- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A file indexelve van, és az indexek sorba rendezve. De a szabadszavas keresésnél meg kell nézzem, hogy melyik indexnél kezdődik ugyanígy a bejegyzés. Ezzel egyébként nincs is gond, a rendezettség miatt rohadt gyorsan kikeresi a megfelelő bejegyzést.
Eredetileg RandomAccessFile segítségével oldottam meg az egész beolvasást, mivel az könnyen pozícionálható (csak nem pufferelt beolvasást csinál.) Itt javasoltátok, hogy a szabványos read... metódusokat használjam,, mert az is pozícionálható, egyúttal pufferelhető is. (((Hozzáteszem, a RAF ráadásul elég érdekesen (halasztottan) működik, ami egy kicsit megnehezítette, hogy a file véletlen módosulását az időpont ellenőrzésével figyeljem...)))
Szóval ezt a read dolgot építeném be, mert több szempontból is jobbnak tűnik. A BufferedReader wrapper osztályban meg lehet adni a puffer méretét (gyárilag 8192). Azt nem látom át, hogy nekem ilyen rövid beolvasásokkal van-e értelme a BufferedReader-t használni, és ha igen (mert gondolom, csak egy egységnyit tud fizikailag beolvasni a rendszer), akkor van-e értelme a 8192-t lecsökkenteni? És tovább: ha igen, mekkorára?
Bocs, ha előbb félreérthető voltam, nem az egész file-t akarom pufferolni, csak az előolvasást. Ill. nem akarom, csak lehet, h. célszerűbb. (((Beolvasások: ListView-ban egymás utáni rekordok, darabonként kb. 30-300 karakter, de talán egy sincs 1000 felett. Keresésnél: 10-20 db 1-5 karakter hosszú beolvasás különböző helyekről, majd a megtalált rekord a fenti módon.)))
Amit eddig a doksikban olvastam, az elég általánosan fogalmaz, és nem is magyarázza el a miérteket.
[Ja, és még egy: sqlite-tal is kipróbáltam, de ekkora méret több sebből vérzik, jobb lett a saját adatbázis]
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Mid tower gèp ház
- 2024-es Lenovo ThinkPad T14 Gen4 laptop, gyári garanciával, eredeti magyar billentyűzettel eladó!
- Makulátlan Iphone 13 Midnigth Black 128 GB 88% 2024.12.23-án vásárolt
- TESTRESZABHATÓ/GARIS/ Ryzen 5 5600/16GB DDR4/RX 6700 XT 12 GB/ 1 TB M.2 SSD/2 TB HDD
- ASUS ROG STRIX G16 Gamer laptop 16" -40% Raptor i9-14900HX 24Mag 16/1TB 240Hz RTX 4070 8GB QHD
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (TUF507ZV4-LP121W) i7, 24gb ram RTX 4060, gamer laptop!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest