- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #25029 üzenetére
Ma (12 nap alatt) megérkezett egy Mecool M8S Pro+ kütyü, összesen 9.040 HUF-ba került.
Megy Android alól is a Kodi, de megnézném hogy fut rajta a LibreElec...
Tett már fel valaki ilyen készülékre LE-t? Van amire, különösen figyelnem kell majd?
-
azbest
félisten
válasz
Oldman2 #19662 üzenetére
a dokumentáció alapján tippek:
- valamilyen zoom mód van bekapcsolva a képbeállításoknál.
- nem a hdmi1/dvi csatlakozóba lett dugva a box, pedig talán csak azt lehet úgy beállítani, hogy jó legyen.Ott valamilyen pécé módot kell keresni a beállításnál, az az, amikor mindenféle effekt és vágás nélkül mutatja az eredeti képet a tévé. Nem keverendő a vga kábeles kapcsolattal, azt rgb-pc módként emlegeti talán.
HDMI[PC] mód-ot felemlegeti a leírás az 26/32LB7* modelleknél, szóval csak lennie kell ott valahol.
-
junkpod
veterán
válasz
Oldman2 #19641 üzenetére
Akár hiszed, akár nem a tv beállítás a hibás ha tullog a kép.
Nem értelek, kérdezel tőlünk, 10-bol 10-en ugyanazt a választ adjuk, de te ezt nem fogadod el sőt még bizonygatni is visszajössz, hogy márpedig nem úgy van az.
Azt se értem, hogy droid alatt mitől lenne más a hw csatlakozó labkosztasa mint LE alatt.
Miért nem inkább bootolsz még 10x hátha ez nem a megjavul... -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Oldman2 #19629 üzenetére
Lehet, hogy az androidos Kodi nem vált frekvenciát a film lejátszásakor, a LibreELEC alatti viszont igen, ezért más "jelet" kap a TV a két esetben és lehet, hogy a 24p esetére más a TV beállítása, ezért van ott elcsúszva a kép.
Hozzáteszem, hogy alapvetően a Kodi pixelpontosan küldi a képet, azaz, ha a TV felbontása megegyezik ezzel (pl FHD), akkor nem szabadna lelógásnak lennie. Ezért kell megkeresni, hogy az adott TV-nél milyen beállítás az, amivel a pixelpontos megjelenítés történik. Sok típusnál ezt overscan-nek, vagy túlpásztázásnak hívják, de más elnevezések is előfordulnak erre. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #19624 üzenetére
A magyar nyelv sikerült, a kép még mindig kilóg, miközben a beállításokban jó a kép.
Erről a "hangkártyáról" van szó:
Approx 5.1 USB hangkártya /appUSB51/
SSH-n belépve a készülékre, fura módon az lsusb nem listáz ki semmilyen eszközt.
-
cof
veterán
válasz
Oldman2 #17079 üzenetére
Átmásoltam smb-n a külső hdd-re ezzel: [link]
És betallóztam Kodiban mint az MS repot, 'telepítés zip fájlból' de akár rámásolhattam volna pendrivera is és onnan.
#17082 Nem mindig jó feliratot szed le. Akkor van probléma ha több release is készült egy filmből/sorozat részből és azt veszed egyszer csak észre, hogy egy idő után elkezd csúszni a felirat. Sajnos jártam már így és nincs kedvem ezzel bajlódni mikor éppen nézek valamit, így tudom, hogy jó feliratot szedek le és nem kell azon izgulni, hogy elcsúszik a felirat vagy nem. Plusz így két perc alatt megvan letöltöm, ftp-n átküldöm.
-
kenand
veterán
válasz
Oldman2 #16057 üzenetére
De legnagyobb szívás ha nem EU-n belül jön a DHL csomag 20.5 Euronál már kegyetlenül VÁM-olnak, nincs kecmec, ráadásul az eljárási díj 4750FT...
(#16045) beluudj
USB 3 még csak jó de 6 mag 2 erős 4 gyengébb, teljesen felesleges egy BOX-ba...ez nem telefon és nem táblagép... -
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #15477 üzenetére
Jó cég ez a DHL...
Az előre beígért 02.22-én nem jött meg, 02.23-án pedig megjelent a csomagkövető oldalon, hogy várható érkezés 03.03.
Tegnap megjött az Amazon.de "értékeld a vásárlást" emailje, hogy "ha már két napja megkaptam" a megrendelt terméket, ugyan értékeljem már a tranzakciót.
-
-
kenand
veterán
válasz
Oldman2 #15378 üzenetére
Pedig érdemes vele játszani, próbálgatni mert csökkenni szokott. (tény utoljára pár hónapja használtam ki)
A sima küldés is futár, de az autós kb 1 hét...
Esetleg a gerabest topikban kérdezz rá ott szoktak lenni guruk akik tudják most éppen mit érdemes pluszban beletenni a kosárba költség csökkentésnek... -
dugesz77
őstag
válasz
Oldman2 #15355 üzenetére
Ez az Ugreen usb hangkártya tökéletesen működik MiniMx-en LE 7.95beta6 alatt. 96kHz mintavételezés is beállítható amit a kártya tud. Kellemes hangja van. Egy Sennheiser HD555-el próbáltam azt kellő hangerővel meghajtja.
-
kenand
veterán
válasz
Oldman2 #15339 üzenetére
HDMI audio extractorral ki lehet venni HDMI-ből audiot
De én inkább vennék házimozi erősítőt...
20 000Ft ért patika állapotú 1 tulajos Onkyo TS-DX 494-et vettem az egyik fiamnak. nem mai gyerek, de szépen dekódol akár 5.1-ben (opikáról még nem HDMI-s)
15 000 FT-ért analog hibás Marantz SR 4400-at vettem (szintén még nem HDMI-s), raión (analog forrás) recsegett a bal front. Digitális jelet tökéletesen szólaltatott meg. Kínából vettem központi chipet (4000FT)+5000Ft-ért kicserélték, azóta tökéletes.
nagyon jól szól, imádom.Másik fiamnak meg HDMI panel hibás Onkyo TX-SR 606-ot vettem 30 000Ft-ért. Optikán szépen szólt, de 6000Ft-ért átkondizták a panelt azóta a HDMI váltó is megy.
Szóval csak azért írtam ezeket, hogy olcsón lehet jó erősítőket venni, az analóg kimenetet meg el lehet felejteni...
(UI egyébként a Tronsmarban van bluetooth, bagóért kapható baluetooth analog receiver is, úgy még kábelezni sem kell)
(#15369) blakey
-
blakey
titán
válasz
Oldman2 #15339 üzenetére
Létezik optikai-RCA DAC, tökéletesen működik. Ez csak egy példa, nagyon sok féle létezik és olcsóbban is megkaphatod egyéb oldalakról.
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #15355 üzenetére
Az előbb leteszteltem KIII -on is. A mikrofon még nem egyértelmű, mert az első rögzítő alkalmazás, amit telepítettem, FC -vel azonnal elszállt. De, már a boothang is ment a hangfalakon, tehát nem kellett semmit sem beállítanom. Próbáltam MX -szel, VLC -vel, és Kodival. Mindhárommal volt hang. Linkelni nem tudom, mert ezt ajándékba kaptam. Az van ráírva, hogy "3D Sound", és a Google képtalálatok alapján így néz ki.
-
törölt tag
válasz
Oldman2 #15349 üzenetére
Nem feltétlenül a médialejátszó, hanem az OS. Hivatalosan csak 6 -tól került bele az Androidba, de a miniPC -k a kezdetektől támogatják. DVI monitorom van, és nem minden miniPC -men volt gyárilag hangkimenet. De, ezzel a kütyüvel eddig mindegyikkel működött, és nem csak a kimenet, hanem a mikrofon is.
-
Technoman
őstag
válasz
Oldman2 #15321 üzenetére
Oldman2
Ezt neked kell eldönteni. Itt a fórumon jellemzően a Beelink -s ennek a márkának a kismillió variációjával- vannak a tagok többségben.
Csak ha fontos: a Beelink s905X-es, ami magával hozza a csak 100-as LAN hátrányát is (már amennyiben neked hátrány, hogy nem Gigabites a LAN)Crvsh3R
Nekem tegnap, a legújabb Beta6-nál uúgy kezelte a CEC-et, mind mindig (HDMI váltásnál, megáll a film, bekapcsolásnál a TV átvált, stb..., azza úgy, ahogy a CEC adapter menünél beállítottam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged