- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
zho-lee
addikt
válasz
k.tari #46111 üzenetére
Azért voltam kiváncsi arra a leírásra, mert jártam én is így.
De más volt a helyzet, LG Optimus Pro cm7 (nightly) rommal.
2 nap alatt lement 50%-ra, majd 1-2 óra alatt 0%-ra a töltöttség..
Többen próbáltak segíteni, de rom hiba lehetett, mert semmi sem jött össze!
(kalibrálás, battery stats törlés töltve/lemerülve..)Viszont a stabil romnak már nem volt ilyen gondja.
Hogy a te esetedben mitől lehet, azt mostmár még tippelni sem merném.. -
Necc
addikt
válasz
k.tari #46064 üzenetére
Az uzem kozben, mas szoval azt jelenti hogy hasznalat kozben.
Remegyszeru nyelven: amikor megy a telo.A tarolas pedig ertelemszeruen amikor nincsen hasznalatban az akkumulator huzamosabb ideig. A huzamosabb ido jelen esetben heteket, honapokat jelent, es nem csak par napot vagy 1-2 hetet.
Remegyszeru nyelven: amikor nem kapcsolod be hetekig a telefont.Igy remelem erthetobb volt.
-
TRob1
veterán
válasz
k.tari #46057 üzenetére
Pontosan. Sőt, ha nem csak minimális van benne hanem több, az még jobb. De nem pont az ellenkezője, hogy csak félig töltsük fel.
(#46059) ncc1701 :
Vhol 20at írnak, de ez már részletkérdés, nincs jelentősége. Nálam amúgy a 20 nál is gyakrabban esik meg a teljes lemerülés, és köszöni szépen, nagyon jól van az akksim.(#46058) ncc1701:
De a 2. táblán pont így van ott ahogy írtam. És sehol se szerepel a te fantomelméleted hogy csak félig töltsük fel.
Amit most írsz, az megint más. Az a feszültség amivel töltöd. Hogy csökkented hogy jobb legyen az akkud? Ezek elméletek, és akksinként eltérnek. A gyári akksik és a gyári töltők be vannak lőve, nincs velük semmi gond. Max ha nem bízol bennük, akkor a teljes feltöltés után leszeded a töltőről, mert a Li akkuk nem annyira szeretik a csepptöltést (de csak akkor van gond ott is ha pl. nem csak meleg az akksi, hanem forró... akkor károsodik/károsodhat - de ezt a mai töltők és akksik szabályozzák, nincs ilyen szintű gond - max ha vmi gagyi akksit veszel) -
TRob1
veterán
válasz
k.tari #46053 üzenetére
Hidd el, megjeleníti a táblázatokat. Csak épp ott nem az van hogy meddig töltsd, hanem hogy meddig süsd ki. Szerintem.Tehát ha 100%-ra meríted, csökken az élettartam, ha csak részben akkor meg nő.
És az azóta megnézett 3 egyéb, akksikkal foglalkozó magyar nyelvű oldalon se találtam semmi ilyen írást hogy ne töltsük fel a telefont.
Sőt, életemben nem hallottam még ilyet hogy félig töltsünk fel valamit. Pedig már éltem pár évet, volt/van pár akksim és akksis készülékem.
-
ncc1701
veterán
válasz
k.tari #46040 üzenetére
Elvileg ha 40-60% töltés között használod, az nagyon jó egy akksinak.
Ha a gyártó egy 1500mah akkura azt írná rá, h csak 1200mah-ás, és 4.2V kapcsofeszültség helyett 3.9V-ig engedné tölteni, akkor a 3-500 ciklus helyett tudna mondjuk 2-4000-et (hasraütött adatok, de kb ilyen arányok vannak). De az milyen hülyén nézne ki, nem?
-
TRob1
veterán
válasz
k.tari #46040 üzenetére
"feltöltés után fél vagy háromnegyed órával max. le kell húzni" - Baromság. Meg persze a 60-80%-ig feltöltés is.
Nyugodtan hagyd rajta egész éjjel, nem lesz semmi baja. Mindig is így töltöm, és nagyon is bírja a másfél éves akksim.
(#46042) zho-lee :
Mit kerestél? Hogy érdemes csak 60%-ig tölteni a telefont?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam topic
- AliExpress tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged