.
A vásárlási hely csak azért volt fontos, mert szereznem kellene egy ilyen mobót, de eddig nem láttam üzletet, ahol árulták volna. -
r.e.m
csendes tag
válasz
Kosh Naranek #2 üzenetére
Ja, igen! Köszönöm, hogy segítesz. Hálám örök! :)
-
r.e.m
csendes tag
válasz
Kosh Naranek #2 üzenetére
Kezdem tehát:
1. első körben a memóriákat asszinkron módba tettem és beállítottam nekik a gyári értékeket (166Mhz, 2-2-2-5).
2. Az agp 66Mhz-re volt állítva, fixen.
3. A proci magfesz értéke abszolut gyári beállításon volt (ez ennél asszem' 1,65V).
4. A lap a Cobra Computertől van.
A tuningolásnál két metódusban próbálkoztam:
először a szorzót állítottam 11-ről 12-re. Aztán az FSB-t 166-ról 170-re. Ezek igen kismértékű tuningok (már a pletykák szerint) ezeknél a vasaknál; tulajdonképpen csak igen kíváncsi voltam.
Mielőtt elfelejteném: a többi bios beállítást előzőleg belőttem a vasakhoz (pld. AGP 4X, meg ilyesmi). Ha segítség: az FSB-s húzás után a bios ilyeneket mondott igen tay-jellegű angolsággal (idegesítő, de még nem tiltottam le): ''Your processor may have a problem''. :F -
Kosh Naranek
tag
Nagyon kevés dolgot írtál le, gyakorlatilag semmit.
A következő dolgokat kell megadnod az érdemi tanácsadáshoz:
1. Mekkora fsb-t állítottál be a procina/memóriának?
2. Szinkron vagy aszinkron módban használod a memóriát?
3. Mekkora feszültséget állítottál be a procinak?
4. Fixre állítottad-e a biosban az AGP frekvenciát?
5. Hol vetted az alaplapot? (Ez fontos, nem röhög!)
Amit láttatlanban tudok javasolni:
1. Legfrissebb bios letölt és bios fless elindít, de csak szigorúan default beállításokkal!!! Semmi tuning!!!
2. A biosban beállítod a VCore-t 1,75V-ra, a memória órajelét pedig AUTO-ra (így az mindig megegyezik majd a proci fsb-vel). Elkezded 2-3 MHz-es lépésekben emelni az fsb-t, ha valahol fekete képernyőt kapsz, akkor elérted a memória tuning határát (ez kb. 180-190 MHz környékén fog bekövetkezni, a memó gyártójától függően).
A Bartonok a tapasztalatok szerint viszik a 200 MHz fsb-t, szóval nem a proci oldalán lesz a probléma, hanem a Kingston memóknál. Tudomásul kell venned, hogy ezeket 166 MHz-re tervezték és nem 200-ra. 166 fölött már minden MHz ajándék.
3. Az nF2 chipset nem szereti az aszinkron memória beállítást (pl. a proci 200 MHz-et kap, a memória pedig 175-öt), időnkénti fagyásokkal és lassulással reagál az ilyesmire (saját tapasztalat). Ha mégis aszinkron beállítást használsz, akkor ügyelj rá, hogy a %-os leosztás után a memória órajele mindíg szabványos érték legyen (tehát a 200 MHz-es proci fsb-hez pl. 133 vagy 166 MHz memória órajel társuljon). -
r.e.m
csendes tag
Kezdem az elején: Volt egy CT7NJL lapom ezelőtt, amiben gyári hibás volt a termáldióda (folyton lekapcsolt). Nagy nehezen beismerték. Erre kicseréltem a lapot erre az Aopen-re. Megy is rendesen, de amikor manipulálni akartam a CPU-t (Barton 2500+, stepping 0), a következő bootnál már csak egy nagy fekete képernyőt kaptam. Úgy is maradt. Sajna voltam olyan hülye, hogy nem néztem meg a bios revíziót (most elég távol vagyok a szerkezettől, úgyhogy innen nem is fogom tudni megmondani), de talán nem a legelső lehet, mert ''látta'', Bartonnal van dolga. Mi lehet a gond szerintetek? Vajh' én vagyok a legpechesebb, és kifogtam egy abszolúte tuningellenes procit, vagy sz*r a bios? Ide írom mi is volt a gépben a kisérletezés pillanatában.
Aopen AK79D-400Max, Barton2500+, Kingston HyperX KVR2700C2 256MBx2, Radeon9100 (ez kölcsönbe volt), vízhűtés
Nem tudom meddig leszek a net előtt; sajna lassan mennem kell. 'Szal nem udvariatlanságból lesz, ha nem reagálok ma.
Köszi előre i, ha bármi tippetek van.
:U
Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest