- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yocee
aktív tag
válasz
gyűrű #105029 üzenetére
Újraraktam. Ronda volt, szétesett színekkel. felment az A12 is, azzal meggyógyult minden. A BL_EL.mkv-ban látom a lányt, ami az NE verzióban nem volt.
Felraktam az Estat. mod skint. Nagyon informatív, de elég szokatlan az alap skinhez képest.
Volt egy idp, amikor volt valami félgyári PLEX skint, vagy addont használtam, az tetszett a legjobban, mert amugy nagy Plex rajongó vagyok. De utóbb már nem működött.
Köszönöm a segítséget, este belenézek egy-két teszt filmembe, és kipróbálom a hangot is. -
Bodor
veterán
válasz
gyűrű #104967 üzenetére
Köszi! Úgy néz ki, hogy működik, eddig még nem frissített, de lehet nem is küldtek rá, ahogy ezt olvasom: #104862 blakey: Igen, Dune válaszolt, mert nekem csak az kapott kéretlen frissítést, szerencsére csak az egyik, és egy hiba miatt került kiküldésre, leállították
#104903 gyűrű: pl. a LG tévéknél a hdr10+ nem támogatott, azt tudja DV.re
Eddigi Panasonic TV-m tudott mindent, ezért nem foglalkoztam a VS10 beállításokkal, de cseréltem egy nagyobb LG tv-re, és van pár csak HDR10+-os filmem.
A képen látható beállításoknál mit kell állítanom, hogy csak a HDR10+ DoVi-ban jelenjen meg, de a többi meg érintetlenül maradjon? OSD menüből kell ezek után állítanom valamit?#105003 blakey : Köszi, akkor felrakom.
-
Swenk
aktív tag
válasz
gyűrű #104905 üzenetére
"tudja a DV dual layer MEL illetve a DV FEL -t"
"soha nem lesz a CE része"Ez azt jelenti, hogy csak a CE cpm verziója tudja, de a hivatalos CE nem? Vagyis egy darabig menni fog a cpm, aztán vége, a CE tudja teljeséggel kezelni.A DoVi így teljesen lekorlátozza magát a BR lejátszókra? Marad a kompromisszumos DoVi vagy a HDR.Jól értem?
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #104859 üzenetére
Írtam nekik, meglátjuk, hogy mit válaszolnak. Csak az a problémám, hogy a rev.b Homatics volt az áldozat, a másik offline volt, ott még 7954 van.
Sajnos a gyári visszaállítás a jó megoldás, mert utána működik a fejlesztői beállítás is, sokkal jobb és folyamatos a működés, kelleni fog a "reset".
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #104849 üzenetére
Szerintem jól értelmezhető, amit írtam, most is azt írnám, van, ami poén és van, ami sajnos nem, de minden jelezve van.
#104850 mexel
Köszönöm, 15 perccel később születek, akkor Mikulás vagyok.#104851 Csabi1984, #104852 mikrofon
Köszönöm.#104853mikrofon
Pedig tegnap még a CE- néztem DV filmet P7FEl-t és nagyobb szépen ment.
Most mi van ilyenkor?
- CE-NO lesz, de még várat magára, mert nincs megfelelőimg
a Homaticstól. NG-ről még nem tudok nyilatkozni.Mit tehetek?
- várszMilyen Box-ot vegyek amin megy rendesen miben?
- ugyanazt.Nem indul a Kodi!
- van, akinek a cache törlése elég volt, de kevés a rendszer normális működéséhez, így inkább a gyári visszaállítás a megoldás.Ez komoly vagy én csinálok rosszul valamit?
- sajnos komoly.At ATV14 jó lenne, de nem így, személy szerint "hangosan kiabáltam, hogy még véletlenül se adják ki ilyen formában, mert sz@r, de sajnos olyanok is írtak, akik szerint szuper ez a kiadás és azt használja napi szinten, úh. most lesz a nagy alfa teszt, de én most egy kicsit pihentetem.
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #104839 üzenetére
Most akartam nézni egy filmet erre nézem nem indul a CE, mondom mi ez nézem a menüt mondom ez más... Hát nekem ATV14 lett pedig nem akartam a CE miatt. Vége tök jó lett a CPM-mel. Pedig tegnap még a CE- néztem DV filmet P7FEl-t és nagyobb szépen ment.
Most mi van ilyenkor?
Mit tehetek?
Milyen Box-ot vegyek amin megy rendesen miben?
.... -
blakey
titán
válasz
gyűrű #104847 üzenetére
Más kárán könnyü okosnak lenni.
Nem gondoltam volna, hogy ez így fog megtörténni. Most teljesen elvágták magukat. Ezüst Homatics CE-vel "akcióba" lép, és azt fogom használni. Premier 4K most egy időre "búcsúzik", pedig elégedett voltam az ATV12 7954-es verziójával, egész jól működött, erre most, pont ma, a szülinapomon ezt így "ideb@szta" a Homatics. -
blakey
titán
válasz
gyűrű #104839 üzenetére
Sajnos ezt nagyon besz…tam. Ki akartam valamit próbálni, közben leállítottam, pár percre rá frissített és azóta egy nagy rakás k@ki. Ráadásul a legjobb boxommal történt.
Gyári visszaállítás megvolt, néhány dolgot beállítottam, de már nincs hozzá türelmem és idegrendszerem, ezt most elcseszték, pedig elég hangosan "kiabáltam", hogy ne adják ki. A másik rev.d és sajnos ott a CE nem hibátlan, most lehet, hogy visszarakom a ezürt Homaticsot és csak CE-re állítom, mert ez így nagyon szopás, ott legalább minden működik, még. -
Faby
senior tag
válasz
gyűrű #104782 üzenetére
Kösz, este megnézem.
Az update mappa az első, fat32 partíción van? Elérem simán win alól?#104783joydrv
Kösz neked is, de el akarnám kerülni, hogy mindent az elejéről újra be kelljen állítani.
Természetesen a mentést meg fogom csinálni, csak eddig a hosszú évek alatt soha semmi gondom nem volt a CE-vel, és elkényelmesedtem.DV: Nem tudom, kell-e, a TV DV képes, de őszintén szólva, eddig nem nagyon vettem észre különbséget.
Viszont ez a cpm kimaradt, ez mi is pontosan, illetve merre keressek róla infót?
Közben rákerestem itt a topikban, majd este olvasgatok erről is.
Most munka van... -
hunaqua
addikt
válasz
gyűrű #104704 üzenetére
Igaz, én nem vagyok mérvadó. Nekem most egy sima S905x2 dobozon van a cpm verzió.Semmi hátrányát nem éreztem vele a régi boxon, működik. Ez nem tud DV-t megjeleníteni de eddig az előző munkádban helyesen jelent meg a kiírás alul HDR .Most viszont mindenre a DV jelenik meg alul.
"Fájlnézetben a fájlméret mellé, ki lehet íratni a fájlhosszt is.
Fájlnézet bal gomb blade menü"Nekem sem jelenik meg ez a menüpont
-
tomp
félisten
válasz
gyűrű #104672 üzenetére
Igen látható, hogy nálad oké.
További fejlemény: ha elindul a film majd visszaugrok vele a kezdőpontra és ezáltal újrakezdi a filmet akkor már jó a hang. Azaz a film indítással lehet valami.
Bár ezt könnyen megoldom mert én 99,9%-ban soha sem tekerem a filmet így fixálhatom is a 75ms-ot. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104660 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Végre meglesz a különbség. Egyszer segítettél ebben, azóta én azt a skint használom, csak az már igen régi és egyszerűen nem találtam mit módosítottam akkor.
Sajna 2x1TB ssd-m odalett éppen amikor a biztonsági másolat készült, sok adattal együtt amin ez is rajta volt. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104653 üzenetére
Az anyagok teljesen random típusúak, nincs tipikus aminél jelentkezik. Bármi lehet, bármilyen felbontás, minőség. Van amikor egy sorozat évad ugyanolyan részei összevissza hol jók hol akadnak, és nem tudom megismételni, ami egyszer akad, lehet máskor nem. Ezért nehéz kitalálni. Debug infót látod nem néztem, a npokban kerestem hol tudom hozzáadni, köszi a segítséget, régebben mintha nem lett volna bent a keymap editorban - vagy csak én nem láttam. Most hozzárendelem egy gombhoz és ha akad megnézem eldobál-e valamit.
Egyébként én 720p és 1080p anyagokat nézek, általában virágbolti sorozatok. De ahogy írtam mindegy mi az, nem volt minta aminél előjön. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104648 üzenetére
Bármi jó, és megköszöntem anno hogy ajánlottad az Unpauset, de akkor is írtam hogy sok boxnál milyen hibákat tapasztaltunk. Ez lehet hogy virágbolti release hiba és azért ugrott vissza az elejére, de akkor is így volt ( most kíváncsi leszek, nem követtem mikor frissítették)
Minden segítség mindig jó és úgy vélem egy kérdés nem csak a kérdezőnek segít hanem másnak is aki később rákeres.
Nekem régóta van ez a problémám függetlenül mindentől, és erre még nem volt semmi megoldás vagy javaslat ( kivéve az Unpause).
Anno próbáltam írni a fejlesztőknek de hamar lezárták azzal hogy nincs ilyen hiba, erről is volt szó itt is régebben, ez több éves sztori, plusz volt pár nightly aminél úgy tűnt megjavult, sőt most az omega végleges 21-nél is.
Ha lenne itt megoldás nem csak én örülnék azt hiszem. Én is folyamatosan keresem az okát, de már kezdem feladni, csak a napokban felmerült hogy a vfd.conf okozza, azonnal teszteltem is 2 eszközön és úgy tűnt hogy valóban jó, de aztán mégsem.
Sokaknál talán azért sem jön elő mert nyugodtan van idejük végignézni egy filmet vagy sorozatrészt, nálam ez szinte esélytelen, mindig meg meg kell állítsam. ( nem szerencsés de ez van)
Az alap hibalehetőségek kiszűrésén már bőven túl vagyok, de van egy szint aminél jobban nem tudok sajna belemenni a CE-be, ott elfogy a tudásom az a kevés is ami talán van.
A segítségeket pedig mindig köszönöm, most is. Ha hasznos, ha nem -
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104641 üzenetére
Hmm. Szóval a fő baj az hogy adok el boxot, mellete kb 100 embernek segítettem telefonon már órákon át beszélve hogy mit hogy telepítsen, milyen boxot vegyen, hogyan kezelje az ssd-t stb stb. Fogalmad sincs mennyit telepítettem minden ellenszolgáltatás nélkül, idegen boxokat, éjjel, telefonon, személyesen. itt is van pár használó akinek megtettem, elég sok.
Nem ebből élek, sokaknak van szüksége rá mert nem tudják feltenni. És nagyon nagyon sok mindenkinek ingyen és bérmentve, elég sok időt áldozva erre segítek ebben. Van aki ismeretlenül idejön, hoz boxot és telepítem neki, van aki évek utzán visszajön és kap új rendszert, stb stb és ingyen.
Nem tudtam hogy ez bántja a szemed hogy adok is el boxot ( megjegyzem amikor az androidokat készítettem és minden típusból rendeltem, sok fake box volt ami tégla lett, igen sok TB hdd van még mindig a szekrényben a rendszerekkel( androidok), a régi boxokhoz is mert ha valakinek kell szoktam adni, ez nem ingyen volt, amit eladok abból ez kb visszajön. Az időm bőven nem. ( mennyi is az órabér manapság?) Így hogy van kész droidom és ce is így sem 10 perc feltenni, és sok idő elmegy ezzel.
azt azért ne várja el senki hogy én megvestzem a boxokat ( most is lenyúltak kettőt, van ami hibás stb stb) és telepítem, dolgozok vele és beszerzési áron odaadom.
Az hogy meg mennyire értek hozzá, nem akarom hogy te minősítsd így látatlanul. Azt hiszem pár dolgot megcsináltam már a rendszerrel ami ezt bizonyítja...
Keresni szoktam, ne alacsonyíts le erre a szintre. Úgy kezdem mindig mindehol kb. Kb a HWSW megjelenése óta fórumozok, sejtem hogy hogyan szokás kezdeni.
Amiket pedig kérdezek korántsem az eladott boxoknál jelentkeznek, hanem nálam, ( ez a kettő kb) vagy olyan kérdések formájában amikkel megkerersnek, és olyanok is akik nem vásároltak tőlem. Szóval ezt kérlek ne.
De ha ennyire fáj hogy adok el boxot akkor kérlek ugord át amit írok, biztos van aki tud és akar is válaszolni ha olyan a téma amit tud.
Nem tudtam hogy ez az addon a szívügyed, de ismét kpróbálom met ha csak ez a megoldás marad és már működik akkor használom majd. De eddig nem sikerült a dolog.
És nem nagyon szoktak reklamálni, max kérdezni a vevőim és hálásak lenni hogy kapnak valamit amit ők idő vagy ilyen féle tudás hiányában nem tudnak és nem si karnak megcsinálni. Ne félj, nem használom a felszíneidet senkinél, nem más munkáján akarok keresni. Ebben benne van a sajátom is bőven, az androidban pláne.
( most éppen s912-re próbálok szabadidőmben ce-t varázsolni belsőre, vagy libreelecet ha sikerül, mert jó lenn ha ez működne - de ez hosszú folyamat. kb előlről kell kezdenem a dual telepítést ami már elkészül az ceemmc előtt.)
Mindenesetre örülök hogy leírtad, már tudom akkor mi van a begyedben, elengedem, gondolj amit akarsz rólam, aki ismer úgyis tudja mi a helyzet.
A munkáidat köszönöm annak ellenére hogy nem használom, de jól néz ki a képek alapján. Terveztem hogy tesztelem. -
Joshi
titán
válasz
gyűrű #104641 üzenetére
Nekem fehér Homaticsom van CE-vel (valamilyen NE), de mindig volt és jelenleg is néha előfordul, hogy filmlejátszás pillanat megállítást követően akadozva indul el a film. A távirányító jobbra/balra nyíllal azt hiszem a 10s-es léptetéssel helyre jön a lejátszás. Ilyenkor a képernyő tetején jelenik meg a lejátszási csúszka, nem alul. Ez a hiba mindig is volt CE-Kodi alatt.
A fájlelérésem SMB NAS-ról gigabites hálón. Pendriveról nem tudom, lehet azzal jó lenne, viszont akkor biztosan hálózati hiba.
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104634 üzenetére
Ne haragudj de miért akartok beállítrani hülyének? Már több száz boxot telepítettem CE-vel, készítettem androidokat, régebben amikor nem volt még dual csináltam ( segítséggel
köszi Csicsóka) dual telepítőt, láttam már pár Openelec, Libreelec, Ce rendszert a-tól cetig, szétszedve és összerakva, igen sok részét piszkáltam már, ( igaz 1-2 éve erre semmi időm) nem a levegőbe beszélek és hasraütésszerűen kitalálom hogy ezt tette az Unpause Jumpback. Máshol is olvastam erről, és nem csak 1 boxon véletlenül történt így. Ezért nem használom egy ideje. Kb 2 - 3 évig használtam, egy ideg hibamentes volt, aztán kezdődött ez. Fél évig nem foglalkoztam vele, nem használtam, utána megint használtam, megint ez történt. Azóta nem használom. Lehet hogy most jó, és teszek is megint egy próbát vele.
ez egy dolog.
A másik viszont hogy nem ezzel a kiegészítővel kellene megoldani egy elég sarkalatos problémát, a pause utáni akadást ami kb mindenkinél jelen van. ( kivéve itt 1-2 tag)
Én nem fikázom a CE-t mert szeretem és használom, a legjob lejátszó proginak tartom jelenleg, de azért nem leszek elfogult és ha van valami hiba le merem írni. Ne legyünk már elvakultak, hogy jaj én fiam, hibátlan.
Az komolytalan hogy ezt már leírtam itt kb 5x, neked is, és úgy teszel mintha nem is olvastad volna. Pedig normálisan leírtam a hibajelenséget és az előfordulási rátát is. -
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104631 üzenetére
Ez is több boxon is megvolt, ezért nem használom már kb 1 éve. Régebben mindig felrtaktam, igaz ez nem az akadást szüntette meg leginkább hanem a hangkésést ( később indult a hang mint a kép és így lemaradt vmi mindig) és sokáig nem jöttem rá miért ugrik vissza a sorozatrész elejére pause után. Aztán egyszer kiderült hogy az unpase jumback miatt. Szintén több boxon ( nem 1-2 db-ról beszélek hanem több tucat és kb 4 -5 típus, tehát nem egyedi)
-
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #104558 üzenetére
Ilyen fullos skin van sima omega NG és NE -hez is? Kipróbálnék egyet én is
Vagy ez lenne az?
-
-
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű #104549 üzenetére
Volt, hogy "alternatív forrásból" kellett beszereznem (50i) a forma1-et, mert elfelejtettem felvenni magamnak tévéből, élőben meg nem néztem.
Elkezdtem nézni, és láttam, hogy ez így nem jó, ha én tévéből nézem, vagy az én boxomról (DVB-C), akkor az végig "sima". Itt meg röcög-döcög csomószor.
Többet is leszedtem, korábbi futamokat is, mind rossz volt, mondom, háá nem igaz, hogy senki nem szólt még a feltöltőnek, hogy csinálja meg már rendesen is azt a felvételt.
Aztán felvettem én is tévéből, átdobtam a boxra...teszt >> nem jó.
Nab..zz, akkor nem szóltam, azt is halkan, nálam van a gond.
Pont kéznél volt a CE22, kipróbáltam, jó volt. Leia-val is kipróbáltam, az is jó volt. Bezzeg matrix alatt nem, ami kellett volna.
Volt Nexus is, meg Omega is fent korábban, ott sem volt jó.
Elkönyveltem magamban, hogy Leia óta lejtmenet van....mert CE22-re megint jó lett.
Szóval bedobtam még egy boxot a rendszerbe, azon Leia volt és azon néztem, ha éppen kellett.
De rászántam magam a tesztre, hogy mi van ha matrix alatt is jó lehet, aztán kiderült jó is, csak ugye minden CE installt úgy kezdek évek óta, hogy copy paste remote/vfd.conf
És akkor innentől már rossz is volt az első perctől kezdve. -
joydrv
aktív tag
válasz
gyűrű #104496 üzenetére
Jó lett a skin. Tesztelgetem én is.
Azt hogyan tudnám elérni, hogy a főmenüben a Sorozatok kiválasztása esetén a "Folyamatban lévő sorozatok" legyen az első helyen, a jelenlegi "Nemrég bekerült epizódok" helyett.
És még egy, a főmenü elemein való lépegetéskor, a kiválasztott elem (kocka) színe valami harsányabbra változtatható, hogy jól kitűnjön épp melyik van kiválasztva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Asztalos klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest