- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majd az összefoglalóba belvezettetjük; meg lehet, hogy egy flashtool használata gyorstalpalót is célszerű lesz belinkelni (különösen a mit ne csinálj - pl. Formatot soha), és nem csak a v3/v4-ről, hanem az újabb v5-ről is. Sőt, egyre inkább a v5 az, ami használható, hisz az MTK SoC-ok is fejlődnek, a 67xx-hez mintha nem lenne jó már a v3.x (a v4.x pedig csak néhány mt6575/77-nél volt csak jó, nem is nagyon terjedt el).
@(#2842) dlaj
Első pont mindig a mentés, hogy amit ki lehet belőle nyerni, az kinyerhető legyen. Flashtool readback, lásd összefoglaló. Ezzel akár a preloader kapcsolat is ellenőrizhető, ezért szoktuk elsőre ezt javasolni. -
válasz
Matt888 #2768 üzenetére
Ez nem jó jel. Akár a nand flash is (emmc) döglődhet benne.
Érdemes lenne úgy megpróbálni a readback-et, hogy úgy dugod a gépre a telefont, hogy közben folyamatosan nyomod a hangerő fel gombot, és a readback alatt nyomva is tartod - már ha elindul.@ (#2767) csampei
Szerintem nézd meg, milyen modullal megy a másik telefonokon, és próbáld meg insmod-dal betenni arra, amitől elvárod, hogy működjön. Hátha. -
Erre az android szoftverkibeszélő topik a legalkalmasabb
szerk.:
ha arról a telefonról van szó, amit helyre hoztál, és flashtool-lal felraktad az egész romot, és pl. firmware upgrade-del, akkor azon minden adat elveszett, mert formázta az adott partíciókat. -
válasz
Matt888 #2757 üzenetére
Ha nem fontos az adataid megmentése, akkor próbálj meg recovery-ből egy factory reset-et.
Ha fontosak, akkor ugyanebből a recovery menüből (legyen az gyári vagy módosított) csinálj egy felhasználói adatok mentését, majd ezek után factory reset.Ha ettől nem javul meg, akkor a rendszerpartíciók valamelyikén lehet a bibi. Ha így lenne, akkor én mindig egy readback-et javaslok elsőre, hogy lássuk: a preloader kapcsolat működik-e.
Azt is csinálhatod, ha gyors akarsz lenni, hogy egy gyári romot felteszel FW upgrade módon. Ekkor azonban az eddigi adataidnak lőttek.
-
Egy kis tisztázandó, nem csak neked:
1, MTKDroidTools
Windows-os program.
Szükséges hozzá telepített adb driver (Windows esetén), ami az adbdriver.com oldalról tölthető le.
Szükséges a telefonon bekapcsolni az usb hibakeresést a fejlesztői menüben.
A telefon bekapcsolt állapotban csatlakoztatandó a számítógéphez.2, SpaceMTKTools
Az MTKDroidtools által már nem támogatott SoC-ra épülő telefonok újabb generációs kezelő-szoftvere.
Szükséges hozzá telepített adb driver (Windows esetén), ami az adbdriver.com oldalról tölthető le.
Szükséges a telefonon bekapcsolni az usb hibakeresést a fejlesztői menüben.
A telefon bekapcsolt állapotban csatlakoztatandó a számítógéphez.
Ebben még nem sok tapasztalatom van.3, SP Flashtool
Egy univerzális, sokoldalú flesselő program. Lehet vele menteni, romot flesselni, memóriatesztet elvégezni, nand flash-t / emmc-t formázni.
Ehhez a programhoz nem adb driver, hanem usb preloader / vcom driver kell.
Ez itt elérhető, Windows 7-ig használható, nagyon egyszerűen telepíthető.
Az újabb Windows-ok esetén más a telepítés menete, erről jelenleg nem tudok nyilatkozni.
Használata kizárólag a telefon kikapcsolt állapotában lehetséges, mert a preloader kapcsolat csak ekkor épül fel, ha van végrehajtandó feladat (download, readback, stb).Szerencsére van Linux változat is, de csak a 64 bites verzió működik; itt igazából sok balhé nincs a modulokkal, kivéve az újabb kiadású terjesztések esetén, ahol a modem-manager-t el kell távolítani, de az első flash után visszarakható.
4, CDC driver, a meta mode-hoz.
A meta-mode-ot az említett MauiMeta3G képes létrehozni, a telefon kikapcsolt csatlakoztatásakor.Tehát összefogalva:
MTKDroidTools, SpaceMTKTools: adb-n kerestül dolgozik, csak adb driver kell.
SP Flashtool: usb vcom, preloader driver kell neki, semmi köze az adb driver-hez, ettől független.
MauiMeta3G: CDC driver kell neki, meta mode-ot használ kommunikálásra.szerk.: ez majd megy az összefoglalóba is... lassan, igen lassan...
-
-
válasz
Víz Elek #2727 üzenetére
Első a Flashtool readback, egészen a system-ig (a system és a többi már nem feltétlen kell, mert azok úgyis megvannak)
#2715-2719 -
Milyen format-ra gondolsz?
Mert formázni lehet több dolgot is.
Mit szeretnél formázni?
Ha a system-et formázod, nem indul el a telefon.
Ha a data, cache-t, akkor az a factory reset, azaz alapállapotba tétel.De azért elfeledtél arra válaszolni, hogy másnak is van-e ilyen gondja.
Esetleg kérdezd meg a saját topikjában, hogy mi a tapasztalat vele.A "kimenetek" azok mindig a parancssoros válaszok az egyes parancssoros parancsokra.
Lehet adb-n számítógépről, vagy terminal emulator-ban telefonról kiadni.
Ha terminal amulator-ból adod ki, akkor elidítod telepítés után a programot, és beírod, hogy
mount
Erre ilyesmi válasz jön:rootfs / rootfs ro,seclabel 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,seclabel,nosuid,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,seclabel,relatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,seclabel,relatime 0 0
selinuxfs /sys/fs/selinux selinuxfs rw,relatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
none /sys/fs/cgroup tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=750,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,seclabel,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system /system ext4 ro,seclabel,relatime,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/userdata /data ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,discard,noauto_da_alloc,resuid=10010,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/cache /cache ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,discard,noauto_da_alloc,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/protect1 /protect_f ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,nodelalloc,noauto_da_alloc,commit=1,data=ordered 0 0
/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/protect2 /protect_s ext4 rw,seclabel,nosuid,nodev,noatime,nodelalloc,noauto_da_alloc,commit=1,data=ordered 0 0
/dev/block/loop0 /mnt/cd-rom iso9660 ro,relatime 0 0
adb /dev/usb-ffs/adb functionfs rw,relatime 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs rw,relatime 0 0
/dev/fuse /storage/sdcard1 fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
/dev/block/vold/179:129 /mnt/media_rw/sdcard0 vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1023,gid=1023,fmask=0007,dmask=0007,allow_utime=0020,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/179:129 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1023,gid=1023,fmask=0007,dmask=0007,allow_utime=0020,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/fuse /storage/sdcard0 fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0Illetve egy
df
parancs kimenet is segíthet:
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 950.7M 72.0K 950.7M 4096
/sys/fs/cgroup 950.7M 12.0K 950.7M 4096
/mnt/asec 950.7M 0.0K 950.7M 4096
/mnt/obb 950.7M 0.0K 950.7M 4096
/system 1.2G 1.0G 239.2M 4096
/data 12.8G 3.6G 9.2G 4096
/cache 106.2M 720.0K 105.5M 4096
/protect_f 4.8M 60.0K 4.8M 4096
/protect_s 4.8M 56.0K 4.8M 4096
/mnt/cd-rom: Permission denied
/storage/sdcard1 12.8G 3.6G 9.2G 4096
/mnt/media_rw/sdcard0: Permission denied
/mnt/secure/asec: Permission denied
/storage/sdcard0 29.5G 16.5G 13.0G 32768
A példában vastagon szedett a belső SD. (más telefon, de mt6752, és 5.0-ás Android) -
Lehet, hogy ezt fel kéne turbózni, és kiadni témaösszefoglalónak...
Persze nem csak mtk-ra, hisz van már több platform, ami ezt támogatja. -
válasz
magmakocka #2668 üzenetére
Az, hogy nem látod, még nem jelent semmit.
Ha volt, akkor törölt, ha nem nem. -
válasz
magmakocka #2662 üzenetére
A kínaszoft eltávolító egy telepírtőszkripttel megáldott zip fálj.
Módosított recovery-ből kell telepíteni.
install zip from dc card -> choose zip from sd card -> kiválasztod a fájlt -> ok (vagy YES)
Lefut, és a felesleges kínai cuccokat eltávolítja.
Mást nem csinál.
Az MTKDroidTool program alapján készült, ami szintén megteszi ezt a "delete china" gombbal. -
válasz
magmakocka #2652 üzenetére
Kínaszoft eltávolító.
Kis magyarázat is van hozzá.Amúgy ugyanaz, mint amit az MTKDT is tud törölni.
-
válasz
magmakocka #2649 üzenetére
Ez azonban nem Samsung, ezt figyelembe kell venned. Viszont jó, hogy legalább megpróbáltad. Akár be is jöhetett volna.
-
válasz
magmakocka #2647 üzenetére
Persze, hogy nem.
512MB RAM esetén erre lehet számítani, és max a felesleges rendszerappok gyomlálása segít.
Nem hinném, hogy másik rommal (ha lenne rá) jobban menne majd. -
válasz
magmakocka #2645 üzenetére
Ez egy flesselhető mentés, ezt jól tedd el, csinálj belőle másolatot, tedd felhőbe, írd ki cédére, stb...
Nem árt egy mod recovery (CWM, TWRP, COT, CRT, stb...) -
válasz
Neubauer #2580 üzenetére
Hát...
A NAND az nem RAM, hanem ROM.
Az Emmc csatolófelülettel rendelkező nand-flash esetén a tesztben nem lát nand-ot, hisz a csatolófelület emmc.
Ha nincs uboot, akkor az alap-driver-ek - kamera, kijelző - maradnak az eredetiek, amik addig is voltak.Ha nem kapcsol be, akkor vagy akku nincs feltöltve, vagy kiütötted a preloadert, és akkor tégla.
Kevés infóból ennyit lehet reagálni erre.
-
Szerintem nem sok köze van a processor tipusnak a particio mentéshez.
Egyetértek, azonban ne feledjük, hogy a 65xx sorozatnál nem minden blokkeszköz-szakasz volt valós partíció.
lásd nvram, boot, recovery
Az újabb soc 6595 és utána már dedikált partíciókkal jöttek ki, és a veszélyesebb részeket is partíciónkéntlehet menteni.
Majd én is kipróbálom.(vélhetően a /proc/partitions kimenetét használja? csak amolyan tipp.)
-
-
Elméletileg csak a preloader-t kell átalakítani, mert az SPFT képes raw img és simg flesselésére egyaránt, sőt keverhető is, nem akad meg ezen. Azért ez elég nagy mák.
Az app leírását nézve nem tudom, alkalmas-e root nélkül TMK alapú eszközök mentésére.
Ha valaki kipróbálja, szóljon -
-
válasz
aytukabozs #2418 üzenetére
Én teljesen láma vagyok a qualcomm-hoz.
A te esetedben mintha 512MB lenne a max flesselhető szakasz.
"Invalid sparse file format at header magi" esetleg jelentheti, hogy nem volt ext4-re alakítva az img fájl?
A csak zero-ból kialakított fájl az még nem jó.Ha csak simán egy zero-ból kialakítok egy img-t, az még nem tartalmaz emészthető fejlécet.
sudo dd if=/dev/zero of=~/kepfajl.img bs=1M count=512
512+0 beolvasott rekord
512+0 kiírt rekord
536870912 bájt (537 MB) másolva, 5,55612 mp, 96,6 MB/mp
cappapa@cappapa-laptop:~$ sudo file ~/kepfajl.img
/home/cappapa/kepfajl.img: dataHa viszont az említett
sudo mkfs.ext4 ~/kepfajl.img
mke2fs 1.41.11 (14-Mar-2010)
/home/cappapa/kepfajl.img is not a block special device.
Proceed anyway? (y,n) y
Filesystem label=
OS type: Linux
Block size=4096 (log=2)
Fragment size=4096 (log=2)
Stride=0 blocks, Stripe width=0 blocks
32768 inodes, 131072 blocks
6553 blocks (5.00%) reserved for the super user
First data block=0
Maximum filesystem blocks=134217728
4 block groups
32768 blocks per group, 32768 fragments per group
8192 inodes per group
Superblock backups stored on blocks:
32768, 98304Writing inode tables: done
Creating journal (4096 blocks): done
Writing superblocks and filesystem accounting information: doneThis filesystem will be automatically checked every 26 mounts or
180 days, whichever comes first. Use tune2fs -c or -i to override.
cappapa@cappapa-laptop:~$ file kepfajl.img
kepfajl.img: Linux rev 1.0 ext4 filesystem data, UUID=d427c05a-8148-47f7-abd2-12128866cf34 (extents) (large files) (huge files)
Itt már látszik, hogy a létrehozott 512MB-os img fájl valóban ext4.A titkosítás sikertelen-re nekem a factory reset mindig megoldást jelentett - MTK platformon.
jajdejó hogy mindenki benézett ma aki számít
olyan sokat nem számítok... -
Sajnos csak elvileg. Alany: Lenovo A868t. MT6732 (igazából 6752, butítva)
Összehasonlítva a parancssoros kimenetet, és az mtkdt block map képét, hát nem ugyanaz a kettő.
Szóval nem tudom, hogy tényleg használható-e.
Menteni nem tudott, és nem a root elérés miatt, mert insecure kernelt kapott, így ezzel nem volt gond. -
Köszi a visszajelzést!
Hát igazából ez számomra egy nagy áttörés, mert innentől kezdve jobban mellőzhetem a redmondi-szoftvert.
Közben letöltöttem a redmi note2 MT6795 (Helio X10) firmware-t, és szomorúan tapasztaltam, hogy a boot.img-t nem bontja ki a Bruno Martins-féle mtktools perl szkript...
6752-ig minden ok, kicsomagol, becsomagol. Szóval lassan az újítások után kell menni, újra tovább tanulni. -
Végre sikerült működésre bírni az SP Flashtool for Linux 64bit verziót.
Readback OK, flesselni még nem flesseltem.
A 1532-es volt a tesztalany.
Annyi, hogy sudo-val indítottam... -
válasz
magmakocka #2248 üzenetére
Az xposed-et kell először telepíteni, újraindítani a telefont, majd telepíted a gravitybox-ot, utána az xposed-ban engedélyezed a gravitybox modult, majd újraindítod a telefont, és akkor mennie kell.
A belsejét nézve a data partíció felhúzható 2,5GB-ig, átparticionálással, a belső sd rovására.
Belső sd + data = 2677504kB, ami 2,55MB - jó közelítéssel. -
válasz
magmakocka #2244 üzenetére
Ext4-es?
Amikor sd kártyát particionáltam akkot ext3-ast láttam
Mármint hol láttál ext3-ast?
Igen, ext4 a jelenleg leginkább használatos droid fájlrendszer.ext3 vs ext4 olvasnivaló.
A hangerő gombokkal történő felébresztés lehetséges, ehhez egy xposed framework és gravitybox páros szükséges, és utána beállítható a gravitybox-ban ez a funkció.
Az xposed egy keretrendszer, a gravitybox egy ehhez való modul. (most linket nem tudok hirtelen adni, de rá tudsz keresni a guglival) -
válasz
magmakocka #2239 üzenetére
Ezt a Rashr programot nem ismerem, MTKs dolgokhoz (6592-ig) a MobileUncle MTK Tools használatos.
-
válasz
magmakocka #2235 üzenetére
Készült egy Carliv 3.3-as portolt recovery.
Íme: Swees-X506-3G-CTR3.3-by-Cappa72-v2.imgCsak saját felelősségre!
Mivel 6MB-nál kisebb, ezért biztonságosan feltehető, max nem indul. De indulnia kell.
Ha mégsem menne, akkor egy v2.7-et is megnézek majd. -
válasz
magmakocka #2235 üzenetére
Ez jó hír.
Szóval ha jól értem, akkor most van működő rendszered, csak a touch recovery hiányzik.
Root van?
mert akkor a legegyszerűbb ezzel megcsinálni.
Ha mégsem menne, akkor portolni is lehet hozzá.Egyen döbbentem meg 1.1MB zipp ben majdnem 1.0Gb
Persze, hisz a nyers img fájl csak a fejlécet tartalmazza, meg egy csomó 0-t, amit tömörítve kis helyet foglal. -
válasz
magmakocka #2232 üzenetére
Készítettem neked üres cache és data fájlokat.
Itt eléred zip-ben.
A készítés alapja a scatter file volt, ahol a cache 384, a data 513 MB volt.
Mindkettő teljesen üres raw image file, ext4 fájlrendszerrel.
[link]
Igaz, 1,1MB, kicsomagolva már ott lesznek az img fájlok teljes méretben.
szerk.: feltettem a zippyshare-re is [link] -
válasz
magmakocka #2223 üzenetére
Csak egy kérdés:
Ezt próbáltad? [Sweex X506-3G]
Ez kérdés, és nem utasítás.
Javaslom a türelmet, és a megfontolt lépéseket.szerk.: Látom a needromon is kérdeztél.
Látom, ez egy MTKDT mentés, cache és data nélkül.
Amit Keeperv85 mondott, az követendő. -
válasz
p5quser #2217 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy Blackview Zeta masinám, amihez találtam hivatalos firmware-t is. Kicsomiztam a system.img-t, mountoltam linux alatt, bemásoltam a root fájlokat, flasheltem Flashtools-szal a komplett Firmet a módosított systemmel. Két kérdésem lenne; tyúklábas lett a recoverym, lehetne-e angolosítani? Mentés nincs, mivel gyártói firmet találtam. Illetve a beépített kereső app root jogokért nyavajog. Ez mitől lehet?
Előre is köszi!Nos, első a mentés, nehogy valami érzékeny terület megsérüljön...
preloader, protect_s, protect_f, nvram, sec_ro
Ezt az ötöt mindenképp mentsd, root nélkül flashtool-lal.Érdemes pici pontosítást belevinni a leírásodba.
Pl., hogy MT6592-ről van szó, illetve hogy a rendszer 4.4-es. Ha az.
Minél több infót kapunk, annál értékelhetőbb válaszra számíthatsz.bemásoltam a root fájlokat
Jogosultságokat is beállítottad?
mindent a megfelelő helyre tettél?
szimlinkeket létrehoztad?Szerintem egyszerűbb lett volna egy mod recovery-t csinálni, és abból egy update-supersu zip segítségével root-olni.
a komplett Firmet a módosított systemmel
Download vagy FW upgrade módon?tyúklábas lett a recoverym
Előtte milyen volt?
Vajh’ tényleg recovery, vagy factory mode az, ami tyúklábas? Erről jó lenne képet becsatolnod.
Amúgy egy mod recovery-t nemn nagy dolog összehozni (lásd a portolási bejegyzésemet, ahova először írtál)Amit én tennék:
Mentés után a módosítatlan firmware-t tenném fel.
Megnézném, hogy az engineering mode-ban van-e user2root lehetőség,
Ha van, akkor adb-n keresztül root-olnám (van hozzá exe csomagom, ha win-t használsz)
Utána már lehet automata portolást is elvégezni vagy Carliv, vagy PhilZ recovery-t létrehozva (windows-os programok)Ha nincs user2root, akkor
A mentett boot és recovery img-ből lehet kreálni insecure boot-ot, és portolni mod recovery-t.
Pl. MTKDroidTools-zal. Vagy saját magad kibontod mtktools-zal, megcsinálod a szükséges módosításokat, és utána összecsomagolod.
Azokat feltéve már az említett root-oló zip felrakása gyerekjáték (install zip from sd card)Módosított boot.img-t feltenni pedig fastboot-tal a legegyszerűbb.
adb reboot bootloader
fastboot flash boot mod-boot.img ## persze a mod-boot.img elérési útjával
fastboot reboot
Az insecure kernel biztosítja, hogy adb oldalról már legyen root elérésed.Innentől a recovery felrakása kb ennyi:
adb push mod-recovery.img /data/local/tmp/.
adb shell
dd if=/data/local/tmp/mod-recovery.img of=/dev/recovery
reboot recoverySzóval ugyanoda, azaz a root-olt állapoba eljutni több módon is lehetséges...
Én mellőzném az iroot, kingoroot programokat.
-
válasz
Keeperv85 #2183 üzenetére
Mér' nem lepődtem meg....
Lehet, hogy kéne venni egy ilyen 5.x-es mtks cuccot. Vagy inkább ne, mert még jobban megőszülök?A Bruno-féle MTKtools perl szkript az működik, legalábbis lefut a szétszedés (boot és recovery), össze is lehet csomagolni vele.
Módosításokat legalább elfogad az 5.x erről az oldalról?
Vagy minden esetben ezeket is már aláírják, vagy gyártófüggő? -
válasz
tibcsi0407 #2178 üzenetére
Ha TWRP autoport-ot meg tudja csinálni mind 4.x mind 5.x támogatással, az sokaknak kb. a "menyországot" jelentené.
-
válasz
Keeperv85 #2174 üzenetére
A stock rom mentésre amúgyis csak a flashtool readback jó (persze néhány esetben, pl Huawei, az sem...)
Ha már van root, akkor erre az esetre értettem, hogy jó.Esetleg az új SoC-oknál az eng mode-ban a User2Root bekapcsolása jelenthet adb elérést root joggal. Ha ez létezik és működik, akkor meg jó. (Kérdés, hogy az 5.x hogyan áll ehhez a kérdéshez).
Most csak hangosan gondolkodok. -
Backupot dd-vel csinálja adb-n keresztül.
Ez jó hír, és kvázi teljesen logikus.Amúgy én meg azon gondolkodom, hogy egy mod recovery-s full mentési szkriptet csinálok, aminek a prototípusa G4S-re már kész, és működik. Ennek továbbfejlesztése folyamatban, és 6595-ig általános mentési szkript lehetne (dumchar_info és pratitions kimenetektől függővé téve a mentést)
Persze kéne egy GUI-s Linuxos progit is csinálni, de ahhoz (sem) nem értek.
-
válasz
tibcsi0407 #2163 üzenetére
Igen, ez elfér itt, sőt!
Ez a SpaceMTK projekt hivatott követni az új MTK SoC-okat, és azt a fajta megoldást biztosítani, mint annak idején MT6592-ig az MTKDroidTools.
Ki kell próbálni, ha van valakinek ilyen SoC-os telefonja, és várjuk a tapasztalatokat, trükköket. -
válasz
Joeker67 #2123 üzenetére
Hááát. Az nem olyan jó hír, ha a readback nem megy. Persze az A820-hoz használt flashtool még egy esély lehet, annak idején azzal csináltam a mentést.
Ha még ez sem menne, akkor érdemes úgy rádugni a telefont a gépre a readback indításakor, hogy folyamatosan nyomva tartod a hangerő le gombot (hátha itt is van meta mode). Volt olyan telefon, ami így menthető volt.
A memóriatesztnél bent hagytad a pipát a dedicated pattern-nél. Ha elidult volna, akkor mindent legyalult volna... szóval vedd ki a pipát onnan.
A 4032 hiba egyébként a preloader nem megfelelőségére vagy az emmc halódására utalhat.
-
válasz
Joeker67 #2118 üzenetére
Először próbálj egy readback-et. Szerintem addig semmit ne próbálj.
Ha sikerül lementeni, max akkor szabad megpróbálni az eMMC formázást, de ott is figyelni, hogy a bootloader-t ne formázd, mert akkor esélyesen téglagyártó lehetsz. Hacsak lehet, ezt a formázás dolgot hagyd ki. Csak a legvégső eset legyen.Lehet egy memória tesztet is kérni, de ott ne a pattern változatot válaszd, mert az gyalul mindent.
Hátha kidob valami értékelhető eredményt.Másik, hogy ne CM-et próbálj meg feltenni CWM-ből - szerintem -, hanem valamilyen Carliv-féle romot 4.2 alapú romot.
(Tegnap találtam egy v967s könyvtárat a gépemen, megnézem majd a tartalmát. Hátha flesselhető romot is tartalmaz).
Még azt is megpróbálhatod, hogy ha már egyszer a CWM legalább működik, akkor csinálj az advanced menünél egy format system, format data, format cache -t, majd csak eztán tegyél fel romot.Flashtool-ok közül szerintem ezt válaszd.
szerk.:
(#2119) dzsoke2
Neked is a readback-et javaslom elsőre. Vagy ha van, akkor mod recovery mentés, abból is ki lehet szedni az mddb-t (modem database).
Utána pedig a system.img-ből ki lehet szedni azt az adatbázis fájlt, ami vélhetően nem lesz "inconsistent".
/system/etc/mddb/ könyvtárban van a fájl.Amit észre vettem közbe hogy gyanús is nekem ez rom az utolsó kép alján az a userdata több mint 6 gb?érdekes
miközben 500 mb az egész rom méret.
Jó az. A tömörített méret lehet ennél kisebb, illetve vélhetően ez egy raw img fájl, szemben azzal, hogy a gyári romokban simg rájl van, ami nem tartalmazza a felesleges tartalmat. -
válasz
slyszab #2023 üzenetére
Mielőtt bármit csinálsz, ments!
Menteni lehet
Flashtool-lal
MTKDroidTools-zal
dd-velVissza kellene tenned a régi romot.
Úgy látom, hogy a topikjában már leírták.
Azt is taglalták, hogy a frissítés gondokat okoz. -
Ha van readback mentés, az már félsiker.
root eléréssel sima ügy visszaírni.
Nem tudom milyen telefon, de 6592-ig így:
adb shell
su
dd if=/sdcard/nvram.img of=/dev/nvram
dd if=/sdcard/sec_ro.img of=/dev/sec_ro
dd if=/sdcard/protect_s of=/dev/protect_s
dd if=/sdcard/protect_f of=/dev/protect_f6595 után:
dd if=/sdcard/nvram of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/nvram
és így tovább. Persze meg kell nézni, hogy mi hol van a 6595 és attól későbbi soc-oknál, hogy helyezkedik el, és mi a tényleges neve.
erre a
cat /proc/partinfo
parancs kimenete tájékoztat, vagy az
ls /dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/
kimenete. -
Itt válaszolok a kérdésre, ami a felmerült a szakmai topikban, mert inkább ide való.
Az MTKDroidtools írja is, hogy CWM-ből lehetne root-olni.
Ha nincs mentésed, akkor SP Flashtool readback-kel le tudod menteni komplett az egész rendszert.
scatter file-t lehet készíteni az MTKDT-vel.
Mentés nélkül ne csinálj semmiféle módosítást!Ha a mentés megvan, és ext4 a system fájlrendszere, akkor CWM-met lehet kérni itt.
Ha van már cwm, akkor azt flashtool-lal fel lehet tenni, és utána már onnan a root-zip-et feltéve simán root-olt lesz a telefon.
Persze jó volna tudni, hogy milyen droid verzió futkos azon a telefonon. -
válasz
Keeperv85 #2011 üzenetére
Az 5-ös FT-nél van opció kiválasztani (hú de régen csináltam már ilyet...), hogy a spare-t is mentse. Valahol azon a részen, ahol a hex adatokat megadod, meg megadod azt, hogy melyik típusú partíciót mentse (BOOT_1, EMMC_USER vagy ilyesmi), na ott kéne lennie szintén egy legördülő menünek, ahol ez kiválasztható. Sajnos nincs képernyőképem róla.
Egyszer itt szívtam vele: [link]. Page + spare mentéssel nagyobb lett a mentés, mint kellett volna... -
válasz
sziluji #1948 üzenetére
Számomra az Etotalk nem meggyőző. A Minideal dual standby-nak írja
hogy felhívtam a szolgáltatót 1270-es számon, és közben felhívattam magam valakivel.
Ugyanazon a kártyán, vagy két különböző kártyán?Illetve mobilnetezni is tudok aközben miközben a másikon beszélek.
3G "alatti" szintű mobilnet esetén is?Tényleg érdekel, semmiféle kötözködő szándékom nincs.
-
válasz
Keeperv85 #1938 üzenetére
Az utóbbi teljesen kizárt ... Az adatbázisok pedig úgy vannak megalkotva, hogy ennyi elég is, mivel ebből hasheli az összes MAC addresst. Nincs is lehetőség a legtöbb verzióban és szükégtelen is őket piszkálni. IMEI írás után meglesznek.
Akkor az ilyen eseteket lehet, hogy nem meta3g-vel írták vissza.ebből hasheli az összes MAC addresst.
Na ezt akkor kipróbálom.Nincs is lehetőség a legtöbb verzióban
Kerestem is nem keveset, és nem találtam; akkor a fent említett ok miatt (az nvram editort bogarásztam sok órán keresztül) -
válasz
Keeperv85 #1935 üzenetére
Az stimmel, hogy megoldható (a linken a sokak által "szeretett/közkedvelt" format utáni állapotról van szó), de az az eset érdekel, ahol az nvram jó, és mégis nvram hibát ad a telefon egy FR után.
Jiayu g4s esetén röppentek az imei-k, mert a protect_s / _f és a secro elhalálozott a gyári frissítéstől, az nvram viszont sértetlen maradt; az eredeti fent nevezett 3 partíciót visszatéve visszatért minden a régi kerékvágásba.
@(#1936) RVR400
Az többször előfordul, hogy pl. meta3g-vel visszaírják az imei-t egy üres nvram-ba, de a wifi és bt mac címeket már nem. Ekkor szokott jelentkezni, hogy imei megmarad FR után, de visszatér az NVRAM ERR. -
-
válasz
sziluji #1927 üzenetére
Ahogy azt már leírták:
ellenőrizd az imei számot - tárcsázóba üsd be, hogy *#06#
Ha nincs/érvénytelen, akkor valami hiba lesz az alább említett partícióknál.
Nem minden esetben makkan meg ilyenkor az nvram, sok esetben a protect partíciók szenvedik el a károsodást.
Nézd meg, hogy bekapcsolt wifi esetén van-e NVRAM ERR nevű "hálózat". Ha van, akkor ugrot az nvram, ha nincs ez a hiba, akkor lehet, hogy a másik 3 valamelyike (vagy mindhárom) sérült.Ez esetben mindenképpen mentsd legalább az alábbi partíciókat:
protect1
protect2
nvram
secroHa van root, akkor terminálban/adb-n keresztül, ha nincs akkor flashtool-lal.
Ha a 4 partícióból bármelyik hibás, akkor eltűnik az imei szám. -
válasz
Kgabi56 #1924 üzenetére
Próbáltál recoverybe belépni?
Kikapcsolt telefonnál a hangerő fel + power gomb egyidejű, hosszanti megnyomásával lehet recovery-be lépni - legalábbis a legtöbb mtk-s készüléknél. (van olyan, ahol hangerő le + power, és van olyan ahol hangerő fel + hangerő le + power 3-as kombó) -
válasz
Kgabi56 #1921 üzenetére
Ha színes csíkok vannak, akkor 2 eset lehet: kimozdult a szalagkábel/csatlakozó, vagy megadta magát az lcd.
Ha nem érzékel, akkor szintúgy, de az éritőpanelre érvényes.Adatot menteni recovery-vel vagy flashtool-lal lehet (vagy factory mode-ban, ha van egyáltalán).
Ha be tudsz lépni recovery-be - akár gyári 3e, akár valamilyen módosított recovery - ott lehet data partíciót menteni, azaz userdata-t. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ashes of Creation (MMO)
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged