Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Összenyiszálva? Egy GIF a Kodomo no Jikan Ni Gakki OP-jéből. 16 évvel ezelőtt, 0:40-nél már tudtam, hogy ez maradandó történet lesz (előbb volt meg, mint az első évad, szóval vakpróbaként találkoztam vele).
Sajna YT-on csak 360p-ben van fenn.
-------------------------------------------------------------------------------------
(#55413) coco2: Oké. Ettől még van szemem és fülem, és látom, meg hallom, hogy late '80s/early '90s anime-oknak mennyivel jobb stílusa és több lelke van. Minden az utolsó képkockáig kézzel animálva, ami a komplex jelentek alatti elemi pusztításkor csúcsosodik ki.
A "régi szép idők" nálam elég konkrét emlékeket jelentenek. Úgy látszik, akkor fontosak.
-------------------------------------------------------------------------------------
(#55415) Archanon: Miért? Ennyire megszomorodott idők járnak erre mostanában?
[ Szerkesztve ]
-
-
Archanon
őstag
Elnézést kérek mindenkitől, ha nem fogalmaztam egyértelműbben és ennél is nyilvánvalóbban, lehet elszaladt velem a ló. Szeretném kiemelni, hogy a hozzászólásaimban a saját véleményemet fogalmaztam meg, nem pedig műkritikusi álláspontot képviseltem, ahogy ezt teszem a fórumon tizenéve. Tiszteletben tartom, hogy mások másként láthatják az adott animét, érdemben kommunikálni és érvelni meg talán még lehet. Tetszik vagy nem tetszik valami, az egy egyéni kérdéskör, ebben pedig különböző véleményen vagyunk, erről (is) szól ez a topic. Mondok még egy véleményt: úgy ítélem meg, hogy egy darab valamire való műkritikus sem írná a Redora vagy bármilyen műre, hogy az jó vagy rossz lenne, amennyiben darabokra elemezné, de legalábbis nem tetszési skála szerint emlegetné ezt a két szót, mint én.
A Redo of Healer kapcsán továbbra is úgy gondolom, hogy szerkezetileg és történetvezetés szempontjából nem megfelelő alkotás. Ahogy számtalanszor kiemeltem már, természetesen elfogadom, hogy másoknak eltérő véleménye lehet, ám a személyeskedést, és a másik bírálását, hogy objektív-e, kevés-e, azt szerintem kerüljük el, mert nem helyénvaló ezen a fórumon, soha nem is volt az és nem is lesz.
-
Tegnap egy részre volt időm, és ami az erőszakot illeti, ez egy teletabi szint mondjuk például a Kill a Killhez képest
A minőségben soha nem kell hibást keresni. Vagy legalábbis nem kell negatívan felróni, ha minőséget keressük. Persze ahogy az idő telik, úgy másznak fel az elvárások, és ennek az anime/manga kultúra sem tud mindig megfelelni. Vannak jobb és rosszabb korszakok, például szerintem most pont egy rosszabb korszakot élünk, ahol egy szezonban kijön vagy 100 cím, és annak mininum a 60/70 százaléka Isekai/Shounen vagy harem hulladék, a maradék a nézhető szint, és van 1 vagy 2, amire azt lehet mondani hogy kiemelkedő.
Amúgy mondjátok meg őszintén: az ember minek néz Redót? A nyilvánvalót leszámítva
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
"Vajon mi kell ahhoz, hogy valaki az időt kezdje el számolni, amikor szórakozásból csinál valamit"
Mindenkinek megvan a lehetősége eldönteni, hogy mivel tölti az idejét, és ha a szórakozásra szánt idő nem válik szórakozássá, érthető, hogy változtat rajta az ember - ez esetben nem nézi tovább a sorozatot, mert nem szórakoztatja az. Én mondjuk simán számolgatom ilyenkor a perceket, ha így járok.
Redo esetén nem csupán a túltolt - mellesleg kétesen ábrázolt - erotika miatt dobtam az egészet, hanem mert számomra abban valóban rendkívül sok és értelmetlen erőszak volt, a főszereplő motivációját meg konkrétan a bosszú vezérelte, egy etikai bukodalom csődtenger volt az az 5-6 epizód, amit láttam. Nincs baj azzal sem, ha egy történet ritmusa gyors, amennyiben értelmezhető karakterek vonulnak fel, és nem azzal próbálnak kompenzálni, hogy konkrétan overloadolják az információkat, mert majd ezzel izgalmas lesz - sokkal inkább erőltetett. Az események között nem éreztem átmenetet, az inkonzisztens, azonosíthatatlan jellemű karakterek, akik egyszer A-t mondanak aztán B-t, és nem összeegyeztethetőek korábbi önmagukhoz (ergo átmenet nélkül "fejlődnek") egyszerűen kiváltották belőlem, hogy: nem, nem vagyok hajlandó időt áldozni erre, mert nem szórakoztat.
Ahogy téged a TTGL Nincs ezzel baj, elfogadom.
-
Archanon
őstag
Én ellenkezőleg érzem, talán pont a régi animék a "hibásak", amiért a fentieket elvárnám...
Lehet már késő van, és nem megy nekem a szövegértelmezés, de jól értem, hogy most akkor baj az, ha van egy tiszta koncepció, történetmesélés és karakterfejlődés vagy nem? A Tengen Toppa pont azon kevés animék közé tartozik, ahol van egy értelmes világépítés, történés, fejlődés szinte minden karakter részéről, ok és okozat, lezárt szálak, befejezett sztori van és még csak nem is 500 epizódon keresztül ismétli önmagát és ugyanazt az üzenetet.. Az első rész bevezetésként szolgál, és valóban sok akciót és harcot tartalmaz, ami kaotikusnak és erőszakosnak tűnhet, azonban a sorozat ezekkel a jelenetekkel teremti meg az alapvető hangulatot és a karakterek közötti dinamikát, ami később mélyebben kibontakozik, vagyis nem áll meg az agyatlan agyrák gyökérlábú egysejtű szintjén.
Az első rész célja, hogy bemutassa a világot és a karaktereket, különösen Simon és Kamina harcos szellemét és eltökéltségét. Az erőszakos jelenetek lehet, hogy értelmetlennek tűnnek, és sok a "kiabálás", meg az egy agysejtű gorilla természet nem jön át, de később ezeknek a harcoknak a kontextusa és jelentősége világosabbá válik, ahogy a történet halad előre, semmi sem marad levegőben. Bár azt nem vitatom, hogy ha ez a stílus számodra már az elején nem tetszett, akkor valószínűleg a sorozat további részei sem fognak változtatni ezen a benyomáson, hiába komolyodik meg. Ugyanakkor, ha érdekel, hogy hogyan bontakozik ki a történet és fejlődnek a karakterek, érdemes lehet egy esélyt adni neki. Persze nem mindenkinek tetszhet egyformán, de nagyon riktán látok ilyet, hogy valaki azt mondja "no" a TTGL-re, ami egy inspiráló történet, tele epikus harccal, nagyon komoly mélyebb témákkal, és egyedülálló hangulattal és zenével.
Még a felellhető kliséket is kreatív és egyedi módon kezeli, és talán pont ez az egyuk legfőbb ismérve, hogy ha használ is megszokott elemeket, azokat kiválóan kombinálja, hogy mégis valami újat és frisset hozzon létre.
Durva...
Ezek után titkon remélem, hogy a Redo healert minimum trollkodásból "ajánlottad" (kérdezted), és te sem nézted azt végig, mert ha mégis, akkor tényleg naaaaaaaagyon durván különböző emberek élnek ezen a csodás bolygón.
Nem mondom, hogy user error, de... hú. Szerintem ess neki még egyszer, de a te időd nyilván.
-
Farkassacred
őstag
Csak poénból írtam.
Egyébként a Kill la Kill-t én is csak 3 vagy 4 éve láttam először.
És még jó pár fenséges retro anime lehet ami dettó kimaradhatott énnálam is.
Az újak között azért ez már ritkább persze, de ezeket már szelektálja az ember. Egyébként meg az új szezonosok a hibásak, miattuk nem tudunk visszatérni a régi idők animéihez. -
Nincs ebben semmi ciki, nyilván vagyunk páran akik nem látták minden "classic" címet - én sem.
Anno ez a két anime az akkori évek legjobbjai voltak.
Mivel régebbi darabok, ezért ne vedd zokon ha lassabban indulnak be. Adni kell nekik 4-5 résznyi esélyt általában.- - - - -
Én most elkezdtem a DanMachi-t, mert addig-addig vártam be a részeket amíg hirtelen itt nem lett nekem 4-5 évad.
Huhh, hát ez a kezdés (első 3 rész) se hétköznapi, de leginkább béna. Kíváncsi leszek milyen irányt vesz a sztori.
Azt már látom, hogy openinget* kár volt nézni, mert elspoilerezte az egész évadot. Remek.*pár éve megfogadtam, hogy ha ilyen bevárósan nézek animét, akkor az első 5-6 résznél nem nézek openinget.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
Háááát, nem vagyok olyan őrült, hogy majd 60 sorozatot "kipróbáljak" néhány eddig megjelent epizóddal és az alapján értékeljek.
Nézek pár jelenleg futót, de az épp elég. De nincs is túl sok említésre méltó, ami olyan, és érdekel is, azt már elkezdtem...
SoloLeveling s02 - jó, mint az első évad, tetszik, eddig nem különösebben kiemelkedő történettel, de szórakoztató darab, jó grafikai megvalósítással, epic OP MC. Az első évadra 7 pontot adtam.
Kusuriya no Hitorigoto s02 - nem esett a színvonal az első évadhoz képest, továbbra is atom cuki, komoly, izgalmas japán szappanopera kínai környezetben.
Első évad 9-et ért meg nálam.
Dr. Stone sokadik évad - Szokásos minőség. 8/10 nálam a sorozat, egyben értékelve... Nem érdemes külön-külön, tud egy egészet alkotni.
Kono Kaisha ni Suki na Hito ga Imasu - Jóságos cukiság, de a fentebb elmondottakon kívül nem tudok róla többet elmondani. Ez végre nem valami folytatás, és talán elmondható, hogy "szezonális".
Sakamoto Days - 1 epizód után nem sok konklúziót tudtam levonni, igazából félek folytatni, hisz még nagyon friss a Gokushufudou élményem, és ez nagyon hasonló koncepció eddig. Szinte copy paste.
Régebbieket nézek, elsősorban azért, mert azoknál van esély arra, hogy talán be vannak fejezve, vagy már van annyi évad belőlük, hogy jutott valamerre a történet. Annyi életem meg nincs, hogy mindig minden aktuálisat nézzek hétről hétre, beleőrülnék. Valamint az értékelések is már sokkalta kifinomultabbak pár év után, nem 30ezer jóskapista mondja meg, hogy valami 8.34 pontot ér, hanem mondjuk 10-20-30x ennyi jóskapista. Persze ez is lehet csalóka, hisz annyian ajnározták pl. az AnoHana-t (Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.), hogy kínkeservesen végignéztem, végül rossz animék közé soroltam. Pedig sok reményt fűztem hozzá. Voltak megható pillanatai, de az talán nem elég ahhoz, hogy valami jó is legyen szerkezetileg.
#Szancsó: Overlordot én kis híján kínomban néztem végig, igazából annak az alap története is csak úgy lóg a levegőben. Csak azért voltam képes rá, mert amúgy roppant mód szórakoztató volt mind a 4 évad, és évadonként rövid volt.
Nem rossz a negyedik évad sem, ha pontosan tudja mit várjon el az ember tőle: semmi komolyat.
Az Indexből Misaka nekem is szimpatikus karakter lenne, de nem kezdenek vele semmit. 20. epizód és teljesen kitekint egy full másik háttérsztorira a rész, egyszerűen nem mozgat, hogy befejezzem. Talán egyszer... de... áh. No. Gondolom a Railgun más, ha már ott főszereplő vagy mi. A friss évadok elég jó értékeléseket kaptak, gondoltam csak át kell szenvednem magam az első évadon, de szerkezetileg egy nulla, nem tudok mit tenni.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
Archanon
őstag
Redo-ból pár részt néztem, de szekunder szégyenérzet kerülgetett minden egyes epizódtól, így skippeltem, rajta a dropped listán. Talán életemben nem láttam még ennyire pocsék valamit... akkor már inkább School Days. Pedig ahogy egyre több más más sorozatot láttam, egyre inkább lejjebb csúszott a "tetszés értéke", és már ódákat zengek róla, mennyire egy kalap kaki rémálom az a sorozat. Kevés ennyire maradandó tré dolgot láttam, értelmetlen wtf a H2O, Jyu oh sei, meg a fentebb említett többi szenny, életem legrosszabb élményei közé tartozik a School Days, és erre jött ez a Redo healer ami hirtelen "jó" sorozatokká léptette elő az előbbieket, ANNYIRA ROSSZ. Hogy tiszta legyen:
Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi / Redo of Healer 1/10
A másikat nem vágom, de sejtem hasonló botrány valami, ha egy mondatban említed a másik kíntömeggel.
Az ilyeneket nem kérem, köszönöm szépen!
-
Archanon
őstag
Én azért bízom a legjobbakban.
Úgy néz ki sikerült felzabálnom az elmúlt évek jobb terméseit, most már megint kegyetlenül nehéz válogatnom, és olyat kifogni, ami érdekel is.
A Hachimitsu to Clover-t imádtam anno, ezért nekiestem a 3-gatsu no Lion-nak, ha már ennyire jó értékeléseket kapott, de úgy érzem lassan fog csúszni. 7 rész alapján nem az a pörgős valami ez sem, és még mindig üresben van a sztori, azaz NINCS egy célja az egésznek, csak szép lassan derülnek ki dolgok, tipik iyashikei. Kicsit félek. Tetszik amúgy, van egy vibeja. Egyelőre úgy érzem a shōgi is szerencsére amolyan erősebb “mellékszereplő”, de lehet tévedek… valahogy nem vonz a sport tematika, ebben a formában pláne.
A nagy hypenak engedve nekiálltam a Kaguya-samanak is, de három részt bírtam egyelőre legyűrni. Az ilyen agymenéseket imádtam régen a szürreális bolondságokkal, ez amolyan félúton van a komoly és a teljes agymenés között. Van egy kicsi Maria Holic hangulata, nem tudom miért, pedig közel nem akkora ökörködés.Ha már ökörködés, befejeztem két év alatt az Asobi Asobase-t is. Jó isten gyere le….
Van ám még bőven nagy név, amit több, mint egy évtizede halogatok, de szép lassan majd… Inuyasha in progress, Rurouni Kenshin-re is már majdnem rávettem magam… de igazából nem sok maradt, főleg így, hogy már kisütött a sok diákdráma.
Új kérelem ajánlásra:
Tudtok-e olyat, ami adult cast, komoly befejezett történet, romantikus szál értékelhető benne? Lehet fantasy, akció, krimi, bármi igazából, csak ne iskolás sol és űrhajós melodráma böhöm robotokkal. Jó, ha van olyan szinten, mint egy Tengen Toppa Gurren Lagann, akkor jöhet az is.
(De amúgy igen, a Tengen Toppa az pont megfelel az elvárásaimnak, pedig az eleje agymenés, utána meg epic mindblowing agymenés)
Ja, és kis segítségnek...
[link]
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Arról folyik a diskurzus, de ami mal-on 7 pont alatt van az hmm, ami 6,5 alatt van az meg mehh. Tegnap rákerestem mondom mi ez a nagy vánpísz kopi tutti frutti, hát már a trailer elég gagyi volt. A héten időm mint a tenger, szóval lehet hogy belenézek, de nagy reményeim nincsenek hozzá.
Tegnap ledurrantottam egybe a Kumo desu ga, Nani ka? / So I'm a Spider, So What? -t és az 7,45 pont, pedig abban is vannak olyan részek hogy "ó uram irgalmazz". -
Farkassacred
őstag
Sok koreai filmet néztem még pár éve és akkor nagyon megtetszett a beszédük. Kellemes a hangzása annak nyelvnek.
De érdekes, hogy a zenében meg pl. inkább a japánt preferálom, ki ért ezt.
Jó kis anime is volt az, az se ma volt.. Majdnem meg is feledkeztem róla, pedig tényleg egy remekül összerakott sci-fit kaptunk az asztalra. Valahogy ezekhez az animékhez nagyon értenek a japánok, lásd Ergo Proxy és Steins Gate. Meg még lehetne sorolni, csak mostanában már abból is sokkal kevesebb készül. Mint a mindfuck animékből, abból is kevés van pedig japán specialitás az is. -
Ez nem egy új jelenség, nagyjából ettől olyan a japán munkakultúra amilyen. Viszont azt is látni kell, hogy a munkakörülmények mindenhol mások és mások. Pl. Mappa híresen darálja az embereket, a könyörtelen sok túlórával. A Frierenért felelős Mad Houseról is volt hír, hogy pl valaki kórházba került a sok túlóra miatt, - de az pl vagy 6 éves sztori, de kevésbé hírlik hogy az átlagosnál (ami eleve elképzehetetlen európai szemmel), keményebb lenne a tempó. Elsősorban, mert nem tartanak olyan sok vasat a tűzben, mert nem egy gigászi stúdió, és azon belül is vannak A meg B csapatok, akik különféle projektekért felelősek.
-
Archanon
őstag
"pár részen keresztül kényszer-nyelek valami szart"
Eljutottam a 8. rész végéig, pont ezt érzem.
Mazochista állat vagyok néha még mindig, úgy néz ki... annak ellenére, hogy iszonyú gyenge karakterek vannak benne, teljesen semmitmondó a sztori, amit másképp megrajzolt de ugyanilyen személyiséggel megáldott karakterekkel kismilliószor láttunk már... mégis érdekel, hogy miért lehet ezt "előbb utóbb jó lesz" jelzővel titulálni. Azért valljuk be, a Clannad is sokszor nyögvenyelős, és szintén klisé a legtöbb karakter alapja, aztán mi lesz belőle... De azért na, valóban ég és föld.
#Michell: Messze nem... a Clannadban a dráma az valódi dráma, még ha van benne misztikum jócskán is, itt meg egyelőre tinipicsogás, borzasztóan erőltetett módon lenyomva a torkomon és ami még rosszabb, hogy katasztrófa a zene, mint valami előre programozott szintetizátor alap a 90-es évekből.. Szódával még elmegy a sztori, láttam már ennél sokkal több, sokkal rosszabb sorozatot is amit anno jónak éltem meg.. ki tudja. Még lehet eltűnik egyszer a poker arcom egy-egy jelenet után. De... ahh... na jöhet az ominózus 9-10. epizód és környéke.
-
SQX_Barto
addikt
Blue Box (Netflix) Romantikus/sport anime, mar jo ideje megy, 13. resz volt most, azt hiszem.
I May Be a Guild Receptionist, but I'll Solo Any Boss to Clock Out on Time (Crunchyroll) most kezdodott, fantasy anime, nem veszi tul komolyan magat
Azota a Sakamoto days is bekerult a listaba (Netflix) elvileg hires manga adaptacioja, nyugger bergyilkosrol, most kezdodott ez is.[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Az én ízlésemnek megfelelő volt, pont hogy pozitívnak éreztem, hogy itt nem az a hebrencs stílusú főszereplő túltolt reakciókkal van fókuszban. A villainess művek többségében ugye a főszereplő menekülni akar a végzetétől, és közben mindenki (férfi és női szereplők is) belezúgnak. Észre se veszi, hogy míg ő retteg hogy megölik, valójában mindenki védelmezi őt, okuk sincs utálni.
Itt viszont ugye az óriási kor, valamint a nem különbség miatt is máshogy áll hozzá főszereplőnk. Remélhetőleg a romantikus szálat nem erőltetik majd, 1-2 poénnak belefér hogy ő mint lélekben 52 éves férfi és egyben apa is, kénytelen elhárítani a fiatal férfiak közeledését.Viszont az jópofa, hogy tyúkanyóként próbálja egyengetni a fiatalok életét, példát mutat nekik az illemre.
-
emiki6
veterán
Én láttam a great cleric-et, nem volt szar (benne is volt a listában, amit nemrég screenshotként betettem). Mondjuk most így nem jut eszembe hirtelen, hogy miről szólt, tehát emlékezetesnek nem mondható.
Shiro jól összefoglalta.
Az exorcist vagy assassin isekai azért jobbak nála, noha hasonló kategóriák, mint a cleric. (Manhwa-ból az overpowered sword és a beginning after the end műveket követem, azok is ez a zsáner igazából).
Illetve ott van az ossan newbie adventurer, ami bár nem isekai, de gyakorlatilag salaryman fantasy (az én asszociációm szerint legalábbis).
[ Szerkesztve ]
-
Shiro
senior tag
-
Sordoran
addikt
Mivel ekkora hype volt körülötte, így felírtam magamnak, de aztán első előzetesek után elég sablon romcomnak tűnt. Végül mivel még éppenhogy indul a szezon így megnéztem első részt, és engem is sokban emlékeztet "kakukkpárosra".
Nem lehet komolyan venni a címet, persze most még fújnak egymásra, de tudjuk mi lesz később. Ennek tudatában a sztoritól nem várható sok, szereplők lehetnek esetleg szerethetőek, de jelenleg eléggé ötlettelenek. (máshol is láttunk már ilyet)Még a salaryman isekai első részét néztem meg, de az se erőlteti meg magát. Az első rész nagy "rejtélye" amit csak főhősünk tudott megoldani ultra gagyi. Ránézésre pedig itt is inkább a hárem építésre fognak erőforrást pazarolni, ahelyett hogy okos sorozat legyen. Kihagyhatónak tűnik első rész alapján. (kivéve ha valakinek pont zsánere a kissé bugyuta, demi-human waifu gyűjtögetős sorozatok)
-
emiki6
veterán
Amúgy tényleg. Nem volt ehónapban semmi átütő szerintem, csak kellemes produkciók, kinek éppen melyik műfaj fekszik jobban.
Farkas: Én a danmachit talán a második részénél dobhattam? Mármint az első évadnak második részénél. Túl edgy volt, rossz értelemben.
(Ehónap Talkere pl rávilágított, hogy az edgy-t lehet jól is csinálni
)
-
etomcat
tag
> Miben látsz te ott erkölcs nélküli világképet?
Főszereplő kiscsaj kivégezteti az öreglányt olyasmiért, ami 20 éve történt. Aztán kiderül, hogy emiatt az öreglány 77-ed ízigleni rokonságát is száműzik a palotából - köztük több tucat saját korosztályába tartó tinilányt. Ez a kiscsajt nem zavarja, viszont a szórásba ő is belesik, amiből már szívesen kimentené saját magát, de beképzeltségében eltaktikázza - aztán pénzért visszavásárolják és ennek nagyon örül.
Egyébként a kiscsaj (mostoha)nővérei kurvák, amire szintén nagyon büszke, a bordélyt futtató nagyi meg kábítószeres ... és így tovább. Ezek azok a dolgok többek között, amiért Trump be fogja tiltatni az animét, hogy ne tudja tovább rombolni a nyugati erkölcsök még megmaradt részét.
-
-
emiki6
veterán
Persze, vágom, hogy nem top kategóriás anime, de én nagyon élvezem és ezt itt is kifejezem. Farkas kollégával értek egyet.
Én pl a dandadan hype előtt állok értetlenül, amennyire megragadott itt sokakat, annyira semmi extrának élem én meg. Minden héten jobban vártam egy slf, talker, maou 2099 vagy villainess részt. ¯\_(ツ)_/¯
Egy dolog adta be nagyon a dandadanban és az hogy mennyire delusional a rózsaszín hajú csaj, azon és kb csak azon mindig jót derültem.
-
Most tegyük félre azt a felesges hypot ami e körül van, de alapvetően azért megérdemi a figyelmet, mert tényleg üde színfolt volt. Lelőli meg nem fogják mert egyszrészt az anime közel se ott jár ahol a manga, és a hype pedig vinni fogja, az értékelések meg az egekben. (kicsit túlságosan is) Ellentétben az Oshi no kóval, aminek az elején nagy volt a hypeja, aztán kidurrant, és nem is élt meg 2 szezonnál többet.
Én pl szenvedek mostanság, hogy valami olyat találjak ami meg is ragadja a figyelmem. Persze ajánlatokkal tele a padlás, most kezdtem el a Solo Levelinget és a Freient, de egyik se robbantotta le az agyam hogy felüljek a hypevonatra, de ugyanz volt a Dan Da Dannal is, sőt, a negyedik rész után kaszálni is akartam, de jól tettem hogy nem. Úgyhogy én örülök, ha valami elkezdi nézetni magát, és egy kis hypeot tud generálni a sok egykaptafára menő hárem meg isekai phostenger közepette.
-
Farkassacred
őstag
Pár éve még nézegettem koreai és japán mangát, de jelenleg most időm se lenne rá. A szezonos animéket még pont be tudom tervezni, néha pár hét vagy hónap késéssel.
Persze vannak olyan animék is, amiknek engedek.. és még a megjelenés napján le is tudom őket. Lásd Danda ebben a szezonban.
-
-
Sordoran
addikt
Ennyiből mondjuk meg se tudom mondani, hogy negatív vagy pozitív értelembe írta-e ezt. Mivel én követem mangát, így számorma nem tud meglepetést okozni az anime, érdekes olvasni mások véleményét, de idézet szópárossal kapcsolatban nem világos számomra mire gondolt a költő, mindkettő nézőpontot el tudom képzelni.
Redo healer megítélése amúgy megint olyan lehet, hogy ki mihez szokott. Számomra egy nem túl minőségi, bugyuta, de roppant szórakoztató sorozat volt (mangát követem még, ott a gyerekesebb megjelenítés is "ront" rajta).
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szerinted, mindenki más szerint az anime japán rajzfilm...
Szóval örülnék ha nem offolnád tele a topikot, mert a következő tényleg az lesz hogy a Bobó és babóca legújabb részéről is itt megy majd a diskurálás.
szerk: A topik évek óta rendesen az animékről vagyis a japán animációs/rajzfilmekről szól, jó lenne ha így is maradna. Millió jó nyugati animációs sorozat van, tessék szépen sorozat topikba vagy film topikba menni mint mindenki más.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Én ezért se tartottam jó ötletnek, hogy az Arcane-t anime-ként kezelitek. Csak azért mert ez is rajzolt, sok köze nincs hozzá. Ilyen alapon lehet Family Guy-t is kibeszélni itt? Nagy ugrás, de annyira mégse.
Én hétvégén daráltam le, és összességében tetszett, élveztem. Valóban hiányzott belőle az első évad merészsége, őrültsége, itt azért érezhetően óvatosabban bántak már a dolgokkal (visszavettek 80%-ra), de a szartól ugyan úgy messze van, mint a máshol olvasott "peak cinema" jelzőktől.
Nem akarok részleteibe menni, már csak azért se, mert ez nem anime szerintem, tehát nem idevaló.
A játékról pedig főleg ne beszéljünk, szoktam tolni, de egy borzalom, főleg a közössége, csak mint a drog, nehéz letenni. Soha senki ne kezdjen neki! -
Farkassacred
őstag
-
-
-
Farkassacred
őstag
Ki számít fan-nak? Megaztán egy most indult sorozatnál beszélhetünk egyáltalán rajongói táborról
Attól még, hogy valakinek tetszik az egyik most indult anime és rábiggyeszt egy random animés oldalon 9-10 pontot attól még nem lesz automatikusan fan.. A statisztikánál meg tényleg a többség dönt, Anidb ebből a szempontból elhanyagolható.
Az isekai meg azért lett szitokszó, mert 10-ből kilenc animéjük ctrl c ctrl v, de persze nem ám a Mushoku-t másolják vagy a Re:Zero-t.. Önmaga paródiája lassan már az egész műfaj..
Míg romantikusokból megtalálni szezononként a jobbnál jobb műveket, az isekai egyszerűen csak letolja a nézőit. -
Sordoran
addikt
Miért lenne logikus? Eszem ágában sincs általam nem használt oldalakra regisztrálni csupán ezért, és szerintem másoknak se (ritka kivétel biztos akad, aki egy sorozat merch-jeivel és posztereivel díszíti fel egész szobáját). Telefonon a MyAniList-et használom, ha vége a sorozatnak értékelem. Nekem az is fura, hogy valaki 1-2 rész alapján már pontokat dobál (mivel pozitív és negatív irányba is mehet későbbiekben új részekkel a sorozat), de lehet akad aki majd idővel átírja saját értékelését. (például mikor steamen review bombingolnak valamiért egy játékot)
A MAL-t sokkal többen használják mint az anidb-t, ennyi. Csak egy példa, Sousou no Frieren ugye nem rég ment nagyot, mindkét oldalon 9 pont fölött. Az anidb-n nincs 2000 szavazat rá, míg MAL-on már több mint fél millió.
De ott van az AOT is, aminek már lassan 3 millió értékelése lesz MAL-on. Statisztikában pedig minél nagyobb a minta, annál pontosabb eredményt kapunk.
Természetesen lehetnek torzító hatások, ez lehet szervezkedés is amit korábban említettél, vagy akár botok is, ha nincsenek szűrve a fiókok. -
Sordoran
addikt
Most nézem, hogy anidb-n 14 szavazatból jött ki ez a 6,83 pont? Hát ez így nem ér sokat, azért nagyon nem mindegy, hogy 14 ember értékelése alapján 6,83 pont, vagy 8774 értékelés alapján 8,34. Elég ha csak 3-4 ember akinek baja van vele 1-1 pontot dob rá és meg is kaptuk ezt az eredményt, nagyon könnyű torzítani.
-
Sordoran
addikt
A manga is 8 pont fölötti, biztos hogy erősen megtolják a rajongók által előre megadott magas pontszámok, de ettől még reális szerintem. Jó, engem se nyűgözött le első 2 rész alapján, lehet később jobb lesz ez, de 7 pont alatt már túlzás lenne. MAL pontszámokat MAL pontszámokhoz nézzük.
Egy hete azt hittem nem sok sorozat lesz (kettő újról írtam csak), de már megint telik a naptár. Talán tényleg utolsó sorozat amit felvettem a szezonban:
Yakuza Fiancé: Raise wa Tanin ga Ii
Meg lehet nyugodni, ez már csak 7 pontos, lehet kritizálni.Nem tudom miért vágtam bele, talán gyengéim a vörös csajok? Ez is egy romance sorozat, yakuza háttérrel.
Két főszereplőnk 1-1 yakuza család sarja, és a nagyszülők össze akarják őket boronálni. Bár a felszínen mindketten normális tinédzser életet próbálják megélni (?), de a yakuza vér nem válik vízzé.
Első rész alapján még bármi lehet belőle. Eddig nagyon minimális romantika, és kis erőszak, kis humor akad. Akinek felkeltette érdeklődését az nézzen bele, de még magam se tudom hova fut ki, így ajánlani nem tudom. -
Farkassacred
őstag
Ha az az anime 6.59-et érdemel, akkor az átlag értékelés úgy 4,2 körül lehet azon az oldalon.
Persze a végére lehet, hogy kifullad és max megmarad a maga hét pontjának éppen, de így első rész alapján semmiképpen nem 6.5 pont a Blue Box.
Én viszont már találkoztam 6 pontos animével ebben a szezonban és repült is.. isekai volt persze mi más.. -
Hintalow
senior tag
Ha olyan helyen nézed, ami részletes, akkor van (pl. Anidb)
Nekem így néz ki.
Mondjuk tuti összevonja az évadokat és címenként nézi, mert más oldalon meg többet mutat, ahol még beklikkelgetem.
De akkor is kétharmad évig csak animét néztem
Jó az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt 25-26 év alatt sikerült összehoznom, szóval azért van életem is -
Farkassacred
őstag
Hát érted, tesók, aztán nem tesók, örökre tesók, szereti, de nem lehet mert tesók (mostoha!) agyrém ezt hallgatni részről részre.. A mesében nincs ilyen, nemhogy még a valóságban.
Rosszak persze, hogy vannak még a szezonban, de azok nem vettek rá, hogy 10 részt kibírjak belőlük.
Isekai Shikkaku: Az első 3 epizód még tetszett belőle, aztán a folytatás valahogy már elvette a kedvemet a sorozattól. Kicsit túlságosan is a bugyutaságon volt már a hangsúly úgy éreztem.[ Szerkesztve ]
-
etomcat
tag
> gun gale online meg sao kicsit olyanok, mint amikor két teljesen össze nem illő dolgot bekensz ragasztóval, és összenyomod őket
Girls und Panzer - Gyalog galopp edition
Egyébként van egy bugyuta 4-koma mangából készült anime Rifle is Beautiful címmel, amiből kiderül, hogy nem olyan egyszerű célba találni, mint a képernyő huszárok gondolják.
-
Farkassacred
őstag
Örülök, hogy viszonylag tetszett akkor és hogy végignézted végül. Én bevallom ennél az animénél éreztem egyedül azt a varázst, mintha játszanék éppen, akkora dejavu érzés fog el a nézése közben.. Rpg és hack n slash játékokon nőttem fel és úgy vélem ezt az animét pontosan át tudom érezni.
A Sao is jó anime egyébként, bár furcsa hogy ott a lövöldözős évad (vagy külön sztor) jobban tetszett, pedig max a csgo volt hasonló játék amivel játszottam is..[ Szerkesztve ]
-
etomcat
tag
> időnként még a kedvenc játékodra is szívesen ránéznél, az animék egy része már limiten alulra esik. És a GBC azok között lesz.
Szerintem vegyél lottószelvényt, mert a szombati maraton végén bejelentették, hogy készül a GBC játék mobilra... (Remélem nem "gatchapon" lesz, hanem a régi Vocaloid világra hasonlító rhythm game.)
Egyébként az 5h20m hosszú Youtube maratont 101 ezren nézték végig - úgy, hogy geo zárolva volt Japánra és a GBC rajongótábor nagyja az Kína, Dél-Korea, Dél-Kelet Ázsia. (VPN-nel bejutottam, de valamiért videót nem tudtam felvenni, csak hangot.)
Illetve ez a CD Japan bolt Top 20 eladási listája aznapra (2024.08.31):
# 1, 10 Kessoku (Bocchi recap movie) albumok
# 2-3-4-5, 13-14-15-16-17 Togenashi Togeari (Girls Band Cry) albumokTotális lánybanda rémuralom ... tessék megszokni, mert az isekai, MMORPG, siscon megy a süllyesztőbe és minden stúdió ilyet fog gyártani a piaci siker miatt. (Kardot, mordályt viszonylag nehéz eladni Japánban, gitárt és szintit nem annyira...)
-
Sordoran
addikt
Már majdnem elkezdtem megint hosszasan írni, de elengedem. Mikor megnézem a sorozatot (vagy legalább belekezdek) visszatérek hozzá, addig kár erről beszélni. Sajnos számomra bőven van mit nézni napról napra ebben a szezonban is, és vannak egyéb elfoglaltságaim is, így csak remélem jövő héten már nekivágok a GBC-nek.
-
-
Sordoran
addikt
Szerencsére ez nem ilyen fekete/fehér mint leírod. Korábban is volt már leírva, hogy a GBC nem jelent meg globálisan, azaz nem érhető el bárkinek. Persze ez a pirate közösséget nem érinti annyira a VPN miatt, de mivel nincs globális streamingen, így hivatalos angol felirat se készült hozzá, na ez már probléma. Azért van tele a cica minden más anime sorozattal, mert azokat csak leszedik streaming oldalakról és feltöltik oda angol felirattal együtt, minimális effort, nulla hozzáadott érték. GBC esetén viszont kevesebb ember fér hozzá eredetihez, és még le is kell fordítani angolra (vagy spanyol, francia, német stb. világnyelvek). Mellesleg fenn van cicán 1080p angol felirattal is, több száz seederrel.
-
etomcat
tag
> nyugati szemmel nézve az milyen minőség
Mondjuk itt egy friss nyugati értékelés
(Azért tartott eddig, mert az ANN nem hoz le cikket az USA-ban legálisan el nem érhető tartalomról és a Japánban tavasszal futó GBC csak augusztusban került fel az Amazon és a Microsoft store-ba.)
MAL-on sem az otaku-k, hanem a nyugati weeb-ek adták össze neki a 8.42 / 10-es pontszámot!
> Japán toplistája azt jelenti, hogy náluk a helyi tekintély azt preferálja
Pont, hogy nem! Producer azért kezdte el csinálni a GBC-t, mert 2018-ban látta a Spider-man: into the Spider-Verse-t és sokkot kapott, hogy mi lesz így a japán animációval, hogy Hollywood eltanulta a stílusukat és jobb szórakoztatást csinált belőle?
Rögtön átment a Toei-hoz, az egyetlen elég nagy és elég újító kedvű stúdióhoz, ami bevállalt egy válasz projektet - na meg ott volt már a Yorimoi (Antarktisz) korábbi forgatókönyv írója és grafikusa, akikkel ismerősök voltak.
Elhatározták, hogy zenei témájú sorozat legyen, mert idol animét már csináltak együtt - de most ne pop legyen, mert abból 12 egy tucat meg nyálas is, hanem rock. (Nyugaton a rockzene már nem "mainstream", de Japánban erős maradt a főleg a billenytűs alapra támaszkodó j-rock.) Olyat akartak alkotni, amin más ország / kultúrkör más nem talál fogást, nem tudják leutánozni.
Utána öt évig bajmolódtak vele, hogy összeszedjék a rockzenész lányokat egy bandához, betanítsák őket botcsinálta seiyuu-nak, meg hihető helyszínt válasszanak, ahol a helyi vállalkozások is beszállnak apróval - meg létrehozzanak egy olyan 3D CGI animációt, ami középút az anime és a hollywoodi látványvilág között és nem kell hozzá Pixar-nyi pénzhalom. Ehhez képest a fejesek évente 2x le akarták állítani a projektet a költségek elszállása miatt. Volt erről egy 5 oldalas interjú a legutóbbi Kodansha Friday-ben, onnan az infó.Mondjuk végül bejött nekik, Japánban, Koreában, Kínában iszonyú népszerű a GBC és rengeteg lemez, képalbum meg figura fogy folyamatosan, koncertjeikre a jegyek 30s alatt elfogytak. BangDream / MyGO rajongó tábora gyakorlatilag teljesen beállt a GBC mögé, a Bocchi-sok inkább féltékenyek. Thaiföldön már a GBC szinkronját készítik. Nyugaton is, ha lenne rendes streaming, nem ez a körülményes e-bolti árusítás, tutira befutna sokaknál - mert a főszereplők sokkal individualistábbak, mint az animében megszokott.
(Egyébként akinek van VPN-je, ami tud Japánban lévő kijáratot, most aug 31-én, egyszeri alkalommal a kiadó a Youtube-on lemaratonozza az egész sorozatot ingyen, elvileg bónusz tartalom is lesz, meg a szereplők, készítők kommentárjai.)
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
A Tower of God az nálam is röpült, még a közepes szintet se hozza. A szezon csalódása számomra.
A Losing Heroines viszont szerintem nagyon jó slice of life anime. Igazi szókimondó és csordultig tele van érzelmekkel, nem is tudom már mikor láttam ebben a műfajban ilyen jót.
Egyenlőre inkább ezek a romantikusabb animék haladnak most nálam, a fantasy animékkel majd szeptemberre jövök fel.[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Rossz animékbe kezdesz bele szerintem, bőven nem szemét ez a szezon.
Slice of life vonalon is vannak fincsi címek, de a fantasy vonal se karcsú.
A 6 pontos animék meg sok esetben megérdemlik a sorsukat. Ezek legtöbbször, unalmas, loli, monoton/epizódikus és blőd sztorival vannak megáldva, a második részig nem is igazán jutok el náluk..
Míg egy 8 pontosnál már kapunk általában egy korret rendezést, akár felejthetetlen karaktereket és párbeszédeket is. Persze ezeknél is ritka egy Steins Gate szint, de akadhatnak néha azért.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- MacBook Air 2020 M1/8GB/256GB magyar billentyűzet
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből