- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
kosinalajos #118856 üzenetére
Adtál hozzá e-mail címet is a névjegyhez? Nekem a személyeket feldobja, még azokat is, akiknél csak telefonszám van megadva.
Egyébként az "Amíg ki nem kapcsolja" vonatkozik arra, hogy folyamatosan megosztja a tartózkodási helyet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kosinalajos #118851 üzenetére
Igen, el kell mentenie, hogy vissza tudd nézni.
"Elég a wifi jel hozzá, vagy kell GPS is?"
Szerintem ebben az esetben kell hozzá a GPS, mivel SIM nincs a telefonban, a helyet meg csak GPS vagy mobilhálózat esetén tudja meghatározni (vagy mindkettő együttes használatával).
"Nincs benne sim kártya"
A telefonkönyvhöz nem is kell SIM-kártya.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kosinalajos #118849 üzenetére
Kikapcsolt telefonhoz semelyik alkalmazás nem tud csatlakozni, de ott van a Google Helyelőzmények, ami ha be van kapcsolva, akkor megjegyzi, hogy hol volt utoljára a telefon. Persze ehhez be kell lépni az ő fiókjával vagy a Térkép menüjében a Helyzetmegosztásra kattintva meg kell osztani ezeket az információkat egy másik e-mail címmel (ennek szerepelnie kell a telefonkönyvben, mert csak személyhez lehet rendelni).
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #118781 üzenetére
Unified Remote: ingyenes, illetve fizetős (~4 dollár).
Az ingyenesben csak 18 "távlövő" van, itt vannak, hogy melyek azok (jobb felső sarokban a Free jelölés). Nem tudsz hozzáadni sajátot; nem tudod megnézni, hogy mi van a PC képernyőjén; nincs kibővített billentyűzet (CTRL, ALT, stb.).
-
Bozek
nagyúr
válasz
MikeWazowski #118662 üzenetére
Böngészőben a Chrome-mal megy, alkalmazásba meg csak Oreo-tól. Persze mivel neked az van a telefonodon, így simán be tudsz vele lépni.
(#118664) Kékes525: Évek óta a SafeInCloud-ot használom, sose törte még fel senki se, pedig abban tárolom a bankoláshoz szükséges adatokat is. A telefonon titkosít, aztán már csak a titkosított fájlt tölti fel oda, ahová szeretnéd (én GDrive-ot használok, de van Dropbox lehetőség is). Az eszközök közötti szinkronizáláshoz erre azért szükség van, de ha csak telefonon használod, akkor elég az offline megoldás is.
-
Bozek
nagyúr
Milyen saját funkció kellene? Az Oreo Preview-ban már a Kezelöfelület-hangolóban jelent meg rá lehetőség, bár nálam például nincs benn a véglegesben. De nem gond, a Custom Navigation Bar épp ezt a megoldást használja (legalább 7-es Android kell neki). Igaz, korlátozott lehetőségekkel, de a Pro (699 Ft) tud Tasker Event-ként működni, tehát gyakorlatilag bármit meg lehet vele oldani.
Amúgy még root se kell hozzá, ADB-n megadott WRITE_SECURE_SETTINGS engedéllyel is működik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
profit #118568 üzenetére
Azt meg kihagytam, hogy szerintem a Solid Explorer megfelelő a célra. Én csak azért álltam át X-Plore-ra, mert a fejlesztő semmit nem reagált a hibajelentésemre és eltartott egy ideig neki, amíg javította. De ez a hiba amúgy kevés embert érintett, mert még nem elterjedt az Oreo.
(#118574) Narxis: Látod, válaszoltam is a kérdésre, csak az előbb kimaradt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
enginev3.0 #118380 üzenetére
Innen szedd le a 448-ast, az a legújabb. Igaz, csak nightly, de sok új funkció van benne a Play-en található verzióhoz képest.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
VeryByte #118327 üzenetére
1. Van Spotify topik.
2. Android-os verziónál az alsó sorban ott a Gyűjtemény és azon belül a Dalok. Feltéve, ha úgy válogattad ki, hogy a számnál a Plusz jelre nyomtál. Ha lejátszási listába raktad, akkor meg Gyűjtemény - Lejátszási listák. Bár nekem prémium fiókom van, az első 3 hónapban úgyis csak 0.99 dollár. -
Bozek
nagyúr
válasz
Viktor0610 #118277 üzenetére
Épp azt írtam korábban, hogy Join-t használok. João Dias elég sok hasznos dolgot összerakott már, ott van például az AutoNotification (8.0-nál főleg hasznos), az AutoTools és az AutoInput. Én ezeket használom még a Join-on kívül.
-
Bozek
nagyúr
Használható megoldás a Join, bár ez nem e-mailben küldi el, hanem Google fiókon keresztül, Push üzenetként. Tehát értesítésben megjelenik az SMS, akár válaszolni is tudsz rá. Sőt, a korábbi SMS-eket is meg tudod nézni benne. 30 napos próbaverzió, utána 4,99 dollár az ára.
Én ezt használom, nem csak SMS-re, hanem e-mailre, hívásokra, stb. Még arról is értesít, ha merül az akku, 15%-nál küld egy értesítést. Van Chrome beépülő és Windows 10-re alkalmazás is, így akár PC-n is láthatod a dolgokat, ahonnan szintén tudsz válaszolni is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
bigrock #118244 üzenetére
Root van? Mert a repülő mód nem nagyon változtatható anélkül. Vannak telefonok, amelyeken megy az AutoTools pluginnal, de nem az összesen. Nálam annyit tudtam elérni, hogy a BT-t visszakapcsolta, de a WiFi-t és a mobilhálózatot látszólag nem.
Esetleg még Quick Settings-be kirakott csempével és AutoInput-tal megy, de nálam ezt nem sikerült normálisan beállítani. Max. pozícióra lehet rányomni, mert ugyan ha Text-nek beírtam, hogy "Repülős", akkor kikapcsolt állapotban rányomott, bekapcsoltban meg valahová egész máshová bökött...
(#118245) Somatom: És a Robot root nélkül kapcsol repülő módot?
-
Bozek
nagyúr
válasz
WhiteWalker #118242 üzenetére
Nem egészen, a Spotify is azzal a módszerrel vált számot, mint az összes többi alkalmazás. Kétszer megnyomva a Play/Pause gombot következő szám, visszafele nem lehet vele váltani. A hangerőgombok folyamatos nyomva tartása csak a hangerőt változtatja ugyanúgy.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Nunder #118199 üzenetére
"szerintem az elérhető tartalom is több a Spoty esetében"
Én is úgy látom. Bár Bonanza Banzai egyikben sincs.
Pass-ra még nem fizettem elő, most majd ez az 1 hónapos ajándék jó lesz tesztre.
Egyébként a Sony is a Spotify-t preferálja, az van benn gyárilag a független szoftverben az XZ1 Compact-on.
-
Bozek
nagyúr
válasz
MADcat #118193 üzenetére
A Deezer-ben is van családi opció. Épp az előbb dobta fel, hogy 6 prémium+ profil 2249 Ft havonta. Mondjuk egyelőre én is a Spotify felé húzok. Többek közt a Windows-os alkalmazása miatt is.
Az első 3 hónapban úgyis csak 0,99 dollár az előfizetés most.
A mobilnet nem zavar, mert a Vodafone Music Pass tartalmazza mindkettőt, így havi 1124 Ft-ért korlátlan adatot kapok ezekre, most 1 hónapig meg még akár ingyen is kipróbálhatom. Persze a prémium előfizetést ez nem tartalmazza.
-
Bozek
nagyúr
Nem tudom, hogy mennyire való ide, de jobb topikot nem találtam neki.
Szerintetek melyik a jobb, a Deezer vagy a Spotify?
-
Bozek
nagyúr
válasz
MikeWazowski #118160 üzenetére
"El kell felejteni a gmail app-ot. Számomra az első appok egyik amit tiltok."
Ez aztán tényleg segítség volt. És ha ő a Gmail appban lévő problémát akarja megoldani, alternatíva nélkül? Más telefonos problémára meg azt írod, hogy dobja ki a telefont?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #118099 üzenetére
Nekem eddig Sony-val egyik Android verziónál se volt gondom, pedig volt mindenféle a telefonokon. A Z1 Compact-on KitKat, majd Lollipop, a Z5 Compact-on Marsmallow, majd Nougat, míg az XZ1 Compact-on most Oreo fut. Mindegyiken tökéletesen ment a hívás felvétele.
Egyszer volt olyan problémám, hogy csak minden 2. hívásnál hallottam a másik felet, de pár nap múlva kiderült, hogy az ACR hibája volt, javította is a fejlesztő.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #118065 üzenetére
Fekve olvastam PC-n a fórumot és ehhez csak az egeret kellett használni.
De ha már így beszélgetünk. Tudom, hogy te Clipper-t használsz, de érdekelne a véleményed a Clipboard Pro-ról. Szerinted érdemes feltelepíteni? Most ingyenes a full verzió. Vagy inkább használjak én is Clipper-t?
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
MikeWazowski #117945 üzenetére
Azzal az a baj, hogy nem sok program támogatja. A VLC-nél megy például, de az nem a szokásos megoldást használja. Az a lényeg, hogy annál a programnál, amelyik támogatja, ha a Home gombra nyomsz, akkor kis ablakban ott marad a kijelzőn. Az iYTBP-nél (alternatív YouTube kliens) rendesen megy ez a funkció, a normál YouTube meg ugyebár ebben is korlátozott, elvileg a YouTube Red-del megy.
(#117949) w.miki: "Ténylegesen INGYENES Launcher-t ... Amiben még reklámok sincsenek..."
A fejlesztő meg csak nézegesse az üres tányért, mert nincs pénze ételre?Ha nem a program árából, akkor a reklámokból van bevétele. Más lehetősége a pénzszerzésre esetleg a programba épített Támogatás gombbal lehetne, de ezt kevesen alkalmazzák, és mivel te ingyenest akarsz, te se fizetnél neki semmit.
-
Bozek
nagyúr
válasz
MikeWazowski #117929 üzenetére
Pedig attól még be kellene tudnod írni a nevet és a jelszót. Egyébként meg a Beállítások - Rendszer - Nyelvek és bevitel - Speciális - Automatikus kitöltést végző alkalmazás menüpontban ki tudod választani, hogy ne legyen ilyen.
Én konkrétan SafeInCloud-ot használok a jelszavak tárolására, azt is be lehet állítani neki.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #117875 üzenetére
AutoTools esetében ADB-n megadott READ_LOGS permission is elég a logcat-hez.
-
Bozek
nagyúr
Szerintem Ráhelre és Istvánra gondolt.
(#117834) Krill77: Nem, nem akkugyártó cég csinálja a weboldalt. Ők max. szponzorálják, ami nem jelent semmit. De ezt már korábban leírtam. A Sony meg mást csinál. Tény, hogy az akku védése a cél, de egészen máshogy működik, ki is kapcsoltam, mert zavart, hogy kiírta, hogy úgy nagyjából 6:40 körül kelek, akkorra tölti fel 100%-ra a telefonom.
-
Bozek
nagyúr
Nálatok is meg szokott hülyülni a Play áruház telefonon? A megvásárolt alkalmazásaimat is újra meg akarta vetetni velem. Végül az adatok törlése segített, de így meg állíthattam be újra az ujjlenyomatos fizetést...
-
Bozek
nagyúr
válasz
Jadro #117626 üzenetére
Én tegnap értékeltem 1 csillagról 4-re, mert végre javította benne a fejlesztő az SD-kártya hibát Oreo alatt. Egyrészt azért csak 4 csillag, mert ehhez 1,5 hónap kellett (igaz, a PowerAMP új verziójára már lassan 1 éve várok), másrészt meg mert azóta kipróbáltam az xPlore-t és jobban bejött.
-
Bozek
nagyúr
válasz
spiderpig820 #117610 üzenetére
Nálam működik rendesen, most is értesít a negyedekről a Barcelona-Maccabi Euroliga meccsről.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fall-N #117536 üzenetére
"Android 6 óta 3rd party alkalmazás nem fér hozzá root nélkül a bővebb adatokhoz"
Ami persze nettó hülyeség.
A GSam esetében például root nélkül is látható minden információ, csak jogot kell neki adni ADB-n keresztül. Nougat és Oreo alatt is tesztelve.
-
Bozek
nagyúr
válasz
krystman #117514 üzenetére
Ha van root, akkor DiskDigger Pro. Ha nincs, akkor szinte esélytelen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Golyobis #117382 üzenetére
Ha nem osztaná meg a naptáradatokat, akkor azokat nem tudnád például PC-n megnézni. A telefonálásra is mondok egy példát: a Google Maps-ben vannak információk különböző helyekről. Ezekhez tartozik telefonszám is. Ha nincs engedélye telefonálni, akkor neked ezt ki kellene másolni és beírni a gyári tárcsázóba. Mivel az engedélyt megkapja, ezért közvetlenül is tudsz hívni számokat az alkalmazásból.
"báriféle figyelmeztetés utalna hogy a személyes szférám (-d) ennyire nyitott lenne, és hogy emiatt kb az emberek többsége nem tud róla"
Sokan tudnak róla, csak nem mutat ilyen magas értéket náluk a ParaMéter.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #117376 üzenetére
Van a listában Webtárhely? Ha igen, akkor azon belül Új szerver és ott van WebDAV. Ha nincs, akkor meg alul a Megjelenítés-nél be tudod állítani, hogy mi látszódjon abban az ablakban. Az FTP menüpontot is ott tudod bekapcsolni. Mindkét ablakot külön lehet állítgatni, nem elég csak az egyikben beállítani.
Hogy működik-e így, azt nem tudom, mert sose próbáltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #117351 üzenetére
Az Xplore is kétablakos.
Amúgy én azért is szeretem, mert van benne WiFi Server, ami egész pofásan néz ki böngészőben.
Az SD-kártyát minden más fájlkezelő látja. Ha belépek a /storage-be, akkor látom is a csatolást, csak épp írni nem lehet. Szerintem a Z5 Compact-on se volt máshogy a csatolás, csak az nem 8.0 volt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SharpSA #117346 üzenetére
és (#117347) Somatom: És én Nougat-ról beszéltem? Az alatt nekem is működött, hozzáteszem, az OTG-s pendrive-ot és külső winchester-t is felismerte. Viszont - mint ahogy azt a hozzászólásomban is írtam - 8.0 alatt (az XZ1 Compact-on az van) már nem látja az SD-kártyát. Küldtem neki egy hibajelentést, azóta se történt semmi.
Azt csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a Join dobott egy hibaüzenetet, amit elküldtem, nem sokkal később jött is a válasz egy linkkel, hogy próbáljam meg azt a verziót. Így is lehet.
-
Bozek
nagyúr
"Plusz szorgalmi feladatként a launchert bővítettem a Microsoft launcherrel"
Ha egy ember javasolja, akkor már bekerül az összefoglalóba? Akkor kérném betenni fájlkezelőnek az X-plore File Manager-t.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pall.gergo #117286 üzenetére
Nekem X-Plore-ral, WiFi server-rel 3-4 MB/s általában a sebesség. De az NAS-nál nem kivitelezhető, mivel böngészős megoldással megy.
-
Bozek
nagyúr
válasz
MikeWazowski #117217 üzenetére
Nem, ezt a részt olvasta el:
"YouTube alternatíva: NewPipe vagy OGYouTube" -
Bozek
nagyúr
válasz
StarKiller89 #117134 üzenetére
"The new feature won’t block every ad, instead it will block ones that are deemed unacceptable by a group known as the Coalition for Better Ads, which includes Google, Facebook, News Corp, and The Washington Post."
Ezek alapján nem nevezném reklámblokkolónak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #117072 üzenetére
Szerencsére erre a Sony is rájött, pedig azokon van dedikált kamera gomb is. Ettől függetlenül be lehet állítani a hangerő gombot is exponálásra, sőt, még a sorozatfelvétel is megy folyamatos nyomvatartás mellett. Na meg gyárilag bekerült a Camera2 API (a RAW kivételével), így full felbontásban tudom ezeket állítani, nem úgy, mint 3rd party alkalmazások esetén. Így végül már nem használom a Camera FV-5-öt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #116899 üzenetére
Tudod, hogy hány értékelésre kell válaszolnia? Köztük nagy része a felhasználó saját hülyesége miatti lehúzás. Ha írsz e-mailt, akkor arra majd válaszol és javítja. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hány hibát javított Tamás az E-Robot-ban értékelés alapján. Szerintem nem sokat, ő is inkább azokra fókuszál, amik e-mailben (vagy itt a fórumon) érkeznek.
-
Bozek
nagyúr
Az Android-os GMail-ben tényleg nem lehet kikapcsolni a beszélgetési nézetet, csak a nem GMail címeknél?
-
Bozek
nagyúr
A Google-nél valahogy máshogy van megoldva, mert ha itt nincs engedélyezve az IMAP és a POP3, akkor is hozzá tudod adni a fiókot a telefonhoz. Ezen meg aztán semmilyen VPN nem segít. Azzal nem is lenne gond, ha csak a port lenne tiltva, mert attól még mobilneten és más hálózaton működne.
(#116818) nxferenc: Valahogy gondoltam...
-
Bozek
nagyúr
Van olyan e-mail alkalmazás, amihez a GMail-t nem IMAP-ként kell hozzáadni? Ugyanis ez le van tiltva, így például az AquaMail kiszállt a versenyből... Vagy erre csak a gyári GMail alkalmazás képes?
-
Bozek
nagyúr
válasz
csabyka666 #116765 üzenetére
"van benne blocker, mindent ugyan nem fog meg, de legalább nem kell VPN-es blockerekkel vacakolni"
Mesélj még. Miért vacakolás a VPN-es reklámszűrő? Az Operába beépített szűri a reklámokat más alkalmazásokban is?
-
Bozek
nagyúr
válasz
WhiteWalker #116586 üzenetére
Én már évek óta használom a Swiftkey-t, most meg főleg, mert a Sony az XZ1(C)-be alapból azt rakta gyári billentyűzetnek.
(#116604) Giinos: Mivel nem Samsung telefonod van. Az Xperia Keyboard is csak Sony-ra ment fel, de volt XDA-n olyan verzió, ami más telefonra is jó. Samsung Keyboard-ból nem találtam ilyent.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Igen. Elvileg csak akkor megy, ha mindkét eszköz tudja a WiFi Direct-et, de ebben nem vagyok biztos. Próbáld ki a Superbeam-et a Play-ről, azzal tudsz egymás közt küldözgetni fájlokat. Az ingyenes a belső memória SuperBeam könyvtárába menti a fájlokat, ez az elérési út a fizetősben átállítható. Viszont 14 napos próbaidő van az alkalmazáson belül a Pro funkciókra is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #116485 üzenetére
Ha lehet változót megadni, akkor nem probléma. Én úgy csináltam Tasker-ben, hogy egy tömbbe beolvastattam az adott mappa összes JPG fájljának a nevét, majd egy random számmal kiválasztottam egy képet találomra. Ezt a változót meg átadtam a háttérképcserélő parancsnak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SimonJanos #116409 üzenetére
Akkor már inkább APKMirror. Az azért megbízhatóbb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
spe88 #116395 üzenetére
Valami tűzfal program. Én reklámblokkolónak AdGuard-ot használok, abban is van tűzfal lehetőség, amivel be tudom állítani, hogy egy-egy program melyik kapcsolatot (WiFi, mobilnet) használhassa. Konkrétan a VPN blokkolja a dolgokat, ha mobilneten akar kimenni a hálózatra, ha úgy van beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Wise (ex-TransferWise)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest