- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
PappZ75 #93869 üzenetére
Google Táblázatok, és Google Dokumentumok appot használom erre a célra.
Excelnél a bonyolultabb képletek nem feltétlenül pont ugyanolyanok mint MS-nál.
MS-nak is van ingyen Office androidra, de butított az asztali office verzióhoz képest, kevesebb mindent lehet csinálni, de alap feladatokra elég lehet.
O365 meg teljes értékű office, csak online, mindig a lehető legfrissebb feture-ök érhetők el, PC-tablet-teló ugyanaz. -
cidalain
veterán
válasz
#31816946 #93863 üzenetére
itt összenézheted a fontosabb dolgokat
pl: rosszabb kijelző, gyengébb soc, kisebb akku, nem támogat külső kijelzőt... -
cidalain
veterán
válasz
Attila2003 #93857 üzenetére
Kábel ugyanaz, mint a PC kapcsolatnál? Nem lehet hogy valami kontakthibás?
Ez olyasmi, mintha ki-be húzgálnàd a madzagot? Másik kábellel ugyanez van? -
cidalain
veterán
Amikor ülök, és a lábamra teszem, vagy ha felhúzott lábbal heverek, és a hasamra állítom és a lában támasztja, akkor én csak nagyon kitört nyakkal látom pont szemből, szóval ezt gyorsan elvetettem.
Inkább felemelem a szemem elé úgy hogy a nyakam egyenes maradjon, jobb lesz ez így a nyaki csigolyáknak.
Ehhez viszont tartani kell, nem árt, ha nem nehéz.
De persze mindenki másféle, mindenki máshogy szereti -
cidalain
veterán
válasz
Attila2003 #93846 üzenetére
Azért fura ez, mert ha usb-n csatlakoztatod, akkor az eszköz egy külső tárhely tulajdonképpen, nem ő játssza a zenét, hanem az autórádió. Kérdés, az autórádió nem látja a tableten lévő fájlokat? Vagy tévednék?
-
cidalain
veterán
válasz
Dinomano #93817 üzenetére
Pusztán hobbiból, factory reset, aztán adb-vel szedj le róla minden szemetet ami nem kell, utána felteszel valami emulátort apkmirrorról. Ha élhető akkor jó, ha nem akkor kuka nagyjából. Viszont erre elmehet 2-3-4 órád akkor is ha van már ilyen irányú mókolási tapasztalatod.
Ha ez nem érdekel, nem izgat, akkor kár is nekiállni próbálkozni, jobban jàrsz ha veszel használtan valami 1-2 éves 4giga ramos cuccot. -
cidalain
veterán
válasz
Bence83 #93802 üzenetére
Mama hogy akarja használni a tebletet? túlnyomórészt kézben fogva? 11" körüli tablet fél kiló, ha pötyögni kell, akkor egy kézzel kell tartani.
Gödön akkugyár van nem tablet-gyár. Nem a te nem vásárlásod fogja megrottyantani a céget. Más olyan tablet is kizáró ok, ahol mondjuk a Samu az akkubeszállító?
Simán elég lehetne a Samu A9 (8/128GB 85k) is, de ha mindenképp nagyobb kell akkor A9+ (8/128GB 110k). Előny a hosszú terméktámogatás
-
cidalain
veterán
válasz
sunny1 #93758 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy nem tudhatod
A Samu TFT-je is lehetne akár IPS is, vagy bármely másik TFT technológia, ami közel hasonló tulajdonságokkal bír mint az IPS. De nem tudod, mert a Samu nem mondja meg, hogy pontosan mi.
Melyik a jobb? a Honda, vagy az autó? Kb ilyen jellegű az IPS-TFT kérdés.
Ez csak akkor válaszolható meg, ha megnézel egyet személyesen, vagy review-ból tájékozódsz. (nekem nem volt ilyen a kezemben, és nem is olvasgattam méllyenszántó teszteket) -
cidalain
veterán
válasz
sunny1 #93754 üzenetére
Tulajdonképpen az IPS is TFT
A TFT egy általánosabb, nagyobb kategórás megnevezése a ma használatos folyadékkristályos kijelzőknek. Több típusa is van, az egyik ezek közül az IPS. A másik ismertebb a TN. De rajtuk kívül van még más típus is. A legjobb az IPS, de van még olyan típus ami közelíti ezt, viszont jó eséllyel senkinek nem mond semmit a rövidítése pl MVA, PLS.
Mondhatjuk, hogy az IPS egy olyan TFT amiben a színvisszaadás és a betekintési szög jobb, mint a nem IPS technológiás TFT kijelzőkben.
Szóval ha valaki azt írja, hogy IPS, az biztosan jó, aki azt írja hogy TFT az meg lutri, mert nem köti az orrunkra hogy milyen típusú pontosan (csak az sejthető, hogy nem IPS)
Mobil és tablet esetén a betekintési szög annyira nem releváns, mert relatív szemből nézed. azt gondolom nagy jelentősége nincs normál használat mellett, pláne ha beltérben nyomod. De ha van lehetőséged egy nagyáruházban ránézni, akkor megnyugtathatod magad, vagy eltántoríthat a vételtől
-
cidalain
veterán
válasz
snooze #93747 üzenetére
Persze hogy bírja átlagos felhasználás mellett!
Nem tudom elégszer mondani, hogy nem kell túlmisztifikálni a ram mennyiséget. Felét elviszi a rendszer, 2 GB szabad bőven elég 2-3 progi háttérben futtatásához, és egy normális böngésző 3-4 laphoz. És ezt most is röhögve viszi, és 3 év múlva is tudni fogja. -
cidalain
veterán
Akkor ez a kettő jöhetne szóba
A Samu hazai beszerzés, az iPlay Mini külföldi de EU-s. Viszont ott bő egy hetet rá kell azért számolni a postára, ami nem tudom hogy fér bele neked időben.
Bőven elég ez a méret egy ekkora gyereknek, ha kézben tartás is lesz. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #93725 üzenetére
ja és azt még hozzá kell tenni, hogy 18W töltés esetén 5V-on a 3,6A csak a rendszer elméleti maximuma, sosem fog annyival tölteni, jelentősen függ a hőmérséklettől (mind a környezeti, mind az akku hőmérsékletétől is). Ezért kell a töltésszabályzó a Li akkuhoz, majd az úgyis jobban tudja mennyivel lehet tölteni az akkut. az elején nyilván magasabb árammal tölti, de ha az akku melegszik, akkor csökkenti a töltőáramot, ami meg ugye növeli fogja a töltési időt
és az előző kommentemben maradt egy elbújtatott hiba is, aki akarja megkeresheti
-
cidalain
veterán
válasz
Gawamatsu #93724 üzenetére
Kizárt a negyed órás töltés, rossz az elméleted...
(5000 mAh nem egyenlő 5 Wh, nem is ekvivalens ez a két mértékegység)18W töltés azt jelenti hogy 5V-on 3,6A megy ki.
Az akku 5000 mAh avagy 5Ah. Ebből következik, hogy ha 3,6Ah-val töltjük akkor több mint 1 óra kell neki nulláról maxra, veszteségeket figyelembe véve kb 1,5 óra. -
cidalain
veterán
válasz
Reynaldo #93704 üzenetére
Szerencsére amire tökéletesen alkalmas, kb arra venné ő is.
Szóval meg lehet venni.
De persze ha nem feltétlenül kell batár méret és a 10.x" is elég akkor lehet jobban járna mással 120-ért.@sunny:
Anyukád hány éves? Hogy fogja használni a tabletet, kézben fogva? Azért 70 év körül nem buli egy 12" tabletet fogdosni. Pláne átérni, és közben gépelni mondjuk. (Sokan arra gondolnak, hogy a szülő idősebb, és majd a nagy képernyőt jobban fogja látni, de ez hülyeség, mert nem a képernyőméret határozza meg a betűméretet pl. Ez a droidban elég jól állítható amúgy. Anyukám iPlay 50 Minivel tök jól elvan pedig szemüveges olvasáshoz.)
Ha nem bírja sokáig kézben fogni, akkor asztalnál ülve fölé görnyedve használná, ami borzasztó a gerincnek. Valami állvánnyal sem lenne sokkal jobb, az úgy meg már majdnem laptop szint, csak szarabb, mert még ölbe sem tudod stabilan tenni... -
cidalain
veterán
válasz
John D'oh #93682 üzenetére
elvileg adnak hozzá. 33W-os töltést tud PD3, QC4 szabvány.
Az A34 csak 25W-os töltést tud, így gondolom nem adtak ennél jobb töltőt mellé.Ettől függetlenül természetesen nyugodtan tölthető az A34 töltőjével is, csak lassabban töltődik fel, mint a sajátjával, vagy egy más izmosabb töltővel.
-
cidalain
veterán
válasz
uzerto #93659 üzenetére
Rendszer/fejlesztői beállításokban vannak BT audio lejátszási opciók, pl bitráta, kodek, A2DP stb. Ezeket nézném meg, hogy nincs-e valamelyik elállítódva. Nálam mondjuk mindegyik alapértelmezetten van (másfajta tabletem van), de adott esetben lehetne egyéb opciókat is próbálni.
-
cidalain
veterán
Excel kezelést hogy érted? MS Excel app? Vagy O365 felhő?
MS Excel app szerintem egy rendes PC-s Excelhez képest nem olyan fejlett. Persze Szum függvény meg ilyenek mennek, de komolyabb dolgokhoz nem jó szerintem.
Másik, hogy szerintem nem létezik döccenés és akadásmentes gép. Oké van olyan ami minden műveletnél ezt csinálja, az tényleg gáz. Viszont a legkomolyabb gépet is ki lehet "fektetni" pillanatokra adott esetben.
Alapvetően a kinézett gép megfelel a feladatra, felesleges +100k-t rádobni. Pozitívum az S-Pen toll, annak látom a hasznát Excelezéskor -
cidalain
veterán
válasz
snooze #93620 üzenetére
Persze hogy nem hülyül be, ez a dolga.
Ami behülyül, az se behülyül, hanem csak sima kapacitív képernyős, és mint olyan a kézi érintést is érzékeli, mikor sima bumszli tollal írsz rá. Ezért ezek alkalmatlanok írásra, merthogy a toll hegye mellett a kezed, csuklód nem szabad hogy a kijelzőhöz érjen. De ez nem hiba. Ez nem erre való. -
cidalain
veterán
olyat próbáltál, hogy csak ezen keresztül tölteni, úgy hogy semmi fogyasztót nem teszel rá (pl a winyó)? ha úgy sem megy, akkor ez nem alkalmas rá. nagyon sokféle ilyen cucc van, nagyon vegyes tapasztalattal, de inkább nem megy a töltés, mint igen.
ha fogyasztó nélkül megy a töltés, akkor először a töltést csatlakoztasd, aztán a fogyasztót. -
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #93593 üzenetére
Azért nem mindegy, mert én pl vettem egy 30W Baseust 3 csatival (1xTypeC, 2xUSB-A) tök jó, ha egy eszközt töltesz, ha hármat akkor 5V 2A, mezei töltés. Mondjuk nyaralásra elég elvinni egy töltőt, aztán kész.
Aztán persze asszony telója 33W-os töltős, a 30-as Baseus azt nem tudja, de persze azért jobb, mint a sima 2A-es.
Vegyek 100W-os töltőt? Oké, ha akkora lesz mint a kicsik. Amíg BT hangfal méretűek, felejtsük el...Punky10:
Mostani kábelek? Milyen kábelek? A C-C madzag drágább, mint az A-C. Gyári kábeleket ki sem veszem a csomagból, Blitzvolf/Baseus/Ugreen madzagokat használok. -
cidalain
veterán
Nem lesz válasz, nem lehet. Ez az FRP factory reset protection.
Ez az Android védelme pl eltulajdonítás esetére. Sajnálatos, hogy nem csak azokat szivatja meg, akik készüléket lopnak, de ez van.
A fórumban ilyesmire segítséget tilos adni. Ettől függetlenül adott esetben megoldható a probléma, a google sok mindenben segít. -
cidalain
veterán
válasz
teleahocipöm #93556 üzenetére
Oh, wait. De akkor ha így nézzük, neked a legűberbrutálabb gépet kell megvenned most, hogy mindenre is elég legyen 2-3 év múlva.
A régi Asus tab az kb egy 10 éves ME176 lehetett 1 GB rammal. Ott azért az teljesen más tészta, mint a mai hardverek. És ott sem a tab lett lassabb, hanem a szoftverek lettek erőforrásigényesebbek, ahogy mondod is.
De az nem a hardver hibája. Ilyenkor kell hardver upgradelni, merthogy a felhasználási feltételek változtak. -
cidalain
veterán
persze, de az új leendő szolgáltatások, appok leendő gépigényéről, illetve a nem publikus avultatásról mi fórumozók vajmi keveset tudunk, így nehéz mit mondani azzal kapcsolatban, hogy mi lesz 1-2 év múlva felhasználói élmény terén.
az mondjuk általánosságban azért elmondható, ha most valami tökéletes, akkor ugyanolyan felhasználási mód mellett ugyanazokra a feladatokra ugyanúgy használva valószínűleg 2-3 év múlva is ugyanolyan tökéletes lesz.
-
cidalain
veterán
válasz
teleahocipöm #93545 üzenetére
teljesen rendben van, ajánlott darab.
mitől lassulna be? ez egy nagyon elborult gondolkodás, hogy a telefon/pc belassul. nem, az ugyanúgy ketyeg, mint újkorában, nem csökken a teljesítményemúltkor ismerősnél láttam, miután panaszkodott, hogy "lassú, szar a telója", hogy a Chromeban ... számú nyitott tab volt. Olyan sok, hogy nem tudta kiírni számmal, tippre 500+, tényleg nem számoltam meg. Ha a használat közben lassúbbnak érződik a készülék, akkor biztosan nem a készülék hardvere az oka. Le kell szedni róla a felesleges dolgokat, aztán mindjárt jobb lesz.
Olyan ez mint a ruhásszekrény: Vajon 1-2 év múlva nem megy össze, el fognak férni akkor is a ruháim? Igen, ha az elnyűtt dolgokat menet közben kidobálom... -
cidalain
veterán
Akkor biztosan van valami háttér rendszer folyamat ami ezt vezérli, és a tárcsázó, meg a hívásnapló csak valmi erre épülő gui lehet. Ezért hiába tiltja ezeket az ember, nem fog menni. Mindegy, egy próbát megért, bár előrébb nem vitt.
Gondolkodtam még a repülő módon, az levág a mobilhálóról, de úgy nyílván mobilnet sem lenne, az azért nem lesz jó opcióSzerk: esetleg még Híváskorlátozás/ Minden bejövő hívás - letiltva opció nincs a tabodon?
-
cidalain
veterán
válasz
mQWeXgsf #93464 üzenetére
Egyszészt már megvette, másrészt most nem úgy tűnt hogy venni szeretne.
@Danecay:
Rendelni kell egy tablethez való töltőpanelt csatival az Aliexpressről, és valami maszek szervizben kicseréltetni. A Banggoodnak meg ezt kell prezentálni, hogy meg tudod csináltatni anyaggal x USD. Ekkora refundot szeretnél kérni. Egy 150 Usd tablettel nem fognak szórakozni, hogy visszaküldöd javítani. Annyira meg persze drága, hogy csak úgy küldjenek egy másikat. -
cidalain
veterán
BGSPRING8OFF kóddal a 2/256 is csak 152 a Banggoodon elvileg.
Meg az Alis árak is jók a store kuponnal, így a 8/128-ért a $150 nem kimondottan jó ár most.@snooze
passz, más streaming előfizetésem nincsen. (mondjuk a Netflix sem az enyém)
bár ezt érdemes volt feltennem, mert másra is jó lett a teszt... -
cidalain
veterán
2 hete a 8/256-ot húztam be 127-ért, de ha több pontom lett volna akkor 119-ig is lement volna. Szóval én 48-ért hoztam el. Lehet várni kuponakciót, kérdés lesz-e, és megéri-e várni még pár ezres spórolás miatt.
ALI spanyol raktárban most 148 usd a 256-os a kuponjukkal, és 137 a 128-as. És ha van coinod, akkor talán még vihető lejjebb is
Banggod kupont is nézek este. -
cidalain
veterán
iPlay 50 Mini Pro NFE, ha külföldi rendelés jàtszik, 50-55k körül akció mértékétől függ. Van EU raktárban általában.
Helio G99, 8GB ram, LTE képes, GPS, Netflix HD (ez utóbbi csak az NFE verzióban van, figyelni kell erre)
Kontra: csak 1 hangszóró van. Bár nem gáz a hangja, de BT speakerrel ez orvosolható, ha van eleve.Lehet venni szürkéből is, csak a garanciázás lesz macerás, ha lesz egyáltalán. Kb egyenértékű, mintha külföldről vennél egy kínai cuccot, pl a fent javasoltat.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Chesterfield #93426 üzenetére
Kissebbet, szerintem
-
cidalain
veterán
Kipróbáltam két telóval.
Külön-külön mindegyik képes madzagon netet adni egy Win laptopnak. Egymásnak viszont nem.
Viszont a laposhoz Usb-A - Type-C madzaggal kötöttem össze őket, egymással Type-C - Type-C madzaggal. Ez viszonylag jó minőségű, Baseus kábel, szóval nem gondolnám hogy ez a kábel hibája, de persze ez is lehet. Mindenesetre másik ilyen kábelem nincs, így nem tudom továbbvinni.
Ugyanakkor inkább arra gondolnék, hogy az android nem tud másik androidos eszközt külső modemként kezelni kábelen. -
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #93406 üzenetére
Félreérted. Nincs Ethernet kábel a képletben ennél az esetnél.
Nyilván az simán megy, mert az az Ethernet csati rendelkezik hálózati kártya áramkörrel. Lényegében egy USB-C csatis madzagos hálókártya.Itt viszont van egy teló (nettel), és egy tablet (net nélkül). A kérdés az, hogy a kettőt összedugva Type-C madzaggal (!) átvihető-e a net az egyikről a másikra. Kifelé van ilyen opció, tudják a telók. Windowssal megy (teszteltem). Az így gépre kötött telefon madzaggal (sima USB kábel, amit a teló töltésére is használok) át tudja adni. A teló ilyenkor a Win-ben Remote NDIS based internet sharing device-ként látható a hálózati kártyák között. Tehát a Win fel van készítve hogy USB porton csatolt telót egyfajta hálókártyaként kezelje, ha az új van konfigurálva.
Kérdés, hogy egy másik Android eszköz is képes-e erre. Ezt a gyors próbálkozásaim alatt nem sikerült összehoznom. Valószínűleg nem bennem van a hiba, hanem egyszerűen egy android eszköz erre nincs felkészítve.
-
cidalain
veterán
(az ethernet úgy jött ide, hogy arról pont volt szó, hogy úgy megy a madzagos net, mondjuk egy router felől)
Az OTG kábel azt jelenti, hogy a ráaggatott eszköznek a tablet/teló biztosítja a tápot, ergó küldjön kofele áramot, különben nem megy az izé (pl pendrive).
Jelen esetben irreleváns az OTG, mindkét eszköz saját tápellátással megy, csak adatforgalom van a madzagon.A tabomon van USB internetmegosztás opció, amikor rádugok egy másik készüléket, lehet választani a szokott helyen (csak töltés, MTP fájlátvitel, stb, és ez netmegosztós cucc).
De a tabomon nincs mobilnet, és megosztani csak azt lehet.
A telómon meg nincs ilyen USB netmegosztós opció kimondottan. A hálózati beállítások alatt van "USB megosztás" almenü, de ez nem sugall netmegoszást. Nem is megy. Oké a telóm régi, Android 8. Ez is lehet alapvetően gond nálam.Update. Kipróbáltam asszonypajti telójával, annak is van USB netmegosztása. Benyomtam elvileg ok. De a fogadó tabnál nincs net. Nem találtam itt USB-n való fogadásra utaló beállítást. Lehet, hogy az Android eszközök csak adni képesek így venni nem?
-
cidalain
veterán
OTG type-c Ethernet átalakítóval megy a madzagos net, pont utánad írta egy fórumtárs.
De hogy telóról ki tudod-e adni a netet madzagon?
Telón Beállítások/ Hálózat/ Hotspot és internetmegosztás / USB megosztás.
Ha ilyened nincs akkor halott ügy. Nekem van. Összedugtam a tablettel, de net nem ment át.
Szóval elméleti lehetőség van, de hogy működik-e vagy sem az kérdéses. Nálam nem megy. Jó fajta Type-C kábellel próbálkoztam. És nyomorgattam a menüt percekig, de semmi. Passz, hogy mit lehet még hozzátenni azon kívül, hogy próbáld ki, és Google majd segít. -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #93390 üzenetére
Igen, én tegnap meg is kaptam. Már 28-án beérkezett a veszprémi MPL depóba, de az aznapi körrel nem jött ki, így csak tegnap vettem kézbe. Én aznap délután meg is rendeltem, amikor Dr.NX kiírta, hogy akciós (átváltások után is 50k alatt maradt a vége).
Funfact, aznap rendeltem szilikon tokot is hozzá aliról, meg pár egyéb bigyót, hogy meglegyen a 10 USD, és a tok is megjött ma (meg a többi cucc is).(agyérgörcsöt kapok a belakás közben egyébként, hogy a jelenleg használt tabomon lévő SW-ek az elmúlt egy évben totál átalakultak, szóval egy részüket majd apkmirror-ról kell telepítenem, ha nem fogom megszokni.)
-
cidalain
veterán
Én ott csak két képet látok a stylusról meg a billről, és a képek alján a kép része a kék Buy now gomb. Ami persze a lap tetejére visz. Szöveges leírás meg nincs, és a termék címében sincs.
És az ár is, igen.
Egy kérdést mindenképpen dobnék a support felé, hogy legyen nyoma, ha reklamálni kell.Kínaiakon már meg sem lepődök egyébként a 2TB pendrive 64 gigás, reklamáláskor: hahó a 2TB a típusnév, nem a kapacitás... (nem én voltam)
-
cidalain
veterán
válasz
ivógéptanács #93356 üzenetére
Nem nagyon látok leírást az oldalon, hogy mi van az árban. Oké a képek között ott van, de az nem jelent semmit...
-
cidalain
veterán
válasz
ivógéptanács #93353 üzenetére
Jó a pad 6, de a tollat külön kell megvenni, ráadásul nem is olcsó.
Samu Tab S6 Lite-hoz jár gyárilag, vagy Lenovo M10, P11 széria amiben van olyan amihez adnak gyárilag stylust (de nem mindegyikhez) -
cidalain
veterán
válasz
ivógéptanács #93350 üzenetére
közelítsük meg onnan, hogy mit akar a tollal...
iPlay-ben nincs extra kijelző, kapacitív tollal nyomizható. Pl a bumszlivégű. Repitollak felének már ilyen a vége, próbálja ki otthon a telódon ilyet akar-e. De ez semmivel sem tud többet, mint az ujjad. -
cidalain
veterán
válasz
bajtokarpi #93338 üzenetére
Mini Pro-ból csináltak NFE verziót, ami Netflix kompatibilis.
Ha van a 10"-ból is ilyen, akkor vegyél olyat -
cidalain
veterán
Én behúztam, de nem sikerült kimaxolni a kedvezményes árat elegendő coin hiányában. 127-ig tudtam levinni a 256-ost, olyan 800 coin felhasználásával. A max kedvezményhez minimum dupla ennyi, de inkább 2000 körül kellett volna lennie.
Ha böngészőben összekattingattam a kuponokat, akkor mentődik a profilban. Utána a vásárlás ment az appból is ugyanazt a végeredményt hozva. Április 2-t ír szállításra, értékelném nagyon ha megjönne nagypéntek előtt... -
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #93321 üzenetére
130$ alatt nem szokott lenni. de inkább 150 a 256-os.
-
cidalain
veterán
válasz
qqcqqc #93304 üzenetére
Kivételesen akkor épp ott sem, lementünk a gyerekekkel a partra kicsit. Jó a víz, nagy a Balcsi, ígéretes. Láttunk halakat, rákot
Na meg egy régi Mustángot, újabb Challengert. Finom volt a fagyi, de már 6 kiló/gombóc (de legalább elszámolták, és eggyel jobban jártam - utólag esett le) -
cidalain
veterán
válasz
qqcqqc #93300 üzenetére
Na, ez tuti szar.
Itt a + gombbal adj hozzá egy újat.
Neve legyen Voda internet, az APN címe meg:Havidíjas előfizetés esetén: internet.vodafone.net vagy standardnet.vodafone.net
Feltöltőkártya esetén: vitamax.internet.vodafone.net vagy
vitamax.snet.vodafone.netAztán ha felvetted, nyilván a linkelt lapon az legyen bepipálva amit felvettél kézzel.
Update:
Így jár aki nem frissíti az oldalt, feleslegesen írkáltam be a fenti üzit. A lényeg, hogy működik -
cidalain
veterán
válasz
qqcqqc #93295 üzenetére
Lesd meg a tabon az APN beállításokat (vagy hozzáférési pontok nevei). Használd a keresőt, ha kattintgatva nem jutsz el oda.
A voda APN-je elvileg internet.vodafone.net ha nem ez van ott, akkor az gond, állítsd be akkor manuálisan. Vagy ha manuálison van, akkor átrakhatod auto-ra is, hátha berakja jól -
cidalain
veterán
válasz
qqcqqc #93289 üzenetére
Ok. A tablet biztosan tudja a B20 4G-t, ez tuti, ellenőriztem.
Na akkor a telók szerint a lakásban van is hálózat, mert azok is tudják. Akkor két gond lehet vagy a tabban az APN beállítás, vagy maga a kártya.
Én tennék egy próbát hogy betenném telóba a SIM-et, esetleg a telójét a tabba.
Nekem elég sok sim kártya fordul meg a kezembe heti szinten, egy részük vadiúj, és sokszor előfordul hogy nincs aktiválva a kártya, vagy a mobilnet a kártyán. Ha a kártya inaktív akkor a hálózatra fel sem megy nullán van a térerő (nálad tuti nem ez van). Inaktív mobilnet esetben van térerő, hívni is tud, de nem kap IP címet a szolgáltatótól (ez pl lehet nálad is)Ha keresztbe teszteled a telóval, és az a kártya megy atbletben, és ez meg nem a telefonban, akkor 100% hogy kártya gond van. Lehet hívni az ügyfélszolgálatot, hogy aktiválják, amit kell
-
cidalain
veterán
válasz
qqcqqc #93286 üzenetére
Valószínűleg ott nincs Vodafon 4G hálózat, ahol hasznánád.
Tedd be a kártyát telóba, ha azon lesz ugyanott, akkor gyengébb az iPlay antennája.
Vagy nézd meg más helyszínen, városban, központibb helyen a tabletet a Voda kártyával.
Esetleg még az APN beállításokat érdemes ellenőrizni, hogy megkapta-e automatikusan a hálózattól a jó adatokat.
Esetleg a tabletre feltenni a Network Cell Info appot (elég a Lite), az kiírja hogy milyen Voda van ott, ahol használnád -
cidalain
veterán
válasz
t..janos #93278 üzenetére
simán. a "rendszergazda" fióknál állítasz be pint/mintát, userből adminba váltáskor is kérni fogja ilyenkor.
a tapasztalatom szerint ennek a rendszernek egy hátránya van: ha a teló ki van kapcsolva, és bekapcsolod, akkor először be kell lépni a rendszergazdával, és onnan átlépni a user-be (egyből nem lehet userbe). legalábbis amikkel eddig én próbáltam azon így volt, igaz ezek nem Samsungok voltak.
gyerek-eszközöknél csináltam így, szerintem eléggé jól kivédhető vele az elbénázás faktor. -
cidalain
veterán
valóban egy hangszórós.
a filmezést kivéve ez gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz.
bár ha úgy nézzük ott se nagyon, mert szerintem nagyobb hátrány a kis képernyő, mint az egy hangszóró.
(hogy félreértés ne legyen, egy a 10-12" tabletet sem gondolom filmezősnek - én ha filmezek, akkor otthon filmezek. ott meg van tévé. innentől a tablet nálam erre a célra komolytalan) -
cidalain
veterán
válasz
kicsirobi #93258 üzenetére
A Xiaomi nem adja hozzá a Pent, azt külön kell megvenni, ami nem olcsó. Pen kezelés szempontból a két Samu egyforma.
Samu cerkával már volt dolgom, nekem nagyon bejött, így azt mindenképpen ajánlanám. Itt a fórumon sok több ember használ Pad 6-ot, de nem rémlik hogy valaki vett volna hozzá külön tollat, így arról külön tapasztalatok nincsenek. -
cidalain
veterán
válasz
snooze #93176 üzenetére
Nyilván a factory resetet kell, akkor nincs gond. De lehetséges mellényomni. Menüben nem lehet mellényomni.
De a menüs is tényleg töröl mindent. Ugyanazt az eljárást kéne meghívnia.
Fontos, hogy ne felejtsd el, hogy milyen google acc volt hozzárendelve, mert ugyanazzal lehet csak újra beállítani. Vagy a reset előtt menüből leválasztani a fiókot.
Passz, hogy miért nem megy neked. -
cidalain
veterán
válasz
snooze #93174 üzenetére
Gyári visszaállítás simán mehet a menüből is. Sőt innen kéne inkább, mert a másik helyen olyan dolgok is csinálhatók, amik nem tesznek jót a működésnek
Egy|bként kikapcsolod. Megnyomod a hangerő fel gombot, nyomva tartod, majd a bekapcs gombot is megnyomod, és nyomva tartod. Addig tartod nyomva, míg be nem jön a Recovery menü. Ennek így mennie kellene. Ha egyszerre próbálod benyomni, és a bekapcsot kicsit előbb nyomod le, vagy nem nyomod eggyütt megfelelően hosszú ideig, akkor nem fog menni.
-
cidalain
veterán
válasz
honlapos5 #93165 üzenetére
Aha, Samu A széria. A8 régebbi, nagy kijelzős, de csak 4GB ram (vagy 3). A9 újabb de csak 8.7 és nem túl jó felbontás. A9+ jó, nagy kijelző, jó febontás, viszont 100 fölé megy.
Vagy Lenovo P11 2nd gen. Alzán pl van hasznát, és újszerű állapotú is, igaz, csak 4 GB ramos, de a te felhasználásodhoz elég lehet. (Persze új is van)
-
cidalain
veterán
válasz
honlapos5 #93162 üzenetére
Nézzük csak mik az ajánlott tablet gyártók mostanság:
Samsung. Lenovo, Xiaomi, Realme, Honor (Huawei), Alldocube
Ezek közül a Samsung nem kínai egyedül, de persze a gyártás ott van. A legjobb terméktámogatása a Samsungnak van, de ez árban is làtszik. Középkatergóriás A széria megy 90 környékén újan.
Használtan ugyanebből 50 körül egy 3 éveset kapsz, aminek a terméktámogatási ciklusa pont a végén van, tehát nem jön már rá frissítés, és a hardver is elavultabb.Ebből következik hogy ez így jelenleg üres halmaz. Én simán bankolok Xiaomival pl, nem kell attól fosni. Jobb lenne új készüléket venni, jobbak a mostaniak mint a 3-4 évesek. Viszont ez 80-100 körül lenne.
Vagy az eredeti összegért mondjuk másodvonalas kínai EU raktárról Alldocube iPlay 50 Pro. -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #93156 üzenetére
Jól látod. A family linknél a gyereknek külön google account kell. Ezt tudod bevonni a szülő felügyelete alá. Így ha a gyerek gépe eddig a te fiókoddal futott, akkor pontosan az van, amit vázolsz.
Ettől függetlenül a gyerekek dolgait én úgy állítottam be, hogy a telón a fő fiók az enyém, és erre tettem rá még a gyerek fiókját korlátozott jogokkal. Így ha valamit csinál véletlenül (beállít, majd elfelejt képernyő feloldó mintát pl) akkor a fő én fiókom nem sérül, minden menthető.
Naszóval ha így csinálod, akkor visszalépve a te fiókodba megmaradnak a már megkezdett játékok. Persze ennek is van hátránya, de nincs optimális megoldás.
Meg lehet próbálni azt is, hogy a fő te fiókodban beállítod hogy az a pár játék app minden felhasználónál elérhető legyen, ha a teló sw biztosítja ezt az opciót. Ez így eléggé közelítene ahhoz, amit szeretnél.
Aztán persze mókolni is lehet, ha a mentések fájlban tárolódnak, akkor esetleg átrakni a gyerek profiljában lévő app telepítésre. -
cidalain
veterán
válasz
Bferibörs #93145 üzenetére
Semmit, bele kell törődni.
A másod/harmadvonalas gyártók nem ígérnek folyamatos frissítéseket, így egy idő után megrekednek egy biztonsági szinten.Ha a folyamatos frissítés, netán android verzió ugrás fontos, akkor egy prémium gyártó készülékét kell megvásárolni. Samsung ebből a szempontból ajánlott, még a középkategóriás A szériára is rendszeres (évente több) biztonsági frissítés csomagot ad ki, és android verziófrissítés is lesz. Lenovo P széria esetén is erre lehet számítani, viszont itt a középkategóriás M szériára már kevesebb figyelmet fordít a gyártó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Medence topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged