- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Ramoskaa #87988 üzenetére
Gooboo megbízható oldalnak számít. Bangood is ajánlott. (Nem tudom hol van most jobb áron). Mindenképpen Global rom-osat vegyél, abban van magyar nyelv (illetve nincs tele kínai szarokkal).
Csak a tárhely a különbség a kettő méret között, amúgy ugyanaz tudtommal. Érintőtoll nem jár hozzá alapból, külön elég drága (de ha van együtt vevős akció, akkor olcsóbban hozzájuhat az ember - ilyet csak külföldi rendelésnél láttam, illetve ugyanez igaz a bill-re is) -
cidalain
veterán
válasz
ftamas0201 #87968 üzenetére
Persze, ha a gyári billt veszed meg, akkor tuti kompatibilis. Arra figyelj hogy van Mi Pad 5 Pro verzió is, a kettő billje lehet hogy nem ugyanaz.
-
cidalain
veterán
válasz
ftamas0201 #87966 üzenetére
Xiaomi mi pad 5?
Van gyári bill, de külön kell megvenni, viszont nem tudom az kapható e itthon. Maga a tablet biztosan. -
cidalain
veterán
válasz
HoTaZo #87922 üzenetére
Szerintem tökmindegy.
Ha mondjuk alvás előtt hagyod abba a munkát, és másnap legkorábban délután meló után veszed elő otthon akkor kikapcsolhatod, mert akkor azért több mint fél napot menne használatlanul.
Ugyanakkor bekapcsolva is alig van fogyasztása, ha nem fut sokminden a háttérben. -
cidalain
veterán
válasz
Gnor27 #87917 üzenetére
Nem tudok privátban sem írni értelmeset, mert ez nem egy olyan megoldás, hogy letöltesz valami spéci progit, aztán kattintasz rajta 4-et. Leírtuk mi a helyzet, guglizol...
Nem hülyeség ez a google-től, egy dolgot vár el. A google accountod jelszavát ne felejtsd el. Lopás esetén az eszközt ennek hiányában más nem tudja használni, és ha van rajta belépési védelem is, akkor az adataidat sem tudják könnyen lelopni.
Még szétbontva alkatrészként értékesíthető, ha van rá kereslet. -
cidalain
veterán
válasz
Dilikutya #87913 üzenetére
persze hogy rétegigény. Van egy ultrahordozható géped, amit fixre akarsz tenni egy madzaghoz? max lenne értelme, ha a tablet fix elhelyezésű pl valami állandó kijelzőnek, vezérlőnek lenne alkalmazva, de akkor is kérdés, hogy miért pont a hálózatot madzagoznám, és miért nem a töltést mondjuk.
abszolút nem látom miért lenne előny a kábeles hálózat. (múltkor volt valaki, aki biztonsági szempontból akarta volna a madzagos hálózatot, de egy jól konfigurált wifi hálózat van olyan biztonságos, mint a madzagos) -
cidalain
veterán
Semmilyen kommersz tabon nincs RJ45.
Ipari gépeken van, de az nem gyenge kategóriás laptop árban van.
Egy értelmes tablethez 70-80 pénzt kell kifizetni minimum. Elvileg létezik OTG-s hálózati illesztő kábelre, de az ilyenek működésére nincs garancia. Semmiképpen sem megoldás a Wifi? Akár egy olcsó wifi router, vagy mittudomén a madzagra, aztán onnan wifi a tabhoz? -
cidalain
veterán
válasz
Technoman #87863 üzenetére
Jobbat nem találsz ebben a méretben, ne is keress.
kecso2009
40-ért csak elég gyengusz, 2 GB ramos gépek vannak újonnan itthonról. Külföldről már tudsz venni ennyiért 3-4 GB-os 10" gépet is, ha onnan is jó neked. Vagy itthonról használtan bármi, amiben 3 GB ram azért van. Lenovo, Samsung A széria, Huawei MediaPad sorozat ami szóba jöhet használtan szerintem (ezekre gyárialg 2 év gari volt, így akár még pár hó garis gépet is kifoghatsz) -
cidalain
veterán
Nem igazán van 8"-os értelmes tablet manapság, ami nagyon ütős hardverrel lenne.
Samsung galaxy tab a7 Lite (SM-T225) ami esetleg jó lehet.
1 éves modell 3 vagy 4 GB ram (itthon a 3-mas elérhető. Van LTE képes, 366 gramm, 8.7", felbontás hasonlóan gyatra.
66000 az akciós ára. Hacsak nem érhető el szolgáltatótól kedvezményesebben csomagban előfizu mellé -
cidalain
veterán
válasz
VIPowER #87853 üzenetére
Alapvetően amikor nagyon hasonló a típusjel, akkor lehet hogy valami alkatrész helyett egy nagyon hasonló másikat kellett beépíteni (pl chiphiány miatt), ezért változtattak egy betűt a típusjelben.
A specifikációs lapok szerint pl az akku kapacitása különbözik. Akár csak ennyi is lehet, de akár ezzel együtt a töltőáramkör is változhatott.
Ki lehet próbálni, de garancia semmire sincs. Úgy fogj neki, hogyha valami nem oké, tudj visszatérni a másik verzióra. Mondjuk nem egy olyan érték ez a gép, hardveresen is eléggé 10 évvel ezelőtti, szóval ha nagyon félremenne a dolog akkor sem veszítesz sokat. -
cidalain
veterán
válasz
Gnor27 #87840 üzenetére
Android Go = butított android, hogy a lepkefing gyenge hardveren is elpötyögjön. Azért találták ki, hogy a szegény fejlődő országok piacára is be tudjanak törni (india, afrika).
Most 20k alatt van egy ilyen gép. Ez egy középbalfasz szakértőnek 2-3 órányi munkadíja. Tehát ha ennyi idő alatt te saját magad megoldod a problémát (nélkülünk, mert ez a téma itt nem megengedett a fórumon), akkor jó vagy. Ha nem, akkor vesztegeted az idődet, és sokkal jobban jársz, ha bármi mást csinálsz, és inkább megveszed az ugyanilyet a boltban újonnan (amit persze nem javasolok, mert ez nem egy általános használatra, hosszútávra jó gép, az olyan 70 körül kezdődik) -
cidalain
veterán
válasz
Gnor27 #87835 üzenetére
Factory Reset Protection, less utána, így majd érthető lesz, miért marad a jelszó.
Legegyszerűbben csak azzal a google fiókkal lehet feloldani, amelyikkel utoljára be volt jelentkezve. Vannak legális gyártói unlock megoldások, de ahhoz a gyártói fiók hozzáférése kellene, ha van ilyen ennél a gyártónál (nem valószínű). Minden más megoldás már nem tiszta, így a fórumon tabu.
Denver tablet. Életemben nem hallottam róla. Ha ez lenne az, akkor jobb is, hogy nem tudod használni, a 4 magos gyenge soc 1 GB ram miatt max digitális képkeretnek lenne alkalmas.
Szóval, ha nincs meg a google fiók+jelszó, akkor hagyd a francba, nem éri meg a guglizás ideje sem, a megoldáson való kattogás (ami amúgy kétséges) -
cidalain
veterán
Realme Pad > több kiépítés van: a 3 GB-os már 70-ért megvehető, a 4GB-os 80, csak szürke és arany színben van
Lenovo Tab M10 FHD Plus -> 4GB ram, de inkább most közelebb a 80-hoz, csak szürke
Samsung Tab A8 -> csak 3 GB ram, és inkább 80k, rózsaarany, szürke, ezüstnagyjából ezek amik szóba jöhetnek.
-
cidalain
veterán
hosszabbik éleken középen -> középen nem lehet csak gomb? ha a hosszabbik élen de közel a tetejéhez, az mondjuk oké?
Kb bármi teljesíti ezt. Mondjuk minimum 3GB rendszermemória legyen benne, hogy az androidot, és a videolejátszót elvigye. (2GB már ehhez kevés lehet). Viszont így 70 körülre kell számolni, hacsak külföldi rendelés nem játszik.
(2GB ramosat kaphatsz 50 alatt is, de az max egy feladatra egy időben, aminek a mesenézés még meg is felelhet, de kínlódás is lehet belőle) -
cidalain
veterán
válasz
kerlac #87807 üzenetére
Ha a 150-et a leghatékonyabban ki akarod használni akkor szerintem Xiaomi pad 5.
Samsung már nem mai csirke, de végülis vehető, de hardverileg nem egy erőgép, kevésbé alkalmas gépigényes 3D játékokhoz. Hasonló hozzá a Lenovo P11, amit pl Banggood-ról 75 körül meg lehet venni 6GB rammal - nem jobb, de jelentősen olcsóbban hozza kb ugyanazt a szintet, mint a Samu. Bár mondtad hogy itthon vennéd, de azért bedobtam (itthon a 4Gb-os 85 körül). Itthonról még pl a Lenovo P11 Plus lehet az alternatíva, 100-110 körül van most.Kérdés persze, hogy milyen játékokat futtatna a gyerek :)
-
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #87795 üzenetére
Régebben a Samu biztosan a kijelzőbe tette a spéci réteget a tollhoz. Volt is olyan tabjuk, aminek két verziója volt: amelyikbe betették és tudott tollal menni, és amelyikből kihagyták, de ezt leszámítva hardverileg egyforma volt.
Lehet, hogy azóta változott. Én egy Samu Tab Active 2-t használok S-Pennel, és ennek a tolla biztosan passzív, nincs benne áramforrás. De a tableten megjelenik a toll hegye akkor is, ha 1 centire van a kijelzőtől, és van a tollon nyomógomb is, amivel egy rajzoló menüt lehet előhívni, de ez is csak akkor megy ha a toll nagyon közel van a kijelzőhöz.* UPDATE: És valóban. Induktív stylus az S-pen. A kijelzőnek van elektromágneses tere, ha közel viszed akkor ez ad energiát a stylusnak. Hasonló elven mint a vezeték nélküli töltés. De itt nem töltünk semmit, minimál energia kell a cerkának, és csak akkor, amikor használjuk. Szerintem a nyomásérzékenység továbbra is a kijelzőben van, így a cerka használat közben nem kommunikál az eszközzel. (Ezt ki fogom próbálni hétfőn)
@NGA
Rajzolni tök jól lehet a Samu S-Pennel is. De ha tervező rajzolásról van szó, akkor valóban jobb lehet az Apple, de nem a cerka, hanem a szoftverek miatt. -
cidalain
veterán
Na itt a következő bibi, nézzük milyen tollak vannak:
1. A Samsung S-Pen képes nyomáserősséget átadni, de maga a toll egy passzív cucc. Náluk a kijelzőben van egy spéci nyomásérzékeny réteg (bár a passzivitás mondjuk nem 100%, mert pl egy gomb van rajta, de hogy tölteni nem kell, és szétszedni sem lehet elemet cserélni az biztos, mert most megnéztem)
2. Aztán van olyan is, akinek aktív a tolla, van benne elektronika, akku/elem, és a nagy truváj a tollban van, ami mondjuk BT-n keresztül küldi át a jelet a tabletnek (pl Apple pencil). De vannak off gyártóknak is ilyen cuccai, de azokhoz általában spéci SW is kell, a facebook messengerben nem fogsz tudni nyomásérzékenyen üzit írni (pl Wacom)
3. Aztán van a sima passzív bumszli végű toll (passzív kapacitív stylus), ami gyakorlatilag csak helyettesíti az ujjad, kisebb is annál, de azért vastag
4. Aztán van az aktív kapacitív toll, ami ugyanúgy csak bökni jó, de mivel van benne akku/elem sokkal vékonyabb heggyel is létre tudja hozni azt az elektromos mezőt, mint a bumszli, vagy az ujjad hegye.Szóval az a kérdés, hogy mit szeretnél csinálni a tollal: Milyen SW-ben, milyen feladatra használnád?
A 3. és a 4. verzió szerintem nem sokat ér. Ha van ujjad, akkor ingyen tudod ugyanazt saját kézzel.
Az 1. és 2. verzió általában gyártófüggő, jó párnak van saját megoldása, ami más-más elven működik. Samujé pl nem fog ceruzadőlésszöget érzékelni szerintem. De pl nem is látom hogy az mire lenne jó. De nyomást tud.Legolcsóbb ilyen komplett Androidos megoldás sincs 100 alatt. Összefoglalóban szuperül le van írva hogy melyik támogat tollat, de van ahol azt külön kell megvenni, alapból nem adják.
Samsung - S-Pen
Lenovo - Precision Pen
Huawei - M-Pen
Xiaomi - Smart Pen -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87777 üzenetére
persze, az a lényeg, hogy a mágnesnek ott kell lennie, ahol a szenzor van.
csak a szenzor nem látszik, ezért írtam, hogy gyakorlatilag a tablet szélén, élén végig kell vinni a mágnest, mert bárhol lehet: oldalsó él közepén, sarokban, akárhol, de akár a képernyő alatt is (de az nem valószínű) -
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87774 üzenetére
maga a mágnes a szenzor párja. nem csak azért felel hogy rápattanjon a tokra a fedél, hanem a hall szenzor is azt veszi észre. tehát ha a tablet élén huzogatsz egy mágnest (viszonylag erősebbet - pl HDD-ből bontott mágnest), és van benne Hall szenzor, akkor egy ponton be kéne zárnia a képernyőt.
-
cidalain
veterán
válasz
#46824192 #87772 üzenetére
Ez egy kb 3 éves gép, innen a fórumról nem valószínű hogy valaki vett volna 2/32 verziót, mert minek szivatná magát a 2GB rammal, ha van 3GB-os verziója is.
Hivatalosan A11 is van rá.
De, hogy mennyire akasztja ki az A10 vagy az A11 azt nem tudjuk megmondani. Külföldi tesztek, videók inkább a 3GB-osról lesznek, így nem nagyon releváns.A véleményem az, hogyha a jelenlegi A9-es rendszerrel vállalhatóan fut, akkor hagyd a fenébe a frissítést. Ha zavaróan döcög, akkor be lehet próbálni a frissebb Androidokat rá, rosszabb úgyse lehet felkiáltással. Aztán vagy jobb lesz, vagy nem
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87764 üzenetére
elvileg igen, de nagyon nehéz felszedni.
damil vagy cérna kell, sarkánál alátenni, és elhúzni keresztben. de egyből megpróbál visszatapadni. feszíteni nem szabad, eltörik. utána alaposan tisztítani kell megint az üveget is, meg a kijelzőt is. elég nagy vesződség, szerintem nem lesz olyan, mintha újat raknál fel, de adott esetben lehet próbálkozni. -
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #87760 üzenetére
rossz a technikád:
1. leveszed az eszközről a tokot, szilikon védőt, mindent
2. tisztára kell törölni a kijelzőt, alkoholos cuccal (vagy adnak, vagy pl szemüvegtörlővel)
3. rápróbálod az üvegfóliát
4. papír alapú maszkoló ragasztószalaggal egyik oldalt rögzíted a hátuljára (szigszalag, cellux nem jó mert nyúlik)
5. addig maszatolsz, amíg fixen jó pozícióban van
6. felhajtod az üveget, ha van szösz áttörlöd mégegyszer a kijelzőt
7. leszeded a védőfóliát, majd rádöntöd a kijelzőre
8. középről szélirányba rásimítod, hogy kijöjjön a levegő -
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
Ezt a részét passzolom, hátlapot már szedtem le, akkut, szalagkábelt már cseréltem, de kijelző, touch téma eddig kimaradt.
Elsőkörben megnézném hogy van-e külön touch panel a tablethez. Ha van, akkor cserélni is lehet önmagában csak ezt. Aztán go youtube, xy tablet touch screen replace. Ha van videó, akkor azt kell követni :) -
cidalain
veterán
Azért kérdeztem, mert ha a LCD lenne törött, akkor nem lenne kép.
Mivel az érintő is jó, így azt sem kell elvileg cserélni.
Nem tudom milyen az adott tab kijelzője, de ez alapján lehet hogy van egy front üveglap az LCD és a touch panel előtt, és mintha csak az sérült volna? Nincs rajta tempered glass gyárilag? Nem az tört el?
De legrosszabb esetben ha ilyen nincs, akkor a touch screen a legkülső réteg, így elég lenne csak azt cserélni (ami jó, mert töredéke a komplett LCD+touch árának) -
cidalain
veterán
válasz
viztelen #87662 üzenetére
Direktben egyik sem rendelkezik már (mini)HDMI kimenettel, nem divat. Ugyanakkor ez megoldható az USB Type-C csatin keresztül is, de támogatnia kell a tabletnek is (tehát egy random Type-C csatis gép nem tudja ezt). Samsungok tudják Tab S4-től felfelé, iPadek (nagyjából 2020-21-től), meg azt hiszem a Lenovo P11 Pro is tudja (persze ennek alaposan utána kell járni, ezt most ne vedd készpénznek)
-
cidalain
veterán
ha valami nem google certified, akkor nincs rajta gyárilag google play, meg ilyesmi. külön kell rámókolni (ha lehet). ha google certified egy androidos eszköz, akkor a google cuccai gyárilag rátehetők, és rajta vannak már akkor, amikor megveszed.
(gondolom itt az első szériánál még nem volt meg, ezért is írja a gyártó, hogy frissítsed a hivatalos oldalukról a szoftvert, és akkor már rajta lesz, ami eddig nem volt) -
cidalain
veterán
(az érintés megy egyébként?)
Ha az eladó elismerte, akkor a visszakapott pénzből rendelj egy másikat, ezt meg aprón add el hibásnak 10-ért.
Tényleg nem hülyeségből írom. Ha egy ilyennek nem magad állsz neki, akkor akármilyen guruhoz mész 5000/óra alatt meg sem hallgatja a problémádat. Ha profi, és be is szerzi a kijelzőt, és garival összerakja, akkor csak a munkadíja 10 felett lesz. + A kijelző.
Egyszerűen nem éri megcsináltatni. Ha magadnak szopsz vele akkor esetleg, de ha a csere kijelző drága, akkor lehet, hogy úgy sem. -
cidalain
veterán
Tökmindegy. Legyen ismert márka, annak legalább nem összecsapott a szoftvere, mint egy noname-nek.
És legyen benne 2 GB ram, hogy a rendszer önmagát el bírja futtatni kb normálisan. Méret legyen olyan amit kényelmesnek tartasz, mondjuk ha kézben tartva olvasol, akkor 7-8" gondolom, a 10 már nagy és nehéz. Felbontásnál a HD-ra törekedj fullHD esélytelen ennyiért. Még a Huawei Matepad is bevállalható, Google nincs, de PDF olvasó ott is van. -
cidalain
veterán
válasz
Pyttawrx #87620 üzenetére
Lehet hogy az audio jacket néztem DC-nek, bocsi.
Az a lényeg, hogy belül milyen tápegység van. Nyilván akkor ebbe olyan van, ami 5V-ról is megy meg 12-ről is (értelemszerűen akkor a kettő között is jó eséllyel működik, pl 9 voltos töltővel). A 12 van ráírva - nem véletlenül, az 5 meg szerintem az USB szabvány miatt kell, hogy működjön.
(Nálunk pl olyan ipari műszereket gyártanak a srácok, aminek az inputja 8-32V között bárhol lehet.) -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87617 üzenetére
Bármi jó, ha a kimenete olyan, mint amit az eszköz vár. A csatlakozó szokott általában problémás lenni, de ha DC jack, az jó, olyanból sokféle szerelhető kapható elektronikai boltokban, onnantól meg kicsi barkácsmunka.
A Volt értéke a lényegesebb nem odaillő adapter esetén, azért az inkább egyezzen meg. Az Ampernél arra kell figyelni, hogy az adapter legalább akkora legyen, mint amit az eszköz vár. Ha az adapter többet tud, az nem baj, mert a vezérlő az eszközben van, annyit vesz fel az adapterből ami neki kell, így ha 12V 2A az igénye, azt egy 12V 3A-es töltővel is simán megoldható (ellenben egy 12V 1A-essel már nem - tölteni fogja, de lassabban mint az elvárt, így erős használat párhuzamos töltés esetén is simán lehet hogy csökkenni fog az akkukapacitás)
(Én pl 3 ceruzaelemes (4.5V) ledes karácsonyi díszcsíkot simán átalakítottam, rátettem egy USB csatit, és telótöltővel (5V) üzemeltettem - kicsit erősebb lett a fénye a nagyobb fesz miatt. De persze ez egy 1 dolcsis ledcsík, egy műszaki eszköznél törekedni kell az azonos feszültségre) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Pyttawrx #87611 üzenetére
Mondanám, hogy a 12V az a gyorstöltő, de ez 8 évvel ezelőtt még nem volt divat a mobileszközök piacán.
Alapértelmezetten 5V töltő el töltsed a microUSB-n, a 12V-t nem tudom értelmezni ilyen régi eszköznél, hacsak nincs DC aljzata is a cuccnak, azon keresztül esetleg lehet 12V -
cidalain
veterán
válasz
tpeter77 #87603 üzenetére
Első kérdés, hogy garis-e még? A típust elvileg 2 év graival adták hivatalos viszonteladók, így simán lehet, hogy igen. A TMX a hivatalos szerviz.
Ha még garis, akkor kontakt a bolttal ahol vetted, hogy a szerviz elhajtott, nem tudja javítani, így pénzvissza, vagy oldják meg ők a javíttatást (de nyilán ugyanoda küldi ő is)
Ha már nem garis, akkor mindegy hova viszed, hivatalos szerviz csak egy van itthon, és azt már kipipáltad. Meg amúgy is, lehet hogy drága lesz.(ha fastboot van, más nem indul az sw hibára utal. ha sw-t nem tudott rátenni a szerviz, akkor vagy balfék volt a szervizes, vagy tényleg hw hiba is van.
otthon megpróbálnék rátenni egy gyári romot. ha nem megy akkor tényleg hw hiba van, de akkor az komolyabb: háttértár, alaplap jellegű, amit nem éri meg cserélni saját költségen) -
cidalain
veterán
válasz
HoTaZo #87589 üzenetére
a tablet piac eleve egy szűk szelete a mobileszközök piacának, egy gyártó évente kihoz pár példányt max, ellenben tízszer annyi mobiltelefont mondjuk. a legújabb, legerősebb rendszerchipeket lehet, hogy nem is kapja meg a táblagép.
alapvetően igaz tableteknél, hogy egy jónevű gyártó csúcskategóriás terméke tartalmazza a legjobb hardvert, a legnagyobb odafigyelést a szoftver terén, ugyanazon gyártó közép és alsókategóriás termékeivel szemben.a lényeg inkább az, hogy mire akarod használni a készüléket, és tényleg nem utolsó szempont, hogy mennyi is az annyi. nyilván akkor van probléma, ha valaki kompromisszummentes rendszert, és erőgépet akar játszásra, de cserébe van max 85 ezer forintja rá. az megvesz valamit az adott árért, és a csomag nem találkozik az elvárással. és puffog, hogy az egy rakás szar. holott nyilván nem az.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87550 üzenetére
Hogyne az is sokat számíthat. Néha azt érzem hogy a kínaiak "google" programozók egyébként (nálam ez azt jelenti, olyanokra használom, akik a full programjukat stackoverflow-ról, egyéb hasonló oldalakról ollózzák össze totál igénytelenül)
A végeredmény az, hogy oké megy-megy kicsit sokat fogyaszt, kicsit döcög, de megy. Többé-kevésbé. -
cidalain
veterán
válasz
Balanna #87548 üzenetére
Nem, nem te voltál zavaró, hanem inkább az érvelés.
Miért kell kerülni azt, amit nevén lehet nevezni? Persze tudom, mert az egyszeri embernek így csak azt kell látni hogy a 6 meg 8 GB ram tényleg több, mint a 4. És ezt össze tudja hasonlítani. Mert végszükség esetén használja az ujjacskáit.
De ha azt mondom P22T, P90, G90, SD855, SD865 akkor ez a többségnek kínai.És mégegyszer leírom a lényeget: nem azért akad egy tablet mert 4GB ram van benne, hanem azért mert gyenge az adott tabletben a rendszerchip. És attól, hogy egy eszközben van 8GB ram, még nem feltétlenül jelenti azt hogy abban bikaerős a soc (általában persze igen, de mivel a ram a soc-hoz képest fillérekbe kerül, nemsokára simán lesz 8GB ramos cucc középkategóriás rendszerchippel, hisz a gyártók sem hülyék)
A megközelítési elvvel van a bajom. Ha valakinek erős gép kell, az olyat vegyen amiben flagship soc van, és ne a ramot nézze.
-
cidalain
veterán
válasz
Balanna #87546 üzenetére
Mindegy is mit próbálsz ki, amíg azt gondolod hogy a memória és a háttértár mérete adja egy tablet teljesítményét (és ez az elsődleges, ami alapján modellt választasz) Imént is ezeket emelted ki, holott alapvetően valószínűleg a számítási teljesítmény kevés az igényeidhez, azért vannak akadások. Az meg nem memóriakérdés, hanem soc kérdés.
De persze vehetsz 6 vagy 8 GB ramos tabletet, de az sem attól lesz jó, hanem hogy jellemzően ilyen ramot csúcsgépekbe raknak, amikben már egyéb hardverösszetevők pl a Soc is felső polcról lett belerakva, és nem egy alsó közepes Mediatek P22T mondjuk.
-
cidalain
veterán
válasz
superTibcsi #87543 üzenetére
A wines tabom is olyan volt, bekapcs után nem tudtam beírni a jelszót, mert nem ment a tapi (usb egér, és bill segítségével ment).
Restart után jó volt. Ez így ok volt, eleinte csak minden kb 10. bekapcskor nem ment. Aztán egyre többször nem. Aztán már sehogy. Akkor szedtem szét (már nem volt garis akkor sem amikor először előjött a gond)
Ha még garis, akkor egyértelműen először reklamálni kell. -
cidalain
veterán
válasz
superTibcsi #87533 üzenetére
(nem iplay 40, és nem is android, de nekem windowsos tabletnél hasonló hiba az érintőpanel szalagkábel érintkezésének hibájából volt. A vége egy szalagkábel csere lett kb 5 USD volt Aliról)
-
cidalain
veterán
válasz
user112 #87512 üzenetére
Az A8-ban is 4 hangszóró van elvileg.
A Realmeben 18W, a Samuban 15W gyorstöltés van, tehát ez is egál. Akkuméret is kb egál.
A proci/grafikus chip is kb egyforma teljesítményű.
A Realme képernyője 5:3 arányú, a Samu a szokásos 16:10 (hogy összehasonlíthatóbb legyen a Realme 5:3 aránya 16.6:10 átváltva, azaz a hosszabb oldal kicsit még hosszabb, +80 pixel)Nem tudnék dönteni érdemben. Valszeg Realme-t vennék, de csak mert a Samu OneUI nekem nem áll kézre, de ennek semmi köze a melyik jobb kérdéshez. Ha valakinek a Samu amúgy bejön telóban, annak nyilván nem lesz ilyen kínja
-
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87505 üzenetére
realme pad-et (4/64) itthon is megkapod 80 alatt (de figyelni kell mert kapható itthon 3/32-es is) 190€ + postával biztosan nem bohóckodnék ezzel Aliról (kínai raktárból pláne nem, de EU-ból sem) Amazonos ár + posta esetén nyerhetsz mondjuk 5 rugót az itthon árhoz képest
-
cidalain
veterán
válasz
cserewarrior #87500 üzenetére
Na, ez így már korrekt leírás.
Az iphone automatikusan kikapcsolja a hotspotot, ha a bekapcsolást követő 90 másodperc alatt nem csatlakozik hozzá senki - kérdés hogy a Huawei-jel benne voltál e ebben a másfél percben?
Ha igen, akkor még azt ellenőrizném, hogy ha kikapcsolod a jelszavas védelmet az iphone-on a hotspothoz, akkor tud e kapcsolódni. Ha igen. Akkor valami jelszó gond lesz (pl jelszókódolás mindkét oldalon egyforma). Ha nem akkor valami más (pl az átviteli frekvencia azonos e - 2.4 vagy 5GHz)
Persze ezek csak tippek. Simán lehet hogy nem komálják egymást. -
cidalain
veterán
válasz
cserewarrior #87496 üzenetére
Nem bántásiból írom: Mivel a leírásodban is tartalmi hibák vannak, így el tudom képzelni, hogy a megvalósításba is valahol hiba csúszik.
Azt írod többször is, hogy a tablethez csatlakoznál. Ez így nem jó, a tabletnek kell a telefonhoz csatlakozni. Pontosítva a telefon által generált hotspothoz.
Az APN a mobilhálózati hozzáférési pont neve, értelemszerűen a mobilszolgáltató adja, és ott van beállítva, ahol a SIM kártya van. Jelen esetben a telefonban. A netezéshez kell ez. Hotspothoz nem kell. De hogy a hotspoton keresztül tudj netezni ahhoz nem közvetlenül de természetesen szükséges.Szóval a feladat:
A telefon net-ét kell megosztani, amihez a tablettel csatlakozol.
Ehhez a telón létre kell hozni egy hotspotot, jelszót állítasz be.
Tableten a wifi menübe mész. Megkeresed a teló nevét (ami a hotspot neve), majd a jelszóval csatlakozol a telefonhoz. -
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87482 üzenetére
Az más, ha úgy kérded, hogy csak a rendszer mennyi memóriát használ. Ez releváns lehet, de hogy hány böngésző tab van nyitva az kevésbé hasznos infó, mert nem mindegy milyen oldal: egy statikus szöveges cucc, vagy egy js-sel teletolt oldal.
A Smart Covereknél kell hardveres támogatás a gépben: vagy mágneses érzékelő, vagy közelségérzékelő. Szerintem ilyen középkategórás Lenovoban ezek nincsenek. Ugyanakkor kapható hozzá smart cover de hogy ez valóban smart cover, vagy csak az a neve, az kérdéses.
-
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87466 üzenetére
A memória azért van, hogy tele legyen. Ha nincs tele, akkor vagy kevés dolgot használtok egyszerre, vagy annyira erős a memókezelés, hogy feleslegesen üríti ki a cuccokat, így legközelebbi használatkor lassabban indul majd el (persze itt másodperc alatti különbségre kell gondolni)
Átlag használat mellett 1.5-2 GB biztosan szabadon lesz annál is (de tény, attól nem gyorsabb a tablet ha 2 GB szabad, mintha csak 0.5 GB lenne szabad) -
-
cidalain
veterán
Én is lestem, lecsekkoltam. Gsmarena szerint az LTE verzióban A-GPS van, ami a mobilhálóról kap valami nem túl pontos koordinátát, GPS műholdakat nem lát. Ebből következne az is, hogy a wifi only tényleg nem tud navigálni.
Persze tényleg jó lenne ezt valakinek megerősíteni -
cidalain
veterán
válasz
komam1111 #87402 üzenetére
(megértem. nálunk is a céges wifi hálózat csak netet ad, de nem elérhető róla a vezetékes hálózat, a szerverek, stb)
Ugyanakkor megfelelő konfigurációval ki lehetne nyitni és összekötni a rendszert úgy, hogy a hálózat ne legyen sebezhető a wifi felől. Bár ezt 15 telephelyen valóban problémás normálisan menedzselni, és felügyelni. De persze ez már informatikai kérdés, nem tablet topicba való. -
cidalain
veterán
válasz
ITHero.hu #87395 üzenetére
Van elég hely a műszerfal környékén, ahova egy 10"-os gépet ki tudsz stabilan rakni (ma nincs már értelmes 7-8" méretű tablet)? Ezek már kb 25x15 centi méretűek, és jellemzően fél kilónál nehezebbek. Ablakra cuppantós tartóból az olcsó nem fogja elbírni, másrészt a nagy méret a fél világot kitakarja.
Nem lebeszélni akarlak, de lehet hogy egy 6.5-7" körüli telót egy személyautóban ezerszer egyszerűbb elhelyezni. (Ha újfajta a kocsi, és van fedelzeti számítógép nagy kijelzővel, akkor teló + Android Auto a te megoldásod) -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87392 üzenetére
ok, de ha ott van a Talkband, akkor tökmindegy, hogy a tabot, vagy a telót nem veszem elő.
szerintem az egyetlen előnye ha a tab tud telózni, hogy akkor nem gáz ha a teló bent marad a kocsiban a terepi munkánál - vagy direkt nem viszem magammal a telót IS. egyébként meg a teló gyakorlatilag már egy plusz végtagja az embernek, mindig vele van. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87389 üzenetére
előfordulhat. persze aki tablettel telefonálni akar az úgy járt
#87390 kiserik
Én használom a régebbi Active 2-t, az elég jó szerintem., bár nyilván nem ugyanaz a kettő.
A max 780 nits papíron elég jó, nem tudok most hirtelen másik tabletet ami tudna ekkora fényerő értéket, 4-500 körül szoktak lenni általában. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
komam1111 #87382 üzenetére
Nagy meló lenne a vezetékes részt wifire ugrani?
Ha a céges telephely kicsi, vagy az 50 tablet helyileg koncentrált (akár 1-2-3 blokkba), akkor talán egyszerűbb a vezetékes hálóhoz wifi access pointokat tenni, és mondjuk az új tabokat már wifin ráereszteni a hálózatra. Megfelelő AP konfiggal kizárhatod az egyéb eszközök wifire csatlakozását. Nem kéne egyszerre gépparkot sem cserélni, mert bármikor bármilyen gépet vehetsz majd nem kell ezt az Ethernet adapter kompatibilitást tesztelgetni. -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #87380 üzenetére
Szerintem is itt van a gond. Adott egy olcsó tablet, benne egy töltésvezérlő panel, aminek alapvetően két feladata van:
-Töltéskor megfelelően vezérelje a bejövő áramot, hogy az akkut a lehető legideálisabb módon tudja tölteni
-Külső eszköz OTG-n keresztüli csatlakoztatásakor az ellenkező irányba, tehát kifelé biztosítson energiát az akkuból ennek az eszköznek úgy, hogy közben a tablet működésére is megfelelő mennyiségű kakaót kell kivenni az akkuból.Belátható, hogyha egyszerre akarok tölteni, és külső eszközt használni, akkor tulajdonképpen két irányba is folynia kellene az energiának ugyanazon a vezetéken. Ez nyilván nem működhet. Kérdés, hogy miért, és hogyan megy ez mégis más készülékeken ugyanezekkel a hardverekkel?
Kezdjük egy rövid OTG ismertetővel. Alapvetően az OTG úgy működik, hogy a csatlakozóban van egy OTG jelző láb, ami a GND-re van kötve a külső eszköz oldalon (vagy az eszközben ha direkt csatlakoztatható, vagy az OTG-USB kábelben). Ha ez nincs, akkor a csatlakoztatás nem OTG, és a tablet nem küld kifelé tápot, így meg külső eszköz értelemszerűen nem fog működni.
Mit csinál az olcsó tablet rosszul, és a másikak mit csinálnak jól?
Ahol jól működik a dolog, ott valószínűleg az OTG eszköz nem a tablettől kapja az energiát, hanem a külső töltő felől. Így a táp vezeték szabad, mehet befelé a töltés az akkuba közben.
Az olcsó tabletben kb úgy lehet megolva, ha rádugsz egy OTG eszközt, akkor a táp menjen kifelé. Míg az értelmes eszközben meg úgy, hogy ha bedugunk egy OTG eszközt ÉS nincs külső táp akkor menjen kifelé, de ha bedugjuk ÉS van külső táp, akkor a táp befelé jön (az akku töltődik), a külső eszköz tápellátása ilyenkor nem a tablet feladata. -
cidalain
veterán
válasz
Nyuszibogyó9 #87324 üzenetére
Bármi másban van GPS.
Gsmarena.com oldalon keress rá a kiszemelt utódra, ott korrekt a specifikációlista, és a sensors részben látszik hogy tud e GPS-t az adott modell, vagy sem.
Vagy gyere ide megkérdezni :)
Lenovo P11, P11 Pro ami hasonlóan Snapdragon procis, ami GPS-hez talán jobb.
P11 gyengébb, de olcsóbb is, csak navihoz elég bőven. -
cidalain
veterán
válasz
Nyuszibogyó9 #87320 üzenetére
Csak a Pro verzióban van GPS.
Ha online vetted itthon, akkor állj el a vételtől, a GPS dolgot nem tudod megoldani külső vevővel (max teló GPS jelét megosztani, de az meg már macerás hosszú távon, illetve nem minden esetben megoldható)
Ha külföldön vetted, akkor nem tudsz elállni, viszont jobb áron vetted mint itthon, ezért árában, bukó nélkül el tudod adni akár itt aprón. -
cidalain
veterán
válasz
#99618560 #87309 üzenetére
Á, ilyet nem vennék, ez tuotál noname (az ilyenek paraméterei is néha kamuzósak már eleve a gyártó részéről is)
Vagy pl amit írtam Umax, vagy akkor körülnéznék Banggoodon valami Alldocube, Teclast, Chuwi 10-es-ért 100-150 usd közöttPl alldocube iPlay 20S banggoodról BGaff133 kóddal 120 USD, plusz okosított posta.
-
cidalain
veterán
válasz
#99618560 #87295 üzenetére
Bármi, amiben minimum 2 GB ram van (de 3 ajánlott), és 10" FHD kijelző. Ez mostanában olyan 70-80 körül szokott lenni (Samsung tab A7, Lenovo M10 FHD Plus)
De ha nem kell jónevű brand akkor az összefoglalóban ajánlott Umax Visionbook 10C az Alzáról 50 alatt is bőven jó csak képnézegetésre.vihartigris
Persze mert neked egy torta kellett. Megenni.
De valakinek A torta kell pózolni, megosztani, stb; ezredik a sorban a megenni. Az meg akarja nézni, hogy milyen a mancsőrjáratos torta, az elzás, ha formatortát rendelne, akkor kb mit várhat el a cukrásztól. Egyébként meg vicces, hogy mi akarjuk megmondani egy cukrásznak, hogy ő hülyeséget gondol, az ő vevői biztos nem kérnek majd ilyet, aki eddig kért az hülye, felejtse el, inkább nyomtasson könyvet, stb. Nyilván azért jött ide mert ez az ügyfeleinek az igénye. Lehet hogy nekem, meg neked nem, de aki tőle akar tortát, annak igen. És úgy gondolja megéri beleinvesztálni kb 50-70 rugót, hogy egyszerűen tudja mutogatni a portfóliót. -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87292 üzenetére
Ha a program azt mondaná, hogy azt csinálsz, amit akarsz, akkor nem kéne a program, többet nem futtatnád (nem jelenítene meg reklámot, vagy nem fizetnél a reklámmentes verzióért)
A android alkalmazások topicban is inkább azt vallják a hozzáértők, hogy a battery/memory/task/application manager/optimizer/cleaner stb appok nem csinálnak semmi olyat, ami nélkülözhetetlen. -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87289 üzenetére
Ezeknek a modem lítium akkuknak tökmindegy. A töltési ciklus szám ami a lényegesebb az élettartam szempontjából. Tehát ha egy akkut napi egyszer töltesz, egy másikat meg napi kétszer, akkor az első kétszer annyi ideig lesz használható élettartam szempontjából. Személyes tapasztalatom, hogy én még sose cseréltem lítium akkut ilyen kütyükben, van ami már 5+ éve megvan.
-
cidalain
veterán
Totál átlagos paraméterei vannak, 3 GB rammal belépő, a 4 GB ramos kb Lenovo M10 plus szint. Ebből következik, hogy a 3 GB-os 40-45, a 4 GB-os 50-55 körül lenne kihagyhatatlan vétel szerintem. Sw-ről semmit nem tudok, és az nagyon számít.
De szerintem ennyiért nem lehet beszerezni, ha kicsivel lesz mondjuk a Lenovo alatt árban, akkor a Lenovot venném -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
venom8888 #87178 üzenetére
Nem használtam még a Huawei rendszerét, de szerintem a gesztusvezérlés kikapcsolásával visszarakható alulra a három gomb.
Mivel ez a huawei nem támogatott a Google által, így az Androidon megszokott gyári Google appok nem, vagy nem úgy érhetőek el, mint más készülékeken. Nincs Play áruház, Huawei alkalmazásbolt van, onnan kellene telepítened YouTube lejátszó appot, és Google kereső appot, ha van. Ha nincs, akkor marad a böngészőben való elérés. -
cidalain
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magisk
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest