Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Tiltott lett Lufthansa-csoport repülőin power bankot használni
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Messze nyolcezer fölött!
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A file indexelve van, és az indexek sorba rendezve. De a szabadszavas keresésnél meg kell nézzem, hogy melyik indexnél kezdődik ugyanígy a bejegyzés. Ezzel egyébként nincs is gond, a rendezettség miatt rohadt gyorsan kikeresi a megfelelő bejegyzést.
Eredetileg RandomAccessFile segítségével oldottam meg az egész beolvasást, mivel az könnyen pozícionálható (csak nem pufferelt beolvasást csinál.) Itt javasoltátok, hogy a szabványos read... metódusokat használjam,, mert az is pozícionálható, egyúttal pufferelhető is. (((Hozzáteszem, a RAF ráadásul elég érdekesen (halasztottan) működik, ami egy kicsit megnehezítette, hogy a file véletlen módosulását az időpont ellenőrzésével figyeljem...)))
Szóval ezt a read dolgot építeném be, mert több szempontból is jobbnak tűnik. A BufferedReader wrapper osztályban meg lehet adni a puffer méretét (gyárilag 8192). Azt nem látom át, hogy nekem ilyen rövid beolvasásokkal van-e értelme a BufferedReader-t használni, és ha igen (mert gondolom, csak egy egységnyit tud fizikailag beolvasni a rendszer), akkor van-e értelme a 8192-t lecsökkenteni? És tovább: ha igen, mekkorára?
Bocs, ha előbb félreérthető voltam, nem az egész file-t akarom pufferolni, csak az előolvasást. Ill. nem akarom, csak lehet, h. célszerűbb. (((Beolvasások: ListView-ban egymás utáni rekordok, darabonként kb. 30-300 karakter, de talán egy sincs 1000 felett. Keresésnél: 10-20 db 1-5 karakter hosszú beolvasás különböző helyekről, majd a megtalált rekord a fenti módon.)))
Amit eddig a doksikban olvastam, az elég általánosan fogalmaz, és nem is magyarázza el a miérteket.
[Ja, és még egy: sqlite-tal is kipróbáltam, de ekkora méret több sebből vérzik, jobb lett a saját adatbázis]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Dell Latitude E6220 HD i5-2520M 4GB 128GB új akku 6 hó gar
- Precision 5680 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 16GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill gar
- Eladó XFX Speedster QICK 319 AMD Radeon RX 6750 XT / kb 6 hó alza gari
- iPhone 15 128GB ÚJ gyári független 2029.01.09 Jótállás
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Apple MacBook Air M2 256GB SSD, 1 Év Garanciával
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest