Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• crok

Topikgazda

válasz Piftuka #42859 üzenetére

"a PC-re kötve a telefont (USB kábellel), utóbbit "tárhelyként" azonosítva, tudok-e futtatni lemezkarbantartást rajta." -- nem fogsz tudni mert már sok-sok éve nem lehet USB flash eszközként felismertetni a készülékeket csak MTP eszközként, arra nincs ilyen.

"Jól értem, hogy ugyanezen elvek mentén bármekkora tárhelyű új telefon sem lesz elég? Veszek egyet mondjuk 32 GB tárhellyel, és a jelenlegi felhasználás mellett nem 2, hanem 4 év alatt fog megtelni?" -- A bármekkora azért túlzás. A 32GB tárhely már elég volna elég sokmindenre de a 32GB már 4 éve is inkább középkategória volt, ma már beugró kategória alja, szerintem ma már nem is igen lehet 32GB-vel újat venni (csak olyat, mint ami most is a kezedben van, ami már akkor elavult volt mikor a polcon állt).

"A felsorolt újraindulós, gyári értékre visszaállós "anomáliák" a régi Android-nak köszönhetőek?" -- nem, szerintem nettó annak, hogy a folyamatok amik működtetnék azok egyszerűen a háttérben leállnak mert kell a memóriája másra.

"Mekkora a garancia, hogy egy újabb Android változatot futtató telefonon nem kell ilyenekkel szembesülnöm?" -- egy fórumon garancia semmire sincs. Ha pl. bugos akkor bugos. De ilyen anomáliákra kicsi az esély nagyon, szerintem te vagy kb. az egyetlen a környéken akinek ilyen baja van.

Szerintem ha ennyire nem akarsz költeni rá akkor vegyél egy szép állapotú de használtat. Ez a telefon már három éve is annyira régi volt hogy csuda, pl. az én 2017-ben kiadott Xiaomi Redmi Note 4X-em anno még Marshmallow-al jött ki és már akkor nagyon elavultnak számított (főleg a 3.18-as kernele miat) de már akkor régen volt Android Nougat is - de legalább volt benne 3GB RAM és 32GB tár chip így a mai napig nagyon nagyon kedvelt a ROM készítők körében és az anno Android 6-al kijött készülékre custom ROM-ként még mindig lehet tenni Android 11-es ROM-ot. Egy 2/16-os készüléken ma már kb semmi se marad meg memóriában a rendszer mellett, a tárhelyet meg elfoglalja a Google és a pereputtya. Azt írtad 2020 Novemberben, hogy a token cca. 8000.- évente, nem éri meg egy nagyon buta okostelefont tartani erre mert úgyis megfő, még egy Android Go-s esetleg de az is pont azért olcsó mert borzasztó. Ha tanácsra van szükséged ajánlom a Melyik okostelefont vegyem? topikot, annak az összefoglalójában ha kitöltöd a kérdőívet és az alapján kérdezel hátha ajánlanak egy kvázi optimális telefont mint megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák