Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Úgy gondolom a gép van értem, így úgy kell tölteni a készüléket, ahogy nekem jó. Nem befolyásolja annyira az akku kondícióját hogy az tönkremenjen azelőtt, hogy cserélném a készüléket.
A mai modern lítium akkuknál az élettartamot a gyártó töltési ciklusokban méri. Ebből következik, hogy szerintük az a jó, minél kevesebbszer töltöd. Amiből az következik, hogy célszerű hagyni merülni, majd ha már egyszer töltöm, akkor töltsem fel teljesen.
Minden modern lítium akkuban, vagy mellette van BMS töltésvezérlő. Ez valóban elintéz mindent. Nem engedi kisütni a cellát, és nem engedi túltölteni sem. És ez nem azon múlik, hogy eközben a telefon kijezőn a százalék mennyit mutat. A kijelzőn az 1%-os akkuszint nem jelenti azt hogy a cellában már nem maradt töltés.
Szóval a legjobb tanács az, hogy töltsd úgy, ahogy neked a legjobb. Ha délelőtt 10-kor 35%-on van, akkor töltsél rá nyugodtan, hogy bírja végig a napot. Ha este töltőre teszed, akkor ne kelj fel hajnal háromkor, hogy lehúzd mert 100%-ra ment. stbstb.
Egy készüléket 2-4 évente eleve lecserél az ember, annyi idő alatt nem lehet kinyírni az akkut normál használat mellett. (ha napi 15 óra kijelzőidőt produkálsz, és ezért naponta 2x kell fullra tölteni a gépet, az nem normál használat -> lásd feljebb akku élettartam = töltési ciklusok száma)
-
totron
addikt
válasz
Oldman2
üzenetére
A 20-80-hívők szigorúan levezetés nélkül tanácsolják az átvett tanácsot. Engem érdekelne a kémiája és fizikája a dolognak, csapjunk már bele a mélyvízbe, legalább ezegyszer, pontot téve az okosságok végére egyszer, s mindenkorra. A 15-100-tábort gyarapítom én is. Laptopot pl. képtelen vagyok akksiról használni, úgy érzem, hogy 2 végén égetem a szivart/bankjegyet, én meg inkább forintot élére állítós vagyok, na de a 20-80-on görcsöljön az, akinek 6 anyja van: ne gyártsák akkor le olyanra és úgy, ha ennyire hímestojás-üzemmódot kíván. Ez csak egy újkeletű "my baby"-effektus (tech eszköz túldédelgetése). Érdemes összefésülni a görcsfaktorral és életszerűséggel a kímélés hatékonyságát, metodikáját, akksi esetén akár %-ban. Ez már túl sokváltozós egyenlet, egyszerűbb a szűkített tartomány hatékonyságát zengeni. Fiókba eltéve mégtovább kitart!
Vagy mégsem? Miért kell havonta(?) 1 ciklust beleküldeni? Szintén mélyvíz jelleggel bárki megírhatja, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Battlefield 6
- LG LCD és LED TV-k
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (M4) (2024) M4 chip Wi-Fi + Cellular 256GB silver ezüst Apple garancia
- IPAD PRO 12.9" 2. GEN 256GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAl, 27% ÁFÁS
- Lenovo Tab P12 tablet és Pen Plus alig használt még 3 hónap garanciával
- APPLE IPAD 10.GEN 64GB Wifi , Pink szinben, Üzletből, 27% ÁFÁS
- RedMagic Astra
- X670 DDR5 alaplapok kedvező áron garanciával!
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Vagy mégsem? Miért kell havonta(?) 1 ciklust beleküldeni? Szintén mélyvíz jelleggel bárki megírhatja, köszönöm.
.
Dr.NX