-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
Donki Hóte #133554 üzenetére
Nem tudjuk mit és hogyan használ, de ez volt a kérése, szóval szerintem már csak tiszteletből is ennek megfelelően kellene válaszolni. Nem egy lehetetlen kérés, csak sajnos elég korlátoltak a lehetőségek.
Még annyi, ha valaki üzleti felhasználásra keres ilyen készüléket, nyilván fontos neki hogy mindig elérhető legyen, lehet átirányítani meg különböző megoldásokat keresni, de ezek nem pótolják a funkciót (Beszélsz, jön egy hívás, dual activenál látod ki hív, elnézést kérsz az aktuális ügyfeledtől hogy fontos hívásod van és leteszed másikat meg felveszed. Stand-by esetén nem látod ki keres (csak sms-t kapsz, ügyfélnek pedig nem leszel elérhető ami kicsit negatívan hathat, persze lehet magyarázkodni, de az mint tudjuk már rég rossz) és nem tudsz mindjárt hívást váltani se, ami dual activenál szintén egy lehetőség, késedelem meg elég lényeges lehet adott esetben.).
Közben egyébként a másik topikban már arról értekezünk P9-et vagy Honor 8-at vegye inkább, itt nem kapott segítséget ott meg ige, szóval erről ennyit. -
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #133496 üzenetére
Mi A1 hírben reagáltal, azt írták sok lesz. Persze ez a hiszem ha látom esete. Mi 6 pl. nem lesz, megrendelték ki is fizették, de így se jön, helyette mást fognak rendelni. Azt is írták nem lesz több Vernee és Doogee ha valakinek hiányozna esetleg.
A1 pedig nem teljesen lesz gyári, frissítést is a Xiaomi adja ki, nem a Google, de stock közeli lesz. -
Ájvé
veterán
Redmi 4X-et nem említették, itthon is beszerezhető 40-ért, kint nem tudom mennyi lehet, esetleg nézz utána (nem nagyon vagyok képbe angliai lehetőségekkel, amazonon nincs ott néztem).
(#133491) csongi:
Mi A1 (ha erre gondoltál) 200€ körül lesz minimum, de eustockon is 65k (ez biztos), Angliába se lesz olcsóbb és ott egyébként nem is tervezik a terjesztést (kelet Európa a cél).
Leecoval egyetértek, romolásban jártas hozzá értőnek lehet jó vétel. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #133447 üzenetére
Most olvastam a híreket, egyelőre nincs hazai forgalmazás, de európai van, szóval lehet később itt is lesz és cikkek alapján ez nincs is kizárva.
(#133446) Somatom:
Akkor jó volt eddig, de hagyjuk már, szerintem még így is karcsú 50k-s különbséghez, de mint írtam nézőpont kérdése. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #133442 üzenetére
IPS vs AMOLED örök vita és még nem dőlt el, Applenek is jó akkor gondolom másnak is megfelel, mellesleg legalább biztos nem ég be.
USB type C pedig szép és jó (bár szerintem ez sem életbe vágó), de kettő együtt sem túl nagy fegyvertény az árkülönbség tekintetében, persze mint minden ez is nézőpont kérdése.(#133444) Arween:
Akkor LG V30 ha nálunk is megjelenik amire van esély, mivel Európába meg fog jelenni. Mondjuk az ára nem 140 hanem inkább 240 lesz itthon.
Egyébként Honor 9 pont belefér és elég sokat tud, ha itthon veszed.
Ha kintről is rendelnél 140-be még Oneplus 5 beleférhet (6/64-es), ez pedig minden tekintetben egy csúcskészülék és B20-at is tudja. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #133437 üzenetére
Ezt csak te hoztad fel, eredetileg ezek voltak a kitételek:
"(#133429) Arween
100-140 környékén milyen dual sim-es telefon ajánlott most?Fontos hogy legyen 2sim+sd kártya hely.
Max 5,5" kijelző,valamilyen hazai garancia legyen rá"
Ezeknek megfelel a Moto G5 Plus és keret még bőven belül is van. Persze valakinek kellenek azok a modok, csengesse ki azt a 50k-t pluszba érte, nekem nem érné meg az biztos. 130-ért sokkal különb készülékek is lennének, csak 2SIM+SD-nek nagyon kevés felel meg, ez miatt ilyen korlátozottak a lehetőségek. Mondjuk akkor nem értem miért nem néz 64 vagy 128-as ROM-al telefont, az már csak elég lenne. -
Ájvé
veterán
válasz
sharp4 #133401 üzenetére
Van HU store írják is mikor érkezik be, meg kell várni és kész. Egyébként jelenleg van nekik: "Redmi 4X 3+32G Black and Gold are instock for immediate ship in our HU warehouse". Mivel ez itthon van és nem Kínában (szóval már behozták az országban és nem kínából küldik) így szerintem nincs kamuzás ezzel.
-
Ájvé
veterán
válasz
sharp4 #133397 üzenetére
Kuponnal spemallról 260 Ft-os dollár árfolyammal számolva 42120 Ft-ra jön ki (162$), de legyen 43000(ez már 265 Ft-os árfolyam, ennél többet sehol nem számolnak fel az átváltásra).
Eustockról 41900+990 Ft posta (futár) költség, akkor miért olcsóbb?
Spemallról ezen felül 2 év garanciát kapsz amit itthon lehet érvényesíteni. -
Ájvé
veterán
válasz
misa479 #133392 üzenetére
Itt vannak az aktuális kódok. Magyar raktáras kód egyébként: TUHUWH
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #133304 üzenetére
De nem kell kiküldeni kínába legalább. Meg visszafelé vámon sincs gond, mert ügye ki tudja hogy jön EU-ba, neked kell ezt igazolni, szóval visszafelé is megfoghatják és lehet vámot és áfát fizetni.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #133302 üzenetére
2 éves az EU garancia, azt is írtam, de köszi. Írják is az oldalon egyébként, 1 éves az kínai. Ilyenkor egyébként nem is lehet itthon érvényesíteni ezt? Mármint az 1 éves kínai garanciát, nem azért van itthon szerviz?
-
Ájvé
veterán
válasz
01andris #133297 üzenetére
Itt a spemall oldala, a magyar raktáros kupon kód pedig jelenleg: "TUHUWH", ezzel 13$-al lesz olcsóbb. Van is jelenleg raktáron azt írják, így a héten még megkapod a telefont.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #133227 üzenetére
Hát köszi az infót, nem mindenki lát így bele.
-
Ájvé
veterán
válasz
ekrisztian #133012 üzenetére
Igaz, gyorsan futottam át rajta.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
Donki Hóte #132946 üzenetére
Nem érted, több lesz ezzel a probláma, mint amennyi haszna lehet. Én biztos nem venném meg. 2017-ben Cortex A7 azért már azért egy kicsit kevés, vagy te nem így gondolod? 1,5GB RAM se túl sok főleg tácsvíz mellett. Én senkinek nem ajánlanám ma, semmilyen célra se, az a szomorú, hogy ezt egyáltalán kidobta 2016-ban a Samsung.
Tessék tesztben is leírták amit én is írtam:
"Nem sokszor kell túlzottan nagy figyelmet fordítani a benchmark tesztek pontszámaira, ám most azért tökéletesen látszik, miért volt érthetetlen lépés a Samsungtól, hogy egy Spreadtrum lapkát használtak. Ez a hardver ugyanis idejétmúlt, ráadásul rémesen gyenge a konkurens megoldásokhoz képest, legyen az egy Qualcomm vagy egy MediaTek chipset, mindegyik utcahosszal vezet a telefonban lévő rendszerchip előtt. Az alapfeladatok során persze még így sem találkozhatunk komolyabb megakadásokkal, a probléma akkor kezdődik, amikor már valami összetettebb feladatot szeretnénk elvégezni, vagy nagyobb méretű dokumentumot nyitnánk meg. A szoftver ilyen esetben már állandóan döcög, a háttérben való telepítés sem a kedvence, és a jobb grafikával rendelkező játékok sem azok, ez egy tipikus Angry Birdsre elegendő mobil."
Én biztos nem dobnék ki rá pénzt az ablakon (teljesen mindegy hogy 5 Ft vagy 30.000 Ft, nem érdemes erre költeni). -
Ájvé
veterán
válasz
Donki Hóte #132944 üzenetére
Spreadtrum SC9830i SoC-al én biztos nem ajánlanám senkinek (maximum az ellenségemnek).
-
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #132925 üzenetére
Nem egyszer derült ki pontatlanság. Mondjuk azt hogy nyugaton forgalmazott készülékeknél általában elég pontosak az információk (gsmarena esetében), de más esteben lehetnek pontatlanságok vagy hibák is. De ezt nem is lehet felróni nekik, ki tudja ezt követni, főleg ilyen kínai vagy más keleti piacra szánt készülékek esetében.
Na spemallt hagyjuk, valaki írta mindig írt nekik a leírásban olvasható hibák miatt és úgy javították, eustock viszont tényleg pontos, van hogy olyan információhoz is jutnak amit mi később tudhatunk csak meg (pl Mi 6 global, írták nem lesz B20-as verzió, persze elég nagy optimizmusra vall ha valaki úgy gondolta lesz ilyen variáns). -
Ájvé
veterán
Hagyjuk ezeket az oldalakat. Xiaomi készülékeit ma már művészet követni, senki nem érti és tudja. A lényeg, hogy létezik több B20-as készülékük is, ilyen vagy olyan elnevezéssel vagy kiadásban. Az összes általam felsorolt készüléket tesztelte a prohardver, keresd meg a teszteket és nézz be a fórumba ha nem hiszed (pedig ez van).
GSMarena meg társaihoz, minden ilyen oldal pontatlan vagy nem a teljes valós adatokat tartalmazza, ők se tudják követni minden készülék különböző kiadásainak specifikációit, úgyhogy ha elfogadsz egy jó tanácsot, csak ezekre vagy csak egy forrásra sose hagyatkozz, mint fentebb írt példa is mutatja. -
Ájvé
veterán
B20-nak szoktuk emlegetni és egész Európában használják (meg még jó néhány helyen a világban).
Elvileg egyébként tényleg jönnek már hozzánk is, bár korábban volt már ilyen hír és nem lett belőle semmi.
Global ROM alatt minden nem Kínába szánt készülék bele tartozik, szóval van Kínai és Global ergo minden más. Globalba pedig hivatalosan van már magyar nyelv.
XDA-t nézegesd, talán itt találsz infókat.
Egyébként én sem érem mit akarsz ezekkel a készülékekkel. Ezek addig voltak érdekesek, még a Kínaiak nem kezdtek Globális gyártásba, így mivel már szélesebb igényeknek megfelelően gyártanak, már nem érdekesek a belpiacos készülékek (vagyis rajtad kívül gyakorlatilag mindenkinek).
Teljesség igénye nélkül B20-as verióval is rendelkező Xiaomi telefonok:
Mi Note 2 (6/128-as változat csak), Redmi Note 3 SE, Note 4(X), Redmi 3S, Redmi 4(X), Redmi 4A -
Ájvé
veterán
válasz
paolinho #132891 üzenetére
Hát azért az elfelejtetted, hogy OP5-ben S835 van (ami köröket ver a Kirin 960-ra), 6/8 GB RAM is adott (persze minek ennyi RAM, ki se használja, de azért ez se baj), AMOLED kijelző, kamera pedig IMX398 (gsmarena teszten kicsit zajosnak írták csak), szóval annyira az se lehet rossz. Akku idő teszten pedig jobb értékelést kapott, mint a Honor 8 Pro, hiába kisebb az akku (kisebb a kijelző is és az tetejében AMOLED ami ügye kevesebbet fogyaszt, mint az LCD).
-
Ájvé
veterán
válasz
run4fun #132813 üzenetére
Ne vicceljünk már, Redmi Note 4-ben az S625 mindenben jobb nála (octa core A53 1,7 Ghz vs 2,0 Ghz, Mali T760mp2~47 GFlops vs Adreno 506~130 GFlops).
S435-nél jobb mondjuk, de még ez is fejlettebb egyébként, pl Galileo támogatásra is fel van készítve (de még nem támogatja sajnos), GPU még ebben is van olyan jó (Adreno 505~48 GFlops és csak HD kijelzőt hajt 4X-nél ügye). Mondjuk nem keresgélek tovább, de biztos hogy a két SoC más tekintetben is fejlettebb egyébként (LTE szabály stb.).
A RAM/ROM méret illetve akku idő növekedés sem elhanyagolható egyébként, de kamera terén is jobbak szerintem. -
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #132799 üzenetére
Nem mert teljesen más iparról van szó. Ott a Sony, mobil iparban Japánon kívül nem valami meghatározó, talán még mindig veszteséges ez az üzletága, de Konzolok és más szórakoztató elektronikai cikkek piacán meg top. Vagy Nokia akik már konkrétan nincsenek jelen a mobil iparágban (Nokia telefonok jogait ügyei kiadták a HMD Globalnak, mondjuk van benne érdekeltségük szerintem, mivel volt Nokia mobil fejlesztők is ott vannak most), viszont magában a mobil ipari technológiában most is nagyon erősen piacon vannak, világ vezető vállalatai közé tartoznak. De mondjuk ott a Gigabyte hogy még jobban szemléltessem mire gondolok, alaplapot simán vennék tőlük, de telefont sose (jelenlegi felállás szerint, mert ki tudja később még mire mennek ezen a piacon).
Szóval a kettő nem áll összefüggésben, egyik egy napi használati eszköz, ahol még a dizájn is sokat számít, másik oldalon pedig egy kiszolgáló eszköz amit cégek vesznek, hogy mi a mobilunkat kifogástalanul tudjuk használni.(#132800) Upo:
Sony nem tud szoftvert készíteni a kameráihoz, igazából a legjobb kamerákat még meg is tartotta a saját készülékeinek vagy esetleg nagy piaci szereplőknek még jó pénzért adta, de az ő telefonjaik sose voltak a legjobbak közt kamera miatt, pedig a hardver adott volt. -
-
Ájvé
veterán
válasz
xylevi #132767 üzenetére
Redmi 4X 45-ért van eustockon, az 5"-os és 3/32-es S435-el.
ans1980:
Bocs nem láttam hogy EU raktáras. Viszont eustocknál 1 év Wayteq garanciát kapsz (ők itthon a forgalmazók), egyénként Szlovák cég magyar érdekeltséggel (áfa miatt gondolom).
Igen elég sok telefon van, azonos néven és néha eltérő tudással. Qualcomm szerintem jobb választás, S625 jól sikerült, szinte mindenre elég, tényleg hardcore játékos vagy akkor nem, de akkor már MT6797 is kevés lesz.
Elöttem írt spemall is jó, itthon lehet szervizelni és két év garanciát kapsz ha jól tudom. -
Ájvé
veterán
válasz
ans1980 #132762 üzenetére
Erre még rájön az áfa is. EU raktárast keress ha nem akarsz áfát fizetni.
Mellesleg biztos MT6797-es kell? B20-at se tudja (ha esetleg lényeges) és a Qualcommos ugyan gyengébb hardveresen, de cserébe sokkal jobb üzemidőben. Kamera is lehet jobb benne, bár erre nem esküdnék.
Innen megkapod 53-ért normális garanciával. Ha kevés a tárhely ugyan itt van 65-ért 4/64-es változat is. -
Ájvé
veterán
válasz
zizol #132595 üzenetére
A SoC támogatja a Galileot (S821 is természetesen), viszont ha jól vettem ki firmware frissítés kell hozzá, amit a Qualcomm szépen ki is számláz (vagy csak nem adott még ki), sima Oneplus 3 se támogatja jelenleg (sőt LG G6 és Google Pixel se). S835 támogatja. Most mintegy 12 készülék támogatja.
-
Ájvé
veterán
válasz
trebrona #132482 üzenetére
Igen, ott clone apps néven fut, viszont ez is csak MIUI-ra van. Tudomásom szerint ilyen újdonság Android 7.0-ra nem jelent meg, az hogy egyes gyártók tettek ilyen lehetőséget a saját UI-ba egy dolog, alapvetően akkor sincs alapba Androidra (stock droid) ilyen app klónozás (vagy nevezzük ahogy akarjuk, program kettőzés) lehetőség. Persze javítsatok ki ha tévedek, én nem találtam.
(#132481) salaud:
Ez megint egy külön utas megoldás, én azért írtam, mert úgy írta hogy ez Nougat (Android 7.0) újítás, de ilyen újítás nem jelent meg rá, vagyis alapba csak Nougaton nincs meg ez a lehetőség. -
Ájvé
veterán
válasz
ctibor #132477 üzenetére
Ez EUMI feature, szóval nincsen más Nougatos telefonra, csak EMUI alatt van.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #132464 üzenetére
Igen, ez is tény.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #132457 üzenetére
Sok mindenre elég (HSDPA-val persze), de nyilván 4G-vel nem versenyezhet.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #132453 üzenetére
Persze nyilván, nem is arról van szó, de talán valami elindul/változik, mert az árak egyébként a fellegekben járnak. UPC-nek egyébként rég óta van korlátlan csomagja, de az csak 3G-s, még sem ugyan az.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #132449 üzenetére
Most indultak a Telenornál a korlátlan csomagok, hűség nélkül is. Nem reklám, csak pozitív példának.
-
Ájvé
veterán
válasz
Jakuu #132442 üzenetére
Már pardon, csak megkérdeztem, ne ess mindjárt nekem. Ha ROM-olni akarsz megértem, de ezt olyan nehéz ide firkálni? Fáj? Normálisan kérdeztem szerintem.
Nem én téglásítottam, de megnéztem és tényleg nem volt már menthető, főleg miután cserélték is a készüléket. Én még nem tégláztam készüléket, pedig futottam egy pár kört, bár már nem nagyon érdekel, elvagyok MIUI-val, custom ROM-ok meg soha nem látott hibákat produkáltak nálam.
Sok sikert a keresgéléshez. -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #132436 üzenetére
Ilyen alapon minden gyártó csak egy "összeszerelő csarnok", ARM az egyetlen fejlesztő, hiszen mindent tőlük licencelnek.
Saját SoC-ot csak néhány cég fejlesztett eddig, de azok is mind ARM alapúak (még a Quaclomm Kyro architektúra is ARM alapú), ez is gyakorlatban annyi, hogy megkapják ARM-tól a dokumentációkat a saját mernökeik pedig megtervezik ezek alapján a SoC-ot, de nulla hozzá adott tudást igényel kb.
Xiaominak is van már saját tervezési SoC-ja (Surge S1), nyilván nem ő gyártja, mert ebből sincs sok, Huawei se gyárt. Samsung az egyedüli aki ténylegesen gyárt is.(#132439) han_lev:
Egyetértek, egyik nagy autó gyártó sem tud már magától egy teljes modern autót legyártani, főleg elektronika terén van rengeteg olyan megoldás amihez közük sincs, mert mondjuk a Bosch tervezi és gyártja le nekik. Alig néhány dolog maradt az autó gyártók kezében, motor, kaszni (az se teljesen), gondolom a fék és más fő mechanikus rendszerek, aztán a többit berendelik a partnerektől. -
Ájvé
veterán
Hát én jártam így, Defy-t vittem volna szervizbe, kapásból kérdezte hogy moddolt-e, mondtam igen, mondta úgy biztos visszadobják. Persze nem tudtam visszaállítani, kijelző hibánál elég nehéz. Mellesleg újabb telefonoknál úgy tudom teljes log van vagyis egyszer rootoltad akkor látni fogják hiába állítod vissza.
Nem csinálnak vele semmit, hiába hardveres probléma, úgymond nem vállalják a garanciát nem rendeltetésszerű használat miatt, de nézz meg egy ÁSZF-et, abból biztos kiderül.
Xiaominál is van garancia vesztés ha rootolés következtében történik a hiba (pl módosított ROM kerül fel és sikerül téglásítani), de más esetben nincs garancia vesztés, persze elvileg mivel itthon a Wayteq forgalmazza, ők ettől eltérhetnek. -
Ájvé
veterán
válasz
han_lev #132410 üzenetére
Na igen. Volt nem is olyan régen, hogy nyomkodtam a telefont és egyszer csak kegyetlenül belassult. Kiléptem az alkalmazásból és látom vagy 10+ db appot kezdett el teljesen automatikusan frissíteni a playről. Le is tiltottam, majd ha engedem frissít és kész. Persze ha mai csúcs telefonom lenne, lehet észre se vettem volna mi folyik a háttérben és kilépés után értesítéseket látva tudatosult volna bennem. Nyilván akkor nem is érdekelt volna, hogy frissített csak töröltem volna az értesítéseket és kész.
Én csak pepitában írtam le néhány példával ékesítve ezt a folyamatos fejlesztés dömpinget, nyilván még sok mindent fel lehetne hozni példaként. Talán az akku a kivétel, na az nem fejlődött semmit az elmúlt 10 évben, csak nagyobbat pakolnak a telefonokba. -
Ájvé
veterán
Ez egy örök mókuskerék. Mikor megjelentek az első Androidos telefonok még 256/512MB ROM volt a telefonokba és simán elég volt, mert a legtöbb app néhány száz kilobyte-os volt csak. Aztán persze fejlődik az ipar, minden növekszik így a hardver igény is, most már ott vagyunk hogy 16GB belépő szinten lesz lassan és még az is kevés. Ugyan ez van az összes többi hardver komponenssel is, processzorok is fejlődnek. Egy 1 magos ma már meg se mukkanna 6.0/7.0 alatt és nem csak ez a lényeges, mert a teljesítmény is folyamatosan növekszik. Igen ott tartunk, hogy S660 erősebb lesz az S810-nél, de ehhez kellett 2 év! Ezt valahogy nem veszed figyelembe. Most hú de jó lesz majd, mindenre elég (Bill Gates is azt mondta 640 kilobájt mindenre elégnek kell lennie, nemhogy PC-n de már mobilon is rég nevetséges, persze 81-ben mondta laza 36 éve), de pár év és megint eljutunk oda, hogy kevés lesz, meg lassú, vagy ki tudja mi lesz pár év múlva, megint berobban valami, mint anno az iPhone.
Abban egyet értek, felhasználáshoz kell megfelelő hardvert választani, de más kérdésben meg nem veszed figyelembe a folyamatos techiknai fejlődést, szóval előbb utóbb ez is kevés.
Az is érdekes hogy Goolge kijött ezzel az egyszerűsített Androiddal, belépő szinten gyakorlatilag nem lehet épkézláb telefont letenni az asztalra, mert annyira lassú és használhatatlan lesz az egész.
"Tényleg az lesz előbb-utóbb a vízválasztó, hogy valamiket mesterségesen visszafognak a nem csúcs gépekben, pl. kamera minőséget, mert a teljesítményre alapozott használhatóság egyre alacsonyabb kategóriában lesz elfogadható."
Ezt meg nem értem, nettó hülyeség. Nem kell visszafogni semmit, mindig mindennek megvan az ára. Igen már közép kategóriás telefon jobb képeket csinál, mint 2-3 éves csúcstelefon, ez benne van, de felső kategóriában ettől függetlenül mindig jobb lesz minden. Ott az S660 példád, felső-közép kategóriás SoC lesz ami üti a 2 éves csúcs SoC-ot, de hol van a mostani S835-höz képest? Nagyjából sehol és nem csak az antutu miatt, UFS tárolós S835-el szerelt telefont lehet nem nagyon tudsz megakasztani jelenleg, de majd pár év múlva ... -
Ájvé
veterán
válasz
Rawulf #132249 üzenetére
Akkor viszont nem értem a sírást, bármire átírhatod. Mégis mit kellett volna írniuk? Te mint profi marketinges mit mondanál? Mi az ami utal a brandre, de nem fogja a fejét az user (te) mikor meglátja? Eszköz neve is alapba Mi telefon néven van nálam, most akkor mit csináljak?
-
Ájvé
veterán
válasz
WOT-H-A-C #132166 üzenetére
"Egyszerű droid van rajta, csak az ikonokat piszkálták meg kb. benne."
Ilyet is ritkán olvasok, MIUI az egyik legjobban átszabott Android (mondjuk nekem nem probléma, én szeretem és már megszoktam). Fordításra pedig igazán nem lehet panasz, hála a MIUI Magyarországnak akik a projekt indulásakor beadták a projektbe az eddigi munkájukat illetve a lelkes hazai fordítóknak akik tovább viszik ezt a színvonalat, 99%-on áll most is a fordítás, sokan irigyelhetnek minket. -
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #131968 üzenetére
Ahogy előttem írták szinkronizáció miatt is lehet a fogyasztás, be lehet állítani "akkumulátor kímélő" módot akkor beállított intervallumba nem szinkronizál. Ezzel nem kell kapcsolgatnod a wifit és mobil netet, vélhetően nem fog sokat merülni. Ha mégis akkor Wakelock detector segíthet, de kell hozzá root, megmutatja mi tartja ébren. Én használok Greenify-t is, ha más nem képernyőt jó zárni vele, de szerintem root nélkül is hatásos (kisegítő lehetőségek közt engedélyezni kell csak).
(#131970) b0bcat:
4G-t hagyhatod (2G+4G ha van ilyen mód, nem tudom nekem Mi 3-am van és ez csak 2G/3G-t tud), az nem fogyaszt sokat, 3G-t viszont ne engedélyezd ha feltétlenül nem szükséges. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #131956 üzenetére
Ha mobil piacra gondoltál csak akkor igaz, de Sharp ügye kijelzőket gyárt valószínűleg sikeresen, LeEco pedig tartalom szolgáltatás terén van otthon, mobil piacon egyik se meghatározó magában, talán pont ezért működnének együtt. Coolpaddal viszont akkor mi van? Nem velük állt össze korábban a LeEco?
-
Ájvé
veterán
válasz
Zaja2 #131837 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, csak szívtuk meg egy batárommal ez miatt. Előttem írták mi a lényeg, én csak azért írtam mert LCD nem folyik ki hacsak nem töröd össze. LCD és digitalizer két külön része és jobb esetben külön lehet választani a kettőt sérülés nélkül. Előttem reagáltak érdemben, esetleg keress meg egy szakit aki csinált már ilyet talán még típus szerint is tud tanácsot adni (ha ad persze
).
-
Ájvé
veterán
válasz
Eladó445 #131822 üzenetére
Nem lehet aktiválni, ha hardveresen nem tudja az adott frekvenciát.
A videóban csak az információs menüt hívja elő, semmit nem lehet állítani benne, csak néhány statisztikát nézhetsz meg.
Hardveresen nem alkalmas B20 vételére (nincs benne vevő modul), szóval hiába engedélyeznéd akár szoftveresen. -
Ájvé
veterán
válasz
citkar #131809 üzenetére
Spemall, akkor lehet inkább magyar raktárról rendelnék inkább. Nem tudom igaz-e de valaki írta hogy van már itthon is szervize, így pedig bőven megéri megvenni. Persze itt nincs Redmi 4 Prime.
-
Ájvé
veterán
válasz
Gaben01 #131800 üzenetére
Redmi 4 Prime-ból szinte biztos nincs jelenleg B20-as variáns (persze Xiaominál sose tudni, de én eddig nem találkoztam vele).
aytukabozs:
Redmi Pro az külön széria, ott azért van AMOLED kijelző meg egyebek, szóval teljesen külön kell kezelni. Kb így néz ki: Redmi, Redmi Note és Redmi Pro, ezek külön szériák és ezen belül vannak a különböző variációk tömkelege. -
Ájvé
veterán
válasz
SamiCsillag #131795 üzenetére
Kissebb méretű, akár egy kézzel is használható mobilra szokták mondani. Ma már lassan 5" is kompakt, de ez alatti egészen biztosan.
-
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #131779 üzenetére
Igen, igaz, én se tudom követni és szerintem senki más se. Azonos néven minden megkülönböztetés nélkül jönnek a különböző SoC-al és RAM/ROM-al szerelt készülékek. Az egész ott kezdődött, hogy megkérdezték mi a különbség Note 4 és Note 4X között, én pedig azt írtam, hogy Note 4X-ben van iránytű (compass) és 5Ghz-es dual band Wifi is (sima Note 4-ben ez sincs talán).
-
Ájvé
veterán
válasz
Rawulf #131768 üzenetére
Ez eddig is így volt, vagyis alapvetően kínai piacra volt a gyártás, talán csak a Redmi 3S után jelentek meg a B20-as verziók (Taiwani), amik a B20-on kívül más eltérést nem mutatnak az eredetihez képest (Redmi 3S-ből is volt B20-as, de még a ROM is ugyan az volt rajta, mint a nem B20-as verziókon, szóval a készülék ugyan az volt, még mondjuk Redmi Note 3 esetén külön nevet kapott SE vagyis Special Edition névvel és MIUI ROM is külön van rá, de a Redmi Note 3 custom romok például ugyan úgy jók rá).
Az egyes kiszerelések szintén jelen voltak, csak korábban kaptak Prime nevet és ha jól látom most kis keresgélés után 4/64-es verzió az MTK-s (eddig nem találkoztam az MTK-s kiszereléssel, bár nem is bújom naponta a netet az egyes Xiaomi készülékek titkai után), vagyis ez a Prime akar lenni. Szóval a "sima" 3/32-es a Snapdragonos, még 4/64-es "Prime" vagy "Pro" az MTK-s, csak most nem kapott külön nevet.
Persze nézőpont kérdése az egész, de igazából alapvetően a Note 4 és NoteX között annyi a különbség amit írtam (mert egyébként sime Note 4-ből is van B20-as, meg MTK-s verzió).(#131770) Rawulf:
Sima Redmi Note 4-ből van 2/16-os is, csak hogy ne legyen olyan egyszerű -
Ájvé
veterán
válasz
Dhampir #131766 üzenetére
Van benne iránytű (compass) és wifi fejlettebb (dual band, 5Ghz). Összehasonlítás. Meg Note 4X talán csak Snapdragon procival jön, de ebben se vagyok biztos.
-
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #131572 üzenetére
Mai viszonylatban ez egy halva született termék, de mondhatni csoda (hogy működik esetleg).
-
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #131564 üzenetére
Hivatalos oldalon mondjuk nem találtam, de tessék van ilyen. 2015-ös, szóval annyira nem is régi. Együtt jött az MT6580-al, ezért írtam hogy a kistestvére. 2 magos A7-es, Mali 400mp1-es.
Elnevezésben nem hiszem, hogy problémás lenne, tudásban kb egyezik az általad írt 6572-vel, még alá is számozták, de kb azonos a tudásuk. Értelme mondjuk nem tudom mi volt rá 2 évre gyakorlatilag ugyan azt kiadni, talán olcsóbb elállítási költség, kisebb gyártási csíkszélességen. Elnevezése inkább a 6580-ból ered, együtt jelentek meg ez pedig a "kistesó", persze kérdés mi értelme volt a születésének. -
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #131557 üzenetére
6580 kistestvére, úgy tűnik van még lejjebb.
-
Ájvé
veterán
válasz
hackeeeee #131479 üzenetére
Ha tudsz akkor inkább várd meg még lesz Redmi Note 4 persze ha nem túl nagy a mérete.
CactuS:
50k-ig Meizu M5
60k-ig Redmi Note 4 esetleg Moto G5 ha Xiaomi nem felel meg (mondjuk 65 de talán még belefér)
100k körül Honor 8 esetleg. -
Ájvé
veterán
Az a baj, hogy valamilyen sufni GSM boltból vásároltál, ott ez van amit leírtál. Több megbízható bolt van rendes gyári garanciával, vagy akár bolti garanciával is (ez mondjuk ritkább). Ez amit leírtál tipikus kis boltos magyar okoskodás. Kihasználták a tájékozatlanságodat, szóval igazi lehúzós fajta. 1 hónap után megemlítetted volna a panaszt mint lehetőséget illetve hogy kívánsz élni vele, szerintem gyorsan megoldották volna, vagy legalább az első tényleges panaszt követően, sajnos ezekre így lehet hatni csak.
-
Ájvé
veterán
Hazai garanciával 5 hónapig én biztos nem vártam volna, nincs konkrétan meghatározva mennyi ideje van az ügyintézésre (javítás/csere), de 5 hónapnál azért bőven lehetne verni az asztalt a fogyasztó védelemnél. Garanciád nem Kínába szól, hanem a forgalmazóhoz, de érdekes téma egyébként.
viktorhu:
Így van, nem köteles biztosítani cserekészüléket. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #131389 üzenetére
Rendben köszi az infót
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407 #131387 üzenetére
bobcat-nek mondd, ne nekem, neki kell, nekem még jó a Mi3
-
Ájvé
veterán
Van sima arany színben is esetleg 2/16-os
-
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #131378 üzenetére
Máshol is kapható Redmi 4A Pro, igaz drágábban és bolti garanciával. Esetleg 2/16-os elég itt normális garanciával van. Egyébként esetleg külföldi rendelés marad (talán spemall még vállalható).
-
Ájvé
veterán
Fent van pedig, mondjuk nem tudom honnan lenne érdemes venni. Mall az egyetlen amire azt mondanám megbízható, de az elég drága.
Na diegho többit is linkelte. -
Ájvé
veterán
válasz
RVR400 #131360 üzenetére
Azonnal átvehető Baján és Hódmezővásárhelyen, gondolom akkor nincsen. Kosárba is lehet tenni akkor nyilván van.
trebrona:
Igaz, mondjuk annak kellene lennie, mivel szinte biztosan a wayteq által forgalmazott készékről van szó. Xiaomi Redmi Note 3 Go (mert euronics szerint ilyen is van) még 4G sincs feltüntetve, mondjuk mérete alapján nem B20-as.De inkább felejtsük el hogy írtam.
-
Ájvé
veterán
válasz
Dhampir #131357 üzenetére
Ez inkább annak szól aki normális kompakt telefont akar, azt tudja ami le van írva. 5" HD kijelző, 3/32 RAM/ROM, S430 SoC, 4000-es akksi. Csak itt korábban valaki írta a Redmi 4A és Meizu M5-n gondolkodik, írtuk neki a Redmi Note 4-et de az nagy volt neki, ez nem nagy. Egyébként nyilván jobb a Redmi Note 4 az eustocktól.
-
Ájvé
veterán
Bizonyára igazad van, én igazából nem utazok a custom romok világában, Mi3 topikba sokan vannak, lényegében erről van szó, nekem jó a MIUI. Az biztos hogy Miezura kicsi az esély custom romra (bár ott is szoktak lenni ha nem tévedek), ha csak ez a fő szempont akkor Xiaomi biztosan jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest