- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klogw
aktív tag
válasz
ScomComputer #73077 üzenetére
Van a fórumon topikja, ott biztos tudnak érdemi infóval szolgálni. A Navon gpsben jó nevű cég amennyire én tudom.
-
klogw
aktív tag
válasz
ScomComputer #73072 üzenetére
+ (#73074) thre
asszem teszkóban most 30
vagy rendelj jiayu f1-et -
klogw
aktív tag
válasz
HUNpusi #73055 üzenetére
1. Nem rendelsz hülyenevű/noname szemetet, máskülönben csak magaddal tolsz ki, mint a mellékelt ábra mutatja. (Akik nyugatra akarnak eladni, de még a névválasztást is lesz.ják, gondolod, hogy a minőséggel fognak törődni?)
2. Tavaly év vége óta mindent megfognak a vámon. Erre kell számítani, bárki bármi egyebet mond (henceg), hogy őt nem. -
klogw
aktív tag
Meresztettem a szemem, de én se találtam semmit. Azért ez a bolton belüli eltérő árazás kicsit furcsa.
Itt egy másik érdekesség: Tengda Honor 3C
-
klogw
aktív tag
Az áron (és az url-en) kívül mi a különbség?:
-
klogw
aktív tag
válasz
ScomComputer #73029 üzenetére
pl. Navon Mizu 500
-
klogw
aktív tag
Valamelyik kísérletező kedvű kolléga esetleg találkozott már közelebbről ezzel?
-
klogw
aktív tag
Azért maradhatott alul, mert vastagabb a coolpadnél, a hátlap szélén nagyobb sugarú a görbület és túl jól (szorosan) illeszkedik, így jobban követte az egész telefon a kerék mozgását és az aszfalton jobban megfeszült. A xiaomi is vastagabb de levált a hátlapja (talán a kisebb sugarú széli görbület miatt is) s így nem feszült meg az egész telefon.
-
klogw
aktív tag
Én csak egy hónapja vagyok itt, de a mai mindennapokban megszerezhető általános élettapasztalatból képes vagyok deduktív módon kikövetkeztetni, hogy aliexpress és hasonló helyekről
nem rendelek toknál bonyolultabb/drágább dolgot, de leginkább semmit se.
Már egy-egy komplexebb árucikkre való keresés találati listáját végignézve bűzlik az egész. Megdöbbentő, hogy milyen sötét, mély ostobaságig képes lemenni sóherságból sok magyar.
-
klogw
aktív tag
Bár a boltnak mostanában nem cseng (
) olyan jól a neve, érdekes készülékeket találni kis kutakodással:
Mingren C1 MTK6589 Quad Core 5.3 QHD Android 4.2 1GB RAM 4GB ROM 8.0MP
Mijue M6 MTK6582 Quad Core 4.5 Inch QHD Screen 1GB 4GB
Coolpad 7270 original phone MT6582M 5 inch Android OS 4.2 5MP -
klogw
aktív tag
válasz
hungobungo #72986 üzenetére
Köszönöm! Várjuk többen is a további tapasztalatokat.
-
klogw
aktív tag
válasz
hungobungo #72979 üzenetére
Ne vedd magadra. Én nem is néztem a "nagy" márkákat, hiszen a dual sim eleve a kínai webshopok kínálata felé terelt.
Ha ez a "nagyoknál" is gyakorlat, akkor amúgy sem mondtam újat.Inkább a Coolpadről mondj légy szíves valamit!
-
klogw
aktív tag
Lehet, hogy csak nekem új a vicc, de úgy látom "mini" megjelöléssel akarnak egyébként azonos néven nemcsak kisebb (pl. 5.5 helyett 5.0) de egyúttal lebutított verziókat eladni kínai barátaink. Erre érdemes figyelni. Nem tudom, mennyire lesz általános gyakorlat.
-
klogw
aktív tag
Jól sejtem, hogy egy érintőtoll csak arra jó, hogy összekarcolja a kijelzőt?
Ez meg nem telefon és nem dual, de érdekes jószág szép hátlappal.
-
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #72941 üzenetére
Másik topikban nem épp a fotós képességeit dicsérte egy kolléga.
-
klogw
aktív tag
Az UMIX nem ugyanaz mint a Doogee? Mert akkor már inkább az legyen, ezt a nevet nem bírom megszokni.
Mindenhogy hülyén hangzik.
-
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #72885 üzenetére
A totalcaros bagázsott rohad úgyis egés nap a gép előtt. Mikor ebayról meg PPről gyűjtötem infót, akkor is egy totalcaros linekt dobott ki elsők között a google.
Egyébként a kép honnan van?(Na jó, lehet, hogy egy komplett márkát mégsem.)
-
klogw
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #72881 üzenetére
Szerintem el kellene felejteni azt a márkát.
-
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #72850 üzenetére
Akkor nem véletlenül kerül ennyibe full active dual létére.
-
klogw
aktív tag
Üdv!
Esetleg erről van valakinek valamilyen tapasztalata? HTC Desire 606w
Mi a véleményetek a specifikáció alapján? -
klogw
aktív tag
A Hongmi 1s az előző, sima Hongmi "folytatása"? Hol helyezkedik el a Xiaomi termékpalettán?
-
klogw
aktív tag
Az új Moto E-ről vmi a véleményetek? Esetleg tapasztalata van már valakinek?
-
klogw
aktív tag
Mivel fogalmam sincs, ezt hol kérdezzem:
Mit gondoltok, lehet egy fém hátlapot eloxálni ? (Más színt szeretnék.)
Vagy valószínű, hogy már eleve eloxált? -
klogw
aktív tag
válasz
hungobungo #72568 üzenetére
Azt szívesen olvasnám, ha már ezek szerint van itthoni kézben is ilyen masina.
-
klogw
aktív tag
válasz
zsinnyegtet #72352 üzenetére
Kolléga elírta, a Honor 3C is két SIMes.
Én is hasonló kategóriában kerestem telefont, nálam az s660 a befutó és esetleg a Coolpad F1. A Honorra úgy néz ki, hogy nem lesz 4.4 android, a Coolpadről nem találtam semmilyen infót ez ügyben. Persze átlagos felhasználói szempontból olyan nagyon nem fontos, hogy a legújabb android fusson rajta, de ha már új telefonra adok ki pénzt a kereten belül legyen a legkorszerűbb a masina.
A Hongmi 1S Sapdragon sockal szintén megfontolandó, a kamerája egész jónak tűnik. Az F1-ben Sony kamera van, de szerintem itt még senki nem vett F1-et. -
klogw
aktív tag
válasz
hungobungo #72239 üzenetére
a Coolpad f1-ben is
a Honor 3-asokban is Sony van, de hogy az szintén IMX 135-e azt nem tudom
-
klogw
aktív tag
Mi történt?
-
klogw
aktív tag
Úgy néz ki az s660 lesz nálam a befutó a coolpad f1 és honor3c előtt. Esetleg van erről valakinek vmilyen észrevétele, egyéb javaslata?
-
klogw
aktív tag
Hangyáséknak itt úgy látszik nincs jó híre.
-
klogw
aktív tag
Ilyen áron kár volt lemaradni róla.
-
klogw
aktív tag
válasz
Graphics #71445 üzenetére
Hét elején néztem épp, de pusztán specifikációk alapján valahogy olyan nagyon nem győzött meg. Kicsit csodálkozom, hogy webshopban árulják, hiszen ez azért mégsem egy kínai márka.
Az szép, hogy mindegyik 5-ös fémborítású. Nem találom a különbséget a két olcsóbb modell között.
-
klogw
aktív tag
A Xiaomi meg a Xiaocai "rokonok"?
-
klogw
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Tehát akkor a magyarításnak nincs különösebb köze a rendszer hazai környezetben való megfelelő, problémamentes működ(tet)éséhez,
csupán ahhoz, hogy a magyar júzer is gond nélkül tudja használni, állítgatni a telóját? -
klogw
aktív tag
Ha nem magyarítják az okostelefont, akkor nem lesz alkalmas magyar karakterek bevitelére pl. sms írásakor?
Az nem zavar, ha angol a menürendszer, de szeretnék használni ékezetes karaktereket. -
klogw
aktív tag
Ilyesmiben tapasztalt kolléga nem gondolt még esetleg egy lenovos csoportos rendelésre?
-
klogw
aktív tag
válasz
junkpod #71284 üzenetére
Persze, mert a Huawei marketingesei ezt terjesztették el.
De zárjuk le a témát szerintem. -
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71277 üzenetére
Akkor kvittek vagyunk az elnézésben.
Egyébként beugrott ez a "szó eleji néma h" nevű jelenség, ami pl. a franciára jellemző, pl. Hongrie [ongrí]. Az angolban is előfordul ilyen, pl. az hono(u)r (ha már úgyis a huaweitől indultunk
), ami - kevéssé meglepő módon - épp a franciából átvett szavaikra jellemző. A németből átvett szavaikban ejtik a szó eleji h-t, amiként azt maga a német is teszi - és hát maga az angol is leginkább germán eredetű nyelvnek tekinthető. Amennyiben tehát a donor nyelv kiejtéséhez való alkalmazkodást afféle empirikus szabálynak elfogadjuk, akkor nemcsak az angol saját karaktere (angolos ejtés), de a donor kínai ejtése okán is ott kellene lennie a h-nak a szó elején.
Szóval az egész egy jó nagy megalkuvó marketing-gerinctelenség (mi más jönne a marketingesektől/ből
), hogy még azt a kutyab@szós kétfillért is bezsebeljék, amit egy kicsit nehezebb kiejtés miatt esetleg elveszítenének az értékesítési számokban.
-
-
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71258 üzenetére
Nem. Most lesz nagy az arcom (pedig még mindig csak tényeket mondok):
15 éven át "tanultam" az angolt (párhuzamosan a németet és egy kis újlatin nyelveket), 30 éve használom, és kis túlzással bejártam az angolszász észak-atlanti "birodalmi központot" Londontól az USA három tengerpartjáig. Nincs diplomám összehasonlító nyelvészetből, de ha valamiben, akkor az angol nyelvben és kultúrájában van tapasztalatom.
Elnézésedet kérem. (És ezt tök komolyan mondom.) -
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71256 üzenetére
Szerintem feküdj neki az angolnak - meg a nyelvészetnek -, mert az "apparently preferred" nem szinonimája a "linguistically correct"-nek.
Továbbá, ha a huawei betűsort _angolosan_ akarjuk kiejteni (vö.: "preferred English pronounciation"), akkor sem bilabiális vé-vel kell kezdeni.
-
klogw
aktív tag
Egyre többször talál csájnabrendes webshopot a google: huaweinek, thlnek kettő, lenovo, doogee, umi.
Mondjuk ez nem tűnik gyártói webshopnak: http://www.2lenovo.com/
-
klogw
aktív tag
válasz
b0bcat #71235 üzenetére
Úgy ahogy mandarinul ejteni kell.
Az angol th diftongus sem dö, vagy zö vagy tö vagy szö. Az angol bilabiális vé (w) ejtése sem felel meg a kínai hua szótagnak.
Az, hogy a kínaiak a könnyebb nyugati biznisz érdekében megalkudnak ezzel, még nem változtatja meg a nyelvük ejtési szabályait.
-
klogw
aktív tag
Amiket ajánlanak egy-egy telefonhoz PU "bőrtok" 4-5 dodóért, az mennyire tartós? Pár hónap?
-
klogw
aktív tag
válasz
aytukabozs #71200 üzenetére
0.3MP front camera, 5.0MP back camera
2.0MP front camera, 8.0MP back camerapl. úgy hazudnak, hogy az utóbbi paraméterek interpolációval értendők
-
klogw
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #71194 üzenetére
Egyébként nem elsősorban ilyen tekintetben zavar: egyszerűen borzasztó hülye a hangzása. Pl. a "hu(a)vej" sem zavar, vagy ha kijönnének pl. egy FaiSan márkanévvel, azt nem érezném ennyire hülye névnek, mint ezt a Doogee-t.
-
klogw
aktív tag
-
klogw
aktív tag
Kínai barátaink nem szívbajoskodnak: a bótjaikban 120$ alatt rendelhető UMIx1prot Ajrópának simán bekínálják 175 EUROért az eu-s bótjukban!
-
klogw
aktív tag
Az ilyesmi ügyeskedésekről mi a véleményetek?
-
klogw
aktív tag
Érdemes próbálkozni házi SIMszabászattal vagy jobb, ha befizetek SIMcserére bótba?
-
klogw
aktív tag
Üdv!
Ezekre a különböző kínai telókra szoktak a gyártóik szoftverfrissítéseket közreadni?
-
klogw
aktív tag
Én egy coolpad f1 vagy huho c3 csoportba szívesen beszállnék. Sajnos túl új vagyok még, hogy magam belevágjak egynek a szervezésébe, meg nem igazán tűnik úgy, hogy lenne-e más is, akit vmelyik a kettő közül érdekelne.
-
klogw
aktív tag
válasz
freelancer68 #71001 üzenetére
Köszi!
Ez egy megbízhatónak számító oldal?
-
klogw
aktív tag
Akit érdekel a Coolpad:
A cég megállapodást kötött a jd.com áruházzal. Ez az áron is meglátszik: náluk lehet a legolcsóbban beszerezni (190-200dodó helyett 170).
És ha már egyszer megállapodásuk van, logikusnak tűnik, hogy ezt a márkát tőlük lehet a legbiztonságosabban is beszerezni. -
klogw
aktív tag
Szerintetek nem gyanúsan jó hazai ár ez egy HuHo3C-ért?
-
klogw
aktív tag
válasz
TransAm88 #70909 üzenetére
"Akkor majd kereshettek Jiayu alkatrészekért... Mivel én leszek a szervize úgy néz ki."
1. Akad más népszerű kínai márka is.
2. A beképzeltség nem barátja a vállalkozói/kereskedelmi sikernek. Persze nyugodtan utánaköphetsz a vevődnek ha már kilépett az ajtón, de azt neked kell majd feltörölni. Ezzel a mentalitással sz.. se lesz belőled a bizniszben.Ilyen az, mikor a bunkó proli úgy érzi, hatalom került a kezébe.
-
klogw
aktív tag
Jó reggelt!
Sikerült eltöltenem a hétvégém jelentős részét keresés-kutatással. Az eredetileg tervezett Xperia C mellé ¨(/elé?) feliratkozott a Honor 3C, a Coolpad F1 és az Idol S950.Persze, ahogy az a kutatással lenni szokott, újabb kérdések nyíltak meg:
1.
Ebayről rendelni ilyesmit célszerű? Ugyanis ebayen láttam olyan ajánlatot, amelyik az EU-n belülről szállítana. Vagy a vámot, áfát EU-n belüli csomagoknál is felszámítják?
2.
Találtam szétszedős bemutatókat:
Coolpad F1 szétszedés
Honor 3C (és Hong Mi) szétszedés
Ezekből a szétszedésekből leszűrhető valami hasznos infó, ami egy nem vill.mérnök/elektroműszerész számára nem nyilvánvaló??
3.
Az akksival egybeszerelt konstrukció mennyire hátrányos? (Mennyire megbízhatóak a mai akksik?) -
klogw
aktív tag
Ha modemként akarom használni, az mennyire meríti a telót?
-
klogw
aktív tag
Ebben a márciusi hírben egy olcsosított (gy.k.: ócsított
) Huawei Honor 3X-ről írnak 160 dodóért, de sehol nem találom, még a Huawei vepsobban sem.
Esetleg valaki látta már ilyen áron a HH3X-et?
-
klogw
aktív tag
Itt találtam dual HuHo3X-et.
-
klogw
aktív tag
Nagyon köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Ez a Coolpad kifejezetten elgondolkodtatott, és az Idol X is. Ezek eddig nem igazán voltak a látóteremben.
Az Idol X-et, látom, itthon is lehet kapni, de 90ezertől indul.Ezeken a rendelős kínai mobilokon lehet számítani különböző szoftverfrissítésekre? Alkalmasak 4.3-as android futtatására vagy meg kell elégedni azzal, amelyikkel szállítják?
Milyen manapság ezeknek a rendelős oldalaknak a garanciaszolgáltatása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest