- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
meszespista #33363 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy megbízhatóság alapján nem vinnék oda kínai bérgyártmányban készülő modellt, mert nagyobb a valószínűsége, hogy lesz valami baja, vagy elromlik, mint hogy nem.
-
z0d1AK
nagyúr
Ezerszer írtam már, tabletet, telefont venni úgy érdemes, hogy kiválasztasz egy dátumot, mondjuk a holnapot. Akkor megnézed, hogy melyik tablet az,a mi a legjobb neked. Ha megvan, akkor megveszed/megrendeled, majd nem nézed tovább a kínálatot, mert mindig lesz újabb, jobb tablet amire megéri várni és így sosem lesz tablet. Látod, hazai piacon még RK3188 sincs, ki tudja, hogy Cortex-A15 alapú kínai tablet mikorra érkezik (súgok: nem mostanában).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kelzsoca #33328 üzenetére
Akár egy ilyen, iPad mini másolat sem volna rossz, persze kérdés az is, hogy mennyire közelíti meg majd a minőség és a kialakítás az Apple készüléket, gondolok itt anyaghasználatra, vékonyságra főképpen. Az nem meglepő így előre sem, ha közelébe sem ér majd az akkumulátor időben.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gyuszmó #33300 üzenetére
Középkategória igazából. A kijelzője szépen néz ki, bár nem a legjobb, 1024×600 pixeles felbontású, de igazából sokszor elég lehet.
A proci 2×1 GHz-es, azzal nincs gond szerintem, mondhatni a Galaxy SIV-ben is felesleges a nyolcmagos 1,6 GHz-es Exynos...
Igazából viszonylag erős a támogatottsága is, tehát nem rossz választás szerintem. -
z0d1AK
nagyúr
,,csak szerencse kérdése, hogy tudja kezelni vagy sem"
Én olyat még semmilyen termék specifikációjában nem láttam, hogy egy funkció szerencse kérdése. Érdekes.Amúgy ha olcsón akarod megúszni, akkor igazából az xTAB-100dci nem rossz 55-ért, ha megjön. Nagyobb gyártók értelmesebb 10"-os tabletjei igazából közel kétszer ennyi, 100 ezernél kezdődnek.
-
z0d1AK
nagyúr
Az igazából 100%-volt, hogy repedt kijelző nem garanciás, így csak pénzért javítható. Nekem az sem meglepő, hogy csak LCD-vel együtt cserélhető.
Egyébként köss rá egy HUB-ot, HDMI-t csatlakoztasd a tévéhez. Így kapsz egy felokosított tévét, billentyűzet, egér és még már-már PC-ként is használható, persze kérdés, hogy mennyire lesz gyors. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Ateess #33231 üzenetére
Töltés szempontjából nincs extra igénye. Mikor kiveszed a dobozból, máris használható, ráérsz tölteni akkor, ha lemerült. Nem kell hosszú órákig tölteni, kisütni, stb.
Mivel új modell még, igazából tartozékot ami ehhez a modellhez tartozik, biztosan nem találsz még. Univerzális belebújtatós tokok vannak, ami bármelyik 10,1"-os tabletre jó. Hátlapi fólia biztos nincs még, az jó kérdés, hogy az előlapi fólia mérete milyennek kell lennie majd, egyezik-e vajon valamelyik korábbi ASUS-szal. Ha nem, akkora arra is várni kell.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Maxtreme #33208 üzenetére
Igazából a leírtaknak leginkább a Nexus 7 felel meg. Az összeszerelési problémák hülyeség. Ezek még úgy a legelső hónapban kiadott daraboknál fordulhattak elő. Én augusztusban vettem, akkor már semmi gond nem volt, egyik korábban sokaknál megjelenő típushibás nem produkálta.
-
z0d1AK
nagyúr
Igazából nincs igazad. Adatmásolás egy ismeretlen gépre iTunes nélkül nehéz, de megoldható, hiszen ilyenkor mass storage módban a képek, videók letölthetőek. Emellett meg ott a Dropbox, Google Drive, SkyDrive, amivel még vezeték sem kell.
Billentyűzet egy van, de minek több? Bőven jó, talán még jobb is, mint a legtöbb androidos klaviatúra. A memória bővíthetőség hiányát sosem éreztem a 16 Gbájtos modellekkel, de még androidnál sem. USB-s cuccokat meg minek akar valaki használni? Igazából a mobilitás kiherélése, de alapból nevetségesen gagyi a szememben, mikor egy drága tabletből pendrive, vagy hasonló lóg ki. Utóbbi amúgy akár iPaden is megoldható, buhera nélkül is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Ateess #33178 üzenetére
Feltételezem 110-ért a Note 10.1-egy egy adócsaló SufniGSM-ben láttad, ahol áfa nélkül vehetsz meg egy használt készüléket 1 év Sufni garanciával és még az is lehet, hogy doboz helyett egy zacskóban kapod meg.
Hivatalos forgalmazásában 24+2 hó Samsung garanciával és áfával 130-ba kerül. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
geryshepherd #33159 üzenetére
Ez az az eset, amikor boldog-boldogtalan hozzáférhet az internethez és ha úgy gondolja, csinálhat egy webáruházat.
Mondhatni az is hülye, akinek megfordul a fejében, hogy ez nem kamu. Feltételezem, hogy nem véletlen az, hogy csak előreutalással és PayPallal lehet fizetni.
Egyébként érdekes, hogy elvileg cég áll mögötte, persze ezek lehetnek kamu adatok is.
Korábban volt itt más is, aki 15 ezres csúcsszuper tabletet rendelt valami ismeretlen magyar webshopból "ennyiért mit veszíthet" alapon, aztán meg futhatott a pénz után.
Épeszű embernek nincs itthon felesleges pénze ilyenre és gondolkodik azon, hogy miképpen lehetne igaz az, hogy mindenhol a legolcsóbb tablet 20 ezer körül van, erre jön egy jólelkű webshop aki merő jó szándékból ad egyet 6500-ért, holott annyiért még Kínából sem lehet megrendelni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
sultansmith #33150 üzenetére
Szerintem jó szemmel sem mindig jobb a kisebb kijelző a 16:10-es 7"-os kijelzők nálam például út közben voltak kényelmesek, otthon már kevésbé.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
sultansmith #33145 üzenetére
7"-ban a belépőszint kezdődik 20-30 között. Ennyiért 10"-ost nem hogy jót nem találsz, de még szart sem. Talán használtban van valami 1,5-2 éves hulladék, bár az talán már csak levélnehezéknek jó. Ha mindenképpen 10"-os kell, akkor duplázni kéne a kreditet...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
szilva01 #33119 üzenetére
Akkor viszont még rosszabb a helyzet, mert itt nem annyira egyszerű a helyzet, hogy csak belepattintod a ConCorde alaplapját és jó lesz. Ha a CC eltérő LCD vezérlőt, vagy hasonlót használ - ami elképzelhető - , akkor semmire sem mész vele. Ebből a szempontból mondhatjuk azt is, hogy nem sok lehetőséged van a javításra. Esetleg próbáld meg ott, ahonnan vettétek, bár a sok ilyen noname tablet forgalmazója semmilyen szerviz hátteret nem tart fenn...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
szilva01 #33117 üzenetére
Igazából azért, mert kívülről hasonlít, még nem biztos, hogy jó lesz az alkatrész, na meg kérdés, hogy ez a gomb letörés milyen mértékű károkat okoz. Ha tényleg hasonlít a Concorde tabletjére, esetleg lehet érdemes volna rászánni a pénzt és velük megnézetni, hátha fizetős javításban meg tudják normálisan csinálni. És hasonló módon jártam el korábban egy Angliából jött tablettel, csak azt a Koobe-nál javíttattam.
Nem véletlen az, hogy a Galaxy Tab 2 7.0 kétszer annyi, mint egy kínai, ez minőségben is meg fog látszódni, már ha csak olyan apróságokat nézünk, hogy nem fog csak úgy letörni használat közben a bekapcsológomb.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DrDante666 #33080 üzenetére
Igazából amit írtál, csak azok vannak, bár azok sem nagyon érhetőek el egyszerűen, kifutoak.
A mai windows 8-as cuccok zárt bootloaderrel vannak, azokra nehéz linuxot rakni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #33000 üzenetére
Amennyiben feltétel a 8", úgy kizárt, hogy jobb.
-
z0d1AK
nagyúr
Alap esetben az Index olvasóit nem kifejezetten technokara személyek alkotják, náluk kimerülnek a tech hírek az Index Tech rovatánál. Na most ha ide ilyen fals infót írnak, azzal félrevezethetik őket. Itt azt olvassák, hogy mennyire jó az xTAB-70dc, megveszik, aztán se HD, se IPS, stb.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #32389 üzenetére
Igen, az Index tech részlegének magas fokú hozzáértését erősíti, hogy az az xTAB-70dci-t xTAB-70dc-nek hívják, és hibának róják fel, hogy nem tölthető miniUSB-n keresztül. Utóbbival az a gond, hogy valóban nem megy mini USB-n keresztül a töltés, hiszen microUSB van rajta, azon keresztül viszont tölthető...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
engusz #32376 üzenetére
Heheeee, de imádom az ilyen kérdéseket. A legolcsóbb árkategóriában, tehát 20-30 ezer esetében rendre ugyan azokat az LCD kijelzőket kapod majd. Egyetlen különbség, hogy 30 környékén már-már lehet 1024×600 pixel is, de egyik sem fog nagy betekintési szöget, magas fényerőt és színhűséget produkálni.
Mondhatnánk úgy is, hogy nincs különbség köztük. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Coyote2000 #32374 üzenetére
Általában ez benne van a nagyobb gyártók készülékeiben.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Coyote2000 #32370 üzenetére
LTE-t, vagy akár a lassabb HSPA+-t csak azok a modellek érik el, amelyek támogatják. A Galaxy Tabok HSPA+-t tudnak, de szolgáltatónál van már LTE modell is. Az ASUS Transformer Pad Infinity is megvehető LTE-vel (TF700KL).
Ha kínai tabletet keresel beépített modemmel, azok rendre csak 3G-t tudnak majd, még a 14,4 Mbps sem biztos. -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #32322 üzenetére
Nem tudom. Maga az RK3188 még nagyon új, mondhatni felhasználók kezében nincs, így csak korai benchmarkok és hasonlók vannak, igazából talán már egy hónap múlva lesz esedékes, hogy felhasználói tapasztalatokat keress az RK3188-ra, azt is akkor még inkább külföldön.
PiPo tabletem sosem volt, nem tudom mennyire foglalkoznak vele.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #32320 üzenetére
Szerintem mivel annyira új, hogy a külföldi lapok még két hete kezdtek el írni róla (nekem már januárban volt róla videóm
- igaz akkor még csak prototípus volt), így kizártnak tartom, hogy bárkinek is volna már ilyenje itthon, de szerintem még külföldön sem nagyon lett szállítva sehova sem.
-
-
z0d1AK
nagyúr
A WayteQ ma mutatott be két új tabletet, az xTAB-700dc olcsóbb lesz, míg az xTAB-100dci elég jó felszereltségű.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
cellpeti #32210 üzenetére
Ha nagyon felületesen nézzük, akkor nem rossz, persze rá lehet nézni arra is, hogy a benne lévő processor nem éppen elterjedt, szolid a támogatottsága és supportja emiatt nagy valószínűséggel. 8000 MAh-es akkumulátor van benne, hogy most ez valóban ennyi-e az így elére nagyon jó kérdés. Kijelző elvileg HD IPS, bár ezeknél a kínai tableteknél gyakori az, hogy a nagy gyártók minőség tesztjén megbukott kijelzők kerülnek beléjük, ezért lehet pixelhiba, bevilágítás, vagy hasonló már első bekapcsoláskor. Persze az is lehet, hogy sosem lesz vele gond, ezt előre nem lehet tudni. Egyébként aki nem hiszi, hogy a nagy gyártók hibás kijelzői kerülnek bele, azok kezdjenek el visszaszámolni, mert szerintem május magasságában már mutatják be a Samsung 10,1"-os 2560×600 pixeles paneleket, amelyek a Nexus 10-be már nem fértek bele...
Magával a kínai tablettel ott is lesz gond, hogy garancia mondhatni nincs, vagy ha sikerül is visszaküldeni, az úgy 6-10 ezer plusz költség, és valószínűleg 1-2 hónap átfutási idő.
Én nem szeretem ezeket a kínai megoldásokat igazából általában csak a gond van velük, saját tapasztalatból és itteni olvasottakból is tudom, hogy nem nagyon van olyan, hogy hibátlan.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
cellpeti #32208 üzenetére
(#32200) BigT: A WayteQ xTAB-70dci sebessége elfogadható, de az üzemideje nem számít hosszúnak. A hangzása is éppen csak elfogadható, nem kiemelkedő.
(#32208) cellpeti: Az Ainol sem tartalmaz 3G-t, igazából a legtöbb kínaiban nem találsz modemet, amiben van, az meg általában aránytalanul drága.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
cellpeti #32183 üzenetére
Én vodánál vettem (Huawei) R205-öt kártyás csomagban 17 ezerért. Ha előfizetéssel veszed, akkor olcsóbb.
Amúgy Az AT300 helyett szerintem az AT300SE jobb. Igaz, hogy nincs pl HDMI, de microUSB van rajta és nem az a hihetetlenül gagyi és hatalmas Toshiba csatlakozó, amit öröm volt elhagyni az SE-ben. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
cellpeti #32177 üzenetére
Igazából ha kell a 3G és a GPS is, akkor a P7500 is csak használtan lesz. Amire érdemes figyelni, hogy a szolgáltatós modellek akár tilthatóak is volnának, ami elég gáz lehet. A másik, hogy a helyedben csak olyan modellt vennék, ami hivatalos magyar forrásból származik, 27%-os áfás számlával vették és Samsung garanciával, így egészen biztos, hogy lesz még rá garancia is (24+2 hónap van rá eredetileg, úgy 2011 augusztustól van itthon, tehát még bő 7 hónapnak kéne lenni mindenképpen rajta). Ha SufniGSM-es, akkor egyrészt bolti garancia van rá, az is egy év, ami nem biztos, hogy él még...
Más 3G-s alternatíva nem nagyon van, talán még a Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate, bár ugye az is csak egy kínai a sok közül, ennyit nem adnék ki "nem nagy márkás" tabletért.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
cellpeti #32175 üzenetére
Nem rossz a P7500, éppen csak nem mai, ugyebár 2011-es modell, lassan két éve hogy bemutatták.
Ha újabbat akarsz belőle, akkor a P5100 az utódja, bár ez inkább csak ráncfelvarrásokkal rendelkezik.
A négymagos alternatívák között esetleg TF300T/MeMO Pad Smart, AT300SE, A510 jöhet szóba hasonló minőségben. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
this is life #32167 üzenetére
Egy helyesbítés, nincs HDMI az xTAB-70dci-n. A Galaxy Tab 2 7.0-ra viszont varázsolható átalakító kábellel, vagy dokkolóval.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
NorDezs #32152 üzenetére
Átszámítva 110 ezerért (plusz a helyi ÁFA) megkapod a legnagyobb felbontású 10,1"-os tabletet (2560×1600), kapsz egy erős kétmagos processzort, valamint új generációs Mali grafikus gyorsítót, 2GB RAM-ot és egy Nexus márkanevet, ami biztosíték a frissítésre.
A tárhely nem bővíthető, így jobban is jársz a 32 Gbájttal, bár én nem használnám ki azt sem. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Djmarko #32146 üzenetére
Az részletkérdés, hogy ez a tok iszonyatosan gagyi egy 120-130 ezer forintos tablettel használva...
Egyik tableten sincs USB, mind a kettőre gyári adapterrel varázsolható csak USB, amivel talán rátolható a billentyűzet, emelve a gagyizást. Azt viszont nem tudni, hogy miképpen kezeli majd a billentyűzetet a tablet, pl nem biztos, hogy ékezetes karaktereket összehoz majd. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
hamikike #32125 üzenetére
Ez talán parancssoron keresztül mehet, próbáld meg terminal emulatorral, csak igyekezz nem elrontani vele a készüléket.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
simici #32074 üzenetére
Azt így nehéz megmondani. Célszerű elküldeni szervizbe, bár nem lepődnék meg azon, ha az lenne a visszajelzés, hogy nem javítják fizetősbe sem. Illetve ugye nem mindegy, hogy hogyan sérül, hiszen azért, mert csak a kijelzőn látszik sérülés, lehet más hibája is.
Egyébként én egy Koobe legolcsóbb (25 ezres) tabletben cseréltettem kijelzőt a múlt héten, ott tényleg csak a kijelző volt rossz, azt kellett cserélni. Az bruttó 10 ezer volt.
A WayteQ oldalán is látni szerviz információkat, az ő tabletjeikre nettó 16-18 ezer forint (xTAB-70, xTAB-80) a kijelző csere, 9,7"-os modell esetén sokkal több (nettó 24-28 ezer).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Blackhole13 #32071 üzenetére
Ott, hogy jó szar a minősége valószínűleg. Jó/rossz tapasztalatokat szerintem azért nem lehet olvasni, mert még friss modell.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Buster17 #32050 üzenetére
Rámész a gyártó oldalára, majd letöltöd a szükséges fájlokat és követed az (angol) instrukciókat.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
violentSt #32041 üzenetére
Két Prestigio volt nálam, annál nem figyeltem ezt, MyAudioval meg nem találkoztam még, így nem tudok nyilatkozni, bár tényleg márkától független ez a hiba, annyi tabletnél találkoztam már vele.
Egyébként szerintem inkább a véletlen műve, ha nincs ilyen hiba és nem feltétlenül az odafigyelésé. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
violentSt #32037 üzenetére
Tehát arra gondolsz, hogy ha megnyomod a hátlapot, akkor a kijelzőn ez meglátszik? Sajnos ez az összes olcsóbb tableten megtalálható jellemzően, nem WayteQ betegség. De a 100 ezer forint körül nyitó régebbi Archos 80 és 101 G2 széria is ugyan ilyen problémákat produkált. Ezek ellen egy gyógymód van, nagyobb gyártó, drágább termékét kell választani.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
artiny #32016 üzenetére
Mint írtuk, leginkább a szoftver határozza majd meg, hogy a két különböző processzor ellenére melyik lesz a jobb sebességű. Egyelőre a WayteQ-ről csak egy-két teszt van, a CC Tab SPEED-ről meg ugye egy sem, mert nem jelent meg, így előre nem egyszerű ezekre a kérdésekre választ adni.
Ezek a tabletek beépített akkumulátorral rendelkeznek, szakszerviz tudja cserélni bennük a telepet. Azt, hogy a ConCorde mennyiért teszi ezt meg szükség esetén, azt nem tudom. A WayteQ oldalán van szervizelési információ, bár csak az első két generációhoz (xPAD-70, xTAB-70), ott nettó 7000 forint volt az akkumulátor csere. Gondolom hasonló a helyzet az xTAB-70dci-vel is,
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
solgew #32011 üzenetére
Ahogy tbj007 is írta, azért nincs nagyon értelme így számok alapján összehasonlítani, mert mind a kettő lehet rosszabb is, jobb is a másiknál függően a szoftver optimalizációjától. Normál használatnál nekem az AMLogic eddig gyorsabbnak tűnk, bár ez lehet attól is, hogy amint írtam, amit használtam készülékek, ott optimalizációban is volt nem kis különbség. Ellenben a Rockchip erősebb GPU-val rendelkezne.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Ateess #31980 üzenetére
Az eddigi információk alapján február-március a megjelenés ideje, persze pontos nap nincs még.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Blackhole13 #31966 üzenetére
Legnagyobb buktato, ha eleve hibasan erkezik meg.
A pixelhiba tapasztalataim szerintn gyakran elofordulhat, legalabbis azon medelleknel, amelyek azokat a kijelzoket kapjak, amik a nagy gyartoknak nem felelnek meg a minosegi teszten. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
CrAck69 #31961 üzenetére
Hivatalos dátum nincs, de a magyar sajtóközlemény szerint márciusra várható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest