- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
spiritex
veterán
Ez a két kérdés egyébként hol van? A Google Maps-en belül a beállításokban?
"Allow Google's location service to collect anonymous location data..." és "Use My Location for Google search results..." -
spiritex
veterán
Meg tudja esetleg valamelyikőtök mondani, hogy mi a különbség a régi jó Mobo Player és a nemrég megjelent Mobo Video Player között?
-
spiritex
veterán
válasz
atillaahun #17027 üzenetére
Nem lehet, hogy mégis ez volt a ludas a WiFi önkényes bekapcsolásában?:
Beállítások/Hely és biztonság/Vezeték nélküli hálózatok: pipa.Mert amióta kivettem a pipát, nem csinálja.. Nem lehet, hogy a Google Maps, vagy a Navigation benne volt a memóriában és egyszer csak úgy döntött megnézi éppen hol vagyok? Mert annak idején amikor beraktam a pipát, akkor bele kellett egyeznem valamibe, amire "I agree"-t vagyis "Beleegyezek"-et nyomtam.
-
spiritex
veterán
Gondolom nem az SD kártyára gondoltál, mert ott nem lehet, hiszen a többi rendszer-csengőhang között van, ami gyárilag a telón volt.
Ezek a könyvtárak vannak a gyökérben:
acct, cache, config, d, data, dev, etc, lib, mnt, persist, proc, root, sbin, sdcard, sys, system. Ezek közül melyikben lehet?
Storno! Mégis az SD kártyán volt, boccs. De nem a media könyvtárban, hanem simán a gyökérben van egy olyan, hogy sounds, és abban. Köszi! -
spiritex
veterán
Még egy kis segítséget szeretnék kérni:
feltettem egy Csengőhang gyűjtemény app-ot, ami be is állítja a kiválaszott hangokat. A választékból kiválaszottam 2 hangot, majd letelepítettem a progit, de a 2 csengőhang fent maradt a telón a gyári hangok között. Hol tárolja az android a gyári hangokat, mert le szeretném törölni az új, progi által felrakottakat? -
spiritex
veterán
válasz
atillaahun #17028 üzenetére
Rendben, azért köszi a segítséget!
Most akkor azért imádkozok, hogy ne jöjjön elő újra a hiba. Azóta nem jelentkezett... Lehet, hogy véletlen volt, nem mintha az megnyugtató lenne, de mégis.
-
spiritex
veterán
válasz
atillaahun #17017 üzenetére
Lehet, hogy ez volt az oka?:
Beállítások/Hely és biztonság/Vezeték nélküli hálózatok: pipa. -
spiritex
veterán
válasz
petipetya #17019 üzenetére
Nem, éppen a kezemben volt, és nyomogattam a Naptárban..
atillaahun: Az előbb egyébként szerintem nem azt írtam, amit kértél, mert az Beállítások/Alkalmazások/Futó szolgáltatások volt.
De te szerintem inkább a Beállítások/Alkalmazások kezelése/Futó alkalmazásokat kérted. Mindjárt írom azokat is:
Airplane mode, Android rendszer, Battery Status, Beállítások, com.android.providers. application, com.android.providers.users, Dialer Storage, DRM-tartalom, ES File Explorer, Google Partner Setup, Google Services Framework, Idő, Market, MmsProvision, Naptár, Naptár tároló, Névjegyzék tárhelye, News&Weathet, NoLES, Ring Toggle, Samsung billentyűzet, Security Storage, Szoftver frissítése, Tárcsázó, TwLauncher, Uslugi VPN, Üzenezek. Ezek vannak. Szerinted? -
spiritex
veterán
válasz
atillaahun #17017 üzenetére
Sajnos igen, jól értetted. Az előbb pl. csak belementem a gyári Naptárba, picit molyoltam és egyszer csak megjelent felül a WiFi hullám jele, és amikor megnéztem, tényleg zöld lett a kapcsolója magától.
Írom a listát:
Battery Status/SimpleService
NoLED/MainService
Szoftver frissítése/DMService
Android rendszer/VpnServiceBinder
Idő/SwService
DRM-tartalom/OmaDrmConfigService
Google Services Framework/Cloud to Device Message és Google Messaging Service
Térkép/NetworkLocationService
SNS/SnsService
Samsung billentyűzet/AxT9IME
Ezek futnak. -
spiritex
veterán
Kérlek benneteket segítsetek, melyik az a beállítás 2.2.1-es androidban, ami a párom engedélye nélkül, egyszer csak magától bekapcsolja a WiFi-t??! (galaxy gio)
Nem tudom csak ettől a kapcsolótól függ-e, de az én 2.2-esemben (galaxy 551) ugyanúgy be van kapcsolva a Beállítások/Fiókok és szinkronizálás alatt az "Adatkapcsolat a háttérben" opció és mégsem csinálja.. Hol lehet ezt még befolyásolni, mert elég zavaró ez? Köszi előre is! -
spiritex
veterán
Sziasztok!
Az ASTRO file-kezelő app Network opciójával szeretnék wifi-n keresztül kommunikálni a pc-vel (win7-64bit), de az SMB beállításainál annyi minden van, és nem tudom hogy kéne kitölteni:
Connention Type: SMB
Label: ? Server: ? Share: ? Domain: ? Directory: ? User Name: ? Password: ?
A problémám mindjárt ott kezdődik, hogy a pc-m nincs is Domain-ben, csak sima Workgroup-ban. Azt szeretném kérdezni hát tőletek, hogy miket kell beírni a fenti mezőkbe, hogy elérjem a pc-t a telóról vagy a telót a pc-ről? Vagy ha valahol minden le van írva szépen, akkor egy link is jó lenne. Köszi szépen a segítséget! -
spiritex
veterán
válasz
-=Vacsek=- #16839 üzenetére
-=Vacsek=- vigyázz, mert kitagadnak. Itt nem szokás érdemben válaszolni...
Köszi szépen! -
spiritex
veterán
válasz
petipetya #16822 üzenetére
Nem a sávot két kézzel ember, hanem egyikben a telefon, és a másik kezed mutatóujjával húzod a sávot, vagyis próbálod...
Bár, ha jobban belegondoltok abba, hogy pl. stefi68-at is zavarta ez a dolog, és sokat gondolkodott azon, hogy "mivel lehetne kiváltani ezt a műveletet", akkor lehet, hogy ez másokat is zavar?!?!? -
spiritex
veterán
Sziasztok!
Az Android -számomra- legidegesítőbb sajátságára, a "slider"-re, vagyis az elhúzós képernyőzár, ill. hívás fogadás, megszakítás kezelő lecserélésére szeretnék valami jó megoldást!
Számomra rettentően bosszantó, hogy az ujjunkat úgy kell elhúzni jó 3-4 cm-nyi távolságon, hogy közben még véletlenül se emeljük azt fel, mert kezdhetjük előlröl a próbálkozást. Nem beszélve arról, hogy egy kézzel véghezvinni ezt már-már zsonglőrmutatványnak számít, viszont nem mindig áll rendelkezésünkre mindkét kezünk, ami ugyan könnyít a dolgon, de mégsem eleget.
Mivel aztán a Samsung-okban, legalábbis az én galaxy 551-emben és a párom galaxy gio-jában sajnos nincsenek dedikált híváskezelő gombok, kellett valami megoldás rá a slider helyett, mert mindig akkor sikerült a legtöbbet molyolnom vele, amikor a legsürgősebb lett volna felkapnom a telefont.
Kipróbáltam az EasyCall-t, de nem ajánlom senkinek, mert random-szerűen működik, hol megjelnnek a virtuális gombok a kijelzőn, hol nem, ráadásul van kb. 1-2 másodperces késés a csöngés, és a gombok megjelenése között. Aztán rátaláltam a ShakeCall-ra, ami egy rándítással felveszi a csörgő telefont. Az érzékenységét természetesen lehet állítani, de sajnos nem lehet külön-külön állítani a hívásfogadásra és hívás befejezésre, ezért ki kellett kapcsolnom a hívás befejezése opciót "shake"-el, mert többször akaratomon kívül megszakította a vonalat. Így aztán csak hívásfogadásra használom, arra tökéletes.
De ha valaki tud olyan ingyenes app-ot, ahol akár jól működő virtuális gombokkal, akár a fizikai hangerő gombokkal történik a hívásfogadás (mert letenni ugye le lehet a ki-bekapcsoló gombbal), azt szívesen venném. Köszi előre is! -
spiritex
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, ha nem, akkor kérlek irányítsatok át.
Egy galaxy 551-es boldog tulajdonosa vagyok.
A problémám az, hogy elég gyorsan betelt a gyári, szerintem nagyon kevés 160 MB-nyi (!!!) memóriám, és amikor átpakolok programokat az SD kártyára, sajnos újraindítás után úgy eltűnnek az indító ikonok a Home képernyőről, hogy még az Alkalmazások képernyői között sem találom többé őket! (Pl. az Opera Mobile-ről és az Angry Birds-ről van szó, amelyeket elvileg át lehet pakolni SD-re.) Ilyenkor csak a képernyőt sokáig bökve lehet kirakni a szükséges Gyorsgombot.
De:
ha minden újraindítás után kirakom újra a Gyorsgombot, akkor -bár úgy néz ki, hogy csak 1 db ikon van kint- igazából gyűlnek egymás tetején. Ez viszont csak akkor derül ki, ha megpróbáljuk letörölni a képernyőről, mert hopp, ott lesz alatta egy másik, majd egy harmadik, és így tovább, attól függően hányszor tűnt el az ikon újraindítás miatt, és hányszor raktuk ki újra és újra.Szóval a lényeg:
Ki lehet-e küszöbölni, hogy egy SD-re átrakott Opera Mini Gyorsgombja (Widget-je) eltűnjön a képernyőről újraindítás után, vagy ha nem, akkor el lehet-e indítani máshogy is egy Alkalmazást, mint gyorsgombbal, ha nem szerepel az Alkalmazások között, pedig ott kéne lennie?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest