Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
((A new line/tab átalakítást csak példának írtam, (és ebben az esetben az első pont teljesen jogos) Esetemben egy kicsit összetettebb dologról van szó: tényleges szövegfeldolgozás történik, a mentett oldalon - értelmezést könnyítendő - a rövid bejegyzéseket mintegy kibontja a program, és egy hosszú file-ban tárolja. Igazából ez is egy decoder, csak épp elég speciális. De ez a programozási probléma szempontjából lényegtelen.))
A röviden pont történt meg most (vagyis megoldást kerestem), és a választ is köszönöm: És meg is fogadom, (2. pont), mert igazad van: nem foglalkozok a teljesítménnyel. Én is gondoltam arra, hogy ha a teljesítmény ilyen fontos tényező, akkor ezt a részt natívan kellene elkészíteni, de ebben (még) nincs tapasztalatom. Egyébként nem olyan félelmetesen hosszú a feldolgozás: vmivel több, mint 200e bejegyzésre 20-40 perc jelenleg

((Arra az indiszkrét kérdésre, hogy akkor miért a telefonom csinálja, csak azt tudom mondani: az mindig nálam van. De egyébként a teljes adatbázist csak egyszer kell megcsinálni, a többi meg már rövid...))((A 3. pontban is nagy igazság van, bár egyszer beleástam magam az unicode-ba, és írtam konvertáló algoritmust is, tehát az van. Az UTF16->UTF8 irány elég egyszerű, hiszen ott (felső részek kivételével) minden karakter létezik. A fordított irány az érvénytelen szekvenciák miatt egy kicsit izgalmasabb.
A gond egyébként pont abban van, hogy az UTF8 nem egyforma hosszú részekből áll (na persze ez az előnye is), és ez - saját kód nélkül - megnehezíti a szövegfeldolgozást. A legegyszerűbb példa: nagyon nehéz effektív UTF8 beolvasást csinálni, mert nem tudod, hogy pontosan hány byte-ot kell/lehet a pufferbe olvasni, és ezért pl. vagy "görgetni" kell a puffert, vagy figyelni a végén az eltört karakterekre. Ezért is gondoltam, hogy egyfajta stream-szerű beolvasás (szerű, mert UTF8 karakterenként olvas/ír) egyszerűsíteni az életet, de még nem találtam ilyet készen. Ettől függetlenül masszívan igaz, hogy meglehetősen túlkomplikálja a programot. Bocs a hosszú okfejtésért.))
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple iPhone 17 - alap
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Poco F7 – bajnokesélyes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- GL.iNet OFF topik
- Nyaralás topik
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Intel I7-7700 / Beszámítás OK!
- Újszerű Acer Nitro 5 - 17.3" QHD 165Hz - i9-12900H - 32GB - 1TB - RTX 4060 - Win11
- Újszerű HP EliteBook 640 G11 2028.12.Hó-ig Garis Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD 9nap üzemidővel!
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest