Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• crok

Topikgazda

válasz mindenes24 #170368 üzenetére

Felesleges paranoia az egész ha engem kérdezel (én írtam az összefoglaló nagy részét).
    A GSM kommunikáció beszűrődését hallod mert olyan frekvencián és modulációval megy ami beszűrődik - pont mint 20+ éve is. 3G-n vagy 4G-n vagy 5G-n vagy WLAN-on történő adatforgalmazásnál ilyen jelenség nem lesz tapasztalható. Monitorozgathatod természetesen mit csinál a készülék ha akarod, akár a csomagokat is átzavarhatod egy local VPN alapú packet capture alkalmazáson* és megnézheted mit forgalmaz de teljesen felesleges.

Amikor látszólag nem csinál semmit a készülék attól még a toronnyal kommunikál - de az meg nem IPv4 vagy IPv6 adatforgalom ha ilyen jelenséget hallasz.

Ennél jobb (célravezetőbb) ha húzol egy logcat-et (lehetőleg csak a radio buffer-ből) és|vagy csinálsz egy bugreport-ot és abban nézed meg a logcat radio részben hogy az adott időpontban mit csinált a baseband meg a rendszer.

* Egyébként az ajánlott alkalmazást is megadtam az összefoglalóban erre ha mindenképp bele akarsz nézni az adatforgalmazásba - de imho neked nem erre van szükséged (mert valójában ez egy tipikus XY szituáció):
    Hálózati forgalom elkapása és mentése:
    PCAPDroid - Hálózati forgalom mentése (kvázi Wireshark) akár root nélkül (+GitHub +F-Droid)

Új hozzászólás Aktív témák