- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
tomi0816 #49945 üzenetére
Ezzel a 15% default fényerő alá is le tudod vinni a fényt, plusz (nálam legalábbis) elég hamar felkúszik a gyári automatán 100% fényerőre, ahol adott esetben még 60%-on is tökéletesen látható.
De amúgy a szokásos: ha nem buzizod, akkor bírja csak tovább. A többi csak szépségtapasz.
-
ncc1701
veterán
válasz
Bone123 #49906 üzenetére
Logmein, teamviewer, remote desktop esetleg vpn-el kombinálva. Vnc-t futtatni semmiképp nem javaslom publikusan. Ha csak a fájlok kellenek, akkor egy megfelelően configolt ftp szerver is jó lehet, de azért azt már necces lehet, ha minden adatod elérhető....
Használj kis fogyasztású letöltő gépet. Plö hp microserver. Ez max havi 1000-1500Ft, ami kibírható. -
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
vgyuri #48882 üzenetére
Átlagossal az a baj, h vacakul kezelhető, gyenge a térereje, és esetleg még az is vándorol. Én építeni fogok egyet. Majd. Ha lesz időm, meg ingerenciám rá. Kicsit unalmas, h olyan kicsi ezeknek a teljesítménye, h egy 3-400km-es út során többször át kell tenni másik frekire.
-
ncc1701
veterán
válasz
Ferenc9292 #47874 üzenetére
Örülj a 3 napnak, kiváló eredmény. Amúgy meg csere motorola razr maxx-ra. Abban ugye 3200-as akku van.
-
ncc1701
veterán
válasz
mogyesz #47718 üzenetére
Thx a választ, kb ennyi időm van.
Cisco vpn fajtájáról gőzöm sincs, mert van egy pcf fájlunk, amit a tulaj adott, azt beadom a windowsos cisco kliens proginak, és megy. Androidon a pfc-t nem eszi semmi. A vpnc-be beadtam, amit tudtam, de group pwd-m nincs, a pcf-ben csak a hash lakik, abból meg nem lehet visszafejteni, mi lehetett a pwd, szóval ez is zsákutca. Cisco AnyConnectben még ennyi beállítási lehetőség sincs.
A windowsos vpn-ek pptp-k, illetve van l2tp/ipsec is.
Azt már feladtam, h a céges juniperre be tudjak jelentkezni androidról... A többi üffél kapcsolatát még nem próbáltam, mert a fennti cisco-s üffélhez lenne roppant jó, ha be tudnék lépni.
-
ncc1701
veterán
Szükségem lenne a telómról cisco-s, illetve windowsos vpn kliensre. Jó lenne ezeket a szervereket távoli asztallal elérni. Milyen progit javasoltok? Van olyan, ami mindkettőt tudja egyszerre kezelni?
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
kornellia84 #47005 üzenetére
Sztem apex launchert használtak a screenshot készítői.
-
ncc1701
veterán
válasz
body007 #46963 üzenetére
-rootolsz
-es explorert telepítesz, vmi root+write módban kell mountolni a beépített flash memóriát
-a system/app alól (ésszel) kiveszed a számodra felesleges progikat. Én csináltam bele egy backupot, és oda átmozgattam mindent
-restartolszEz után az ilyesmi tuti nem indul el. Én hetek óta játszom ezzel...
-
ncc1701
veterán
Hülyézzetek le nyugodtan. Egyszerűen nem találom, h hol-hogyan tudom kitenni ezt a witgetet (notification toggle tetszett egyébként meg).
-
ncc1701
veterán
Istenek vagytok, köszi.
-
ncc1701
veterán
Apex alá hogyan lehet berakni olyan widgetet, amivel tudom ki-be kapcsolni a wifit, bt-t, mobil netet, gps-t? Ha külön kell telepíteni, akkor tudtok ajánlani? Ics van a telón.
-
ncc1701
veterán
válasz
toth_janika #46391 üzenetére
ES-el megy, root jog kell neki, plusz vmi write módban kell mountolni a /system-et.
-
ncc1701
veterán
válasz
Cartman023 #46298 üzenetére
3g-re nekem vmi olyat ír ki, h cm mod kell neki.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46282 üzenetére
Ok.
Itt a linuxos notim. Kikapcsolom, leállítom. Oldd meg, h bármit is csináljon. Nem fog menni, mert nem fut az OS, nem kap áramot a proci. Androidos teló ugyanez.
Ezt maximum úgy lehet megoldani, ha nem kapcsolja ki teljesen a telefont. Vagy külön beletesznek egy ébresztőt, mint a buta telefonokba... -
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46195 üzenetére
Thx, így márkiengedett. Most már simán nem csinál semmit, ha megpróbálom átnevezni.
Ennek is belőttem a root jogot, deannyit ír ki, ha a system/app alá akarok csinélni egy backup könyvtárat, h sorry, operation failed.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46193 üzenetére
Az meg kijjebb sem enged az sd kártyáról.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46190 üzenetére
SuperSu listáján ott van... (Androidban relatíve új vagyok, 2 hónapja ismerkedem vele. Viszont linux rencergazda vagyok tizen éve.
)
Beállításaiban bepipáltam, h root jogok mindenhol.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46187 üzenetére
Thx a tippet.
Total commander miért ír ki átnevezési hibát? Mertmivel rootolt a teló.
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #46183 üzenetére
Tehát, ha elmozgatom a system/app alól monjuk a socialmanager.*-ot, akkor az többé soha nem fog elindulni? Nem vagyok fennt az ilyen jellegű oldalakon, így számomra abszolút érthetetlen, hogy mit keres néha a memóriában.
Szintúgy a weather-es cuccok, nem használok időjűrűsos ketyeréket, mert úgyis csak tegnapra tudják pontosan megmondani, h mi volt.Gondolom, innen csak ésszel szabad kivenni dógokat.
-
ncc1701
veterán
Igen, ez a része kicsit nekem is zavaros, hiszen a saját töltő elektronikája figyeli az akkut, így mi a halált kell rajta formázni? Szerintem csak arról van szó, h az android maga vezet az akkuról egy statisztikát, amit időnként nem árt pontosítani. Szerintem ilyenkor van az, h 10-20%-ról pikk-pakk lemerül, aárnytalanul kevesebb idő alatt, mint mondjuk 100->80%-ra. Pláne ez az egész %-olás érdekes, nem egzakt dolog...
Nem oda szánta, természetesen.
-
ncc1701
veterán
Akkut nem feszültséggel töltünk, hanem áramerősséggel. Ne haragudj, de teljesen hiteltelen vagy szakmai szempontból. Semmi gond, nem értesz az elektronikához, de akkor próbálj meg elegánsan kifarolni a dologból. A megadott feszültség nem a töltő feszültség, hanem az akku kapocsfeszültsége töltés után: jelezve, h eddíg kell tölteni.
A lehető legprimitívebb dolog faszozni a másikat, kiváltképp, ha annak igaza van. Előben is ilyen vagy? Mert akkor jó sok pofont kaphatsz.
-
ncc1701
veterán
Fej, vagy gyomor? Hagyd a jelzőket, mert erre különösen érzékeny vagyok.
Ott a grafikon, nézegesd, értelmezd. Nem nehéz. Leírjam lassabban?
Ezt a táblázatod nézd, amiben ez van bal felül: Charge level (V/cell)
'Every 0.01V drop below 4.20V/cell doubles the cycle; the retained capacity drops accordingly. Raising the voltage above 4.20V/cell stresses the battery and compromises safety.'
-
ncc1701
veterán
A tények makacs dolgok. Ugyanúgy tény az is, h pár egyszerű grafikont nem tudsz értelmezni. Nincs ezzel gond, de ha vkik elmagyarázzák, akkor még utána is kételkedsz? Hozz vmi linket, ellenőrizendő/alátámasztandó az igazad.
Te tipikusan elhiszed azt is, h a dízel autódnak tökéletes a gyár által megszabott 45000-es olajcsere periódus?Részemről roppant kényes vagyok arra, h amit leírok, az a tényeknek teljesen megfeleljenek. Szóval, lehet elnézést kérned.
Szerk: szerinted mi lenne, ha egy adott cég az akku kapacitásának a 60%-át írná rá, míg a másik többet? Az utóbbit vennék meg, hiába csak töltő elektronikában tér el, de nagyobb szám van rajta, és az biztosan jobb. Az meg, h sokkal kevesebb ciklust tud, az már részletkérdés. Ezt nem a mérnökök szabják meg, hanem a managerek, akiknek közük nincs a műszaki dolgokhoz. Mint a 30/45 ezres olajcserét. Oszt a harmadik-negyediknél már motor csere is van... De az akkor már nem garis, vegyél újat, dobd ki a régit. Nekem ez a szemlélet speciel marhára nem tetszik.
-
ncc1701
veterán
A karót magadnak is behúzhatod ezzel a csutkára töltéssel.
Plö jobb notikhoz (lenovonál láttam) van progi, amivel be lehet állítani egy akku kímélő üzemmódot, az is vmi 60-80% között tartja az akku töltését. Bár, a lenovo mérnökei (is) nyilván hülyék, de nem baj, majd elolvassák a postodat, és a fejükhoz kapnak. :Đ -
ncc1701
veterán
Ez nem fantomelmélet, hanem tény. Ott a táblázat, ha nem tudod értelmezni, akkor ezen nem tudok segíteni. Ott van, h a megadott kapocsfeszülstégig töltve, kb mennyi a várható ciklusa. Mennyi, ha fullra (4.2V-ra) töltöd, és mennyi, ha kevesebbre. Ebből eldöntheted, h Neked mi a fontos.
Ugyanez megvan a mezei ólom akkura is, az is sokszorosát tudja élettartamban, ha a kapacitásának a 40-60%-a között használod. Ugyanez megvan a nicd, ill a nimh akkukra is.
Olvasgass utána, ha érdekel jobban. Ha nem teszed, akkor fogadd el tényként: ezek sajna így működnek.
-
ncc1701
veterán
Nem ilyen formán van ott, hanem az, h az adott cella feszültségig való töltéshez mennyi töltés ciklus tartozik.
4.2V -> 300-500 ciklus
...
3.92V -> 2400-4000 ciklusUis ez a %-olás ez egy akku esetén nehezen értelmezhető, a kapocs feszültség viszont egy konkrét, mérhető adat.
-
ncc1701
veterán
válasz
zho-lee #46042 üzenetére
Cserélhető akku esetén nincs nagy jelentősége ennek, mert mondjuk 2 évente lecseréli az ember az akkut (de a telefont is), oszt helló.
Otthon van plö kindle olvasóm, annál szigoróan betartom a 40-60% közötti használatot, nem akarom kidobni az akku miatt. HTC one v telóm van, ebben plö csak szervízben lehet akkut cseréltetni, mert nem lehet levenni a hátlapot... De ez lesz a tendencia, beépített akku, oszt ha meghal, akkor kuka a készülék. -
ncc1701
veterán
válasz
k.tari #46040 üzenetére
Elvileg ha 40-60% töltés között használod, az nagyon jó egy akksinak.
Ha a gyártó egy 1500mah akkura azt írná rá, h csak 1200mah-ás, és 4.2V kapcsofeszültség helyett 3.9V-ig engedné tölteni, akkor a 3-500 ciklus helyett tudna mondjuk 2-4000-et (hasraütött adatok, de kb ilyen arányok vannak). De az milyen hülyén nézne ki, nem?
-
ncc1701
veterán
Tudtok olyan appot, amivel meg tudom azt csinálni, h mondjuk 15-30 percenként lője fel a 3g kapcsolatot 1-2 percre? Emileket kéne ütemezve leszednem.
-
ncc1701
veterán
válasz
kornellia84 #45894 üzenetére
Nem app, de én excelben szoktam...
-
ncc1701
veterán
válasz
atillaahun #45779 üzenetére
Mire odajutsz, addigra az appoknak a 4GB memóriás telefon fog kelleni. Uis azokat is úgy írják, h egyre több memóriát, egyre több procit egyenek, h az ostoba user vegye meg a legújabb csilivili telót, mert a régi már lassú. Fogyasztói társadalom.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- iPhone topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged