- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
Freesia #38761 üzenetére
"Az apk telepítő/fájlkezelő alkalmazás már gyárilag benne van?"
Általában rajta van gyárilag, de még ha nincs is nagyon könnyen pótolni lehet.
"Mondjuk rábökök a telepítendő fájlra, aztán minden megy (többé-kevésbé) automatikusan, mint a Windows-nál?"
Igen, egyszer ráböksz, utána Telepítés gomb, és már fent is van.
Az idézett szöveg meg csak annyit jelent, hogy első alkalommal legalább 8 órán keresztül legyen töltés alatt, szóval ettől még te ki tudod próbálni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Freesia #38757 üzenetére
"Útba tudnál igazítani, hogy honnan tanulhatnám meg, hogyan kell az érintőképernyőt kezelni, a lehetőségeit jól kihasználni?"
Nem kell ezen semmit sem tanulni, egyszerű mint az 1x1.
"Hogyan kell androidra programot telepíteni?"
Rányomsz erre az ikonra:
Itt kiválasztod az alkalmazást, és rányomsz a telepítés gombra.
Külső forrásból is van lehetőség telepíteni, ehhez le kell az apk kiterjesztésű fájt, fel kell másolni a memóriakártyára, a belső tárhelyre, vagy egy pendrivera, majd egy apk telepítő/fájlkezelő alkalmazás segítségével fel kell telepíteni."Mi az a rootolás? Érdemes megtanulni?"
A rootolással rendszergazdai jogokhoz lehet jutni, ezáltal bele lehet nyúlni olyan dolgokba is, amikkel a rendszer működését/viselkedését lehet befolyásolni. Igazából annak, aki csak szimplán használni szeretné az adott eszközt nem lesz rá szüksége. Tanulni meg nem kell ezt, egyrészt mert minden eszköz esetén máshogy megy, másrészt pedig midig van hozzá step by step leírás.
"Van tabletra Sandboxie (vagy ahhoz hasonló virtuális környezet)?"
Nincsen.
"A Windows-os programok használatát lehetővé tehetem?"
Maximum távoli asztal kapcsolattal, más mód nincs, és nem is lesz rá.
"az OTG-kábel használatához OTG-kompatibilisnak kell lennie a készüléknek, bármelyik tab nem tudja használni. Ha ez igaz, az ASUS MeMO Pad HD 7 kompatibilis?"
Erre nem tudok 100%-osan pontos választ adni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Freesia #38733 üzenetére
"Wifin át tudom küldeni a képet (és a hangot is) a tv-re?"
Nem tudod.
"A kapacitív stylus-ból elég széles a skála, 300-12600 Ft-ig láttam. Szerinted milyen árban volna reális az Asushoz?"
Igazából mindegyik ugyanazt tudja, szóval nem feltétlen érdemes 9000 forintért venni egyet, mert semmivel sem fog többet tudni, mint az 1000 forintos.
"Mind ilyen kis bufli végű?"
Igen.
"Azt hittem, hegyesebb."
Olyan is létezik, de az csak speciális panelekkel működik.
"Tudnak ezek bármit azon kívül, hogy az ujjamat helyettesítik (és pontosabban céloznak)?"
Nem tudnak semmi mást.
"Kell bele elem vagy csak egy "bökő" és kész?"
Nem kell bele elem.
"Úgy érted, hogy az online játékok akadoznak vagy el sem indulnak vagy az egyik rendesen megy, míg a másik sehogy?"
Igen, úgy értem.
-
Fandango
veterán
válasz
Freesia #38742 üzenetére
Megbizhato oldal ahonnan ingyenes jatekokat tudsz leszedni az a Play Store.
Androidos tuzfalat ne ugy kepzeld el teljesen mint a PC-n, azzal azt tudod szabalyozni, hogy melyik app mehet a netre (azon belul is wifi, vagy mobilnet).
A virusirto orok vitaforras, hogy kell e, velemenyem szerint nem eletbevago, de jol johet, mivel azon kivul az ismertek es ajanlottak szamos kiegeszito szolgaltatast nyujtanak, ami talan fontosabb is mint maga az AV resz.Tuzfal: Droidwall
AV: Avast, Comodo, ZonerEzen kivul biztos ajanlanak mast is, nekem hirtelen ezek jutottak eszembe (leven nem hasznalom oket igy nem kovetem melyik milyen)
-
Freesia
csendes tag
válasz
Freesia #38733 üzenetére
Sziasztok!
Még az jutott eszembe, hogy a jövendőbeli tabomra elkélne valami biztonsági szoftver is. Ugye? Tűzfal? Antivírus? Ti milyen ingyenes progit tudnátok ajánlani? (Ja, erre: ASUS MeMO Pad HD 7) Vagy eleve föl van szerelve minden alapvetővel az ilyen holmi és csak használni kell? Végülis annyiféle dolog van rajta gyárilag, logikus volna, ha a második leglényegesebbre is gondolnának. (Azaz: 1. operációs rsz., 2. biztonsági szoftver, 3. bármi más)
Érdekelne még pár jó, megbízható oldal is, ahonnan ingyenes játékokat és egyebeket lehet letölteni legálisan. Bár arra gondoltam, legalább 1 hétig nem telepítenék rá mást, csak a gyári cuccal használnám.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Freesia #38710 üzenetére
Az A2107 megegyezik az A2107A-val, tehát ugyanazt tudják.
Ha csak nincs szükséged a Dual SIM-re, és a 3G-re (ahogy olvasom nincsen), akkor az ASUS MeMO Pad HD 7-est válaszd, bár ezek az online játékok nem erőssége egyik tablenek sem (az a digitalizáló toll meg maximum egy kapacitív stylus lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged