- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csabi1984 #80806 üzenetére
Nekem pont ilyen TV-m van, 2014-ben vettük, a Samu már tán 2015-ben lelőtte az YT app-ot benne, aztán rövidre rá meg minden egyéb "SMART" funkciót. Ennyit arról, hogy a termék marketing weboldalán, megmég a dobozon is ott virít a hatalmas SMART logó. (Ettől még TV-nek jó TV).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csabi1984 #80787 üzenetére
Egyszerű: fogsz egy 4K / HDR-es videót és bekapcsolod a CE-ben a HDR->SDR konverziót és megnézed/összehasonlítod a képet azzal, amikor rendesen HDR-ben játszod le. Persze ezt a 4K / HDR-es TV-n kell. De SDR-ben olyan lesz a kép a FHD TV-n is. Az igazi persze az lenne, ha az SDR-re konvertált 4K videó képét hasonlítanád össze ugyan azon film eredetileg is FHD / SDR változatával. Akkor látnád igazán miről beszélünk.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csabi1984 #80784 üzenetére
Vagy van a "sima" (vagy eredeti?) Smart YT TV is. Ez is tudja a 4K-t és már nagyon régóta fejlesztik. (Ezt a Next-et én sem ismertem eddig, de a logóból is látszik, hogy a sima Smart YT TV lehet az alapja. ?)
#80786 mikrofon: Ja, akkor így már értem. Mondjuk nem olyan rég volt, hogy jött egy frissítés a Smart YT TV-re...?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csabi1984 #80779 üzenetére
Ha a 4K videó SDR-es, akkor jó lesz, persze FHD-ra fogja leskálázni. Viszont ha HDR-es, akkor inkább nem ajánlott. Ezek a Box-ok tudnak valamilyen SDR konverziót, de ez sose lesz olyan "jó", mint az eredeti SDR. Tehát ha nincs natív 4K / SDR forrás rá, akkor ugyan azt a filmet ajánlottabb inkább FHD / SDR-ben beszerezni ehhez a TV-hez.
-
gyűrű
addikt
-
Imi1981
veterán
válasz
Csabi1984 #80741 üzenetére
Már fáj a szemem annyit próbáltam
! Legjobban az Aeon nox silvo tetszene de egyszerűen nem tudom úgy beállítani ahogy szeretném. Az Artic zephyr 2 is jó de ott nincs olyan nézet ami igazán tetszik. Az eminence is szép és ezt úgy állítottam be ahogy szerettem volna de itt nincs coreelec beállítások meg az Aeon nox silvo szebb lenne ha jól be tudnán állítani. Nem adom fel meg lesz ez! Addig nem nyugszok. 😄
Na nem offolok tovább. Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Beni2360
félisten
válasz
Csabi1984 #80579 üzenetére
A videóban benne van Ki kell csomagolni és az img fájlt kell felíratni.
De itt egy leírás is. -
kokokka
addikt
válasz
Csabi1984 #80512 üzenetére
Akkor viszont nem értelek, amásik topikban miért írtad ezt :
Mostmár ott tartok, hogy szemmel szeretném látni azt a sávosodást vagy annak nem létezését
Bár nem annyira erősen, de ennél a boxnál is jelen van a banding, szóval furcsa, hogy nem látod vagy láttad még eddig. -
belashx
senior tag
válasz
Csabi1984 #80332 üzenetére
Miért kéne windows jelszó? Nincs win az egyenletben.
@gyűrű:
CE első indításakor láttam, hogy van felhasználó benne, ezért jutott eszembe.
Kézzel nem próbáltam, csak tallózással, mert ugye magától felismerte a megosztott mappát. Meglesem, aztán, ha nem, jön a felhasználó hozzáadása.Köszi mindkettőtöknek!
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #80265 üzenetére
Ha jó az angolod, csinálsz itt egy forkot, lefordítod, pull request és a developer beleteszi a következőbe.
Nem tudom, szerintem nem nagyon van full magyar ( a transiflexen is elég hiányosak, de nem is mind van ott benne) , én az estuary mod v2-t használom ahhoz van magyar nyelvi fájlom amivel teljesen magyar lesz..
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #80259 üzenetére
Általában itt találod a fórumot a készítőikkel..
-
joydrv
aktív tag
válasz
Csabi1984 #80222 üzenetére
1, Beállítások/Lejátszó/Video/léptetések nagysága : kiszeded ami nem kell és a "maradékkal" fog ugrani előre , hátra
2, - Ha az eredeti bőrt használod, legegyszerűbb a Kedvencekbe betenni a saját filmes és egyéb mappáidat és onnan indítva ott lesznek szép sorban, csak mappaként
- Ha csicsásabb kinézetet akarsz, akkor keresel egy szerkeszthető bőrt, ahol a saját mappáidat ki is teheted a főmenübe szép sorban. Én pl. így használom, Aeon Nox Silvo, nekem 6 mappába vannak rendezve a filmek és mindegyik abc-rendben, betéve a főmenübe. Belépve a kategóriákba viszont itt már nagyon szép felületet lehet beállítani borítókkal, egész képernyős fanart-képekkel, infókkal stb. -
Beni2360
félisten
-
Jahno
veterán
válasz
Csabi1984 #80102 üzenetére
És kinek van hozzá jó fogója odahaza :-O
Dugó ugyanaz, van odahaza AWG 23-24, 28, 30 meg mindenféle típusú kábelre is. Átlag közértbe beesik, kap "valamit", ami kevésbé márkás ergó még a méretében is vacak, de a boltos sincs képben vele, hogy mindegyik kábelre minimum 3 féle dugó akad, az már alapban 6 és nem biztos, hogy eltalálja a jót.
Ez pld. házilag szerelhető, de az ára nem tetszetős:
Én meg max. falikábelezek, teszek ilyen betétet a végére:
és mehet bele a gyárilag nyomott UTP és akkor az jó lesz. De lehet csak azért szőrözök, mert túl sok papírom van róla Rittől a HuberSuhnerig, tán csak a Systimax vizsga nem lett meg és jobb helyeken még így sem engedtek kézzel gyártott kábeleket használni. Lehet nem véletlenül, holott tudom mi az AWG23 és 30 közti különbség.
-
-
mpo
veterán
válasz
Csabi1984 #79321 üzenetére
Jobban jársz, ha maradsz az SD Card-nál.
Ha tönkremegy, akkor veszel egy másikat és ráteszed a CE-t.
Ha meg téglát csinálsz a boxból, akkor vehetsz másikat.
Ha lassúnak érzed a boot-ot, kapcsold be előbb és utána engedd le a redőnyt, meg a többi előkészületet is megcsinálhatod. -
-
Beni2360
félisten
válasz
Csabi1984 #78722 üzenetére
Időzóna Beállítások.
-
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #78724 üzenetére
Akkor nem állítottad be a Kodiban az időzónát, vagy a router rossz infókat küld. A CE beállításainál a Hálózati résznél be tudod állítani az NTP szervert, de ez legyen az utolsó, szerintem csak az időzóna nem stimmel.
Amúgy mellékes észrevétel vagy ez evidens lesz. De tudok nézni DV (dolby vision) filmet is ezzel X96Max készülékkel - tudsz nézni csak nem Dolby Vision-ben, HDR10 vagy SDR lesz.
Dolby Vision esetében a megjelenítő kiírja, hogy Dolby Vision és még a logó is ott virít.
Ha Dolby Vision képes TV-d van de a lejátszó nem képes rá akkor is HDR10 vagy SDR lesz a tartalom. Dolby Vision-höz kell lejátszó és megjelenítő is. -
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #78695 üzenetére
Én vettem az 20s-ből 3 db-ot, kb fél éve, mert az egyik x96-nak eltűnt a távirányítója, de a GT-Kinghez is jó, csak CE-k alatt nem kell a légegér, az egyiket még ki sem bontottam. A lányok itthon jobban szeretik mint a tv távirányítót a CEC-el..
Kicsi kézreálló, szerintem jó vétel..
-
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #72943 üzenetére
Szia, a tv-m nekem is hasonló: 65MU6102.
Én egy Beelink GT-King-el használom. Vannak még otthon olcsóbb 905X2-X3 boxok is, de ezt a GT-Kinget ajánlom. A CE-is támogatott a gyártó oldaláról is. CEC is működik a tv-vel. Kb 100 euro eu-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest