- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
t72killer #76154 üzenetére
Azt hiszem, itt adom fel a keresést. Nem nekem lenne a tablet, hanem tesóm gyerekeinek, azt sem tudom igazán, mivel játszanak, fogalmam sincs azoknak a gépigényéről, tehát nem tudok konkrét felszereltséget keresni. Annyiból tudok kiindulni, hogy a telefonjuk 1,5-2GB rammal szerelt, az egyik egy Galaxy A3 2016, aztán most azon játszanak. Hogy egy tabletbe a nagyobb kijelző miatt mennyivel erősebb hardver kell, nem tudom.
Szóval a kérdés marad a részletekbe belemenés nélkül: 80.000 Ft-ig van-e olyan tablet, ami játékra jó? -
Game-over
aktív tag
válasz
t72killer #76137 üzenetére
Nem is volt célom abba az irányba terelni, én csak arra válaszoltam, hogy wines táblagépen a 10 jobb mint a 8 (ezért is tettem offba).
Egyébként nekem van mindkettőből, mindegyiknek megvan az előnye-hátránya, nálam a droidos gép tartalomfogyasztás + pdf olvasás, a windows-os gép meg inkább munkára (laptop helyett tökéletes nekem).
-
konyi79
addikt
válasz
t72killer #76137 üzenetére
Nagyon régóta szeretnék egy jó win táblagépet, a 2017-es surface pro pl nagyon bejövős nekem. Be is vállalnám, kicsit átgondolva a mostani szokásaimat sokszor kiváltaná a laptopot, sokmindent meg is könnyítene nekem a profi cerkájával. DE
De a pi@...*ba már nem képesek LTE modemet belerakni. Vagyis már raktak, csak azt meg itthon nem lehet megvenni. Számomra egy eszköz addig mobil, amíg önállóan képes magának netet varázsolni.
Persze, tudom létezik mindenféle hordozható bizbasz, ami szórja ami kell, de az akkor sem ugyanaz. -
®abstract®
őstag
válasz
t72killer #76132 üzenetére
kb.ahogy irod.core m3 7y30 proci(ilyen win.tabok 400-500$ korul) alatt nem biztos,hogy erdemes a windows tabon matekozni. az x5 vagy x7 atomok elfogyhatnak eroben,alap dolgokra eleg lehet mondjuk. hiaba van kinai vonalon 4-6-8giga ramos verzio.
win 8.1 jobban tetszik,mint a 10.
a kirin 960 ba mali g71 gpu van,eros.
gpu kat pontosan megtalalod a www.notebookcheck.com on en is ott nezem,hogy mit tudnak a hardverek.
a tab s4 nagy elonye lesz a 16/10 keparany es a snapdragon 835 proci
jo hogy vannak ilyen erdekessegek is. -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76116 üzenetére
Teny, az ilyen routeres, vagy egyeb hardweres okossag, leginkabb csak otthon mukodik, mobilhalozaton nem.
Ceges telon 3 GB ram van. Amikor ranezek, akkor meg sosem lattam olyat, hogy ne lenne legalabb 1,5 giga szabad. Szoval boven-boven elegendo (xiaomi redmi 4x)
Privaton a 2 GB eleg szokott lenni, meg nem fordult elo emiatt problema. (Xiaomi redmi 2 pro)
Tableten most epp egy kozel 4 eves LG Gpad 7-tel nyomom 1 GB ram. Ez el-elfogy. Alkalmazasvaltas kb 5-10 masodperc, mert jellemzoen ujra kell tolteni. De mivel altalaban bongeszek, vagy kozossegi mediazok egyidoben igy ez nekem nem problema (itthon hasznalom, jellemzoen olvasas). Tobb feladat egyideju hasznalatara nem elegendo, dolgozas eselytelen.
-
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76114 üzenetére
Van 4 gigas tablet. Elegnek kell lennie.
Raklamblokkolas nekem regen ment root nelkul, de tenyleg fogta a gepet, igaz abban nem 4 giga volt.
Akinek a reklamblokkolas az achillese, az miert szarakszik eszkozonkenti blokkolassal? Neten kell utanajarni, raspberry + adblock. Bedugod a halozatra, es minden forgalmat ezen keresztul tolsz vegig, ami hirdetes, azt kidobja a francba. Volt nincs reklam, semelyik eszkozon. (En meg nem csinaltam meg, de nem hulyeseg) -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76108 üzenetére
A mai vilag nem arrafele mutat, hogy megveszed a csucstelodat 300k folott, amit indenhol elokaphatsz, es melle megveszed a 300k koruli csucstabletet hogy otthon estenkent lazulj vele 1-2 orat. A kulonbseg a ketto kozott csak, es kizarolag a kijelzo merete lenne. Nem eletszeru, es az eladasok is ezt mutatjak, igy a kinalat igazodott a kereslethez. Emiatt is van az, amit korabban is irtam, ha kijon egy uj soc, akkor nem a tabletreszleget ugrasztjak legeloszor, hogy uj eszkozt kellene dobbantani a piacra most azonnal.
-
válasz
t72killer #76108 üzenetére
P.S.: rápillantottam a "nyugati" használtpiacra, nagyon gáz, bolti ár alatt 10-15%-kal akarnak túladni a vackaikon azzal a kifogással, hogy benne hagyják a gagyisztáni micoSD karijukat, háát kösz nem, memkarim van sokkal jobb, 10%-nál meg a puszta érzés többet ér, hogy én szedem le a szűzhártyát a kijelzőről...
Ami nem kicsit aggaszt, hogy a 2GB RAM, ami ezekben az olcsó gépekben van, mire elég? Két telóm van itthon, köztük az egyik fő különbség, hogy az egyik 1 a másik 4GB rammal van szerelve (galaxy s2 és s7e), az s2 kvázi használhatatlan, a böngészőtabokat is elfelejti, ami sztem a kevés ram számlájára írható.
-
konyi79
addikt
válasz
t72killer #76100 üzenetére
Nem, nem vízálló, már volt róla itt szó.
Kicsit kipukkant ez a tablet piac a kezdeti lendület óta. Nagyon szeretem a kis Sony-t, 3/16 LTE-hez képest nem látok túl nagy ugrásokat, meg abból is volt 3/32, csak sajna LTE nélkül. Csak a Sony azóta se jött elő új masinával. Ami gáz, felsőkategóriás QC chippel egyáltalán nincs táblagép, pláne kisebb.
Az új Huaweiken kívül tényleg nemigen van komolyabb. -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #76095 üzenetére
Kb 2 hete van a boltokban a M5.
Igy nehez valaszolni, hogy van e mar root hozza. A gari bukik, eddig nem neztek jo szemmel, gondolom eztan sem fogjak.
Szokott lenni custom romolas huaweire, de hogy erre mar van e passz, nagyon uj gep. A gariido alatt szokott lenni update. Mivel premium, talan egy android foverzio upgrade is lesz majd ra.
Mindegy, hogy az eddigi tabletek hogy melegedtek, mert ez a modell nem azok a modellek. Hogy ez hogy teljesit nyaron, arrol meg nem sokat tapsztaltunk(#76084) konyi79
Nezd, Kirin960-nal frisebb soc nincs semmilyen tabletben. Ez ugy megy hogy elkszul egy soc, aztan mehet csak a fejlesztokhoz. Nullarol raraknak egy hardvert, majd szoftvert, tesztelik, ha oke, kidobjak a termeket. Erre azert kell ido. Olyan nincs hogy veszel egy eszkozt, aminek a soc-at ket hete jelentettek be... -
NGA
addikt
válasz
t72killer #32270 üzenetére
"vigye a fullHD filmeket is."
Ezt miért? Nekem vannak FullHD filmjeim, de 10-15 giga egy. Ezekbe a tabletekbe max 32 gigás kártyát lehet belerakni, arra jobb esetben felfér 2 film. Van értelme?
(Mondom ezt ugy, hogy nekem is viszi a FullHD-t, igaz csak HD+ a kijelző, és valami miatt a TV-n sem megy feljebb mint HD a kép, ha rákötöm HDMI-ben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPad topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged