-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Narxis #85328 üzenetére
Ennyire fontos a microHDMI?
Ott a Lenovo P11 Pro amiben USB Type-C 3.2-es szabványú csati van ami támogatja a videójel átvitelt is külső megjelenítőre. Így simán tehetsz rá monitort, tévét akármit.
Persze meg lehet várni, csak azért írtam hogy legyen alternatívád, ha esetleg k drága lenne -
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85323 üzenetére
Vedd meg a Blackview verzióját, ahhoz gyárilag mellécsomagolják az OTG kábelt (elvileg, review videóban ott volt). Minden másban meg ugyanazt kapod, kivéve, hogy kicsit drágább.
Vagy Lenovo M10 FHD Plus, viszont ez már drágább, 77-80 között kapni jópár helyen
-
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #85295 üzenetére
A rövid csatiból nem lehet úgy hosszút csinálni, hogy egy kicsit megfaragja az ember a műanyag házat? Akkor beljebb tudja nyomni
(Kinek volt az az elbaltázott ötlete, hogy Type-C csatiból csináljon rövidet, meg hosszút. Egész idáig meg voltam győződve arról hogy ez egy egységes szabvány, erre jön pár idióta, és kitalálja hogy szarunk a farmra, a mi tablet csatink 2 milivel mélyebb lesz) -
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85293 üzenetére
Az a baj, hogyha az egér világít, akkor megfelelő hosszú a csati, hisz érzékeli hogy OTG csatit raktál rá, mert egyből tolja kifele az áramot. (Ugye ha nem OTG csatit raksz rá, akkor nem ad kifele tápot, vagy ha nem lenne elég mély a dugasz akkor sem érzékelné OTG-ként a csatit, és szintén nem jönne kifele táp - az OTG úgy működik, hogy egy jelző láb van bekötve a csatiba, ami a GND-vel van rövidre zárva)
Most még az lehetséges szerintem, hogy ugyan jön kifele táp, de kevés, így nem hajtja meg rendesen sem a pendriveot, sem az egeret. De annyira igen, hogy világít a led az egéren, meg valamit érzékel a pendriveból.
Nagyon tuti lenne ha lenne (akár kölcsönbe) USB feszültség és átfolyó áram mérő cuccosod (usb tester néven futnak ezek), mert akkor egyből tisztán látnánk milyen táp jön ki a tabletből
-
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85286 üzenetére
Nem kell driver. Ha optikai az egér, és bedugva nem is világít alul, akkor nem kap tápot a tablettől, azaz a tablet csatija nem OTG képes sajnos, és akkor nem is fog menni. (Vagy ha annak kellene lennie, akkor ez a része hibás)
A Blackview néven futó verzió elvileg OTG képes. Ha ezek tényleg egy az egyben ugyanazok, akkor ennek is tudnia kell. Ha kaptál hozzá valami leírást, akkor meg kell lesni. Mert lehet hogy hibás, és akkor mehet vissza gariba. Vagy 14 napon belül online vásárlásnál elállhatsz (ez egyszerűbb, mint gariztatni), ok mondjuk akkor meg kell venni egy másikat...
-
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85283 üzenetére
És OTG kábellel próbáltad?
Ezt a kábelt és az egeret próbáltad máshol (pl telefon)?
Kettőt tudok elképzelni. Rossz az OTG kábeled, vagy nem OTG a kábel. Nem tudja az OTG-t a tablet, de ez nem valószínű, ilyet már jó rég nem láttam.@spileraaa
Huawei Matepad, nem Google támogatású, csak Huawei alkalmazásbolt van rajta, nincs Google Play Store.
Lenovóból nálatok nem kapható a Tab M8 FullHD verzió, amiben 3 GB ram van? Samu nyilván jó, de van egy márka felára...
Én a Lenovot venném, de inkább a 3GB ram fullHD verziót -
cidalain
veterán
Nekem is 5 évet ment a Chuwi Hi8. Szétkaptam, azt hittem akku gond, de sajna nem, mert az akku bekötési pontra ráküldtem egy fix tápot, és hülye áramfelvétele van... Szóval alaplap lesz...
-
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85274 üzenetére
Nem utolsó szempont a súly, és a tervezett használati szokás:
Kézben tartva hosszabb ideig rohadtul el tud fáradni az ember keze. Nekem ezért van 8-as tabom, és azért 1 óra után már ennél is elzsibbad a kezem, vagy az ujjam amin megtámasztom.
Ha az ember olvas, akkor jellemzően kézben tartja. Az általam linkelt Lenovo 62 körül szokott lenni, így 54-ért akcióban mindenképp jó vétel (sajna nincs árverseny, csak Alzáról elérhető ez a 3 GB ramos fullHD kijelzős típus) -
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85270 üzenetére
Mit értünk játék alatt?
Egy szókereső szintű játékhoz nem kell erős hardver, ellenben ami komolyabb grafikás ahhoz kéne. Ez azért lényeges, mert a megadott keretösszegből max csak 2 GB ramos gépet lehet venni, ami eleve az nyugodt szívvel ajánlható szint alatt van.Ajánlott a 3 GB ram azért egy tabletbe átlagos használat esetén is. Illetve nem árt a fullHD felbontás, pláne ha olvasni is sokat fog rajta az ember. Ez most a legolcsóbb értelmes 3GB ramos gép most akcióban 54-ért, de csak 8" - Lenovo tab M8 fullHD: [link]
Esetleg még a Blackview 10" tab 8 bevállalható itthonról 60 körül, GSM shopban olcsóbban.
Nem volt a kezemben, nem tudom mennyire gördülékeny a rendszer.Sokkal korszerűtlenebb, még csak 4 magos soc, és HD kijelző, de legalább 3 GB ram és Android 9, 2 év gari iGET Smart L103 Alzán bepróbálható 43-ért. Nem tudom milyen, nekem totál noname, ismeretlen, lehet, hogy ótvar bugos a rendszer, passz.
-
cidalain
veterán
válasz
Pepeninho #85265 üzenetére
Én kb 80 körül adnék érte (így bestbuy neked), tekintettel arra, hogy 120-ért vadiújat kapok 2 év garival, de 95-ért 1 év bolti garival is el lehet hozni.
Persze ha pl 2 hónapja vette az ismerős, és számlát mindent ad, és 2 év hivatalos garis, akkor 90-95-öt is reálisnak tartok.Mondjuk ez durván hangozhat az ismerős szempontjából mert fél éve ezek simán 140-150 körül voltak újonnan, de hát ez van, időközben az új áruk is jelentősen csökkent. Ha alkudozásra kerül a sor, mindenképpen ott kell kezdeni, hogy most mennyibe kerül újan, és neked az alá kell menni...
-
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #85235 üzenetére
Jó de ez már fél-ipari tablet
Ok mondjuk ha udvaron is használja valaki, akkor jól jön a jobb fényerő, a por és ütésállóság, a cerka mindig jó ha van.
De csak facebookolni túl sok. De akinek futja rá, az veheti nyugodtan. Én használom az elődjét munkában, pöpec kis cucc, ez meg sokkal jobb hardveresen -
cidalain
veterán
válasz
Berci77 #85233 üzenetére
Itthonról nincs olyan ami méretben is megfelel.
Külföldről érhető csak el ennek a Lenovonak a 8"-os verziója.Aztán nagyjából ki is fújt. Nincs más olyan 8"-os gép, amiben 4 GB ram van ÉS 4G képes ÉS 80-ból kijön. (de hogy ne fájjon a szíve, 120-ért sincs ilyen, és 150-ért sincs ilyen). De sajnos olyan sincs ami esetleg egy kicsit gyengébb hardverrel tudná azt 8" méretben.
Szóval igen, az egyetlen értelmes döntés, ha a méret kompromisszumot bevállalja.
-
cidalain
veterán
Az alzás M8 nem jó, sima wifi only (mobilnet meg kellene neki)
@#85226 Berci77
Azt gondolom a méret a legnagyobb gond, nincs igazán 7-8" méretben nagy választék.
A következő gond a 4GB ram. Olcsóbb árszegmensben a 4GB ram abszolút nem általános.
Ha itt tudsz kompromisszumot kötni, és esetleg egy 4G képes 10" 3GB ramos gép megfelelhet, akkor olyan van a 80-as keretből.
De a Lenovo M10 Fhd 4GB ramos LTE képes verzió is talán megvan 80-ból akcióval, de 85-ből biztosan, és akkor csak méretben kell kompromisszumot kötni [link] -
cidalain
veterán
Ha kap is még frissítést, nem gondolnám, hogy sokáig.
Azt gondolom azért van még a piacon, mert ez az utolsó Google támogatású Huawei tablet, és változatlan formában még gyárthatja a cég... Csurran-cseppen még pár eladás, de nagy fejlesztési energiákat már nemhiszem hogy tolnak bele.
A biztonsági frissítés hiánya szerintem nem olyan nagy probléma, mint ahogy sokan képzelik. Ha csak Playből telepítesz ismert progit, és nem járjálsz böngészővel a szürke weben, akkor nagyjából mindegy milyen az utosó security patched.
(Gyereknek ha ekkora tabot veszel, akkor kell valami asztali támasz, mert le fog törni a keze, ha órákon keresztül tartja mondjuk az iskolai előadások miatt.) -
cidalain
veterán
válasz
maross #85214 üzenetére
Nem tudtam, hogy még kapni ezt a gépet. Kb már háromszor kifutott. De úgy tűnik Alza szerzett még 50 darabot úgy látszik. Mindenképp ülj a gép előtt amikor lejár a számláló, hamar el fog menni a készlet szerintem. Megveheted nyugodtan, bár nem mai gép, de semmivel sem rosszabb, mint az a Lenovo amit ajánlottam. Ez még régebbi Huawei tablet, és teljeskörű Google támogatással rendelkezik (valószínűleg emiatt akad még belőle, mert a Huawei gyártja tovább)
-
cidalain
veterán
válasz
Pepeninho #85206 üzenetére
Böngésző van rá, gmailnek, közösségi média progiknak van támogatása azok vannak a Huawei alkalmazásboltban is.
@maross
60-ért ezt ajánlom. 3 GB ram, de csak 8".
[link]
10" nem fér bele, csak 2 GB rammal, az meg úgy nem ajánlott. Gyereknek kézben tartva szerintem jobb is lesz a kisebb, mert a 10-esekmelég nehezek, nekem is elfárad a kezem tőle. -
cidalain
veterán
válasz
Pepeninho #85202 üzenetére
Kb mit jelent a nem túl drágán? Mekkora méret kéne?
Manapság illene legalább 3 GB ramnak lennie egy tabletben. Ehhez itthon 60 körül kapsz megfelelőt (8" méret) de inkább fölötte (a 10"-osok).
Külföldről 100-120 dolcsiért is kapsz 8"-osat, de a 10" méret ott is kb 150 dolcsinál kezdődik.De ha tényleg netezés meg zene elég, akkor a Huawei Matepad T8 bevállalható olcsón (40 alatt van a 8"), de ebben nem Google Play Store van, hanem a Huawei saját boltja.
-
cidalain
veterán
válasz
nagysandor79 #85184 üzenetére
Ha úgy tűnik, hogy van alatta másik fólia, akkor leveheted.
Ha nincs alatta másik, és ezen nem zavaró a képet nézni, akkor védőnek rajta hagyhatod. -
cidalain
veterán
Nem lett valami überbrutál, de legalább nem drága.
Ezt a hardver szinte hasonló a Mi pad 4-gyel, ami 3 éve jelent meg...
50 ezer forint alatt kifejezetten jó lehet még 3 GB rammal is. De gyanítom itthon inkább 75-90 körül lesz ram mérettől függően - úgy annyira meg már nem lenne oké -
cidalain
veterán
válasz
F.B.I. #85105 üzenetére
Én nem várok rá, mert az van
Mondjuk sok konkrétum nem nagyon derült ki eddig. Snapi 870 tűnik biztosnak, jó sok ram alapban is 6 GB lehet, de lehet nagyobb is lesz. Méretből valószínűleg kettő lesz, de a kisebbik is 10". Ezekből meg az következik hogy drága lesz. Hogy lesz e global piacos, az kérdéses. Belpiacosként Samu Tab S6 árban annyira nem jó vétel. -
cidalain
veterán
válasz
llaszlo #85103 üzenetére
Ha a méret mindegy, akkor valamelyik M8 Lenovot venném. Ha mást nem csináltok rajta, akkor az olcsóbb 2GB ram HD felbontású is elég lehet 40 körül. Ha kell a jobb akkor a 3GB ramos fullHD verzió 60 körül. Ezeknél olcsóbban szerintem nem lehet megúszni.
Az mondjuk továbbra is kérdés hogy a proginak ezek megfelelőek-e. -
cidalain
veterán
válasz
llaszlo #85099 üzenetére
Mi pad4 abból a szempontból lehet bajos, hogy ott a gyári rom kapásból csak angol vagy kínai nyelvet tud. A Global verziósok is már cserélt romosok (nem hivatalos rom, általában a webshopok upgrade akciója volt a global verzió), ahhoz meg ugye nyitott bootloader kell. Egyébként mindkettőt érdemes valami értelmes custom romra cserélni (legalább egy xiaomi.eu-ra, vagy lineage os, vagy pixel experience)
Oké a bootloadert be is lehet zárni romcsere után, de nyitott állapotban problémázhat az app. -
cidalain
veterán
válasz
digikábeles #85095 üzenetére
Akkor jó
Én is szerettem a régi tabjaimat, de már nem tudnám elképzelni, hogy olyan gépet használjak. A lényeg hogy ne egyszerre akarj több dolgot csinálni, akkor el lehet vele lenni#85091
Ennek mondjuk nagy jelentősége nincs ebben a topicban, mert nem igazán volt eddig sem tablet 22 euro alatt. Max a tok, vagy védőfólia. Most ezután is ugyanúgy kell tabot rendelni, mint eddig: vagy Eau raktárból, vagy EU okosított postával. A kiegészítőket is így kell ezután.
Kérdés a vámügynöki szolgátatás díja, ami sávos lesz az értéktől függően. A jelenlegi 3500 Ft nem állapot egy 1 dolcsis vacak esetében, ugyanakkor mondjuk 500 Ft simán vállalható lenne (1 dolcsis szutyokra így rájönne 100 ft áfa, és 500 Ft eljárási díj) és akkor még mindig eldönthető, hogy megéri e kintről megvenni összesen 1000-ért vagy itthonról veszem meg 2500+1500 postáért ugyanazt. A tippem az, hogy kismértékben visszaszorul a vásárolgatás, de bőven lesz olyan termék, amit így is megéri kintről venni. -
cidalain
veterán
válasz
digikábeles #85089 üzenetére
Mindent meg lehet venni, de kérdés, hogy utána mire akarod használni? Vágódeszkának majdnem mindegyik tökéletes. Netezgetni úgy hogy nem kell 40 másodpercet várni míg megnyílik a böngésző, vagy két task/tab váltás között fél perceket várni az újratöltésre ha ez megfelel, akkor lehet venni 20 alatt 1 GB ramos 6-7 éves gépet, persze. Az akkuja is biztos olyan, mint újkorában (nem, persze)
Az a baj ezekkel, hogy biztosan nem fedi az igényedet. Utána meg eladni sem nagyon tudod, hogy erősebbet vegyél, így szerintem kidobott pénz.
Akkor már inkább egy új Huawei Matepad T8, de ebben nincs google store, de face, böngésző oké és csak 35 újonnan, nem kell ragaszkodni a Samuhoz, mert ott van egy erőteljes márkanév felár. Ez sem erőgép persze, de legalább új, garis... -
cidalain
veterán
válasz
Mátésum #85082 üzenetére
Csak ezt az egyet tudom ajánlani "itthonról": Lenovo tab M8 fullHD, csak itt kapható
Általános feladatokra elég, középkategóriás gép. Volt már a kezemben nem volt rossz, igaz én Google fiók nélkül használtam, és social app sem volt rajta, így viszont nagyon pörgős volt (nem fogták le a google és facebook appjai a hardvert) -
cidalain
veterán
válasz
F.B.I. #85068 üzenetére
De a P11 is tud tollat kezelni (de még nem használtam, így összevetni nem tudom pl Samuval). A hardver kicsit erősebb, kicsit jobb akku, kicsit gyorsabb töltés, kicsit jobb kamerák, 4 hangszóró.
A Samunak jobb a támogatottsága, az S-Pen toll már bizonyítottan szuper évek óta, AKG tuningos sztereó hangzás, jobb lehet a GPS mert többféle műholdat támogat, viszont drágább.Amire használná ezek kb mindegyek, így én inkább a P11-et venném.
-
cidalain
veterán
Jaja, nem értem igazán, de a mérés ezt mutatta. Samu telón volt ilyen, Xiaomin 1.5-1.6 A körül láttam a maxot. De pl a Samu is 80-90% körül valahol visszavett, a végén még 1 A alatt csepptöltött. De persze nem überkörülmények közt teszteltem, mert persze a telók töltöttségi szintje más volt, az akkukapacitások különböztek, a Samu tudja a gyorstöltést (de a töltő csak sima 5V 2.4Ah Aukey - ami ugyanolyan mint a Blitzwolf töltőm)
-
cidalain
veterán
És akkor még ott a kábel kérdés is. A teló/tab folyamatosan változtatja a felvett árammenyiséget, például az akku hőmérséklet változásának, vagy az akku telítettség függvényében. Olyan én még sosem mértem hogy egy teló/tab mindig maxon vette volna fel a kraftot. 1.8A volt a max, amit láttam a mérővel. Hiába tudta papíron a többet az eszköz, a kábel, és a töltő is.
Viszont trágya kábel jó, ha 1 A-t tud.
7000 mAh akku, inkább 4-5 óra normál esetben mondjuk 10%-ról, ha az eszköz nem tud gyorstölteni, csak az 5V-os normál töltést használja. -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #84987 üzenetére
Azért a Gugli, és a Here is elég nagy helyet foglal, ha offline akarom hasznáni. Szerintem ezekhez képest jobb az IGO. (Bár sokat számít, ha csak itthon használom 99%-ban, akkor nem kell full EU térképeket magunkkal vinni, mert minek. Ráér akkor feltenni, ha külföldre megyünk - ilyet meg nem tudom tud-e az IGO). De persze én ha használok valamit, akkor Waze. És ha zavar a mobilnethasználat, akkor a tervezés után kikapcsolom
-
cidalain
veterán
válasz
banderas362 #84983 üzenetére
A kiterjesztett háttértárnál fontos tudni, hogyha a microSD kártya elszáll (ami azért előfordul simán - főleg ha állandóan nyektetve van, pont mint ilyen esetben), akkor mondhatjuk hogy elszállt a tabod is: a programok amik oda települtek, vagy volt ott adatuk nem fognak indulni, összeomlanak. Gyakorlatilag garantált egy újra belakás, és mentésekből visszaszívás, ami nem szokott öröm lenni.
Viszont külső tárként, zenék, videók tárolására tökéletes a memókártya.
(Elég sok appot használok, de összesen foglalnak 5.2 gigát, így elképzelni nem tudom hányszáz app kell ahhoz hogy a 64 giga tárhely beteljen. Játékokat nem használok, így nem tudom hogy azok mennyi cuccot pakolnak fel) -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #84973 üzenetére
Esetleg még a Samu Galaxy tab Active 2 megkapható még 150 körül, de régebbi, csak 8", és csak HD felbontású.
Vagy legutóbb olyat csináltam terepre, hogy vettem egy Lenovo Tab M8 fullHD-t az alzáról (csak ott láttam a fullHD 3 GB ramosat) 60-ért, és ehhez vettem egy vízálló tokot mittudomén kb 10 dollár körül.
De ugyanezt eljátszhatod kicsit erősebb tabbal is, meg nagyobbal is. De úgy nem úszod meg 100 alatt.Szerintem az ipari tab kínai koppintás sem lesz olcsó, amit linkeltél az sem olcsó akkor már inkább a biztos Samu Active 2. 10"-os kínait nem kapod meg szerintem 5-600 usd alatt, de akkor meg ott a Samu Active 3 itthonról 180 körül.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #84971 üzenetére
Pfúú.
A vízálló nálam IP68-at jelent. De ha elég gyengébb esőben használni akkor az IP65 védettség elég lehet.
Namost vannak erre célgépek, viszont nem olcsók, de ha cégnek kell munkavégzésre, akkor simán megérheti kiadni 500 ezrest egy normális munkaeszközre. Ha ez a helyzet akkor írj, és mondom mit, és hol keress.
Ha low budget megoldás kell, akkor ez nem jó. Nincs védett tab. Kínából noname-et ne, mert csak ráhazudják a víz és porállóságot (és még egyéb mást is simán)
Ha mégis ez kell akkor valamelyik Samu tab legyen, azok általában kicsit jobb fényerővel bírnak, és vegyél hozzá valami vízálló bag-et kínából.De a titkos tipp a félipari Samsung Galaxy tab Active 3, ami egy jó kompromisszum a normál és a full ipari gépek között, és 200 alatt már megvan.
-
cidalain
veterán
Csúsznak itt összevissza az infók. Kell már lassan egy jegyzettömb hogy melyik user milyen témával kezdte a konversationt
Valóban csak és kizárólag navira kicsit túlzás az S6 Lite. Ha viszont mellette általános tabnak is, hogy pihi közben film, social networking, netezés ilyesmi, és hosszabb távra tervez, esetleg a friss szoftver is jó lenne, akkor jó választás -
cidalain
veterán
Nem tudom mennyire hosszú az a táv, de 3-4 évnél többre nem nagyon lehet tervezni. Mindenképp olyat kell nézni ilyen esetben amiben 4GB ram van. Ez inkább 100 feletti kategória.
A Samu Tab S6 Lite jó kompromisszumos választás lehet, ha nem akarunk kétszer ennyit kiadni mondjuk egy S7-re. Múltkor kollega linkelte, hogy Amazonról akciósan meg lehetett venni 100 körül, ami jó ár. -
cidalain
veterán
válasz
volandy #84923 üzenetére
Guglizd le, az M3 8.4-hez az Edigitalban láttam 8-ért
@kid46
Kérdezd Somatom-ot, de szerintem ő azt fogja mondani, hogy nincs olyan kicsi kamion szélvédő, ami ne bírná el a 10-es tabletet navigálásra. És mivel sokkal több lehetőséged van 10" méretben, helyben is vagyunk, hogy a 8-ast el kell engedni -
cidalain
veterán
válasz
volandy #84920 üzenetére
Előfordul. Az már egy 4 éves gép, vagy több?
Azt mondjuk nem nagyon értem, hogy ha lemerült, és tölteni rakod fel, akkor miért 32%-ról indul, de az akkuk esetén bármi lehet. Alapvetően persze sejtem, de annak is az a vége, hogy valószínűleg cserélned kell az akkut. Ami kis kézügyességet igényel. Itthon is megkapod már 10 rugó alatt (az M3 8.4-eshez legalábbis, de gondolom a nagyobbhoz is találni), de mivel nem teljesen halott, így akár egy kínai rendelés is beleférhet (bár az duplán lutri) -
cidalain
veterán
válasz
#20749568 #84904 üzenetére
Netflix HD miatt Samsung, Huawei, és Lenovo P11 felehet meg.
8" nincs erős előremutató hardverrel, csak 10". Szóba jöhető Huaweien nincs Google Play áruház (Huawei alkalmazásboltban passzolom a streaming appok hogy vannak jelen)
Lenovo P11 talán a legolcsóbb amin érdemes elgondolkodni, Samsung esetében inkább az S6, S7, amik ugyan rohadt drágák, viszont előremutatóak (nyilván az S6 már eggyel régebbi tab, de egy átlag géphez képest ma is ütős) -
cidalain
veterán
válasz
F.B.I. #84888 üzenetére
Ez így nem igaz. Samu S6, S7 szerintem elmegy A13-ig. Meg kell nézni, hány év sw supportot vállalt be a Samu, de mivel évenként jön új android főverzió, így azt gondolom ezek meglesznek.
Mondjuk a sok pénz ezekre ugyanúgy igaz, mint az Apple cuccra.Esetleg még olyan olcsó, de népszerű termék vásárlása lehet opció, ami mögé beálltak a custom romosok, és van rá a gyáritól eltérő, de folyamatosan frissülő android.
-
cidalain
veterán
válasz
ledgeri #84886 üzenetére
Most android 11-nél vagyunk vadiúj csúcsgépeknél. Amúgy inkább 9-es 10-es az alsóbb árszegmensben. A csúcsgépek kapnak 1-2-3 android főverzió frissítést, de 100k alatti gépekre az nem jellemző. Nemhogy android 13-ig nem jutnak el a mai 60ezres tabok, de némelyik még 10-est sem fog tudni.
Amit te szeretnél ilyen téren, ahhoz Samsung S széria kellene. Az meg több mint a kereted kétszerese. -
-
cidalain
veterán
válasz
malgab01 #84845 üzenetére
Pff, szar ügy, kevés az értelmes 8-as tablet.
Samsung SM-T290. No nem a 2 GB ram miatt, mert az kicsit kevés, de legalább Snapdragon soc van benne, ami GPS-hez előnyösebb.
Ha csak GPS-re kell, egyéb appokat csak ritkán használsz, akkor elég lehet. Meg persze kérdés, mennyi az annyi? Ez kb 45 körül van. -
cidalain
veterán
válasz
F.B.I. #84834 üzenetére
Nyugodtan lehet Banggood-ról kínából rendelni. Eu Priority Line postát kell fizetni, az megoldja, hogy itthon ne kelljen extra költséggel számolni. És ezt garantálják, mert a postadíj tartalmazza a tax biztosítást is, szóval ha mégis besarcolnák, akkor számla ellenében visszatérít a Banggood.
Egyetlen hátrány, hogy hosszabb a szállítási idő. De legtöbbször viszont olcsóbbra is jön ki a termék -
cidalain
veterán
válasz
Luissimo #84822 üzenetére
Pont azt írtam, hogy a panelon a negatívok általában egyben vannak. Ha sípolósra rakod a multimétert, akkor a tablet jack - és a tablet USB táp - pinje kisípol. Az USB oldal szabványos, így leguglizható melyik ott a minusz. (Célszerű bedugni az USB töltőkábelt, mert az annak a végén lévő USB A csatiban könnyebb hozzáférni a pinhez)
Aztán persze lehet hogy nem, de egy próbát megér. Ha semmi sem sípol akkor vagy leszeded a hátlapot, és megnézed a töltőáramkört, vagy találsz egy megbízható doksit... -
cidalain
veterán
válasz
Luissimo #84818 üzenetére
A közepe szokott a + lenni, de azért egy mérést kellene csinálni.
A minusznak ki kellene csengenie az USB minusszal. Az meg szabvány, tehát tudjuk melyik láb.
A jacknél két dolgot kell mérni: a külső átmérőt, és a belső tüske átmérőjét. Ha csak a tab van nálad, akkor a hüvelyről is lehet mérni.
Egy kb 5V 2A töltő szerintem bőven elég, sőt, akár kisebb is. Én egy mikroUSB kábel végét csapnám le, és tennék helyére Jack-et, hogy ugyanúgy, ugyanazzal a töltővel tölthessem. -
cidalain
veterán
válasz
MotoHacker #84816 üzenetére
Az Alcor cuccok általában átcímkézett másod-harmadvonalas kínai gyártók temékei.
Ez már elég régi cucc, már meg nem mondom hogy ez melyik 5-6-7 évvel ezelőtti kínai típus. -
cidalain
veterán
Én meg inkább valami üzleti kategóriás használt notit, ha már témánál vagyunk, de az 100 körül kezdődik. (Ennél nem olcsóbb a PC sem, egy jó használt Brand gép 50-60, plusz normális bill, egér, és monitor, meg valami hangszóró is kellene - cserébe fixen elveszi az íróasztal felét)
-
cidalain
veterán
válasz
st6969 #84790 üzenetére
A 4GB ramnál több az jelentősen többe kerül. A felhasználási igényekre ez pont tökéletes. Több felesleges, kevesebbet meg nem érdemes.
OTG kábellel bármilyen egyszerű magyar USB csatis bill ráköthető, viszont akkor nincs töltés, hisz ugyanoda kellene dugni. Cserébe pl bluetooth bill is köthető hozzá, de abból normális magyar nyelvű az elég drága.
Van gyári bill is hozzá, ami nem foglalja az USB csatit, de ebből nem lesz magyar nyelvű, viszont szerintem matricázható, és remappolható, így megoldhatóak az ékezetes karakterek (max kicsit máshol, mint ahol megszoktuk) -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #84782 üzenetére
Videót tuti nem állnék neki tableten szerkeszteni: kicsi, gyenge.
Egyébként ez nekem is eszembe jutott, de elvetettem, hogy á biztos nem.@norberto9
Ha a pénz nem számít, akkor hajrá, be kell szerezni külföldről.
De szerintem nem ad annyivalntöbbet átlagos felhasználás esetén, hogy eltapsoljunk rá még egy valag pénzt. Igazából maga az s7+ is elképzelhetetlen átlagusernek otthonra, hacsak tényleg nem számít a pénz. Netezgetni, facebookozgatni, videózni tuti nem vennék ilyet csak azért mert sok ram, erős soc biztos nem fog szaggatni - ez nem ér 2-3 szoros pénzt. (Ha lenne 8/256 vagy 8/512 itthon az esélyes hogy a 4 kilóhoz lenne közel) -
cidalain
veterán
válasz
rodman73 #84776 üzenetére
Ha van pénz az S7-re (és nem sajnálsz ennyit kiadni rá), akkor az bőven jobb, mint az S5e, és az S6 Lite.
Update:
Ugyanakkor ha mégsem lőnél ágyúval verébre, és nem is vernél a seggére a teljes keretnek, akkor szerintem az S6 Lite is megfelelő erre. (Bár a játékot nem ismerem, hogy annak milyen gépigénye van) -
cidalain
veterán
válasz
Somatom #84770 üzenetére
Jó, de neked 4x akkora a vezetőfülkéd és az ablakfelületed, mint egy átlagos embernek.
Nekem az átlagosnál nagyobb méretű kocsim van, de a komplett középkonzolt kitakarná egy 10-es tab, így se klíma, se zene, se fedélzeti gombjaihoz nem férnék hozzá. Ha ablakra tenném, akkor meg kitakarná a kilátás felét (mélyen van az ablakom), hosszú szárú tartó meg kb leszakadna 1.4 másodperc után.
Nekem pont elég navinak a teló a felső szellőző előtt, még a hűtése is egyből meg van oldva. -
cidalain
veterán
válasz
dm1970 #84768 üzenetére
Abszolút nem kompenzálja: aki otthoni tabletnek veszi, az a nappaliban nem fog GPS vevővel navigálni a konyhába, és nagyrészt az otthoni wifivel használja majd. Ellenben a fullHD kijelző otthon filmezni előnyösebb. Persze akinek kellenek ezek, azoknak nincs választása.
(A tabletben a GPS csak nagyon speciális helyzetben értelmezhető. Normál ember nem fog kocsiban 10" tablettel navigálni. SOHA. Még véletlenül sem. Nekem már az x-edik tabletem van, az elsőnél kipróbáltam, de utáltam -pedig az csak 7"-os tab volt- a mostaniban nincs is GPS, nem is hiányzik) -
cidalain
veterán
válasz
modflow #84755 üzenetére
Akkor lépjen oda a csoportba PC-n. Amikor ott van, lesse meg a böngésző címsorát. Ha ott meet.google.com, vagy google.com/meet kezdetű webcím van, akkor helyben vagyunk. Töltse le, és telepítse a Play Áruházból a Google Meet alkalmazást, és használja azt, akkor menni fog. Most azon belül vagy a balfelső sarokban lévő menüből el fogja érni a szobát, vagy be kell írni a szobakódot (Meeting Code).
Ha nem ez a helyzet, akkor nem tudom mit kéne csináni -
cidalain
veterán
válasz
modflow #84751 üzenetére
Nem teljesen világos, hogy ez miez, de amikor nekem legutóbb google-ös csoportmunkám volt, akkor azt nem a Gmail appal kellett megoldani, hanem Google Meet app kellett hozzá az androidon.
Hogy ez PC-n hogy lenne, nemtudom, de PC-n ugye integrálva vannak a google szolgáltatások, simán lehet hogy a Gmail.com-on lépsz be, de egy két kattintás után már nem ott vagy, hanem a Drive-ban, a Meet-ben, vagy akárhol. -
cidalain
veterán
válasz
modflow #84730 üzenetére
Mennyire kell mobilnak lennie, meg mire kell?
Pl ha a gyereknek tanuláshoz, gépeléshez, akkor az ilyen tabletesek nem jók, mert az ékezetes betűk nem ott vannak, vagy angol nyelvűek.
De járható út egy sima USB-s PC bill, és egy USB OTG kábel, ami kb minden számtek boltban megvan 2500-ból. Viszont így a bill nagy, nem hordozható, viszont otthon íróasztalnál gépelni kényelmes -
cidalain
veterán
válasz
Pierre75 #84721 üzenetére
Ez így ebben a formában nem feltétlenül igaz.
Ami a legfontosabb, hogy olyan technológiával töltsük, ahogy gyárilag kigondolták. Azt biztosan tudja az akku, és nem kéne jobban károsodnia.
Arra kell figyelni akkutöltésnél általánosan hogy ne melegedjen túl az akku. Minden akku melegszik, de hogy mennyire, az akkufüggő. Munkám során sokféle egyéb akkuval találkozom (NiMH, LiIon, LiFePo, ...), Mindnek van gyári specifikációja, hogyan töltsd, meddig, meddig süsd ki.
Szerintem sokkal károsabb a túltöltés, vagy a mélykisütés, mind a gyorstöltés.
Persze ez sem szentírás, de több a tapasztalat mögötte, minthogy másfél év alatt behalt a telóm akkuja, mikor a korábbi tovább bírta... -
cidalain
veterán
válasz
nightzone #84667 üzenetére
Igazából az elsőnek akkor van jelentősége, ha a tab belső tárhelye kicsi, és nem tudsz már appokat telepíteni. Így viszont logikailag a tab belső tárhelyét terjeszted ki a microsd-vel, és mehet rá több app akár. Viszont, ha kiveszed a tabból, akkor megkotlik az aminek a cucca a kártyán volt. Szóval ebben az esetben nem vehető ki. Ha bedöglik a kártya (mert szokott ilyet), akkor gyakorlatilag majdhogynem factory reset kell, és újra pakolgatni az appokat.
Második esetben csak mint csatolt tárhely működik a kártya, mehet rá kép, zene, film, doksi. Kivehető, átrakható PC-be, menni fog, lehet rámásolni, stb.
-
cidalain
veterán
válasz
Bacusuz #84661 üzenetére
Amit tudni kellene: a tableten beállított google fiók, és jelszava, és/vagy ha az eszköz regisztrálva lett egy Samsung fiókba
1. lehetőség. Use Android Device Manager to Unlock Samsung Phone Forgot Password
Before you start with this method, please make sure that the Android Device Manager is enabled on your Samsung phone.
Step 1. Visit Google.com/android/devicemanager on your Mac/PC > Log in to your Google account that you also used on your locked phone.
Step 2. Select the device you want to unlock in the Android Device Manager interface > Choose Lock button > Enter a temporary password (no need to enter any recovery message) > Click Lock button again.
Step 3. If the process is successful, you will see a confirmation window with three options: Ring, Lock and Erase > Enter the temporary password you just set when a password field appears on your Samsung phone.
Step 4. Go to lock screen settings on your Samsung phone > Disable the temporary password you set before.2. lehetőség. Fix Samsung Phone is Locked via Google Account
If your Samsung phone hasn’t been upgraded to Android 5.0 (still running Android 4.4 or lower), then you can try this method to unlock Samsung phone forgot password.
Step 1. Enter a wrong lock password or pattern 5 times > Tap Forgot Pattern when it appears on the screen.
Step 2. Enter your Backup PIN or Google Account. If you choose to enter Backup PIN, just tap OK. If you sign in with your Google account, tap Sign in to proceed. Your Samsung phone should now be unlocked.3. lehetőség. To Unlock Samsung Phone Forgot Password – Find My Mobile
To help Samsung users easily bypass the locked phone screen, all Samsung devices are fitted with the Find My Mobile feature. If you have created a Samsung account and registered it before, simply follow the steps below to make it.
Step 1. Go to /findmymobile.samsung.com/ > Log in with the same Samsung account.
Step 2. Click Unlock my screen option on the left panel of Find My Mobile account interface > Click on Unlock button. After it completes, your Samsung phone should be unlocked successfully.Ha ezek nem működnek, akkor factory reset kell, de akkor a képeket bukta. és ehhez is mindenképpen kell a tabon beállított google account hozzáférés, különben életbe lép a FRP. annak feltörése meg már nem fórumtéma.
-
cidalain
veterán
válasz
racskobalazs #84648 üzenetére
Ehhez olyan tablet kell, ami támogatja a normális tollas érintést
Huawei M-Pen, Samsung S-Pen. Namost az ilyen tabok nem 50-ért mennek, hanem 100 fölött.Bármi más tablet megoldáshoz passzív kapacitív tollat lehet csak kapni. Ez ugyanolyan elven megy mint az ujjad. Szerintem alkalmatlan írásdigitalizálásra. Próbálja ki okostelón egy ilyen 700 forintos tollal. Ha nem oké, akkor maradnak a fenti drágább megoldások.
-
cidalain
veterán
válasz
PapírVilla #84645 üzenetére
Passzívnak aktív
De csak azért aktív, hogy vékony legyen a hegye. Van benne akku, tölteni kell. De semmi extra, ugyanúgy kapacitív elven működik, mint az ujjad. -
cidalain
veterán
válasz
PapírVilla #84642 üzenetére
Mit szeretnél csinálni?
Általánosságban amelyik tab nem rendelkezik nyomásérzékeny kijelzővel, ott az egyszerű tollak (passzívak, és az aktívak is) csak az ujjad helyettesítésére jók. A különbség ezek között, hogy a passzívak bumszli végűek, az aktívak vékony hegyűek.
Ha kell a nyomásérzékenység akkor olyan tablet kell ami tudja.
Tovább nem ástam magam a témába, de el tudom képzelni hogy létezik komolyabb aktív cucc, ahol a nyomást a toll érzékeli, és BT-on keresztül beszél a tabbal, de nem valószínű hogy ez a megéri kategória, ha van. -
cidalain
veterán
válasz
mike1334 #84585 üzenetére
Kínai rendelés nem játszik?
Esetleg használtan egy Xiaomi Mi Pad 4?
Vagy esetleg ez a LenovoMi pad 4-em van itthon, elég oké általános dolgokra, játszni max kártyázom. Lenovót vettem múltkor céges használatra, teljesen okés (mondjuk nem nyúztam nagyon, csak egy saját fejlesztésű appot tolunk rajta)
-
-
cidalain
veterán
válasz
norbinator #84530 üzenetére
Banggood-nál normálisabb forrást nem nagyon fogsz találni kínai műszaki cikk beszerzéshez. Van olyan postázási mód Kínából, aminél nem kell áfát fizetni itthon (EU Priority Line - a feladó behozza saját költségen az EU-ba, neked meg EU-n belülről adják fel)
-
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #84521 üzenetére
Ja úgy oké, hogy nem állandóra, hanem check, aztán leszed.
Google nekem még nem dobott ki gázos találatot, de persze aláírom, hogy ez nagxmértékben függ attól, hogy mit keres az ember.
Play áruházas dolog szintén olyan, hogy függ attól hogy milyen appot teszel fel milyen gyártótól. Nekem még nem volt szükségem olyan appra, amit ne sikerült volna megbízható fejlesztőtől beszerezni (de persze ez is relatív) -
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #84515 üzenetére
Minek?
Az első pár évben lelkes antivírus támogató voltam androidon is (windowson alap), de azon kívül, hogy mindig megette a rendszererőforrások x százalékát (proci és memória is), semmi értelme nem volt. Ha csak és kizárólag play áruházból raksz fel appot, nem kolbászolsz olyan weboldalon ahol nem kellene, akkor abszolút nem szükséges a víruskereső.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged